reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

dzien dobry wszystkim :)

macy ja sie jeszcze nie staram tylko chcialam sobie liste zapisac :) chcialam bym od nastepnego roku zaczac tak w lipcu-sierpniu ale to sie okaze :)

maran-atha trzymam kciuki zeby sie udalo :tak:

elmo u nas tez wszedzie morko od natana;p widac juz pol zabka i tak mu ciezko wychodza wczoraj mial kryzys i tak wlasnie plakal ale camilla jest pod reka :-p u nas nadia i colin to oboje za nim by sie zabili (cale szczescie ) nadia mowi ze to jej ulubiony brat :-D

powiem wam ze colin od 12 sierpnia idzie do przedszkolaa co najlepsze z nadia do grupy;p bede sie czuala jak bym w domu miala jedynaka :-D

reklama
W tym cyklu owulacja urządziła mi armagedon w jajnikach i brzuchu w nocy.....Do tego stopnia że mam noge jak sparalizowaną.....

Piranhu Chyba pękły oba pęcherzyki, z lewego ok 3.00 nad ranem ( miałam wrażenie że ktoś mi pistolet przyłożył i po prostu nacisnął spust, zostawiając dziurę ) , a z prawego o 6.30, nie musze pisać że noc była nie przespana, bo od wieczora ból się nasilał niemiłosiernie, do 6 rano ta lewa strona zrobiła się taka bezbolesna-wreszcie, no to z prawej strony tak dało mi popalić że na nogi stanąć nie mogę,mam wysztywnioną nogę, która boli jak tylko próbuje się ruszyć.
Nie wiem jak teraz testy zinterpretować . w 15dc były dwie kreski ale testowa jaśniejsza, wczoraj w 16dc również to samo , tyle że ta testowa ciut jaśniejsza jeszcze niż w 15dc. Ale za to sluzu tyle co mam w tym cyklu to w życiu nie miałam, jedynie nie wiem jak go zakwalifikować, bo rozciągliwy nie był, nie dało się więcej jak 3cm rozciągnać ( w tamtym cyklu nawet na 10cm sie dało wiec nie mialam watpliwosci) , ale był gęsty strasznie i bardzo dużo, przezroczysto-kremowy, ani nie był całkiem przezroczysty, ani całkiem kremowy...dosłownie 2w1. Ph w owulacje i przed na poziomie 4,7- wieczorem przed owulacją dałam cały rephresh i dziś rano po peknięciu pecherzyków jest 4,5 wiec wydaje mi się że ok. Chce tak zaplanować przyszły cykl żeby sie udało, nie chcę dawać tego roztworu z limonki po staraniach bo jest za kwaśny, no chyba że gdzieś z pare godzin przed staraniami, ale moze jedynie bede obnizac ph rephreshem. Owulacja w tym cyklu wypadał w 17dniu , bo było już po północy, ( tak wypada w 18dc) więc starania chce zaczac w 14dc, chyba dobrze będzie ? i albo będą raz w tym 14dc ( po 14 dniowej wstrzemiezliwosci ) , jeśli test wyjdzie 15dc pozytywny, a jesli nie to poprawimy w 15dc .
Gdusia Trzymam kciuki za Ciebie &&&&

daria0607 Kobietko prześlij mi troche Twoich pokładów cierpliwości :-) Bo skoro przy trójce nie masz dość i myślisz o 4-tym, to albo masz bezproblemowe dzieci, albo mase pokładów cierpliwości. No albo zdradź mi metodę na wychowanie dzieci że są tak ulożone że można myśleć następnych :) Bo moje dziecko było tak nie znośne przez 3 lata że nawet nie śmieliśmy pomyśleć o kolejnym, a teraz tez daje nie źle popalić :) A ja bym chciała mieć trójeczkę..ale z moją cierpliwością to może być trudne :)
Dzis leżeliśmy rano na łóżku, metr od stołu, dziecko chciało żeby mu zapalić na stole ta małą świeczke lawendową ( takie coś jak podgrzewacze, on lubi patrzec w swieczki, fontanny domowe ), wstawione to było to szklanego pojemniczka z wiadomych względów - żeby się nic nie spaliło , odwróciłam się na bok, mąż to samo,dziecko zeszło z łóżka,może z minute tak leżeliśmy, a dziecko za chwile krzyczy- Patrzcie co zrobiłem!! My się odwracamy a On dookoła tej świeczki- w środku w świeczce poukładał stempelki takie plastikowe i zaczeło się to topić. No myślałam że wyjde z siebie, oczywiście mu się zebrało, a mąż gada- żeby nie krzyczeć na niego ,tylko tłumaczyć. No ale ile mozna tłumaczyc? Od zawsze mu tłumacze, i od wczoraj powtarzam co chwile -że trzeba uważać jak sie swieczke zapali , żeby nic nie wpadło, nie zapaliło się. I do tej pory zawsze siedział i patrzył się tylko. Ja nie wiem, skad on takie pomysły bierze. A mąż zadowolony bo jest z nim od 18 w tygodniu i całą niedziele i wielce- że nie trzeba krzyczeć na niego, ciekawe jak by posiedział z nim tydzień- choc i byly takie sytuacje - to też wychodził z siebie czasem.

Załączniki

• cykl lipiec.jpg
    cykl lipiec.jpg
    10,5 KB · Wyświetleń: 71
Airfix a jak pojawia Ci sie kreska testowa na testach owulacyjnych to nie testujesz przynajmniej 2-3 razy dziennie ? Bo moze wylapalabys wowczas pik. U mnie np test szybko ciemnieje i pozniej szybko jasnieje wiec ja robie testy owu co 3 h minimum by wylapac pik, robie je tez w nocy bo w innym przypadju na bank bym pik przegapila... moze i u Ciebie tak jest, ze poziom LH szybko wzrasta i szybko opada stad nie masz tej greski mega pikowej bo ja przegapiasz..
Co do pomyslowosci dzieci to moje tez zadziwiaja.... czasem mam wrazenie, ze co kazdy rok maja glupsze pomysly...
U mnie od wczoraj pogoda wyspiarska wiec pada i pochmurno temp. Ok. 16st C

Milej rodzinnej niedzieli wszystkim zycze :)

maran-atha Do tej pory zawsze robiłam test o 20-tej, i naj częściej w 16dc wychodził mega ciemny i w 18dc była owulacja, bo jak robiłam rano to bardzo często była kreska ciemna, a wieczorem tylko cień..wiec przestałam sprawdzać częściej niż raz o tej 20-tej:) wiec mi się wydaje że pik był w 15dc jakoś w nocy albo 16dc rano. Troche nie bardzo mi ta owulacja wypadła w 17dc bo cykl pewnie sie skróci do 30dni i wtedy we wrześniu owulacja wypadnie 2 -ego nie w znaku żeńskim, dopiero 3,4,5 jest znak żeńki, a już tak ładnie wypadało wszystko.
Jak się czujesz?? :) Ja czuję że Ci sie udało :)) Kciuki trzymam mocno za synka &&&&&

Airfix, ja robię testy po 13,bo faktycznie rano to wychodzą jak chcą
My już po, nie wiem czy coś z tego będzie, i czy w ogóle będzie... Ból owu miałam ok godz 9, ale leciuteńki, jednak gdy owu mam z prawego jajnika to bardziej ja czuje, ciekawe dlaczego

