reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Vivienka, zgadzam się, że skoro w DE masz tak rzadko USG to warto pójść teraz w PL by choćby podejrzeć pęcherzyk ciążowy. Estradiol dobrze by był powyżej 150 lub coś koło tego. Teraz chyba ciężko będzie wydedukować jakie mogły być hormony bo po implantacji ciałko żółte nie degeneruje się a za to zaczyna produkować większe ilości progesteronu i estradiolu. Co do prolaktyny to przy planowaniu córeczki nie jest zalecany wysoki jej poziom (stąd witaminą B6 obniżamy ten hormon) gdyż PRL obniża poziom gonadotropin i progesteronu (a te hormony sprzyjają dziewczynce). Z drugiej strony prolaktyna zaburzając FSH może też wpłynąć na zmniejszenie poziomu estradiolu (przy karmieniu piersią to nie prolaktyna a niski poziom estradiolu i testosteronu sprzyja dziewczynce), nie jest to sprzyjające przy planowaniu synka.

reklama
Matik Kciuki trzymam i nie puszczam &&&&& hehehe co do badania nasienia M. - to faktycznie mąż nie źle się spiął żeby nie iść na badanie ;)) Mojego też strasze, więc mam nadzieje ze za miesiac sie przyłoży haha
O i bocianów mój M. tez wypatruje...Po jednym krazeniu 2 bocianów nad M i jego kolegom..my mamy synka i On też....a ostatnio krążyło 24 szt haha i tu po przeprowadzce jeden i M mówi- Zobacz, bocian ;))

male liski Za Twój cykl również trzymam kciuki &&&& Musi się udać :))) Ty jestes perfekt przygotowana :)
A ja od 2 dni nie chodze głodna...ciągle coś podjadam...niby dziewczynkowe...ale wydaje mi się że za często....no nie mogę sie powstrzymać..może to efekt Femary..hmm dzis wypiłam 0,5l kakao na raz i myślisz że dość miałam? coś Ty ;) heheh

Piranhu Mój synek identycznie zachowuje się jak Krzyś...opowiada coś ni z gruszki ni z pietruszki, ja nie wiem o co mu chodzi, on za chwile tez sam nie wie...zaczyna mowic na całkiem inny temat i tak w kółko, aż nerwów dostanie że ja nie wiem o co mu chodzi:/ Logopeda w opini napisała-" Nie odpowiada logicznie na zadane pytanie, jego odpowiedzi pozbawione są sensu i nie dotyczą pytania"
Wszystko zwalili na dysleksje ... ale czy tak jest na pewno? Ja bym się skłaniała do ADD, choc psycholog twierdzi ze On potrafi sie skupić...jasne , potrafi ale na tym co jego interesuje, albo jak jest to cos nowego ( typu. np.testy u psychologa )

lenkaa87 Co do suplementów to musisz przetestować na sobie jak sie bedziesz czuła..ja i M. np. długo mordowalismy sie z Wapnem z Now Food, w końcu kończyło sie wymiotami i M. sie zbuntował..zmieniałam na Wapn z formy Swanson i jest super :)
Alez masz przystojniaka małego ;))

Znow na momencik Wojtus zasnol a Ja mam chwile dla siebie czyt. Ukyc podlogi, zrobic obiad i na koniec odpoczywac:-D

:male liski tak to Ja chcialam przepisy :-D wygladaja smakowicie i sa z produktow ktore uwielbiam ... niestety nie dziewczynkowych.... zostawiam ku pamieci..
Co do twoich staran uwazam ze dieta, suplementy , monitoring u ginka i obnizanie ph to sporo
Bylas doskonale przygotowana nie mozemy dac sie zwariowac....&&& kciuki

Dzis juz mam troszke lepszy humor. .. moze dlatego ze za 2 tyg urlop, a po urlopie zmiany, zmiany ... nie moge pozwolic zeby.ktos nam sprzatnol kolejny dom przed nosem....

Airfix czyli ty kochana zaczynasz w tym miesiacu starania ? Z tego costagnusa jestes zadowolona ?

Milego dnia
Matik, Vivienka &&&&

Justi_ Ja zaczynam za miesiac, w cyklu sierpniowym :) W tym tylko biore femarę na stymulację bo musze zobaczyc co i jak...jak na razie moze byc... jedynie troche mnie serce pobolewa i czasem cięzko mi oddychać..ale tyle to przeżyje :) nie chciałam od razu w cyklu staraniowym rzucac sie na głeboką wodę z femarą, bo co by było jak bym sie na prawde zle czuła? musialabym odstawic i nici by wyszły ze starań, bo pewnie cykl by sie posypał :) a tak juz wiem jak organizm reaguje..wiec jestem pełna nadzieji co do cyklu sierpniowego:) Ja z Castagnusa jestem bardzo zadowolona..biore go w sumie już 5-ty miesiac, z tym że miałam teraz miesieczną przerwe i wróciłam do niego :) U mnie super reguluje cykl :) i nie miewam bólów głowy.

A ja właśnie myje takie okna i rolety masakra 7 dużych rolet
Na szczęście o dziwo mąż mi pomaga ;) ImageUploadedByForum BabyBoom1406122936.523972.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1406122936.523972.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1406122936.523972.jpg
    29,2 KB · Wyświetleń: 49
Airfix, no właśnie podobno przy ADD dzieci potrafią się skupić na tym co je interesuje :-( Krzyś niby dobrze i na temat odpowiada na pytania ale ciężko z nim dłużej porozmawiać na jeden temat, mam wrażenie, że co chwilę tematykę rozmów zmienia, tak jakby miał chaos w głowie ...a gdy zasypia i jest już zmęczony to potrafi powiedzieć kilka słów o jakimś zdarzeniu z zamierzchłej przeszłości, którego ja nie pamiętam (ma niesamowitą pamięć), potem kilka słów np. o fragmencie bajki, potem kilka na całkowicie odmienny jeszcze inny temat itd. Gdy mu puszczę dłuższą bajkę to raczej nie obejrzy jej w całości.

Vivienka
, jak tam wyniki?

Ostatnia edycja:
piranho to sa wyniki, dziś jest 4+5
beta chyba ok tylko teraz niech ładnie przyrasta :zawstydzona/y: co robimy z progesteronem ile lykac dziennie?
i jak estradiol ok?

przepraszam ze tak tylko o sobie ale jestesmy u znajonych ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Vivienka, wyniki rewelacyjne, beta, estradiol i progesteron bardzo wysokie, beta prawie w górnej granicy a dziś tak naprawdę masz 4+4 (zakładając owulkę w 27 dc), gdyż liczy się tygodnie skończone, beta jest jednak blisko górnej granicy 4+5 więc przyrasta ekspresowo :-) Jeśli nie łykasz progesteronu to wg mnie nie ma takiej potrzeby, jeśli łykasz to łykaj nadal w takiej samej dawce i nie odstawiaj do momentu wykształcenia się łożyska, oficjalnie GRATULUJĘ kochana i bardzo się cieszę!

Do góry