reklama
małe liski
Fanka BB :)
Matik moje kciuki również zaciśnięte! zerknełam na wykres i objawy które zaznaczyłaś - bardzo ładnie to wygląda. Kiedy testujesz?
Anette życzę ci żebyś szybko zobaczyła upragnione dwie kreski
Macy ale przygoda przed wami. Czyli właściwie wyjazd może być tuż tuż
Aljul co u ciebie ?
Czarna perła gdzie ty się podziewasz, Elle Roszpunka...?
Anette życzę ci żebyś szybko zobaczyła upragnione dwie kreski
Macy ale przygoda przed wami. Czyli właściwie wyjazd może być tuż tuż
Aljul co u ciebie ?
Czarna perła gdzie ty się podziewasz, Elle Roszpunka...?
Piranha tabletki byly robione
Sklad taki jesli ci to cos mowi
Ethinylestradiol 0.03mg
Cyproteronactetat 2.5mg
Mannitol/Areosil (99,5:0,5)
Dzialaly tez antykoncepcyjne bralam 28 dni potem przerwa tydzien.
Tak wlasnie ten problem mialam bo jajniki cale w cystach byly jak w skorupce.
Ale szybko wszystko wrocilo do normy.
U mnie problemy zaczely sie kiedy po drugim porodzie zdecydowalam sie na zastrzyk antykoncepcyjny
Tak mi namieszal ze wogole okresu niemialam dlatego do endokrynologa trafilam,prubowali mi wywolac tabletkami ktore biora kobiety na przekwitanie.
I niewywolali.
Dopiero po tych tabletkach udalo mi sie wrocic do okresu i stabilizacji.
Gdy zaczelam się starac o ciaze caly czas pod okiem lekarza owulacja czy jest itd.
Pamietam ze potem problemy mialam z owulacja bo niebylo dominujacego pęcherzyka wiec byl clom
Ale niezaszlam mimo owulacji sexu itd.
Sklad taki jesli ci to cos mowi
Ethinylestradiol 0.03mg
Cyproteronactetat 2.5mg
Mannitol/Areosil (99,5:0,5)
Dzialaly tez antykoncepcyjne bralam 28 dni potem przerwa tydzien.
Tak wlasnie ten problem mialam bo jajniki cale w cystach byly jak w skorupce.
Ale szybko wszystko wrocilo do normy.
U mnie problemy zaczely sie kiedy po drugim porodzie zdecydowalam sie na zastrzyk antykoncepcyjny
Tak mi namieszal ze wogole okresu niemialam dlatego do endokrynologa trafilam,prubowali mi wywolac tabletkami ktore biora kobiety na przekwitanie.
I niewywolali.
Dopiero po tych tabletkach udalo mi sie wrocic do okresu i stabilizacji.
Gdy zaczelam się starac o ciaze caly czas pod okiem lekarza owulacja czy jest itd.
Pamietam ze potem problemy mialam z owulacja bo niebylo dominujacego pęcherzyka wiec byl clom
Ale niezaszlam mimo owulacji sexu itd.
Ostatnia edycja:
Matik2012
Dzieki dzieki za kciuki
Małe liski objawy sa zgadza sie ale nimi naj mniej sie sugeruje choć ból piersi i jajniki dają jakąś nadzieje bo mdłości mam cały cykl wiec to nie to
Pożarem byłoby zaleczenia na takie coś
Test na dniach ale najpierw muszę jakiś kupic i to tak żeby mąż nie widział bo on już ma dosyć stresuje sie tym strasznie ze nic nam z tych starań tak długo nie wychodzi
No nic oby teraz było
Wczoraj chyba Lenka na urodziny synka miała testować i co ?
Czy przegapiłam ?
Na ferlitifriend system owu wyznaczył mi na 16dc a ovufriend na 17 dc dziwnie nie ? A na Wasze oko ?
