reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Lili hormony i mineraly masz mega chlopiece, a powiedz stosujesz diete i suplementy? Jesli tak to od kiedy bo takie wyniki to na dziewczynke nie za dobre... raczej sprzyjaja poczeciu chlopca...
Elle ja kciuki i tak za Ciebie trzymam &&&&

Pozdrawiam serdecznie

reklama
airfix no właśnie tego rephreshu wycisnęłam chyba wszystko rano, cały aplikator ściskałam. Na instrukcji jest napisane, że aplikator został tak zaprojektowany żeby wycisnąć odpowiednią ilość żelu i że niewielka jego ilość powinna zostać w aplikatorze, ale 0,5 ml żelu a 2,5ml w apli aktorze to nie jest niewielka ilość :) również trzymam kciuki za dziewuszkę, żebyś utarła nosa tym wszystkim co w to nie wierzą :)

elle tak w tym cyklu zaczęliśmy i wg mojego planu będą codzienne przytulanka aż do pozytywnego testu (czyli mam nadzieje do wtorku/środy i w piątek owulka czyli znak żeński :D i jonas na dziewczynkę ) na razie się nie stresuje bo z tych wczorajszych poczynań to i tak nic nie będzie, bo owulka przewidywana na piątek, ale jeśli w środę będzie to samo, to chyba spanikuje i mimo wszystko zakwaszę się ostro, a na następny cykl będę kombinowała inne zakwaszacze.

lili niestety minerały bardzo chłopczykowe. ja mam podobne sód 143, potas 4,79, wapń 9,54, magnez 2,17. ale to wyniki z 30 czerwca i od tego czasu jestem na mega restrykcyjnej diecie (wcześniej jadłam dużo nabiału, unikałam pomidorów, ziemniaków, ale nie unikałam soli) i mam nadzieję że wyniki się poprawiły, ale nadal się zastanawiam czy zrobić powtórnie, bo tak czy siak staranek nie przekładamy już, a nie chcę się stresować jeśli się okaże że dieta nic nie dała

Airfix, maran-atha,iwet 84 nie pocieszacie mnie, wręcz mnie załamałyście ;( przed badaniami byłam na diecie tak 3 tyg, ale zjadłam czasem ciastko no i co chyba najważniejsze, wieczorkiem na odreagowanie stresów w pracy drineczek, nie wiem czy to faktycznie mogło tak wpłynąć na wyniki(
1. FSH 8,51 faza folikularna 3,5-12,5
2. Estadriol 96,64 faza folikularna 46-607
3. Prolaktyna 199,4 norma 102-496
4. Testosteron 0,896 norma 0,17-1,81
5. Potas 5 norma 3,5-5,1
6. Sód 144 norma 136-145
7. Wapń 9,73 norma 8,8-10,2
8. Magnez 2,21 norma 1,58-2,55
9. TSH 2,22 norma 0,27-4,20

i powiedzcie teraz co mam zrobić aby poprawić wyniki na dziewczynkowe, pleeessss!!!!

Lili estriadol przy tych normach nie jest zly, na testosteron pij miete kilka razy dziennie, potas i sod to chlopczykowe masz na maksa.... i tu musisz w ogole ogdaniczyc sol, wykluczyc warzywa owoce, ziemniaki, mieso czerwone ryby.... magnez i wapn nie jest zly, ale mineraly chlopiece dominuja bo sa w mega chlopiecych normach.... 3 tyg diety to jeszcze bardzo krotko minimum to 6 tygodni.... moim zdaniem musisz sie przylozyc maksymalnie do diety jesli chcesz zwiekszyc szanse na corke....

Hello!

Airfix, dopiero teraz doczytałam Twoje pytanie, ja bym brała Duphaston od 2 dpo przez 10 dni, w 12 dpo rano test 10-tka i jeśli jest pozytywny (ale koniecznie należy odczekać dłużej i szukać nawet cienia cienia :-)) to kontynuacja Duphastonu. Będę Ci z całych sił kibicować w kolejnym cyklu. Co do testów to może być tak jak napisała maran-atha, czasem poziom LH szybko się wzbija i opada i w dniu spodziewanego piku najlepiej testować np. co 3-4h. Bardzo bym chciała żebyś miała córeczkę i wszystkim nosa utarła, z naszymi kciukami tak właśnie będzie, zobaczysz!

maran-atha, kciuki cały czas zaciśnięte :-)

gdusia, trzymam mocno kciuki by jednak tempka jutro poszybowała, jeśli tak się nie stanie to pęcherzyk zapewne nie pękł :-( co też potwierdza konieczność stymulacji (przysadka produkuje LH i FSH).

