reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Airfix niestety nie mam , ani jednego ani drugiego :( szkoda, ze nie ma niczego bez recepty ehhh
teraz tak sobie myślę, że w sumie tyle przygotowań , a Ja nie mam podstawowych leków w razie W....
nie muszę chyba pisać jaki mam humor :wściekła/y:
ta spadająca tempka dziś jeszcze mnie dobiła także nie jest to wszystko takei proste jak wydawało się na początku :(

dobra już nie marudzę dziękuje za wszystko :***

reklama
Justi_ Duphaston jak popytasz w aptekach to dadza bez recepty. Ja biore i luteine i duphaston bez recepty w aptece :)

male liski Jak to przeczytałam to aż mi serce do gardła podeszło, dobrze że wszystko dobrze się skończyło. Mój synek też czasem przyprawia swoimi pomysłami i udawaniem dorosłego o zawrót głowy.
Podałas ostatnio linka do olejku do kąpieli z Bielendy - lawenda, eukaliptus...kupiłam go u nas w hurtowni, powiem Ci rewelacja, zapach nieziemski, nie wyobrazam sobie prysznica teraz bez tego olejku i tego zapachu :)

Lili81 Ja ta książke mam na kompie, jak któraś potrzebuje to się zgłaszać :) wyśle mailem :)

Ostatnia edycja:
Airfix miałam łzy w oczach jeszcze jak pisałam wam poprzedniego posta...jeszcze się chyba nie uspokoiłam. Maksio nie ma 3 lat skończonych, nie ma najmniejszej świadomości że trzeba samochód przepuścić, poczekać aż przejedzie, że nie wolno biegać między samochodami. Taki gość w dostawczaku nawet by go nie zauważył. Zawsze grzecznie stał obok mnie, a teraz wszedł chyba w etap uciekania. Jak znalazłam go w klubiku, z jednej strony był ucieszony, a z drugiej - po oczach widziałam że chyba przestraszył się też tej sytuacji
...te olejki Bielendy są super. Ja też codziennie ich używam. Dziś rano był mandarynkowy :) ale nie wlewam już do wanny, bo w ten sposób zużyłabym całą butelkę w ciągu tygodnia :) tylko bezpośrednio na ciało

Zakręcia zdjęcia są na grupie

lili na diecie jestem od maja, ale to nie była super restrykcyjna dieta. Pod koniec maja byliśmy na urlopie (tydzień all inclusive) więc tam dietę sobie odpuściłam całkowicie. Jak wróciliśmy to zaczęły się młode ziemniaczki, no i nie mogę sobie odmówić i kilka razy podjadłam. No i soli całkowicie nie wyeliminowałam. Za to jadłam bardzo dużo nabiału. pod koniec czerwca zrobiłam minerały (staranka miały być już w lipcu), wyszły bardzo chłopczykowe i postanowiłam że przesuwam staranka i robie super restrykcyjna dietę. Miałam zrobić minerały ponownie, ale stwierdziłam że i tak nic to nie zmieni bo starań już bardziej przesuwać nie będę (mam endometriozę), bo chce już koniecznie zajśc w ciąże.

małe liski mój synek też z tych co nie patrzą czy rodzice są obok i czy za nim idą. zawsze idzie przed siebie i nie można z niego oka spuścić

airfix to właśnie wysoki progesteron powoduje w ciąży zgagę w pierwszych jej tygodniach. ale teraz się zastanawiam czy to możliwe że mam aż tak wysoki progesteron żeby to właśnie on powodował zgagę mimo że nie jestem jeszcze w ciąży.

Hej dziewczyny
Ja po wizycie
Generalnie dostałam listę badań do wykonania i mąż
Piraniu zobacz na ta listę mogę coś jeszcze zaznaczyć jakby było lepiej ?

W nowym cyklu najlepiej 3 dnia mam je wykonać
I kazała czekać bo ona jest pewna ze sie uda !
Odrazu zaczęłam ryczeć jak głupia
Przecież odkąd postanowiliśmy ze chcemy mieć dziecko minęło już 3 lata i co ja innego robie jak nie czekam
Powiedziałam ze mamy konflikt i żeby to sprawdzić twierdzi ze zaznaczyła ale nie wiem które to badanie dokładnie i czy na pewno
Boli mnie dziś brzuch i krzyż
Dziś moj 8dc od krwawienia wiec zbliża sie owu co czuć niestety
I widać po temkach jak spadły
No nic trzymajcie kciuki żeby moj mąż tylko sie zgodził

ImageUploadedByForum BabyBoom1407322991.053088.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1407322991.053088.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1407322991.053088.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 52
Bada m suuuper !!! Zdjęcie meeega !!!Pogłaskaj brzuś od BB ciotki i ucałuj chłopców !!!

Zakręcia kochana wizytuję jutro ... a prenatalne przełożyli mi na 13 -tego sierpnia. Mam nadzieję że trzynastka będzie dla mnie szczęśliwa ?
Jak się czuję ? Gdyby nie nerki które niestety bolą nie miałabym za bardzo na co narzekać. Mdłości sobie poszły ( czasami zemdli mnie ale to tylko chwilowo ) Raz na jakiś czas mam migrenowy ból głowy - ale to też do wytrzymania ! Brzuchol rośnie ...choć nadal to w większości tłuszczyk
A Ty kochanieńka jak się czujesz ? Krzyż daje o sobie już znać ? Synuś spokojny czy mały piłkarz ?
Twój suwaczek mnie przeraża !!! Ale zasuwa ... kiedy to zleciało ? A Tobie umyka ciąża czy się wlecze ?

Matik ... trzymam kciuki żeby wreszcie lekarka znalazła przyczynę Waszych strat !!!

Witam po przerwie. Chyba mi psychika siada od niedzieli widuje same rodziny z 3 dziewczynkami. A przed chwilka w sklepie na 5 dzieci tylko jeden syn. Muszę chyba dać ma wstrzymanie :-(

verita to ja wszędzie widzę rodziców z parkami albo same małe dziewczynki, tez już schizuje że pewnie mnie się nie uda a Ci wszyscy co mają te parki to pewnie mają je od tak, bez diet, suplementów i innych cudów na kiju :crazy: ech

airfix właśnie doczytałam że castagnus powoduje zgagę u niektórych dziewczyn, ale z drugiej strony obniża prolaktynę (co powoduję podwyższenie poziomu progesteronu) więc to może faktycznie przez to

Ostatnia edycja:
reklama
Kate sok ten Żurawina Sok z żurawiny 100% 500ml - Sklep ProFibe Polska a swieczki kupowalam w zielarskim takie zwijane Ekocentryczka: Świece- naturalnie:)
jak nieznajdziesz na necie to daj znac to spytam sie czy moglaby je sciagnac dla mnie i po ile bo ja je zawsze u niej na zamowienie bralam ale najdluzej sie palily :)

justi moze sprobuj isc do apteki i uda sie bez recepty kupic Glowa do gory tylko pozywne nastawienie moze nam pomoc

Male liski dzieki za zdjecia Cudowny pokoj :) Dobrze ze wszystko dobrze sie skonczylo nie dziwie sie ze nerwy Cie jeszcze trzymaja Dzieci maja niezle pomysly Trzymaj sie kochana:* musze wyprobowac ten olejek bo akurat zel mi sie konczy :)

Dorcia to z niecierpliwoscia czekam na info z wizyty 13 sa szczesliwe Pamietaj o tym :) a co sie z nereczkami dzieje? ja czuje sie dobrze Jak bola mnie plecy to moj K cwiczy masaze do porodu i jest ok :) mnie tez moj suwaczek przeraza hehe ja nawet nie wiem kiedy to zlecialo Masakra

Matik ja te trzymam kciuki zeby te badania pomogly ustalic co sie dzieje i zeby lekarka wiedziala jak pomoc

Odwiedzila mnie siostra z Lenka wiec zlecialo Obiad gotowy i czekam na mojego K jak wroci z pracy

Ostatnia edycja:
Do góry