reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kevinka ogólnie jest zalecenie że powyżej wartości 3 robi się dalsze badania, a u Was jest tylko 3,3 więc na pewno jest wszystko ok, są dziewczyny których maluszki mają przezierność karkową 5 i myślę że wtedy należy się już martwić. Znam mnóstwo dziewczyn którym usg prenatalne wykazało prawdopodobieństwo wad a wszystko okazało się w porządku. Jest też mnóstwo przypadków w drugą stronę, czyli przezierność wynosiła 2 a rodziły się dzieci z Downem. Także badanie usg może nam jedynie zasygnalizować żeby sprawdzać dalej, ale wyznacznikiem żadnym nie jest, bo jest obarczone ryzykiem błędu pomiaru. Super że Wam zrobią dodatkowe badania i że nie zbagatelizowali tego, bo w końcu wynik nie jest taki zły. Twój wiek też jest na Waszą korzyść, bo wg statystyk prawdopodobieństwo wad drastycznie rośnie dopiero po 35 roku życia. trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę

Ostatnia edycja:
reklama
Powiem wam co tutaj moja znajoma miala w Londynie pierwsze usg na ok 12 tyg dziecko chore otd drugi scan karlowatosc krótkie koniczyny i namawianie na aborcje nie zgodziła się mówi trudno poradzimy sobie dziecko urodzilo się całkowicie zdrowe z wszystkim na miejscu teraz ma ok 12 lat. Ja nie wierzę za bardzo w ta technikę bywa zawodna jak ona cieszy się ze nie ulegla naporom wrecz zmuszaniu przez lekarzy do usunięcia

Witam Was :)
Nuuska podziwiam Cie kochana za wytrwałość i samo zaparcie Ale wiem z doświadczenia że jeśli sie chce to można :) Wiesz co mogłabyś jeszcze robić ?! wieczorem posmarować się balsamem wyszczuplającym lub ujędrniającym itp. Ja lubie te z Eveline I owinąć się folią spożywczą (tą bezbarwną albo streczem) i posiedzieć tak godzinke Wiem że w lato to średnie rozwiązanie ale da rade wytrzymać Pod wpływem ciepła balsam, serum lepiej wnika w dalsze warstwy naskórka i oczywiście daje lepsze rezultaty Ja zawsze dość mocno się zawijałam i po jakimś czasie było mniej cm J dobre są też te masażery z wypustkami no i oczywiście w ciągu dnia napinanie mięśni brzucha, pośladków i ud Mi to tak już weszło w nawyk że na początku ciązy musiałam się kontrolować by nie napinać brzucha J teraz zostały mi pośladki i nogi A Wasz cosiek jest w kolejce i na pewno już niedługo będziemy się cieszyć razem z Tobą Wkońcu moc słonika musi zadziałać
To dobrze że z oczkiem Olci ok. Cieszę się

Kevinka na pewno wszystko będzie dobrze Nie ma innej opcji J Co do snu to mi się śniło że na 51% lekarz powiedział że chłopiec J ale to chyba róźnie bywa

Matik i ty kochana doczekasz się cośka J

Justi kosmetyka to moja pasja Chciałabym mieć swój zakład ale u mnie w mieście jest tyle gabinetów że nie mam szans wiec robie w domu znajomym ale nieodpłatnie wiec o dorabianiu nie ma mowy J robie to bo lubie J

Klaudia śliczną masz rodzinke

Ania to kciuku za nocne szaleństwo J

VViedźma witaj ty tu głupot nie opowiadaj że się starzejesz Przecież każda z nas jest młod i doczeka się cośka J a co do przepisu na chłopca to powiem Ci że ja robiłam wszystko na dziewczynke hehe Wiec raczej nie korzystaj z mojego przepisu J

Gdusia
za Ciebie też mocno zaciskam kciuki

Vivienka testowałaś?

A wczoraj byłam na wizycie i Igorek waży 928 :) tak to wszystko ok łożysko poszło ładnie do góry już jest 5 cm od ujścia
miłęgo dnia

Verita takie przypadki też się zdarzają . Głośno nawet było o aktorce Dominice Figurskiej, jej synek miał się urodzić z zespołem Downa, zalecano rodzicom aborcję, ale oni zdecydowali że wychowają bez względu na chorobę. Do końca myślano że dziecko urodzi się chore. Chłopczyk urodził się zdrowy :)

Hallo wszystkim :-):-):-)

Justi a w ktorym ty dniu cyklu jestes bo w stopce stary wykres jest. Lepiej maraton sprobowac bo wtedy wieksze prawdopodobienstwo ze jakis zolnierzyk trafi ;)
Justi niby arbuz jest na chlopczyka ale troche mnie to dziwi bo ma duzo magnezu ktory jest w diecie dziewczynkowej,ale moze chodzi i zawartosc cukru…

Vviedzma nie smutaj sie napewno jest tak jak Nusia napisala ze tak u gory juz czekaja maluszki zeby tylko dac im zielone siwtelko i zeby mogly sie u was w brzusiu zagniezdzic….
Moja kolezanka robila sobie wszytskie z mozliwych badan razem z mezam i staraja sie juz od dlugiego czasu o dzidzie i nic…. Czasem glowa za bardzo pracuje na trybie“ zajscie w ciaze“ i wtedy nie wychodzi.Trzymam za ciebie i za niebieskiego kciukasy &&&&&&&&&&&&

Mamakaja jak tam twoja wczorajsza wizyta??

Kevinka mi bardzo czesto sie sny sprawdzaja a raczej ich odwrotnosc…. Wzeszlym cyklu snilo mi sie ze testowalam i byl pozytyw a w rzeczywistosci byla tylko jedna kreska… a w tym cyklu snilo mi sie ze jest jedna kreska i sie nie udalo a wyszlo jak wyszlo ;)
Takze moze i tobie sny robia psikusa i bedzie dziewczynka.
Trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte,bedzie dobrze wkoncu jak juz sama pisalas nie ma innego wyjscia :*

Iweet sierpien juz prawie za rogiem, trzymam kciuki &&&&&

Airfix myslisz ze witamine b tez odstawiac powoli? Jak dklugo ja brac wogle?I co z ACARD tez odstawic czy brac dalej…. Kurcze metlik w glowie i nie wiem co robic :/ Biore tez royal jelly jedna tabletke dziennie. Bojeeeeee sie odtawic castagnusa :(
Kochana wlasnie ty sie znasz na tarczycy i suoer mi ostatnio doradzilas jak mialam problemy.Jak to teraz jest w ciazy z tarczyca i tabletkami,endo pwiedzial zeby do niego przyjsc po 12 tyg jak sie zmienia teraczyca i dawka w ciazy?
Co do mleka sojowego pijesz jakies konktertne? Ja uwielbiam mleko sojowe z alpro soya z wapniem- takie slodkawe jest

Male liski wydaje mi sie ze stezenie lh jest rano wieksze dlatego tetsy myla pokazujac prawie pik,takie jest moje zdanie:czasem nawet jak robilam z drugiego moczu to jeszcze byl mocniejszy niz ten kolejny.Daj koniecznie znac po monitoringu co tam ginek wypatrzyl ;) i co powie na te plamienia jestes teraz w drugiej fazie cyklu tak? Moze masz niski poziom progesteronu ale to tylko moja taka pierwsza mysl

Testowalam kreska pojawila sie juz po 15 sekundach po zanurzeniu paska czulosc 25 ale nie byla mocna jak testowa ale bardzo widoczna nie do przeoczenia.Robialam test clearblue takze chyba mozna na nim polegac.... ale wlasnie zauwazylam ze plamie na barazowo...:-:)-:)-( chyba fasolka nie chce ze mna zostac : Sad:: Sad:: Sad:

Nusia ciesze sie ze u Oli okazalo sie ze mruganie oczakmi nie takie grozne. Jesz teraz przewaznie warzywa i owoce czy cos jeszcze? Bo skoro odunelas pieczwo to co jesz na sniadanka?
Kochana co do plamienia to walsnie ono mnie najbardziej martwi…. W pierwszej ciazy ktora niestety pozno stracilam mialam tak samo plamienie implantacyjne i pozniej plamilam tez od 8 tyg caly czas i 17 tyg niestety bylo koniec ciazy…. Dzisiaj mialam tak samo brazowe plamienie pomomo ze biore jedna tabl luteiny dopochwowo Zastanaiwm sie czy nie brac dwoch, ale biore jeszcze castagnusa i wit b i acard .Kurcze pokierujcie mnie bo niewiem co robic….
wzrost Progesteronu moze wlasnie widac ale przez to ze biore luteine i castagnusa.A co masz na mysli ze widac na wykresie spadki estrogenow?To dobrze czy zle? Jak spadki to raczej niski poziom estrogenu tak?
A co do „glowy“ to u mnie znowu w tym cyklu jak i w cyklu z corica pomogla klutnia z mama…. Przykre ale widocznie poskutkowalo,dobrze ze teraz ta klutnia byla kilka dni po owu to testosteron mi przynajmniej przez nerwy nie spadl :p
Kochana ja naprawde kibicuje ci z calych sil!!!!Bylo by wspaniale jak bysmy byly w ciazy w tym samamy czasie :D

Lilly78 trzymam kciuki aby ten cykl by owocny.