Ciuchutko coś tu u nas, chyba wszyscy się wakacjują.
Miłej niedzieli i udanego tygodnia :*

gdusia_ fajnie że udało się Wam zadziałać :) U mnie w domku juz tez cicho, wszyscy pojechali na wczasy, zostalismy sami :) Dziewczyny pewnie korzystają ze słonka :) Ja jestem umordowana tak, że nawet mi się nie chce nigdzie jechać. Teraz planuje strategie na nastepny cykl ..bo jak na razie przesunęło mi sie wszystko o 2 dni i za nic jonas nie chce wypadać w znaku żeńskim. Duphaston wezme we wtorek ( bo niby powinno się go brać 3 dni po owulacji - tak wyczytałam ) przez 10 dni i mam nadzieje że troche mi opóźni @, chociaż o te 2 dni ;)

hej laleczki moje :*****

Zebralam sie w koncu zeby napisac - baaaaa nadrobic !!!! Choc na to nie mam zbytnio szans...tyle stron zescie naskrobaly ze az wstyd kiedy ja ostatni raz porzadnie przeczytalam recenzje z calego dnia :zawstydzona/y: Brak czasu mnie dopadl, przygotowania do urlopu - juuuuhu juz tylko tydzien :-):-) Olcia wrocila w czwartek od mojej Babci, wiec znowu pelny dom od rana do nocy :wściekła/y:
Mecza mnie te upaly....Was tez dopada wtedy len ???? Tydzien zbieralam sie zeby chalupe ogarnac a i tak sie nie udalo do konca...małż nie chce odkurzac bo mowi ze za cieplo przez co wszystko co zetre zaraz spowrotem wraca na meble :dry:

Dorcia sloneczko moje co u Ciebie ???? jak sie czujesz w te upaly ???

maran codziennie patrze na Twoj wykres i zaciskam wszystko co moge zeby bylo dobrze !!! musi !!! :*** A co u mnie, zrezygnowalam z pomiarow w tym cyklu, postanowilam odpoczac przez wakacje, naladowac sie pozytywnie do dzialania co nie znaczy oczywiscie - zrezygnowac, ale troszke odpusic z pewnymi rzeczami, staram sie poznawac swoje cialo inaczej, i mysle ze i bez pomiarow sie da, bo dzis np EWCM piekny wiec sadze ze jutro lub dzis wieczorem zawita owulacja :tak: Histero przesunelam na po wakacjach, w pewnym momencie poczulam tak duze wypalenie ze eh....musze po prostu wrocic na wlasciwy tor, ale postepujac inaczej niz przedtem, nie tak zawziecie bo to mnie zgubilo i spowodowalo, ze w pewnym momencie nie dawalam rady, zreszta sadze ze kazda z Nas raz na czas przechodzi cos takiego niestety :-( kiedy bedziesz kochana testowac ???? mam nadzieje, ze zalapie sie jeszcze przed urlopem na piekne I I :-):-)

zakrecia a co u Ciebie ???? :))))) godzina O zbliza sie powoli :-) na kiedy masz dokladnie termin powiedz mi ??? mieszkanko juz wyremontowane, czy jeszcze jeszcze ? Nie pamietam co odpisalas kiedy pytalam czy Igorek bedzie mial osobny pokoik czy na razie u Was bedzie lozeczko i reszta ? oczywiscie poprosze o zdjecia !! :D

liluś pamietam jak pytalas o tatooo. Ogolnie na prawej rece powyzej lokcia mam napis : ALEKSANDRA, ponizej - ŁUKASZ. Chcialam je ze soba polaczyc bo mimo wszystko byly na dwoch roznych odcinkach reki i mimo ze wcale nie male uwazam ze czegos im brakowalo. W koncu po namowach Ł. i znajomych ktorzy tez jak ja sa tatuażo-lubami z krwi i kosci, poszlam do salonu ich znajomego, powstal projekt i 90% juz mam na rece tzn. jaszczurke ktora idzie od samej gory a jej ogon zawija sie na ramienie, idzie przez lokiec i konczy sie powyzej nadgarstka ( jaszczur jest czarny z czerwonym kregoslupem ), do tego powyze konca ogona sa paprotki ktore koncza sie troche powyzej lopatki na plecach, w momencie kiedy patrzysz na calosc wyglada to tak jakby jaszczur wspinal sie po Nich. Po urlopie jestem umowiona jeszcze na poprawe napisow i cienie do jaszczurki i paprotek ktore dopelnia calosc. Aaa zapomnialam , paprotki sa koloru oliwkowego, cieniowane. Jak wszystko bedzie gotowe od razu wale z focia :D A Ty co robisz ????

