reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

witam się!!!
już wciąż wzywana do tablicy:-D:-D
u mnie na razie przerwa od supli miesiąc, tzn. z rzeczy najważniejszych biorę tylko kwas foliowy, resztę na razie odstawiałam, bo i muszę co nieco domówić.dietę w miarę trzymam, ale drobne grzeszki się trafiają...nadrabiam je jednak jedząc mnóstwo owoców. ale na luzie. odpoczywam. bo za bardzo się stresowałam. nic mnie nie goni...młoda jestem jeszcze:-D
u nas żniwa się zaczęły, więc jest ogrom pracy od rana do nocy. dzisiaj odwiozłam swoją córkę na kolonię Monster High na 10 dni, zobaczymy jak zniesie to rozstanie:szok:
VIVIENKO gratulacje i trzymam kciuki za fasolcię&&&&
MARAN Tobie też kibicuję mocno.zaglądam na bieżąco.
NUSIU wpisz mnie na razie do poczekalni. z tego mojego bieżącego cyklu raczej się nic nie wykluje. więc jak wpadeczki nie zaliczę, to ruszam od września.
pozdrawiam Was wszystkie. i przepraszam, że tak mało się udzielam, ale ogrom pracy mam od kilku miesięcy biznesowy.

reklama
Nuuuśka, a kiedy ewentualnie możesz liczyć na cykl stymulowany? Piękny wynik na wadze, mega gratulacje :-) Ja schudłam 4 kg ale niestety dlatego, że stresów mam ściśnięty żołądek.

Ana, tak jak napisała Kevinka, łożysko na przedniej ścianie bardzo utrudnia oglądanie dzidzi no i ruchy możesz czuć później i ogólnie słabiej.

Kevinka, straszna tragedia, współczuję ogromnie rodzicom i nie wyobrażam sobie takiej straty, śmierć dziecka to najgorsze co może człowieka spotkać :-( Ślicznych masz synów i jaki super plac zabaw mają :-) U mnie kalendarz sprawdził się w przypadku córci a nie sprawdził w przypadku synka, ot 50% skuteczności ;-)

maran-atha, jesteś super przygotowana, będzie synuś jak malowany! :-)

Dorcia, jak miło, że napisałaś, już niebawem nadejdzie piękny drugi trymestr kiedy to mdłości zazwyczaj mijają i zaczynamy czuć pierwsze ruchy dzieciątka :-) Będę mocno trzymać kciuki 7 sierpnia i jestem pewna, że usłyszysz same radosne wieści!

Vivienka, bardziej chodzi o połączenie typu 1 tabletka Duphastonu doustnie + 1 tabletka Luteiny dopochwowo (i tak np. rano i wieczorem), jeśli nie będziesz mieć niedoboru progesteronu to wybierz po prostu jeden lek, najlepiej z dydrogesteronem gdyż lepiej się on wchłania. Co do plamień to nie zawsze wynikają z niskiego poziomu progesteronu, koleżanka ma takie plamienia, progesteron wysoki i żaden lekarz nie wie skąd one się biorą ...czasem powodem może być np. krwiak podkosmówkowy. Nadal masz plamienia czy już zniknęły?

lilly78, dzieki kochana :-*

Co do kawy - wypłukuje Mg a kofeina sprzyja plemnikom Y, kawa jednak zakwasza, na pewno nie można uogólniać, że coś nie ma wpływu bo ktoś tam pił kawę i ma córkę czy odwrotnie, to tylko mały ułamek 1/7 czynników (czyli diety) ;-)

Wrozylam obraczka nad ręką dwa razy wychadlowo i raz kolo i koniec
Nad brzuchem kolo
????????

Kurcze wszystkie wróżby testy kalendarze pokazuja tym razem dziewczynke!
A dziewczyny widza chłopczyka :(

Dziekuje kochane za mile słowa w strone moich chłopaków :))

liluś ja znalazlam dzis na allegro piekny stroj kapielowy tylko czy moge juz kupic ???? obiecalam sobie ze wreszcie sobie kupie ...toż ja prawie 30-tke mam a stroju nigdy nie mialam...szok nie ????? Zawsze sie czegos wstydzilam..ale teraz obiecalam sobie ze jak schudne to wreszcie sobie kupie, koniec paradowania w gaciach nad woda - trza poswiecic jak jest czym :-D Tylko powiedz mi co myslisz ????
GABBIANO 2014 EVITA 02 STRÓJ KĄPIELOWY * 38 M (4379426227) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. chodzi mi o model pierwszy i drugi ze zdjec, reszta mi sie nie podoba. Potrzebuje obiektywnego zdania kobiet wiec prosze Was zajrzyjcie i powiedzcie czy to w ogole jest ladne :wściekła/y::wściekła/y: bo mnie sie podoba :-)

piranha slonce mysle ze pierwszy cykl stymulowany moze byc na jesieni...wrzesien - licze na wrzesien:zawstydzona/y:
Ja tez mialam ostatnio sporo stresow, zastanawiam sie czy aby to nie pomoglo bo jakos ostatnio zbyt szybko trace wage a wcale wiecej nie cwicze...:cool:

Kevinka, odszukałam Twój wątek na in-gender, już 7 głosów na synka, jedna dziewczyna napisała, że to perfekcyjne ujęcie chłopięcego nuba ...i choć też bardziej byłam skłonna, że to śliczny chłopczyk (masz cudne dzieci i to na pewno będzie równie śliczne) to nadal trzymam mocno kciuki za córcię.

