reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranhu Tak, pewnie pik był w nocy, ale to nie przejmuje się tym zbytnio , zaznaczyłam na ovufriend że test wyszedł pozytywny w 15dc, wtedy kiedy te ciemne kreski wyszły, szkoda mi testów było bo mam mało.
Ja bym jednak wolała żeby ten cykl nie miał 30 dni w tym miesiącu, tylko 32 wtedy idealnie by mi owulacja wypadła w znak żeński. A tak dość że po pełni, a przed nowiem, to jeszcze w znaku męskim, zobaczymy co się uda Duphastonem zdziałać ;) Jutro mialam iść do ginka, bo nawet zarejestrowna jestem, ale jestem tak przemęczona że dziś już mi krew z nosa poszła, muszę trochę przystopować. A na pewno nie z głodu to było bo dziś pozwoliłam sobie na gofry z bita smietana i czekoladą, mam super przepis na takie pyszne jak nad morzem :)
Mój mąż jest tak wściekły na tego kota którego nam podrzucili do opieki, że mówi- Nigdy żadnego kota, absolutnie , wiec pewnie z radgollem moge sie pozegnać haha

iweet84 Jesli widzisz nawet najmniejsze ślady krwi to mierzenie Ph jest bez sensu, bo zawsze wychodzi wyższe, ja tez tak mam, wiem że sie nie powinno mierzyc, a mierze i się wściekam że nie spada ;) Krew ma odczyn zasadowy dlatego podwyższa Ci Ph. Ja podmywam się często w ciągu dnia, żeby jak najszybciej sie pozbyć resztek po @, spróbuj tak może, może wtedy szybciej spadnie. Albo zrób teraz irygacje z wody z limonką? I rób te irygacje aż do 11dc? Jak myślisz?

reklama
Airfix duphaston na pewno Ci przesunie, mi przesunął aż nadto, teraz czekam i czekam, ale u mnie doszedł jeszcze w tym cyklu okropny stres.
Co do sytuacji rodzinnych napiszę Wam coś na grupie ...

cześć dziewczyny

eh Ja znów z doskoku w piątek jedziemy na wakacje więc w domu mały sajgon , pranie prasowanie, pakowanie ;)

co u mnie hmmm wg wszystkich znaków na niebie owulkę miałam w 18 dc , a od 21 dc plamie :( z reguły cykle mam 31 dniowe i teraz moje pytanie skąd te nieszczęsne plamienia ? Czasem mam takie , ale to od 28-29 dc, a nie już od 21 dc :(
fasolki z tego na pewno nie będzie , ale ... czy mogę teraz zacząć już brać ten Costagnus, Który tak polecacie ? czy czekać na @ i dopiero gdy się pojawi zacząć ?
Ehhh do do kitu ten cykl do tego piersi mam jak kamienie czuje się jakbym była w drugiej dobie po porodzie przy nawale pokarmu :(
Piraniu wiesz czym takie objawy mogą być spowodowane :( ??

Airfix Ty to masz ciotkę ehhh kochana Ja ci szczerze powiem , że nie wytrzymałabym z taka osoba pod jednym dachem , a co do zachowania twojej mamy to trudno mi się odnieść uwazam podobnie jak dziewczyny trzeba utrzec jej nosa i pokazać , że Ty tez możesz mieć córcie ;)

Lilly musisz dłuzej stosować dietę i suplementy ,a wyniki na pewno będą wkrótce dziewczynkowe ;)

Vivienko :) wspaniała wiadomość ehh to takie wzruszające słyszeć ten dźwięk bijącego serduszka :)

Zakręcona już za chwilę, juz niedługo Igorek będzie z wami :)
czas ucieka , najbardziej widać to po dzieciach niestety ,,,,
dobrze, ze zdecydowałaś się pójść na L4

Ostatnia edycja:
Witajcie,

maran-atha, dzięki za podpowiedzi,

iweet84 na diecie nie jadłam pomidorów, bananów ani ziemniaków, no może czasami zjadłam coś osolonego, może faktycznie jest coś z tym ogórkiem bo jadłam go na śniadanie i kolację,a może masz gdzieś skopiowaną nową listę Pirani?,

