reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Matik super! bardzo się cieszę że Ci się udało :tak: zobaczysz będzie dobrze, nie może byc inaczej kochana ;-)
Nuuska kochana wpisz mnie proszę z terminem @ na 9.08 :tak:
Male liski jaka piękna tempka! coś czuję że tym razem się udało... mocno trzymam kciuki :-) może już wcześniej pisałaś a ja przeoczyłam, w tym cyklu zrobiłaś odstęp od owulacji oraz 0+12? i po starankach nie zakwaszałaś się już wcale? to nie wiesz jakie miałaś ph? bo ja tak myślę nad swoja strategią na ten cykl a myślę że owulka będzie za 2- 3 dni. dziś chyba zadziałamy i w dniu pozytywnego testu owulacyjnego i chyba na tym koniec. powiem Ci że ja też przyzwyczaiłam się do picia mleka i codziennie muszę szklankę wypic oraz obowiązkowo codziennie inkę z mlekiem i maślankę ;-)

reklama
Cześć dziewczyny :)

Niedawno wstalam ;p

Na skrzynce mailowej juz od rana czekala na nas wiadomosc od lekarza w czym napisal:
Po zdjeciach widac ze to chłopczyk :)

Ja juz ochlonelam i bylam na to przygotowana,gorzej mąż to przyjął on tak w to wierzyl ze bedzie dziewczynka :/
No trudno ja die cieszę ze dzidzius zdrowy :)
A moze w puzniejszych badaniach jednak cis sie zmirni ;p

Matik super ze kreseczka ciemnieje :))

Vivienko czekamy na wiadomosci po dzisiejszej wizycie u gina :)

Zycze milego dnia ;)

I porcja &&&&&&&&&&&&&

I łapać żeby wiecej fasolinek w tym cyklu bylo :)

kevinka , airfix jak czytam wasze opisy to jak bym nadie miala przed soba... ja bylam u lekarza i on mowil ze badania na adhd za szybko a w przedszkolu nam zalatwili ten spz czy jakos tak i tam sie ma wszystko wyjasnic ale musimy na to dlugo czekac w pazdzeirniku juz ma miec badania i sie okaze co dalej , lekarz mowi ze nadia tak jakby nie uzywala jednej półkuli mózgu a sie martwie bo od roku uczy sie niemieckiego dopiero teraz sie troche ruszylo a za rok do szkoly;/

Witajcie,

Vivienko &&&&&&&&&&

Matik &&&&&&&&&&

Klaudia piękne torty pieczesz, ja też uwielbiam piec torty dla swoich chłopców

Annette miłego wypoczynku
Małe liski śliczny Maksiulek, moi chłopcy też bardzo lubili bawić się odkurzaczem:-)

Nuuusiu dziękuję za podpowiedź, póki co zaopatrzyłam się w tą maskę z Biedronki - zobaczymy jakie będą efekty.
U nas wczoraj padało i grzmiało a dziś od rana piękna i słoneczna pogoda.

Kevinka
a może jeszcze ta dziewczynka będzie Ci dana w późniejszym czasie:tak:. Ja kiedyś czytałam że pewna kobieta strasznie marzyła o córce i miała ją w dość późnym wieku mając 4 lub 5 starszych synów. Jak już ją miała to chciała całemu światu obwieścić jakie ją szczęście spotkało i że ją nareszcie ma i podczas rozwieszania prania zawsze zaczynała od ubranek córci a dopiero następne były w kolejności ubranka chłopców, pisała jeszcze o innych zwykłych czynnościach ale ta najbardziej utkwiła mi w głowie - nie wiem dlaczego.
Powiem Ci jeszcze odnośnie tego zagrzewania jąder u mężczyzn to gdzieś kiedyś czytałam że kierowcy zawodowi mają dziewczynki a mój M jest właśnie kierowcą zawodowym i jest całkowitym zaprzeczeniem tej teorii.

Pozdrawiam wszystkie i życzę miłego dnia

My juz od piatego roku zaczelismy robic ergoterapie,logopedie i ten kurs na ktorym uczyl sie zmysłów,psycholog.
Do specjalistie trafilismy poczatek pierwszej klasy ,a pod koniec pierwszej klasy dostal juz leki.
U niego stwierdzono,ze niema przeplywu w w jakies czesci muzgu.