Ana
, na Twój wątek też natrafiłam i widzę, że jenaemma obstawia chłopczyka ...zdjęcia są jednak zwodnicze i chyba dużo osób to podkreśliło, choć nie widać nigdzie dziewczęcych 3 białych linii to nadzieje na córcie wciąż są ...lepiej jednak nastawić się na synka i mieć cudną niespodziankę niż odwrotnie.

Tak wyglądają słynne dziewczęce 3 białe linie na USG (widziałam je na USG w skończonym 16 a zaczętym 17 tygodniu ciąży):

baby_girl_cola_17weeks3days.jpg

a tak wygląda chłopięca część (są 3 króciutkie linie, środkowa odsunięta od linii zewnętrznych:

DSC_3331-1.jpg

...u Ciebie jest taki element na tym zdjęciu:

attachment.php

...i stąd pomyślałam wtedy o synku. Jednak to są niewłaściwe ujęcia i nie widać TYCH części w całości i pod odpowiednim kątem, trzymam kochana mocno kciuki za córcię.

Nuuuśka, piękne te stroje, masz moją szczerą opinię :-), najbardziej podoba mi się nr 2 :-)

edit:

Ana, doczytałam właśnie na in-gender:

As we said these pics are not good at all, so I would wait on final confirmation at a later scan :)

Czyli dziewczyny też uważają, że szanse na córcie wciąż są bo ujęcia nie są odpowiednie do oceny płci, trzymam kochana z całych sił kciuki. Zapewne lekarz mógł podglądać tylko z lewej i prawej strony brzucha i stąd te dziwne ujęcia.

Ostatnia edycja:
Nusia, to najwyższa pora, żeby nadrobić to! Kupuj Kochana! teraz szczególnie będziesz mogła się cieszyć tym, no bo przecież kilogramy poleciały. Mi bardziej podoba się ten drugi, ale to dlatego, że ja ogólnie jakoś mocno za żółtym nie przepadam ;-) a, i model super, bardzo fanjy, bez udziwnień, prosty i jednocześnie bardzo kobiecy. mówię to bez słodzenia, naprawdę fajne są. Mi jeszcze ten trzeci się podoba, ale po prostu lubię taki marynarski styl i te kolory :-)
kupuj! i potem wstawiaj foty z płaskim brzuszkiem, chociaż we wczesnej ciąży tez jeszcze w nim pochodzisz :-) :**

Nuska mi tak jak piranhi i lilly podoba sie ten 2 no i ten marynarski tez, zolty mi sie naj mniej podoba, najbardziej z bialym a na drugim miejscu marynarski styl ;)

maran ja jakos od porodu ni z gruszki ni z pietruszk zaczelam jesc kartofle gdzie przed ciaza nie moglam na nie patrzec! Jadlam tez nawet sporo owocow i warzyw a przedprzede wszystkim marchewke,karmilam piersia i chcialam przekazac corci wszysko co najlepsze,a po tym jak skaczylam karmic zaczelam diete chlopczykowa :tak: jedyne co z czego musialam zrezygnowac byly slodycze a teraz pomimo ze moge juz jesc nie ciagnie mnie wogole :confused:
Ja mineraly sprawdzalam i byly pieknie chlopczykowe ale to bylo w zeszlym cyklu, hormony wiem napewno ze prolaktyne mam bardzo nisko,estardiol w tym cyklu wysoki bo tempki wyjatkowo w tym cyklu niskie,progeston sie okaże ale raczej jak teraz sprawdze chyba nie bedzie juz taki , nono i testosteron chyba nie jest az taki wysoki.Awysoki.Ale z mezy jestem zadowolona bo mineraly i hormonki mial pieknie chlopczykowe.

Haha patrzalam z ciekawosci ten kalendarz do dalas linka i u mnie sie jak naryzie sprawdzilo,zobaczymy jak bedzie dalej jak wszytsko bedzie ok z coskiem.
ACH WLASNIE tak jak twoj maz mial pomysl zeby poczekac z dowiedzeniem sie plci dziecka,tak i ja ostatnio sie emeza zapytalam co on o tym mysli... to mi powiedzial jak chcesz to czekaj ja sie lekarza zapytam :-D i masz tu babo placek
I facet będzie mi wmawial ze nie jest ciekawy :p
piranho tak plamienia juz ustaly :-) takze narazie sie bardzo cieszę. Maz mnie troche przystopowal i powiedzial zebym nie warjowala z badaniami i poczekala te dwa dni i wtedy zrobie w pl :dry:z jednej strony rozumiem bo lekarz mi bety nie zrobi a juz nie wspomne o progestonie... w srode zrobie w pl bete i progesteron no i w piatek powtórzę zeby zobaczyc czy przyrasta,a jak sie uda to moze jeszcze w poniedzialek ;-)

nusia no nie takich rzeczy to nie moze byc!!!!!Ty stroju nie masz?Ja jestem maniaczka strojow kompielowych! Mi bardzo podoba sie drugi i jak ten marynarski ahhh mam slabosc do takich strojów kapielowych:cool2:

reklama
Do góry