Małe liski objawy sa zgadza sie ale nimi naj mniej sie sugeruje choć ból piersi i jajniki dają jakąś nadzieje bo mdłości mam cały cykl wiec to nie to
Pożarem byłoby zaleczenia na takie coś
Test na dniach ale najpierw muszę jakiś kupic i to tak żeby mąż nie widział bo on już ma dosyć stresuje sie tym strasznie ze nic nam z tych starań tak długo nie wychodzi
No nic oby teraz było
Wczoraj chyba Lenka na urodziny synka miała testować i co ?
Czy przegapiłam ?
Na ferlitifriend system owu wyznaczył mi na 16dc a ovufriend na 17 dc dziwnie nie ? A na Wasze oko ?
Ostatnia edycja:
Piranha
Kevinka, przy PCOS hormony sprzyjają chłopcu bo jest wysoki poziom i androgenów i estrogenów, Twoje dziecko jest po prostu darem gdyż czasem niełatwo zajść w ciążę przy tego rodzaju problemach, zazwyczaj cykle muszą być stymulowane lekami. Ethinylestradiol to syntetyczny estrogen o 5–10 razy silniejszym działaniu od estradiolu, jest to składnik większości dwuskładnikowych tabletek anty, cyproteron z kolei działa antyandrogennie, gestagennie i przeciwgonadotropowo, składniki te blokują wydzielanie FSH i dlatego pęcherzyki nie rosną i nie dochodzi do owulacji. Tego rodzaju leki niestety nic nie leczą, po odstawieniu zazwyczaj wszystko z czasem znów wraca. Tabletki tego rodzaju dają poczucie powrotu do stabilizacji bo cykle są 28-dniowe ...ale to niestety nieprawda, to jedynie sztucznie wywoływanie krwawienia (złuszczenia narośniętego pod wpływem estradiolu endometrium) na skutek nagłego spadku estradiolu po odstawieniu leku. Super, że udało się zajść w ciążę i trzymam mocno kciuki za spełnienie marzeń.
Matik, 16 lub 17 dc , za mało danych więc ciężko dokładnie określić :-) Kciuki zaciśnięte!
Matik, 16 lub 17 dc , za mało danych więc ciężko dokładnie określić :-) Kciuki zaciśnięte!
Ostatnia edycja:
Matik2012
Dzięki Piraniu czyli 10 lub 11 dpo teraz wiec z tym testem to chyba lepiej poczekać z 3 dni chociaż , prawda?
reklama
Matik &&&&&
Piranhiu O Tobie też cały czas myślę kochana - Ty tyle dla nas robisz że nie może być inaczej i mam nadzieję że już niebawem będzie lepiej i mąż znajdzie lepszą pracę. Pokazywałam zdjęcia Twoich kotków mojemu M i chłopcom i zakochali się w nich a M nie bierze już żadnej innej rasy pod uwagę
Zapomniałam napisać że mój młodszy synek jest na etapie "Tomek i przyjaciele" i Stacyjkowo:-) (czyli powtórka z rozrywki bo starszy tez to uwielbiał) - pewnie Twój Krzyś już dawno dał sobie na spokój z takimi bajkami
Anette dziękuję za miłe słowa co do tortu - wiesz ja nie zawsze tak miałam - coś tam umiałam zrobić plastycznie ale z każdym rokiem jak dzieci rosną i mają swoje zainteresowania to jestem "zmuszona" wymyślać za każdym razem dla nich coś innego, muszę tylko troszkę kombinować i bardziej się napracować jak w grę wchodzi jakaś postać z bajki
Nie wiem czemu ale byłam pewna że Ty masz 2 chłopców
Małe liski dzięki kochana że pytasz i pamiętasz o mnie - ja troszkę ostatnio przechodziłam doła bo kilka moich koleżanek urodziło dziewczynki mając już chłopców w domku - każda z nich jest po prostu cudna i dałabym wiele żeby też kiedyś mieć córcię i chwalić się nią całemu światu tylko łapie mnie dół z tego powodu że mi się to raczej nie uda z ta córką i nachodzą takie chwile że myślę sobie że może lepiej dać sobie na spokój, tym bardziej że mój M w to nie wierzy i chyba zaczyna mi się to od niego czasami udzielać ale ja mu mówię że nawet jak będzie synek to też będę się cieszyła a przy najmniej będę wiedziała że zrobiłam wszystko żeby ją mieć.