Justi miłych wakacji, z tego co pamiętam, to starasz się o dziewczynke, na co jest ten Costagnus bo mam małe braki w czytaniu Was

Piranha,przed badaniem nie byłam chora ale cały czas mam na coś alergię i dopiero w przyszłym tyg idę do alergologa, ale czy to może mieć jakiś wpływ na starania dziewczynkowe? co do tego estradiolu i Fsh, rozumiem, że są za niskie? i przy tych normach podejrzewasz nadal obniżoną rezerwę jajnikową, czy co innego? LH i AMH na pewno sprawdzę przy kolejnym badaniu

Ostatnia edycja:
Justi_ A pewna jestes że nie mozesz byc w ciąży?? :) Objawy troszke ciążowe, plamienie tez moze wystepować przy zagnieżdżeniu zarodka. Castagnus mozesz zaczac brac od dowolnego dnia cyklu, pod warunkiem ze nie jestes w ciazy.
Udanego wypoczynku :))

Airfix :) kochana pewności to nie mam , ale jak byłam z Wojtkiem w ciąży to owszem piersi miałam jak teraz jak kamień i każdy biustonosz mi przeszkadzął, ale plamień takich nie miałam nigdy w żadnym cyklu :(
zastanawiam się czy nie powinnam iść do ginka przed wyjazdem , bo co to za urlop jak wciąż coś ...
stąd ten mój pomysł z Costagnusem ....

Lilly Costagnus to ziołowe tabletki , które regulują cykle, działają na plamienia, silny pms, bóle piersi i obniżają prolaktynę
ogólnie jest dziewczynkowy

Cześć Kochane Kobietki!

Co u Was nowego? U nas wszystko ok - odpukać, Bartuś rośnie, śpi ładnie, w nocy czasem pobudka o 4-5 a czasem śpi do rana. Przekręca się już na brzuszek, zjada stopy, a w niedzielę chrzciny. Tesknię i brakuje mi naszego forum, ale cóz, czasu brak, siedzimy u rodziców korzystamy z ładnej pogody, a tu net chodzi jak chce ;-)
Dorcia i Vivienka - wy to jak Elmo i ja rok temu, jedna zaciążyła w maju, a ja w czerwcu i są z tego piękni Męciźni ;-)) Mam nadziejęi życzę by u Was było tak samo!
Na koniec przesyłam buziaki dla Was wszystkich staraczki i dla Piranhi, Elmo, Nuuśki, Ewelin, Dorci, Vivienki, Ilaczka, Matika, Maran, Airfix, Darii i wszystkich wszystkich.
WP_20140628_005.jpg
Acha mam do sprzedania dla Ciążówek kurtkę zimową H&M MAMA rozm. L, czarna, stan bardzo dobry! Cena 60 zł plus przesyłka. Jeśli macie pytania do piszcie.
KURTKA.jpg
KOCHANE MOJE BUZIAK!

Załączniki

• WP_20140628_005.jpg
    WP_20140628_005.jpg
    12,2 KB · Wyświetleń: 63
  • KURTKA.jpg
    KURTKA.jpg
    27 KB · Wyświetleń: 48
Hej laseczki
wiecie co ???? L4 to chyba nie dla mnie :-D jeszcze musialam isc do innego gina po nie bo moj akurat na urlopie i wypisal mi 1 czyli ze mam lezec ( moj naszczescie powiedzial ze pozniej bedzie mi wypisywal 2) siedzenie w domu to nie dla mnie A powiedzcie mi jak to jest z kontrolami z Zusu Miala ktoras z Was? bo ja obstawiam ze na dniach ktos mnie odwiedzi Wiec grzecznie musze siedziec w domu

Elle nam sie udalo w 3 cyklu Zaraz po uzywalam refphresu a pozniej tampon limonkowy i ph bylo ladne 4-4,5

Airfix wspolczuje przez co musisz przechodzic ale ja wierze ze dziewczynka jest Ci pisana i utrzesz nosa mamie i reszcie Glowa do gory i mysl pozytywnie kochana :*

Oczy niebieski ale przystojniak z Bartusia :* a z Ciebie sliczna kobieta

Justi milego wyjazdu :-) a moze rzeczywiscie fasolka zamieszkala u Ciebie :-)

reklama
Do góry