Lenka trzymam kciuki aby wyszedl pozytwny,choc ja sobie obiecywalam ze zrobie test dopiero w piatek,sobote a i tak nie wytrzymalam :p

Matik piekne widocki,tylko pozazdroscic.

Anna a teraz jestes przed owu czy przed @ jak przed @ to kciuki za fasolke ;)

Zakrecia super juz Igorek wazy!!! Juz prawie kilogram, a jak sobie ty radzisz z ta tempereatura,jak opuchlizna na nogach?
Mieszkanko juz gotowe?

zycze milego dzionka :cool2::cool2:

Ostatnia edycja:
Daleko nie szukać mojej kuzynce tez mówili straszne rzeczy a urodziła piękną zdrową księżniczkę i teraz już ma druga nawet :)

Zakrętko to Twój malec już nie taki malec :) wow

Vivienka oj tak, sierpień za pasem, ovulke powinnam mieć 10 :) plamienia w ciąży się zdarzają, są przecież kobiety które miesiączkują jeszcze kilka miesięcy. Ja też w ciąży miałam raz na jakiś czas plamienia. Może jednak wybierz się do gina wcześniej, bo mi zawsze dawał tabletki dopochwowe na plamienia. jeśli chodzi o castagnusa, to chyba nie powinno się go przyjmować w ciąży więc ja bym stopniowo odstawiła, ale też może zapytaj lekarza jak to zrobić.

iweet zapodalam sobie przed chwilą luteina dopochwowo.mam nadzieje ze pomoże. Dzwonilam do lekarza ale od dzis na 3 tyg ma urlop takze zrobilam sobie termin za poltorej tygodnia u ginki ktora go zastępuje. Moglam iść tez w nastepny piatek ale w środę wyjeżdżamy na kilka dni i dostalam na koniec lipca we wtorek termin.
wydaje mi sie ze i tak na tym etapie lekarz nie pomoże moze tylko przepisac progesteron i reszte zależy od tego u góry....

Vivienka super wiadomość!!!! plamieniami nie przejmuj się, ale może jest niższy poziom progesteronu i trzeba będzie coś włączyć? trzymam kciuki za malutkiego człowieczka - oczywiśc ie najważniejsze żeby było wszystko w porządku, ale trzymam też kciuki za to, żebyś mogła za 9 miesięcy temu małemu człowieczkowi zakładać niebieskie bodziaki :)))

Kevinka daj znać po wizycie jak dzidziuś

Zakręcia Igorek ładnie rośnie - już nie taki maluszek z niego :)

przepraszam że do każdej nie odnoszę się ostatnio - ale wszystkie wasze posty czytam i trzymam za was wszystkie kciuki

u mnie morze EWCM, ale właśnie podbarwionego krwią :/ ciekawa jestem co dziś wieczorem dowiem się na usg...

....moi chłopcy czasem mnie rozbrajają ;) tak pozytywnie - dziś rano starszy synek podlatuje do mnie, przytula się i mówi "jak będziesz już moją żoną, to zostaniemy obydwoje bohaterami!" :) a przed chwilą wchodzę do pokoju (wcześniej zaniosłam mu miskę świeżo ugotowanego makaronu, lubi tak podjadać same kluski) i widzę na podłodze masę rozwalonych klusków, pytam się "Alek co te kluski robią na podłodze?!" "TAŃCZĄ!" "to jak skończą tańczyć posprzątaj je z powrotem do miski" :) ehhh chłopaki

reklama
małe liski kochanych masz synków. ja nie mogę się doczekać jak mój będzie mówił do mnie "kocham Cię mamusiu". Zaczyna powoli łączyć słowa w zdania i ostatnio zakomunikował mi "mamuś kup bambu, pękł" co miało oznaczać żebym kupiła nowego balona bo mu pękł stary :) cieszy to strasznie :D

Do góry