Nie wiem czy widziałaś ale przesłałam Ci linka do mydła którego używa moja koleżanka i która ma problemy z cerą - póki co jest z niego zadowolona że jej cera się poprawiła i mydło jest w dobrej cenie i bardzo wydajne
Vivienko ja też miałam niski poziom prolaktyny przy tym wycieku ale nie pamiętam ile to było w każdym bądź razie lekarz zastanawiała się czy mi coś w ogóle przepisywać i tak jak pisałam za 1 razem te tabletki nie przyniosły na długo zamierzonego efektu bo za jakiś czas wyciek się znowu pojawił. Jedno jest pewne będąc w ciąży nie można podrażniać brodawek tak jak piszą dziewczyny.
A i jeszcze moje problemy z tarczycą pojawiły się po urodzeniu 1 synka
Dziewczyny mój M jest starszy o 3 lata
Życzę wszystkim miłego dnia
Piranhiu O Tobie też cały czas myślę kochana - Ty tyle dla nas robisz że nie może być inaczej i mam nadzieję że już niebawem będzie lepiej i mąż znajdzie lepszą pracę. Pokazywałam zdjęcia Twoich kotków mojemu M i chłopcom i zakochali się w nich a M nie bierze już żadnej innej rasy pod uwagę
Zapomniałam napisać że mój młodszy synek jest na etapie "Tomek i przyjaciele" i Stacyjkowo:-) (czyli powtórka z rozrywki bo starszy tez to uwielbiał) - pewnie Twój Krzyś już dawno dał sobie na spokój z takimi bajkami
Anette dziękuję za miłe słowa co do tortu - wiesz ja nie zawsze tak miałam - coś tam umiałam zrobić plastycznie ale z każdym rokiem jak dzieci rosną i mają swoje zainteresowania to jestem "zmuszona" wymyślać za każdym razem dla nich coś innego, muszę tylko troszkę kombinować i bardziej się napracować jak w grę wchodzi jakaś postać z bajki
Nie wiem czemu ale byłam pewna że Ty masz 2 chłopców
Małe liski dzięki kochana że pytasz i pamiętasz o mnie - ja troszkę ostatnio przechodziłam doła bo kilka moich koleżanek urodziło dziewczynki mając już chłopców w domku - każda z nich jest po prostu cudna i dałabym wiele żeby też kiedyś mieć córcię i chwalić się nią całemu światu tylko łapie mnie dół z tego powodu że mi się to raczej nie uda z ta córką i nachodzą takie chwile że myślę sobie że może lepiej dać sobie na spokój, tym bardziej że mój M w to nie wierzy i chyba zaczyna mi się to od niego czasami udzielać ale ja mu mówię że nawet jak będzie synek to też będę się cieszyła a przy najmniej będę wiedziała że zrobiłam wszystko żeby ją mieć.
Nie wiem czy widziałaś ale przesłałam Ci linka do mydła którego używa moja koleżanka i która ma problemy z cerą - póki co jest z niego zadowolona że jej cera się poprawiła i mydło jest w dobrej cenie i bardzo wydajne
Vivienko ja też miałam niski poziom prolaktyny przy tym wycieku ale nie pamiętam ile to było w każdym bądź razie lekarz zastanawiała się czy mi coś w ogóle przepisywać i tak jak pisałam za 1 razem te tabletki nie przyniosły na długo zamierzonego efektu bo za jakiś czas wyciek się znowu pojawił. Jedno jest pewne będąc w ciąży nie można podrażniać brodawek tak jak piszą dziewczyny.
A i jeszcze moje problemy z tarczycą pojawiły się po urodzeniu 1 synka
Dziewczyny mój M jest starszy o 3 lata
Życzę wszystkim miłego dnia
Podziel się: