reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

No wiec jestem :)

Spać nie mogłam
Najdłuższe 5 min w moim życiu :)

Teraz sie bałam że nic z tego nie wyjdzie

Ale jednak jest ciemniejsza i piękna

ImageUploadedByForum BabyBoom1406175373.890222.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1406175425.072566.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1406175488.345255.jpg

Oki kładę sie jeszcze spać :)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1406175373.890222.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1406175373.890222.jpg
    13,1 KB · Wyświetleń: 56
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1406175425.072566.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1406175425.072566.jpg
    16,4 KB · Wyświetleń: 48
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1406175488.345255.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1406175488.345255.jpg
    10,2 KB · Wyświetleń: 54
reklama
matik CUDIWNIE bardzo sie ciesze i dalej &&&&&&&&&&&&&
Teraz to mnie zaskoczylas a ja myslalam ze przy blizniakach beta jest zawsze duzo wyższa, ponad normę. A to ci niegrzeczni chlopcy się ukrywali :cool2:

piranho w takim razie skoro ta bete mam taką wysoka to na dziewczynke? Czy o co chodzilo jak pisalas ze beta przyrasta o 20% szybciej przy dziewczynkach?
utrogest biore tylko dopochwowo ale bede musiala porosic ginka o duphaston doustny bo cos mnie zaczyna na dole swedziec..
a nie chce ryzykowac jakimis bakteriami teraz.
Jutro ide znowu na bete i zobaczymy jak beta przyrasta. W przeciagu 48h piwinna byc dwa razy wyższa czy ile?
Mi sie wydaje ze progesteron sobie castagnusem i utrogestem pieknie podbilam czy jak ty myslisz?

Bardzo wam wszystkim dziekuje!!!!!Ale trzymajcie prosze dalej kciuki zeby zechcial ze mna cosiek zostac do konca!! Teraz beda najdłuższe dwa miesiace :-(
zycze wam milego dnia i dużo słoneczka ;)

Matik piękna krecha ja nadal trzymam kciuki żeby cosiek został na całe 9 miesięcu
a gratulować będe bo spodziewanej@ bo nie chce zapesza:-):-):-)

Matik cudownie!!!! bardzo sie cieszę :))) nie dziwię ci się że spać nie mogłaś dzisiejszej nocy. Musi byc teraz dobrze, innej opcji nie bierzemy w ogóle pod uwagę

Vivienka kciuki mocno trzymamy. Pirahnia pisała o tym, że sam przyrost bety jest o 20% wyższy w ciążach z dziewczynkami. Czytałam kiedyś też o takich badaniach że szybsze przyrosty bety są w ciążach dziewczynkowych i bliźniaczych. To o czym ja wspomniałam - ale nie sugeruj się tym, bo to jest na pewno tak jak z wróżeniem płci z kształtu brzucha, czy pięknej/brzydkiej cery (ale ty nie miałaś przecież grubej tłustej drugiej kreski) - moim koleżankom z córeczkami wychodziły piękne krechy na teście i pewnie gdybym ja kiedyś zobaczyła u siebie przed terminem @ dwie grube tłuste kreski to miałabym cichą nadzieję na córcie wymarzoną. Ja z Maksiulkiem miałam drugą słabą kreskę na teście w dniu @ i betę wcale nie małą i ładnie przyrastała. A mam złotoblond chłopczyka. Chłopcy w miarę grzecznie bawią się kolejką, zaraz poszperam w starych wynikach badań....
Dorcia jak się czujesz? co u ciebie?
Justi były wczoraj staranka :)? tak - te przepisy są zdecydowanie chłopczykowe, dlatego też pewnie mam dwóch chłopców już w domu ;) chociaż ostatnio zrobiłam sobie dwa dni luzu i przygotowałam na obiad makaron z serem feta i koperkiem. Jak u ciebie dieta? ....kuszą nas teraz wszystkie najlepsze owoce, arbuzy, nektarynki...
Maran-atha jak przygotowania do zbliżającej się godziny zero :)? to już niedługo. Bardzo brakuje ci nabiału czy przyzwyczaiłaś się już? powiem ci, że ja polubiłam mleko - kakao, kawę inkę - i teraz pije codziennie, nie tylko dlatego że ciągnę dietę dziewczynkową, ale nie wyobrażam sobie już dnia bez kubka mleka. Jestem w szoku że ja pije mleko i jeszcze je lubię :))

Vivienka
w pierwszej ciąży w ogóle nie byłam świadoma, że warto powtórzyć bete, sprawdzić przyrost :) w drugiej ciąży, już co nie co wiedziałam - przyrost bety miałam z drugim synkiem spory, beta wzrosła bodajże 4 krotnie (ale nie znajdę tego wyniku badania, pobierałam wtedy, jednorazowo, odpłatnie krew w innej przychodni) , pamiętam że pomyślałam wtedy że będą bliźniaki, być może były, na jednym z usg był drugi pęcherzyk, ale zniekształcony i bez zarodka.