vivienka widzialam ze betka pieknie rosla !!! Super :* kiedy jestes umowiona na wizytke, czy juz bylas ??

piranha jak kociaki ?? My w srode golilismy Nasze, w koncu i dostalo sie Bungee ale wyglada przecudnie wygolona na lewka :-D:-D i okazalo sie, ze wcale nie jest gruuubym kotkiem - to wszystko bylo zasluga tony siersci :wściekła/y:

matik widzialam co sie stalo..przykro mi bardzo, ale jak radza dziewczyny zrobcie koniecznie te badania, szkoda calego stresu i tych ciaglych poronien zwlaszcza ze ewidentnie w ciaze zajsc mozesz. Bedzie dobrze zobaczysz.

Co u reszty ??? Pisac, pisac bo musze nadrobic ostatnie 1,5tygodnia :-)

Ostatnia edycja:
Nuuusia No jesteś wreszcie ;) Widać zagoniona jesteś jak nie wiem:) Ja też nie ogarniam niczego przez ostatnie tygodnie..teraz powinnam miec wiecej czasu na odpoczynek, jeszcze tylko kwiatki i róże przekopę z ogórdka na działkę i będzie wsio i ruszamy z budową ;) Przeprawe z kociastym Ci opisałam w postach wcześniejszych..ale za nim to nadrobisz..to napisze Ci ze mam go dość- bo potargał mi na złość narożnik skórzany!

Airfix przecie bym Was nie zostawila !!! nigdy przenigdy !!! :D ach, niby wakacje a mam wrazenie ze mam mniej czasu niz w normalnym okresie kiedy Ola chodzi do szkoly...fantastycznie po prostu.
hahahaha potargal Ci naroznik ???? A to Ci dopiero jegomośc...:wściekła/y::wściekła/y: a jestes pewna ze na zlosc ? Byc moze nie mial pod reka drapaka i stad pouzywal sobie na narozniku :-(

maggie co z Twoja @ ?? pojawila sie ?? bo nie wiem czy zmieniac kochana termin na wrzesniowy czy zostawiac ?

małe liski widzialam ze @ przyszla ...:( eh, podaj mi prosze termin kolejnej @ choc podejrzewam ze bedzie ona jeszcze w sierpniu tak ?

Jesli któreś Was termin sierpniowej lub wrzesniowej @ ulegl zmianie prosze o info zeby zmienic :)
attachment.php

Starających się : 14
Oczekujących na staranka : 2

SIERPIEŃ 2014 :

maggie2205 - termin @ 01.08 ( 1cykl starań )
lilly78 - termin @ 07.08 ( 2 cykl starań )
Elle87 - termin @ 09.08 ( 4 cykl starań )
Roszpunka - termin @ 11.08 ( 3 cykl starań )
Justi - termin @ 12.08 ( 2 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 15.08 ( 15 cykl starań )
iweet84 - termin @ 27 .08 ( 1 cykl starań )
ilaczek - termin @ .08 ( 3 cykl starań )
małe liski - termin @ .08 ( 3 cykl starań )

WRZESIEŃ 2014 :

Annette - termin @ 03.09 ( 1 cykl starań )
Katriina - termin @ 17.09 ( 1 cykl starań )
Airfix - termin @ 20.09 ( 13 cykl starań )
gdusia_- termin @ .09 ( 1 cykl starań )
Verita - termin @ .09 ( 1 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

kate.. (lato 2014 )
ania_g21 ( wiosna 2015 )

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry