reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

A nie przejmuj się nie odebrałam źle tylko zdaje sobie sprawę ze czas leci wiesz moj mąż to młodszy od ciebie ;-) to średnia mamy niezła.
Co do wieku dzieci to masz racje u mnie jest 15 lat różnicy ( wina mojego ciała) i to jedynak. Źle tak ma a teraz mają siebie :-)

reklama
Dziekuje kochane ;*
Moj maz od kiedy zaciazylam mówił mała :)
Jak mała sie urodzi. ... itd.
Chyba bede od x czasów z mojej i męża strony ze troje synów, jeśli tak będzie.
Większość dziewczyn u nas i w jego rodzinie głównie wymieszane ale z przewaga dziewczyn.

Verita no to sie masz fajowo ze mlodszy mąż ;)

Hej dziewczyny\
czy któaś mogłaby mi to przetłumaczyć?
I couldn't call these at all sorry, there really are taken at such strange angles but congrats on baby

bo nie bardzo rozumiem

Kevinka- wiem co czujesz. bedzie dobrze, musi być dobrze. to czekanie mnie dołuje. chociaż że lekarz tak powiedział to ja nadal mam !% nadziei . mi tez wszystkie testy wychodziły na dziewczynke. cały czas ph moczu 6. wiec mysle ze jak bym zrobiła test na płec to tez wyszłaby dziewczynka. a jednak lekaz mówi co innego. ogólnie to czekanie jest przygnebiajace.
Verita- a mogłabys sie pochwalic jak to było z twoimi Królewnami? czy o moim zdjeciu usg mówiłaś o 3 liniach?

przepraszam dziewczyny ze tak o sobie ciągle i o usg ale naprawde to są mega emocje.......

Ostatnia edycja:
Cześć laseczki :)

Ana, Kevinka trzymam za was &&&&&&&&&&& Kevinka ty chyba niedługo masz kolejną wizytę i kolejne usg? Ana chodzi o to, co napisała również Pirahnia - zdjęcia są zrobione pod dziwnym kątem i jest rzeczywiście ciężko jednoznacznie stwierdzić chłopiec czy dziewczynka. Ja nie potrafię dobrze oceniać takie zdjęcia - ale pamiętam że pierwsza myśl, jak zobaczyłam twoje fotki, była taka, że jest to chłopiec, ale dziewczyny pisały o dziewczynce, zerknęłam na fotki jeszcze raz i rzeczywiście pomyślałam, że przecież nie widać tutaj wyraźnie siusiaka! Mi też się wydaje, że szansa na córcie cały czas jest i wyobrażam sobie jak duże teraz emocje są u ciebie, tak więc nie przejmuj się, że ciągniesz ten temat. Na pewno każda z nas bardzo dobrze cię rozumie. Ściskam was dziewczyny.
Airfix jak tam przygotowania do starań :)? Kiedy idziesz na powtórkę badań? Pamiętam że miałaś sprawdzać poziom wit d i chyba minerałów...?
Dorcia współczuję tych męczących objawów, ale niedługo przekroczysz magiczną granicę 12 tc, po której zazwyczaj wraca lepsze samopoczucie, mijają mdłości...niedługo na pewno kolejna wizyta i podglądanie Maluszka na usg :)
Piranhiu, dziewczyny, udało mi się w tym cyklu prawie idealnie wyłapać moment owu. W piątek wieczorem, na prawym jajniku rósł sobie pęcherzyk gotowy do pęknięcia (24 mm, 19 mm, 20 mm, objętość 4,8 cm3), lekarz powiedział że w ciągu kilku najbliższych godzin powinien pęknąć, ja wyliczyłam na początku cyklu że owu powinna być w sobotę rano, lub wcześniej w nocy i rzeczywiście ból owu był około 8 rano w sobotę, a po 9tej byłam na kolejnym usg - pęcherzyk pękł, w macicy był płyn po pękniętym pęcherzyku, a jajniki z drobnymi pęcherzykami. Piranhiu w tym cyklu plamienia były 13 i 14 dc, a 15 dc rano - owu. Myślisz, że te plamienia były po prostu przedowulacyjne? A z innej beczki - nie pamiętam już dokładnie jakich info szukałam na babyboom, ale trafiłam przez przypadek na stare stare posty, z okresu kiedy byłaś w ciąży z Kają, ale dopiero za pare tygodni dowiedziałaś się, że nosisz córcie :)) (byłaś już przekonana że to będzie chłopiec..:) - zamieściłaś wtedy ciekawe wyniki badań, wynikało z nich, że nie ma zupełnie żadnej zależności między odstępem od owu a daną płcią dziecka, a jeśli jest jakaś zależność, to są to takie małe różnice w procentach. Zawsze myślałam że rzeczywiście odstęp 3dniowy daje nam większe szanse na córcie - ale te badania pokazały, że tylko 56 czy 58% kobiet, które kochało sie dokładnie 3 dni przed owu, urodziło córki. A nawet w dniu, czy przeddzień owulacji szanse urodzenia chłopca były praktycznie takie same jak urodzenia dziewczynki. I to zgadza się ze statystykami które prowadzisz teraz a propos metody Shettlesa. A powiedz mi jeszcze, czy zakwaszając się tylko przed staraniami, zwiększam jeszcze szanse na córcie? Wiem, że to drugi cykl staraniowy dopiero, ale powoli chęć posiadania córki, zastępuje chęć po prostu zajścia w ciąże :) i dzieciątka bez względu na płeć. I ostatnie pytanie, jeszcze cię pomęczę :) - czy z Kają test ciążowy wyszedł ci szybciej niż przy Krzysiu? Druga kreska była bardziej wyraźna?
Vivienka jak się czujesz :)? Będziesz niedługo w Polsce - będziesz robiła wtedy betę? Powiedz widzisz jakąś różnicę jeśli chodzi o testy - z córcią wcześniej już wiedziałaś że jesteś w ciąży, znaczek na teście był mocniejszy...?
Macy jak przygotowania do wyjazdu?

miłego dnia

Ostatnia edycja:
Tylko ja też mam już 33 w tym roku i jakoś wydaje mi się, że to dla mnie ostatni dzwonek.
mam takie same odczucia co do wieku i ostatniego dzwonka... cały czas mówię sobie że jak nie uda się w przeciągu roku czy dwóch to już potem nie:sorry2:

Verita no to sie masz fajowo ze mlodszy mąż ;)
i ja mam w omu młodszy egzemparz:-Dcałe 3 lata i 3 miesiące;-)

ja zawsze piłam dużo kawy, ale z mlekiem a może mleko z kawą bardziej bo to latte było zwykle lub cappuccino ;) moja mama piła zwykła czarna sypaną bez mleka z cukrem I pila tez jej duzo minimum 3 dziennie I ma 3 synów I 1 córke ;)
ja też piłam sporo kawy - ale tylko czarną gorzką i rozpuszczalną - i mam 2 synów. Teraz od operacji pije tylko białą:tak:

Szukajac informacji w internecie na temat diety chlopczykowej znalazlam wplyw kawy. Wiecej kawy dziennie to 3 krotnie wieksze rodzenie chłopców co o tym myslicie?
u mnie się chyba sprawdziło...
Witam się poniedziałkowo, ostatni tydzień L4 zaczynam buuuu....
my ostatnio przeanalizowaliśmy dzieci w naszej rodzinie i wychodzi że ze strony M 90 % to chłopcy, u mnie jest pół na pół. Więc chyba raczej średnie szanse na córcię patrząc na pulę genów...

To była próba:) Dziewczyny- jak się cieszę, że W KOŃCU!!! do Was dołączyłam:))Podczytuje od dluuuuugiego czasu (wiem,nic nowego), ale ciągle odwlekałam termin logowania. Dlaczego? no bo termin staranek ciągle przesuwany...Mamy już 3 letnego cudaka, i już w zeszłym roku chcieliśmy postarać się o następnego,ale...przyszła ciekawa propozycja pracy,no...i postanowiłam poczekać. Wiem,wiem,pewnie pomyślicie, ze praca poczeka, no ale ja/my tak zadecydowaliśmy. Na potwerdzenie pełnej gotowości już w ubiegłym roku, zakupiłam suplementy..no i zamknięte, nietknięte czekają w szafce. Zorientowałam się jednak,ze termin ich ważności nie jest jednak taki dlugi jak sądziłam..no i teraz mam propozycję dla Was. Chętne odsprzedam!!! oczywiście w konkurencyjnej do zakupionej przeze mnie cenie. Jak będą chętne to proszę o wiadomość.
Ps Piraniu- pisałam do Ciebie na priv- już jakieś dwa lata temu, oczywiście odpisałaś- za co raz jeszcze dziękuję, ciesze się ze dalej tu jesteś:)

witam I ja :)

Anna25 mój mąz tez ode mnie młodszy 3,5 roku dokładnie ;)
Mala liski ja nie mam porownania co do testów z chlopcami bo nie mam chłopców, ale u mnie z Maja wyszedł normalnie widoczny w 12 dniu po owulacji, nie byl to juz bladzioch, ale tez nie mega mocny, jadnak dobrze widoczny... Trzymam za Ciebie &&&& a co do działan w owulacje to o Maje w owulacje sie staralismy I po owulacji kilka godzin o Ala 1-2 dni przed owulacja było

Hejka!

zakręcona, macy, dzięki, kochane jesteście :-*

macy
, u mnie w rodzinie są bardzo wczesne menopauzy - w okolicy 40-tki :-(

Ana, dziewczyna napisała, że nie może określić płci bo zdjęcia zrobione są pod dziwnymi kątami, sama więc zobacz, że szanse na córcie są, po prostu dzidzia była schowana i jeśli to były najlepsze zdjęcia do określenia przez lekarza płci to spore szanse, że jednak coś się ukryło i masz córeczkę :tak:

małe liski, to Ty widzę identycznie jak ;-) ja bo ja też pierwsze co to pomyślałam o synku u Any a potem zaczęłam czytać gratulacje dziewczyn odnośnie córeczki, przyjrzałam się zdjęciom dokładniej i stwierdziłam, że za dużo tu niewiadomych - zdjęcia pod niewłaściwym kątem a strategiczne miejsca ujęte zbyt fragmentarycznie, ciężko zatem ocenić płeć i szanse na córeczkę na pewno wciąż są. Pięknie wyłapałaś owulkę, trzymam z całych sił kciuki. U niektórych kobiet zdarzają się plamienia w trakcie owulacji lub tuż przed nią, tutaj podają prawdopodobne powody: Ovulation Spotting. Co do odstępu to Tamara twierdzi, że wg niej nie ma oznaczenia (sama ma chyba córkę z cyklu, w którym planowała Shettlesem synka) i tylko dlatego umieściła go w jednym z 7 czynników, że jakieś tam badania wykazały, że odstęp może (może znaczy "nie musi" :-p) mieć znaczenie ...jeśli jednak ma to niewielkie raczej, Shettles jednak tak głęboko zakorzenił się w naszej psychice, że choćby na tym wątku większość z dziewczyn stresuje się odstępem zamiast np. odpowiednim poziomemm hormonów i minerałów (co jest istotniejsze) :-) U mnie też szybko chęć posiadania córeczki została zastąpiona chęcią posiadania po prostu drugiego dziecka z niewielką różnicą wieku. Co do testu to niestety w przypadku Krzysia nie analizowałam wtedy cykli, nawet nie wiem kiedy była owulka, zrobiłam test tylko dlatego, że działaliśmy wtedy już bez zabezpieczenia (drugi cykl po ostawieniu anty) a byłam zaproszona do cioci gdzie miały być podawane drinki - i chciałam wiedzieć czy będę mogła się napić :-D, test wyszedł wtedy dość wyraźny ale nie mam pojęcia, który dpo to był. W przypadku Kai była już pełna analiza, implantacja była w 9 dpo a w 12 dpo test wyszedł tak blady, że widać go było jedynie pod światło, w 13 dpo był już elegancko widoczny gołym okiem cień na teście One Step Pregnancy Test 10 mIU/ml.

Nalunia, witaj, kiedy będziesz walczyć o córeczkę? :-)

reklama
Piranha dziękuję ci za odp. To jeszcze ost pytanie ok :)? jeśli taka moja uroda, że w pewnych cyklach lekko krwawię przed owu, a krew ma zasadowy odczyn, to rozumiem że staranie sie w te dni kiedy jest plamienie/krwawienie zwiększa szanse na chłopca? a co do tego Shettles'a - masz racje, to jest tak mocno zakorzenione w świadomości naszej, że nawet wydaje mi się, że sobie trochę racjonalizujemy sytuacje kiedy dowiadujemy się że komuś udało się spłodzić dziewczynkę 2-3 dni przed owu, uznajemy to wtedy za potwierdzenie teorii, a jeśli dowiadujemy się że chłopczyk jest z takiego odstępu to myślimy "no widocznie wyjątek od reguły":). A badania jednak jasno pokazują że rzeczywiście albo związku nie ma między odległością od owu a płcią dziecka albo związek jest ale jest niewielki. Jak patrzę po znajomych to chyba nawet nieco więcej dziewczynek było płodzonych w samą owulację albo blisko przed lub po.
Maran-atha :*

Ostatnia edycja:
Do góry