Aljul piekne to co piszesz :)
No ale to u nas byla ostatnia szansa :)
Do trzech razy sztuka ;)
Maz ciężko zdecydowal sie zeby jeszcze jedno dziecko było :)
Takze widzisz nie wszystkim jest pisane ;)
Mowi sie trudno i trzeba isc dalej,cieszyc sie tym co jest :)
Ale jedno powiem juz w zadne wrozby nie wierze ;p
Bo wszystko pokazywalo dziewczynke :)
Wszystko co możliwe ;)

Ale tak jak pisze to dopiero byl koniec 13 tyg wiec mozeeee jeszcze mnie zaskocza np na połowkowym ;p

klaudia, piękne torty i takie apetyczne, masz talent.

Matik, piękna kreska testowa, kiedy betę sprawdzasz?

Vivienka, niekoniecznie, trzymam kochana kciuki za synusia ale przede wszystkim za zdrową dzidzię, rodzeństwo dla Twojej córeczki. Jutrzejsza beta powinna wynosić coś koło 6000 mIU/ml lub nieco więcej. Progesteron masz w sam raz :tak:

małe liski
, ale słodziak z Twojego synka :-) Piękne schody na wykresie, na szczycie tych schodów na pewno będzie plusik ciążowy :-)

Kevinka, GRATULUJĘ synusia, na pewno będzie równie śliczny jak jego bracia, będziesz mieć wesołą gromadkę dogadujących się dzieciaczków (a Kaja i Krzyś to czasem jakby z 2 rożnych światów byli ;-)) ...ale tak jak piszesz jeszcze wszystko może się zdarzyć i określanie płci na tym etapie jeszcze nie jest 100% gwarancją.

Wklejam Wam aktualne forumowe statystyki dotyczące skuteczności (a raczej nieskuteczności bo na razie Shettles działa na BB odwrotnie ;-)) metody Shettlesa (wzięto pod uwagę 31 osób więc jakiś pogląd to już daje):

Zobacz załącznik 635515

kevinkagratuluje w takim razie zdrowego synusia. Wiesz napewno ze nie jedna chlopczykowa staraczka zazdrości ci tych jajeczek :D

klaudia zdolna z ciebie kobirtka! piękne torcik

piranho dziekuje a wiec pozostaje dalej czekac. Najważniejsze wkoncu aby zdrowo cosiek rósł :D

ja juz po wizycie u ginka.Pecherzyk pięknie widać ale do pelni szczescia ginek powiedzial ze potrzebujemy zarodek i seduszko a wiec dwa tygodnie czekania jeszcze. przepisal mi duphaston doustnie zeby odciazyc dół... bo mnie swedzi.
Plamienia mialam bo mam małego krwiaczka ale nie jest groźny. kazal brac dupka do wykształcenia sie łożyska.
A wiec nic nowego.I powiedział ze super przygotowana przyszlam z wykresem z info o acard i dupki.Smial sie ze duzo juz sama wiem jak sobie pomóc :cool2:

milego dzionka wam zycze
a ja lece do fryzjera a jutro rano jeszcze betka ;)

Ostatnia edycja:
Kevinka ja w 2 ciąży przerobiłam wróżby z obrączek, kalendarzy chińskich itp i wszystkie pokazywały dziewczynkę i tak sobie to wkręciłam że nie chciałam przyjąć do wiadomości że to będzie chłopiec a do tego wszyscy z mojego otoczenia po tej informacji chodzili jak struci i czekali razem ze mną że wydarzy się cud i chłopczyk stanie się dziewczynką. Dziś wiem że Bóg wiedział co robi bo chłopcy fajne mają ze sobą relacje i bardzo się kochają. Mój starszy synek marzy jeszcze o takiej fajnej młodszej siostrze jak ma jego kolega;-) (on ma bardzo podobny do mnie charakter i bardzo mi mnie przypomina więc pewnie dlatego mamy podobne marzenie;-)) ale to cały czas mu powtarzam że raczej nie będzie nam dane, choć spróbować muszę - żeby wiedzieć że zrobiłam co mogłam ale wiem że dam z siebie wszystko a i tak będę miała 3 synka jak to powtarza mój teść:tak:

Kurcze a może u Ciebie nie jest jeszcze nic przesądzone, choć moje usg połówkowe było bardzo szczegółowe i nie mogło być mowy o żadnej pomyłce a ja wypierałam to informację ze swojej świadomości
Trzymam nadal &&& za Twoje marzenia

reklama
Piranha to ja już nie wiem co i jak i kiedy na cócie :(

Vivienka ,Matik gratulacje

Kevinka kciuki aby jajeczka znikneły

To takie dziwne jedne zazdroszczą synków,jedne dziewczynek owszem najważniejsze jest zdrowie ale dlaczego nie można tego zaplanować na 100% życie by było za piękne czy co ...

Do góry