pierwszy synek, beta hcg w dniu terminu @ lub dzień po - 193,2 mIU/ml
drugi synek, beta hcg, 2, 3 dni po terminie @ - 342, 7 mIU/ml

ale nie stresuj się kochana i nie wyciągaj z tego wniosków, każda ciąża inna, rządzi się swoimi prawami :) pokażę ci test z Maksiulkiem robiony w dniu terminu @ (z pierwszym synkiem testy w ogóle mi nie wychodziły). I takiego małego Szkraba miałam (11 miesięcy) jak dowiedziałam się o drugiej ciąży :)

test.jpgA3.jpg

Załączniki

• test.jpg
    test.jpg
    21,4 KB · Wyświetleń: 57
  • A3.jpg
    A3.jpg
    25,5 KB · Wyświetleń: 67
Ostatnia edycja:
hej hej dziewczynki :)

vivienka ale piekna betka !!! serdecznie gratuluje kochana, niech pieknie przyrasta a TY dbaj o siebie i dzidzie :)**

aljul pytalas kochana o maske - ja ja kupilam w aptece, w drogeriach mozesz miec problem choc w HEBE ostatnio ja widzialam. Najlepiej uderz do apteki :-):tak:

matik i Ciebie w koncu dopadlo !! pieknie :)))))) krecha ciemnieje, wiec chyba mozna juz oficjalnie gratulowac ????? :D Tobie termin @ juz minal wczoraj prawda ???

zakrecia, Dorcia jak sie czujecie Sloneczka moje ????

milla strasznie mi przykro :-:)-:)-( trzymaj sie kochana i pamietaj ze teraz juz bedzie wszystko dobrze.Musi!

iweet84 ja sie obawiam ze zostane tu na szarym koncu jak juz kiedys pisalam, i przebije Was wszystkie :wściekła/y: jak tak dalej pojdzie to dobije do 20-tego cyklu przed koncem roku :cool:

U Nas dzis leje jak nie wiem :dry: okropnie zimno sie zrobilo grrr...

Ktos ostatnio pisal i prosil o przeniesienie na wrzesien, kurcze nie umiem odnalezc posta :( ilaczku, elle czy to byla ktoras z Was ??

Odnosnie porad na temat stroju baaaaaaaaaaaaaardzo Wam dziekuje, kevinka jestem brunetka ( tak swoja droga wszystkie Nasze zdjecia masz na grupie, mozesz podejrzec w wolnej chwli :-) ), co do drugiego stroju tego jasnego, jest sliczny, ale zastanawiam sie czy nie pobrudzi sie od olejku zbyt szybko bo to jednak prawie biel...hmmm
attachment.php

Starających się : 14
Oczekujących na staranka : 2

SIERPIEŃ 2014 :

małe liski - termin @ 01.08 ( 2 cykl starań )
maggie2205 - termin @ 01.08 ( 1cykl starań )
lilly78 - termin @ 07.08 ( 2 cykl starań )
Elle87 - termin @ 09.08 ( 4 cykl starań )
Roszpunka - termin @ 11.08 ( 3 cykl starań )
Justi - termin @ 12.08 ( 2 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 15.08 ( 15 cykl starań )
iweet84 - termin @ 27 .08 ( 1 cykl starań )
ilaczek - termin @ .08 ( 3 cykl starań )

WRZESIEŃ 2014 :

Annette - termin @ 03.09 ( 1 cykl starań )
Katriina - termin @ 17.09 ( 1 cykl starań )
Airfix - termin @ 20.09 ( 13 cykl starań )
gdusia_- termin @ .09 ( 1 cykl starań )
Verita - termin @ .09 ( 1 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

kate.. (lato 2014 )
ania_g21 ( wiosna 2015 )

Ostatnia edycja:
reklama
Małe Liski, piękny szkrab :tak:
Kevinka, lekarz coś odpowiedział?
Matik, bardzo się Cieszę i bardzo bardzo &&&&&&&&żeby wszystko było ok.
Vivienka, jak pewnie zauważyłaś każda z nas miała zupełnie inne objawy w ciąży, niezależnie czy oczekiwała dziewczynki czy chłopca. Reguł nie ma, także nie martw się, już niedługo okaże się, że to malutki, śliczny chłopiec ;-)

Pogoda deszczowa aż nie chce się wyjść z domu. My dzisiaj wyjeżdżamy na 2-tygodniowy urlop :cool2:do Chorwacji. Odezwę się po powrocie :-)

Do góry