reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Tak dziewczyny to prawda, niektórzy mają parki bez tych kombinacji alpejskich ...
Justi weź ze sobą testy ciążowe :-) i udanego wypoczynku, a nawet jeśli to nie ten cykl to po wakacjach zaskoczy Cię miła niespodzianka:-)
Bada.m gratuluję syneczka
Nusia
@ dzisiaj mnie nawiedziła wpisz termin na 1 września
Dziewczyny znalazłam taką herbatę, piję ją bo mi smakuje i zastanawiam się czy jest dziewczynkowa ma też w składzie lukrecję
Mięta z dziką różą i żurawiną - LOYD

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się porannie :), przez tę pogodę nie mogę spać, chodzę jak zombi...

Maggie, nie wiem czy ta herbatka dziewczynkowa, ale na pewno pyszna. Ciekawe co tam w składzie jeszcze jest. W tesco żurawinowa jest całkiem fajna, ma dużo tej żurawiny, a nie jak w innych 3%. Ja kupowałam taki prawdziwy sok żurawinowy i dolewałam ciepłej wody, był jak herbatka owocowa :)
Airfix, patrze na Twój wykres i zazdraszczam, jest taki ładny i czytelny :)

Dziewczyny,
czy ja powinnam schodzić z dawki wit B complex? Łykam dwa razy dziennie, może powcinam jakoś zmniejszać dawkę?
Acard brać 1x 75mg czy 2x?

Ostatnia edycja:
witajcie
wczoraj ph już było ładne 4,7. po starankach szybko zbiłam do tego poziomu i przez 1,5 godziny sprawdzałam i tak się trzymało, potem usnęłam ale miałam ustawiony budzik na 4 godziny po i ph troszkę poszło w gorę ale nie więcej jak 5, wiec zbiłam rephreshem i tampon z limonki i poszłam spać. ale nie mam żadnych objawów zbliżającej się owu (a zawsze miałam) więc podejrzewam że owu niestety będzie później jak w piątek co mnie bardzo martwi bo w sobotę mamy wesele :-( i myślałam że sobie pojem normalnie bez diety a tu klops, no i staranka w sobotę odpadną też :angry:
ale co na plus to dziś obudziłam się ze straszna zgagą (pierwszy raz w życiu zgagę miałam w pierwszej ciąży i po porodzie już nigdy nie miałam) a zgaga jest spowodowana wysokim progesteronem, więc jestem happy , bo to bardzo dziewczynkowo :happy:

gdusia ja też jumpowałam i też dużo wyleciało, ale ph po staraniach miałam 7, więc zbijałam, chyba mój m ma wysokie ph spermy, bo O nie było

Ostatnia edycja:
Witajcie

Gdusia,maggie ja litrami pilam ten sok z zurawiny :-) bardzo mi i mojemu K smakowal tez rozrabialismy go z woda

Dorcia ty masz 8 wizyte tak? jak sie czujesz? co slychac?

Nuuska juz pare dni i urlop :) a jak w pracy? jakas nadzieja na lepsze dni zawitala tam?

Piranhu
a jak u Ciebie? jak dzieciaczki i kociaste?:) wrzuc nam zdjecie jak urosle :)

Male liski
czekam na zdjecia :)
Iweet dokladnie wole nie ryzykowa :) jakos przemecze sie w aresszcie domowym heheh:-D
ja sie zastanawiam co tu dzisiaj porabiac :) niestety dlugo nie moge pospac bo robotnicy dalej robia balkony i po 7.30 mam pobudke

milego dnia

cześć dziewczyny :)

dziękuję Maggie, Airfix testy raczej się nie przydadzą plamienie nadal mam :wściekła/y: a temperatura też poleciała w dół .... wygląda na to, że cały urlop będę miała jak nie plamienia to @ :wściekła/y:

Iweet zazdroszcze Wesela :) chętnie bym się pobawiła na jakimś :) powiem ci, że Ja bym mimo wszystko nie odmawiała sobie jedzenia weselnego, ale zrobisz co uważasz za słuszne

Kate
u nas dziś ładne pogoda ok 24 stopnie i słoneczko wyglada za chmur ;) mi taka pogoda odpowiada zwłaszcza jak siedzę w pracy ...

