reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

No wiec jestem :)

Spać nie mogłam
Najdłuższe 5 min w moim życiu :)

Teraz sie bałam że nic z tego nie wyjdzie

Ale jednak jest ciemniejsza i piękna

ImageUploadedByForum BabyBoom1406175373.890222.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1406175425.072566.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1406175488.345255.jpg

Oki kładę sie jeszcze spać :)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1406175373.890222.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1406175373.890222.jpg
    13,1 KB · Wyświetleń: 60
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1406175425.072566.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1406175425.072566.jpg
    16,4 KB · Wyświetleń: 55
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1406175488.345255.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1406175488.345255.jpg
    10,2 KB · Wyświetleń: 59
reklama
matik CUDIWNIE bardzo sie ciesze i dalej &&&&&&&&&&&&&
Teraz to mnie zaskoczylas a ja myslalam ze przy blizniakach beta jest zawsze duzo wyższa, ponad normę. A to ci niegrzeczni chlopcy się ukrywali :cool2:

piranho w takim razie skoro ta bete mam taką wysoka to na dziewczynke? Czy o co chodzilo jak pisalas ze beta przyrasta o 20% szybciej przy dziewczynkach?
utrogest biore tylko dopochwowo ale bede musiala porosic ginka o duphaston doustny bo cos mnie zaczyna na dole swedziec..
a nie chce ryzykowac jakimis bakteriami teraz.
Jutro ide znowu na bete i zobaczymy jak beta przyrasta. W przeciagu 48h piwinna byc dwa razy wyższa czy ile?
Mi sie wydaje ze progesteron sobie castagnusem i utrogestem pieknie podbilam czy jak ty myslisz?

Bardzo wam wszystkim dziekuje!!!!!Ale trzymajcie prosze dalej kciuki zeby zechcial ze mna cosiek zostac do konca!! Teraz beda najdłuższe dwa miesiace :-(
zycze wam milego dnia i dużo słoneczka ;)

Matik piękna krecha ja nadal trzymam kciuki żeby cosiek został na całe 9 miesięcu
a gratulować będe bo spodziewanej@ bo nie chce zapesza:-):-):-)

Matik cudownie!!!! bardzo sie cieszę :))) nie dziwię ci się że spać nie mogłaś dzisiejszej nocy. Musi byc teraz dobrze, innej opcji nie bierzemy w ogóle pod uwagę

Vivienka kciuki mocno trzymamy. Pirahnia pisała o tym, że sam przyrost bety jest o 20% wyższy w ciążach z dziewczynkami. Czytałam kiedyś też o takich badaniach że szybsze przyrosty bety są w ciążach dziewczynkowych i bliźniaczych. To o czym ja wspomniałam - ale nie sugeruj się tym, bo to jest na pewno tak jak z wróżeniem płci z kształtu brzucha, czy pięknej/brzydkiej cery (ale ty nie miałaś przecież grubej tłustej drugiej kreski) - moim koleżankom z córeczkami wychodziły piękne krechy na teście i pewnie gdybym ja kiedyś zobaczyła u siebie przed terminem @ dwie grube tłuste kreski to miałabym cichą nadzieję na córcie wymarzoną. Ja z Maksiulkiem miałam drugą słabą kreskę na teście w dniu @ i betę wcale nie małą i ładnie przyrastała. A mam złotoblond chłopczyka. Chłopcy w miarę grzecznie bawią się kolejką, zaraz poszperam w starych wynikach badań....
Dorcia jak się czujesz? co u ciebie?
Justi były wczoraj staranka :)? tak - te przepisy są zdecydowanie chłopczykowe, dlatego też pewnie mam dwóch chłopców już w domu ;) chociaż ostatnio zrobiłam sobie dwa dni luzu i przygotowałam na obiad makaron z serem feta i koperkiem. Jak u ciebie dieta? ....kuszą nas teraz wszystkie najlepsze owoce, arbuzy, nektarynki...
Maran-atha jak przygotowania do zbliżającej się godziny zero :)? to już niedługo. Bardzo brakuje ci nabiału czy przyzwyczaiłaś się już? powiem ci, że ja polubiłam mleko - kakao, kawę inkę - i teraz pije codziennie, nie tylko dlatego że ciągnę dietę dziewczynkową, ale nie wyobrażam sobie już dnia bez kubka mleka. Jestem w szoku że ja pije mleko i jeszcze je lubię :))

Vivienka
w pierwszej ciąży w ogóle nie byłam świadoma, że warto powtórzyć bete, sprawdzić przyrost :) w drugiej ciąży, już co nie co wiedziałam - przyrost bety miałam z drugim synkiem spory, beta wzrosła bodajże 4 krotnie (ale nie znajdę tego wyniku badania, pobierałam wtedy, jednorazowo, odpłatnie krew w innej przychodni) , pamiętam że pomyślałam wtedy że będą bliźniaki, być może były, na jednym z usg był drugi pęcherzyk, ale zniekształcony i bez zarodka.