Nuuuśka, jak fajnie, że jesteś. Moje kociaki za to strasznie futrem zarosły, aż strach pomyśleć co będzie zimą :-D

Lili, czy estradiol jest w pg/ml? Jeśli tak to według mnie jest bardzo wysoki jak na 3 dc, FSH też podwyższone co moż3 wskazywać na obniżoną rezerwę jajnikową (choć niby obniżona rezerwa wg norm to dopiero powyżej 9, jednak Twój wynik jest niedaleko), ja bym na Twoim miejscu sprawdziła poziom AMH. Nie sprawdzałaś poziomu LH? Ważne jest by w 3 dc sprawdzić i LH i FSH. Sód i potas bardzo chłopczykowe, wapń i magnez niezłe. Testosteron warto obniżyć, szkoda że nie sprawdziłaś LH. 3 tygodnie diety to za mało tak jak napisała maran-atha, gdy poziom minerałów i hormonów jest wyjątkowo niesprzyjający to niestety nawet te minimalne 6 tygodni może być za krótkie, czasem też sama dieta nie da rady gdy są jakieś zaburzenia na tle hormonalnym czy metabolicznym. Będę mocno kciuki trzymać by wyniki szybko się poprawiły.

Ostatnia edycja:
maran-atha dzięki, chociaż jestem troszkę załamana tymi wynikami, tak bardzo chciałabym już starać się o dziewczynkę a tu taki zong

Piranha estradiol jest96,64 pmol/l,
badałam LDH 152 U/l ale to pewnie co innego niż LH
mam jeszcze takie wyniki
limfocyty 4,98 G/l norma 1,5-4,5
eozynocyty 1.07 G/l norma 0,04-0,40
%neutrocytów 27,8 % norma 37,0-75,0
%limfocytów 52,9 % norma 12,0-50,0
%eozynocytów 11,4 % norma mniej niż 7,0
może wiesz co jest nie tak bo mi to nic nie mówi ;( wiem tylko że jest za wysokie albo za niskie

kiedyś czytałam że Saw palmetto obniża testosteron może powinnam to włączyć do suplementów?

lili wysoki wapń i magnez wskazane na dziewczynkę. suplementy bierz dalej, mleko też ale nie przesadzaj z ilością bo zawiera też sód. Przede wszystkim zrezygnuj całkowicie z soli oraz z warzyw i owoców bogatych w potas (np. banany, pomidory, ziemniaki). W dziewczynkowej diecie dozwolone są jedynie truskawki,maliny i jabłka obrane ze skórki, a z warzyw fasolka szparagowa, ogórek zielony (choć ostatnio piranha wrzuciła nową listę i ogórek był w niej zakazany).

Lili, czyli estradiol to około 26 pg/ml, jest to niski wynik, zaleca się by do zajścia w ciążę estradiol był w 3 dc powyżej 30 pg/ml. Dla własnego spokoju sprawdziłabym poziom LH w 3 dc oraz również AMH (z wiekiem rośnie poziom FSH i obniża się poziom estradiolu). LDH to dyhydrogenaza mleczanowa a więc coś zupełnie innego. Co do reszty badań - nie miałaś jakiejś infekcji? Podwyższone limfocyty i obniżone neutrocyty występują czasem przy infekcjach wirusowych, eozynocyty wzrastają przy wszelkich alergiach, katarze siennym i chorobach pasożytniczych. Wapń masz wysoki ale to dobrze jeśli planujesz córeczkę :tak:

reklama
dziewczyny dzisiaj znowu ph 5,5. dzis 9dc, a @ była do 6dc a w 7dc plamienie. widziałam dziś w śluzie jeszcze jakieś delikatne ślady krwi i się zastanawiam czy to ph zdąży mi zmaleć do 11dc, bo wtedy prawdopodobnie ostatni dzień starań i nie chciałabym już tego dnia się tak bardzo zakwaszać. no chyba że owu bedzie w tym cyklu później niż ostatnio.

Do góry