Justi_ Plamienie to moze nie byc nic strasznego, może się zdarzyć w ciąży, ja bym jednak wzieła te testy :) Ja bym jeszcze sie tylko jednego obawiała-tego co Ci pisałam- że jest fasolka tylko plamisz bo potrzebuje pomocy...a nie masz duphastonu albo luteiny chociaż żeby wziąść? Zobaczyłabys czy plamienie ustanie.

gdusia_ Wydaje mi się że dobrze z tym PH zrobiłaś, po prostu dałaś minimalnie większa szansę na przeżycie plemnikom..bo dość że piszesz że połowa wyleciała to jak byś zaszalała z zakwaszaczami i zbiła do samego 4,0 to mogłoby nic z tego nie wyjść :) Na chłopca Ph musi być 7-8 wiec od 5 jeszcze kawałek :) Nie bij się z myślami , teraz czekamy na efekty :) U mnie w tym cyklu temp w drugiej fazie tez jakies takie niskie, wczoraj wziełam przez pomyłke dwa razy Castagnus to i dzis mi poszła w górę:) gdusia tez kupuje ta herbate w tesco albo zurawina z malina, albo zurawina z dziką różą ;) Przynajmniej jest tam ok 30% chyba tej zurawiny, maliny..a nie po 3% i wcale droga nie jest :) Wiec ja jak najbardziej tez polecam, mój M pije ją od połowy kwietnia

Teraz sie zastanawiam, czy jest sens zwiększać dawkę Castagnusa? Zawsze kiedy wezwe dwie tabl w drugiej fazie to temp idzie w górę? Tyle że na opakowaniu pisze że kobiety o wadze 60kg dopiero przyjmują dwie, a mi sporo brakuje do 60kg:)

iweet84 O i tym nie wiedzialam ze zgaga jest spowodowna wysokim progesteronem ..... mnie tez męczy, a nigdy nie miała, najgorzej po zjedzeniu serka homogenizowanego, po krupniku tez sie zdarzy, po mleku również..nawet po waflach ryżowych....mam nadzieje ze dobrze sie zakwasiłam ta dietą hahah

Piranhu Wczoraj mnie naszło jedno pytanie- jesli dajemy Rephresh po staraniach, ja daje mała kropeczkę wychodzi 0,5ml i to ładnie obniza Ph mi do 4-0- 4,5 po 15min jest juz 4,7 i rośnie, czyli po 30min mam Ph ok 6,0... Wiec teraz sie zastanowilam czy obnizać tylko co pól godziny? albo np co 20min? czy jest sens obnizania co 5min? wtedy na pewno wybiję wszystko :) Bo po zastosowaniu łącznie 1ml Rephresu Ph niskie trzyma się mi cała noc, wiec nie chce przesadzać. Wiem ze niskie Ph unieruchamia plemniki z Y na pół godziny i po tym czasie znów ruszają do wyścigu, wiec dlatego mnie naszło to pytanie...czy jest sens zbijać to Ph co chwilę, czy lepiej odczekać i zbijać co ok.30min ?

iweet84 dziękuję za listę, wklejam przetłumaczoną, może komuś się przyda ;) powiedz mi proszę jak długo jesteś na diecie i suplementach, że zdecydowałaś się spróbować ze serduszkiem? z twoich postów wnioskuję, że starasz się trafić 48 h przed owu, też tak chciałam ale mam owu raz 17 rad 20 dnia cyklu więc może uda mi się 8 h po owu.

znalazłam też w internecie książkę, wystarczy wpisać wójcik chłopiec czy dziewczynka i można pobrać ją w pdf-ie, ale znając wasze doświadczenie to już pewnie dawno do tego dotarłyście ;)

oj te upały mnie dobijają zapomniałam wkleić

FORBIDDEN FOODS / NOT ALLOWED ON GIRL DIET
:
coffee, tea, hot chocolate, fresh juice, carbonated beverages such as cocacola, wine, beer, cider, liqueur bacon, ham, smoked, salted or dried meats,sausages, ready made meats, breaded fish, smoked fish, dried fish, salted fish,fish in marinade, fish in cans, shrimp and shelled fish, caviar, snail, allcheese forbidden ordinary bread, pasteries with chocolate, raisins, whole wheatbreads, ordinary cookies, croissants, brioches, store bought cookies, quiches,pizza, popcorn, parsley, spinach, cabbage and cauliflower, sauerkraut,avocados, fennel, raw tomato, soy dried beans such as split peas, chickpeas,lentils, apricots, dates, figues, rasins, prunes, coconut pineapple, peaches,apricots, cherries, bananas, oranges, melon, fruit juices, chocolate-dark ormilk chocolate, candy, licorice, table salt, celery salt, bakers yeast, bakingsoda, olives, pickles, commercial bouillion, mayonaise, vinagrette dressings,tomato sauces (including ketchup), prepared meals (instant meals), saltedbutter or margarine, certain medications (bubbling effervescent).
These items are all forbidden.