pierwszy synek, beta hcg w dniu terminu @ lub dzień po - 193,2 mIU/ml
drugi synek, beta hcg, 2, 3 dni po terminie @ - 342, 7 mIU/ml

ale nie stresuj się kochana i nie wyciągaj z tego wniosków, każda ciąża inna, rządzi się swoimi prawami :) pokażę ci test z Maksiulkiem robiony w dniu terminu @ (z pierwszym synkiem testy w ogóle mi nie wychodziły). I takiego małego Szkraba miałam (11 miesięcy) jak dowiedziałam się o drugiej ciąży :)

test.jpgA3.jpg

Załączniki

• test.jpg
    test.jpg
    21,4 KB · Wyświetleń: 61
  • A3.jpg
    A3.jpg
    25,5 KB · Wyświetleń: 71
Ostatnia edycja:
hej hej dziewczynki :)

vivienka ale piekna betka !!! serdecznie gratuluje kochana, niech pieknie przyrasta a TY dbaj o siebie i dzidzie :)**

aljul pytalas kochana o maske - ja ja kupilam w aptece, w drogeriach mozesz miec problem choc w HEBE ostatnio ja widzialam. Najlepiej uderz do apteki :-):tak:

matik i Ciebie w koncu dopadlo !! pieknie :)))))) krecha ciemnieje, wiec chyba mozna juz oficjalnie gratulowac ????? :D Tobie termin @ juz minal wczoraj prawda ???

zakrecia, Dorcia jak sie czujecie Sloneczka moje ????

milla strasznie mi przykro :-:)-:)-( trzymaj sie kochana i pamietaj ze teraz juz bedzie wszystko dobrze.Musi!

iweet84 ja sie obawiam ze zostane tu na szarym koncu jak juz kiedys pisalam, i przebije Was wszystkie :wściekła/y: jak tak dalej pojdzie to dobije do 20-tego cyklu przed koncem roku :cool:

U Nas dzis leje jak nie wiem :dry: okropnie zimno sie zrobilo grrr...

Ktos ostatnio pisal i prosil o przeniesienie na wrzesien, kurcze nie umiem odnalezc posta :( ilaczku, elle czy to byla ktoras z Was ??

Odnosnie porad na temat stroju baaaaaaaaaaaaaardzo Wam dziekuje, kevinka jestem brunetka ( tak swoja droga wszystkie Nasze zdjecia masz na grupie, mozesz podejrzec w wolnej chwli :-) ), co do drugiego stroju tego jasnego, jest sliczny, ale zastanawiam sie czy nie pobrudzi sie od olejku zbyt szybko bo to jednak prawie biel...hmmm
attachment.php

Starających się : 14
Oczekujących na staranka : 2

SIERPIEŃ 2014 :

małe liski - termin @ 01.08 ( 2 cykl starań )
maggie2205 - termin @ 01.08 ( 1cykl starań )
lilly78 - termin @ 07.08 ( 2 cykl starań )
Elle87 - termin @ 09.08 ( 4 cykl starań )
Roszpunka - termin @ 11.08 ( 3 cykl starań )
Justi - termin @ 12.08 ( 2 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 15.08 ( 15 cykl starań )
iweet84 - termin @ 27 .08 ( 1 cykl starań )
ilaczek - termin @ .08 ( 3 cykl starań )

WRZESIEŃ 2014 :

Annette - termin @ 03.09 ( 1 cykl starań )
Katriina - termin @ 17.09 ( 1 cykl starań )
Airfix - termin @ 20.09 ( 13 cykl starań )
gdusia_- termin @ .09 ( 1 cykl starań )
Verita - termin @ .09 ( 1 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

kate.. (lato 2014 )
ania_g21 ( wiosna 2015 )

Ostatnia edycja:
reklama
Małe Liski, piękny szkrab :tak:
Kevinka, lekarz coś odpowiedział?
Matik, bardzo się Cieszę i bardzo bardzo &&&&&&&&żeby wszystko było ok.
Vivienka, jak pewnie zauważyłaś każda z nas miała zupełnie inne objawy w ciąży, niezależnie czy oczekiwała dziewczynki czy chłopca. Reguł nie ma, także nie martw się, już niedługo okaże się, że to malutki, śliczny chłopiec ;-)

Pogoda deszczowa aż nie chce się wyjść z domu. My dzisiaj wyjeżdżamy na 2-tygodniowy urlop :cool2:do Chorwacji. Odezwę się po powrocie :-)

Do góry