reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ale smaka zrobilyscie żółta fasolka mniam :)
A tu niema :/
No zdarza sie ale to musi byc szczescie.
Kolezanka w pl musi mi przywiesc ;)

reklama
kate nie wiem czy widziałaś pisałam żeby do tej sałatki którą robisz dodać jeszcze fasolkę/ groszek, ugotowanego kurczaka, ser żółty, żurawinę i jabłko

mnie ostatnio rozczuliła sytuacja po urodzinkach młodszego synka kiedy to starszy syn poszedł na dwór grać w piłkę a młodszy został ze mną w domu i zachciało mu się pić więc poszedł do kuchni rozstawił dwa kubeczki i nalał do nich wody - dla siebie i dal brata do jednej włożył słomkę a do drugiej szklanki nie bo nie mógł jej sięgnąć i przyszedł do mnie i zaprowadził mnie do kuchni i pokazał na szklanki i na leżącą daleko słomkę i mówi że "Olio" co znaczyło imię brata "nie" i pokazał na kubek bez słomki:-) .....fajnie że o bracie pomyślał skoro go nawet w domu w tym czasie nie było

Też wiem bo już tyle dziewczyn tu przeszło że te wcześniejsze testy to nie znaczą dziewczynkę ;)

Teraz mam 4 tabletki ale przecież jak zacznę to wiem ze musze brać dalej
Poprostu zastanawiam sie czy już zacząć brać

matik aaaaaaaaaale Super wieści! !!!!
proszę mi tu pozytywni myslec!! Piekna kreseczka i fasolka napewno da rade ;)
ale by bylo super jak bysmy na porodowce razem maluszków rodzily :D

kebinka, justi, male liski dziekuje i na pewno sie odezwe jutro wieczorem z beta ;)

Kate ja wcinałam raz na parę dni kluski leniwe, jeśli lubicie - makaron z serem białym, może jajko sadzone z fasolką właśnie. Szczerze mówiąc u mnie obiady były marne, tym bardziej że ja jeszcze nie łącze białek z węglowodanami, więc praktycznie mało co mogłam jeść na obiad. Jasne, że chcę - ale dam znać po 12-14 dpo, ok :)?

słyszałam, że wyższy poziom bety charakteryzuje ciąże dziewczynkowe i bliźniacze i stąd pewnie takie założenie - że dwie wyraźne, mocne kreski tuż przed terminem zwiastują dziewczynkę. U moich kilku znajomych sprawdziła się ta "teoria", ale może to rzeczywiście tak jak z kalendarzem chińskim :)

...właśnie odnalazłam - beta u dziewczynek przyrasta 20% szybciej. Ale z drugiej strony te 20% to może nie za wiele? z moimi chłopcami testy słabo mi wychodziły, dlatego też napisałam, ze gdybym zobaczyła w 11dc, czy w 12 dc drugą kreskę, miałabym cichą nadzieję na córcie

Ostatnia edycja:
Vivienka, tu jest taka tabela hCG Level in Early Pregnancy - BabyMed, Twoja jutrzejsza beta powinna mieścić się w przedziale 1050-3760 (liczę dla przedziału od 4w+4d do 4w+5d). Mega kciuki za piękną betę, czekam na wieści, sprawdź też przyrost po 2 dobach no i poziom progesteronu, najlepiej też estradiol.

Matik
, piękna kreska, dzidzia prawdopodobnie wcześnie się zagnieździła (pasuje mi przedział 5-7 dpo na wykresie) więc hCG zdążyło ładnie przyrosnąć, trzymam mocno kciuki by tym razem się udało i ten mały człowieczek został z Tobą już na całe Twoje życie. Jeśli zaczniesz łykać progesteron (a ja by łykała) to musisz koniecznie załatwić sobie kolejne opakowania i łykać bez przerwy do momentu wykształcenia się łożyska.

Annette
, a masz wysoki poziom estradiolu, bolesne, obfite i przedłużające się @, bóle w okolicy miednicy? Warto sprawdzić marker Ca-125. To mogła być torbiel endometrialna gdyż takie torbiele wypełnione są gęstą treścią (zhemolizowana krew).

Kevinka, Krzyś i Kaja mieli identyczne tętno w okolicy 140 :-)

aljul, kochanego masz synka, super z niego brat. Kaja zawsze (autentycznie zawsze :-)) gdy jej coś daję do jedzenia to prosi o drugą porcję dla Krzysia ...ale i tak więcej się kłócą jak dogadują ;-)

iweet
, w diecie dziewczynkowej dozwolone są jabłka obrane ze skórki.

Co do testów ciążowych i płci - to czy w 12 dpo mamy cień cienia (jak było w przypadku Kai :-)) czy wyraźną kreseczkę zależy przede wszystkim od tego kiedy zarodek się zagnieździł (a może on to zrobić od 4 do 12 dpo, jest to więc spora rozbieżność a beta w 12 dpo będzie się znacząco różnić w przypadku zagnieżdżenia np. w 6 dpo i 10 dpo, jest to różnica rzędu np. 50 i 400 mIU/ml), zwykle delikatny cień pojawia się 2-3 dni po implantacji. U dziewczynek beta przyrasta podobno o 20% szybciej więc trzeba by porównywać sam przyrost a nie intensywność zabarwienia testu w danym dpo.

reklama
Piranju, mam bardzo skąpe i krótkie @, estradiol w 3 dc 44 (norma:12-166), bóle się zdarzają w pierwszy dzień @ ale nie są silne. Czasami mam lekkie bóle w okolicy miednicy. Czy ten marker trzeba badać w jakiś określony dzień cyklu?

Do góry