Nie dozwolone
Kawa, herbata, gorąca czekolada, świeże soki, gazowanenapoje, tj. cola, wino, piwo, cydr, likiery, bekon, szynka, wędzone solone lubsuszone mięsa, kiełbasy, gotowe posiłki, panierowana ryba, wędzona ryba,suszona ryba, solona ryba , ryby w marynacie, ryby z puszki, krewetki i owocemorza, kawior, ślimaki, wszystkie sery, chleb, ciasta z czekoladą, rodzynkami,pełnoziarnisty chleb, zwykłe ciastka, rogaliki, brioszki, kupne ciastka, ,kisze, pizza, popcorn, barszcz,, szpinak, kapusta i kalafior, kapusta kiszona,awokado, fenkuł, surowy pomidor, soja, groch, ciecierzyca, soczewica, morele,daktyle, figi, rodzynki, śliwki, ananas, kokos, brzoskwinie, wiśnie, banany,pomarańcze, melon, soki owocowe, ciemna i mleczna czekolada, cukierki,lukrecja, sól i przyprawiona sól, drożdże, soda do pieczenia, oliwki, pikle,bulion kupny?, majonez, dressing vinegrette, sosy pomidorowe w tym ketchup,posiłki w proszku (zupki itd.), solone masło lub margaryna, leki (np. nawzdęcia, pobudzające – nie jestem pewna)

reklama
cześć dziewczyny,

Bada m. GRATULACJE z okazji synka!!! synowie cię będą rozpieszczać :) wiem, że liczyłaś teraz na córcie. Na pewno to jest też fajne doświadczenie - być mamą trzech chłopców!
Zakręcia zaraz wrzucę fotki pokoju chłopców. Patrzę na twój suwaczek - ale czas pędzi
Airfix spróbuj nie przejmować się tym, co mama mówi robi, chociaż wiem, że trudno się zdystansować. Wiem że marzysz o córci tak bardzo jak ja ;) wierzę że ci się uda!
Nuśka zwariowany miałam ost cykl, nie wiem czy dobrze wyznaczyłam sobie pierwszy dzień miesiączki....zakładam że około 26 sierpnia powinna przyjść kolejna @
Justi ja również plamiłam i krwawiłam w ost cyklu. Pirahna pisała mi wtedy, że być może jest to wina niskiego estradiolu lub/i progesteronu. Oby szybko przeszły u nas te problemy, hormony ładnie się wyregulowały. Miłego wyjazdu
Vivienka nie martw się, na pewno jest wszystko dobrze. Ja ciąże z pierwszym synkiem wspominam rewelacyjnie - czułam się bardzo dobrze, prawie zero objawów. Pierwsze mdłości pojawiły sie u mnie około 9tc, brałam wtedy duphaston, miałam małego krwiaczka i być może gdybym dupka nie brałam to i mdłości by nie było.
Maran-atha &&&&&&&&&&& czekam z niecierpliwością na piątek :) - dobrze zapamiętałam, że w piątek testujesz?
Gdusia super, że był pik - w końcu! trzymam kciuki
Katriina dużo zdrówka!

i za wszystkie staraczki &&&&&&&&&&&&&&&&&&

przeżyłam dzisiaj okropną sytuację.....zaparkowałam samochód jakieś 200 metrów od przedszkola, na dużym parkingu, na którym co chwila samochody wjeżdżają, wyjeżdżają, w tym dostawczaki (parking znajduje się obok dużego targowiska), wypuściłam chłopców z auta, stali kilka kroków dalej ode mnie a ja na kilka sekund odwróciłam się, wyciągałam plecak, zamykałam samochód. Patrzę stoi obok mnie tylko najstarszy synek, nie ma młodszego. Rozglądam się dookoła, wołamy go - nigdzie go nie ma. Zaczynamy chodzić dookoła pozostałych samochodów. Serce zaczęło mi mocniej bić, wołam, biegam po parkingu, nigdzie go nie widzę. Ze łzami w oczach zaczynam się pytać ludzi czy widzieli może małego chłopca z blond włoskami. Samochody w tym czasie co chwila wjeżdżają, wyjeżdżają. Poprosiłam jakiegoś pana żeby stał przez chwile i pilnował, że może dojrzy go gdzieś, a w tym czasie pobiegłam ze starszym synkiem do przedszkola/klubu w którym mamy zajęcia, z nadzieją że może pobiegł właśnie tam. Jak tylko weszłam i zobaczyłam go, kamień z serca mi spadł, przytuliłam go mocno, potem próbowałam mu wytłumaczyć, że to była bardzo niebezpieczna sytuacja, że tak nie wolno mu było uciekać ode mnie....bardzo się przestraszyłam ale wściekła jestem na siebie, bo powinnam wtedy trzymać ich za rękę, pilnować

Ostatnia edycja:
Do góry