reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

małe liski, niestety plamienie może podnosić pH (krew ma tak jak napisałaś odczyn zasadowy) i nie jest Ci na rękę :-( Co do Shettlesa to na razie na naszym forum skuteczność tej metody jest następująca:

Zobacz załącznik 635038

Z powyższego wykresu wynika, że dziewczynkowego odstępu 2-3 dni jest odrobinę więcej chłopców a z chłopięcego <24h - odrobinę więcej dziewczynek ;-) Ana i Kevinka zachowały odstęp więc wpłyną na powyższy wykres - mocno trzymam kciuki by zamiana polegała na poszerzeniu różowego pola w górnym wykresie :-)

reklama
Heyka dziewczyny :)

Dzis sny ze lekarze potwierdzaja chłopaka :(
Wykonczy mnie to.

Tak jak Piranha pisze odstep nieważny i czeste staranka bo u mnie tak bylo tydz . przed owulacja zaczelismy sex codziennie zakończyliśmy ponad dwa dni przed owulacja.
Testy bardzo wyrazne i z porannego i popoludniowego moczu w 12dpo złącze fotke same stwierdzicie czy intensywne.

Ja mam męża o półtora miesiąca starszego.

Aniu sciskam wiem ci przechidzisz :/

Dawno nieprzeslalam wam
&&&&&&&&&&&&&

Załączniki

• 1405932540856.jpg
    1405932540856.jpg
    7,6 KB · Wyświetleń: 71
Piranha tak właśnie myślałam o krwi i ph, zobaczymy...wiem, że z każdym miesiącem będę po prostu chciała zajść w ciąże.
Ana Kevinka szansa na córcie cały czas jest! Kevinka mi takie testy przy chłopcach wychodziły po terminie @ - ja nigdy takich ładnych nie miałam kresek. A jak przy twoich chłopcach było?

...moje dzieci wyposzczone przez weekend od telewizji, ładnie bajki oglądają, więc wykorzystam ten dobry czas;), trochę posprzątam, dziś i jutro mam dzień wolnego od diety, więc zrobię sobie zaraz coś pysznego na obiad
..któraś z was pytała się o przepisy na konkursowe dania - cały czas pamiętam, zamieszczę w wolnej chwili

Ostatnia edycja:
Kevinka, mega ciemna kreska, mojej w 12 dpo żadne zdjęcie nie wyłapywało :-), musiała się dzidzia szybciutko u Ciebie zagnieździć, masz może wykres z tego cyklu?

Małe liski, niedługo coś powinniśmy wiedzieć. :tak: Sama czekam jak na szpilkach, bo muszę zacząć pakowanie, a nawet nie wiem, kiedy.

Ja też mam męża młodszego. O pół roku. :-D I zawsze mu mówię - zobaczysz, jak będziesz w moim wieku...

Piranha tak jsk juz pisalam staralismy sie jakis czas temu ale na glowe mi to szło bardzo,nawet do tego stopnia ze z mężem klutnie i gdybym dalej tak pociagla niewiem czy dalej bylibysmy malzenstwem :/
Odpuscilam na maxa wszystko odlozylam.
Wzielam sie za siebie,
Duzo zumby fitness, dieta duzo nabialu malo owoców ze wzglegu na zukier,i bardzo węglowodany ograniczone.pilam duzo kawy zeby zaspokoic głód. Schudlam 10kg, stresy bo maz przed egzaminem.
W szczesliwym cyklu myslalam ze problemy hormonalne i cysty powrocily.zrobilam termin do lekarza bo bóle brzucha mialam i okres w tym szczesliwym cyklu dwa tyg trwal.
Na wizycie okazalo sie ze dzien wczesniej byla owulacja i zadnych cyst i hormony w normie.

Nastepny termin mam 7 sierpnia.
Ale my caly czas szukamy czegos zeby na wakacje wyleciec wlasnie początek sierpnia ze wzgledu ze znajomym tak pasuje.
A jak pojedzuemy razem bedzie weselej i taniej :)
I jesli wakacje klapna będę musiala wizytę przełożyć.

Ostatnia edycja:
Hej kochane
Widzę ze tu dalej batalię o płeć ? :)
Trzymam kciuki żeby były to jednak dziewczynki &&&&

Moj mąż starszy o 4 lata :)

Moje dzieci przylatują wkońcu w tą niedzielę :) ale sie cieszę
Tak cicho
Ale za to wolny czas był tylko dla nas :)
I staranka pięknie nam sie udały codzienne :)

Tzn mam nadzieje ze wynik bedzie pozytywny trzymajcie kciuki za kilka dni będę robić test :)

Pa krystianmartin trzymam kciuki kochana cały czas

Małe Liski, z córką test ciążowy wyszedł mi już ładnie widoczny w dniu spodziewanej @ a z synem w tym samym dniu był ledwo widoczny pod światło. Syna zmontowaliśmy w dniu owulacji rano a córkę - byliśmy w podróży poślubnej, czyli serduszkowanie codziennie od kilku dni przed owulacją, w owulację i po owulacji :-D W ciąży z córką czułam się nieatrakcyjna, miałam brzydką cerę itd, w ciąży z synem błyszczały mi włosy, oczy, skórę miałam bez skazy - takie moje odczucia :tak:

Ana, Kevinka
ale emocje! Współczuję tej niepewności bo na pewno jest męcząca. Nadal &&&&&&&&&&&&&

Nuuuśka, wybrałabym ten kostium z żółtym kolorem.

Ja jestem tuż przed czterdziestką. Nawet już się trochę pogodziłam, ze mogę być za stara na dziecko. Byłam u dobrego lekarza, przebadał mnie wzdłuż i wszerz i powiedział, że jestem zdrowa tylko wiek może być przeszkodą w zajściu. Także już nie kombinuję dziewczynkowo tylko staram się po prostu zajść w ciążę. Nie uda się to trudno. Mój mąż o rok młodszy, zawsze wolałam młodszych :sorry2:

Matik, no to &&&&&&&&&&&& za owocne staranka :tak:

reklama
Kevinka, a jaki miałaś poziom hormonów, sprawdzałaś kiedyś?

Annette, u mnie w obu ciążach był ten sam scenariusz czyli pogorszenie cery w pierwszym trymestrze i mega wypięknienie w kolejnych trymestrach kiedy produkcję hormonów przejmowało łożysko :-) Mój M jest o 3 miesiące młodszy ale załapał się już na inny rocznik bo jest ze stycznia ;-) Sprawdzałaś poziom AMH?

Matik, moje kciuki masz również zarezerwowane :-)

małe liski, tak sobie myślę, że przecież irygacja przed staraniami wymyje i EWCM i krew, warto ją zrobić godzinę przed działaniami.

Ostatnia edycja:
Do góry