reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kevinka fałd karkowy nie powinien przekraczać wartości 2,5, czyli u Ciebie pewnie 3,3, to jest niedużo ponad normę. Drugą ważna rzeczą jest widoczność kości nosowej (to wszystko powinno być na opisie usg). Te badania to pewnie test pappa, z niego wyjdzie jakie jest prawdopodobieństwo wad i jeżeli wyjdzie spore to czeka pewnie Was amniopunkcja ( na którą oczywiście nie musisz się godzić). Znam dziewczynę której z usg prenatalnego prawdopodobieństwo wad wyszło wysokie, z testów pappa również a amniopunkcja wykazała że dziecko jest zdrowiutkie. Wierzę że u Was wszystko będzie ok. Trzymam kciuki za badania i za dziewuszkę :)

reklama
Iweet84 dziekuje kochana ja sie tak tym nigdy nie interesowalam dlatego chyba zawsze spokojniejsza bylam ;)
Ona wsumie nic wielkiego z tego nie robiła bo gdy robila usg to mowila ze wszystko jest w porzadku jedynie to ze ma ta faldke wlasnie troche wieksza i zeby to sprawdzic dokladnie na lepszym sprzecie.
Wydaje mi sie ze gdyby tej kości nosowej niebylo tez by powiedziala.
Jutro zobaczymy co mi tam powiedzą.
A wszystko ona zanotowala i wydrukowala z wymiarami to zostawila w kartotece.
Mi dała zdjecia bez pomiarów.
Teraz jak czytalam troche to tez dzis moj 13 pelny tydz.i mam skonczone 33 lata wiec az tak zle to niewyglada z opisow/wypowiedzi innych.

Zazdroszczę stóp niemowlaka ja tez ogólnie mam bardzo suche stopy ze skłonnością do pękania.
Ja też niestety mam suchą skórę nie tylko stóp, ale całą:dry:
do stóp mam coś tam z avonu. A ostatnio dostałam do testowania nowy Dove - purely pumpering z magnolią, i mimo iż pisze na nim all skin, jak dla mnie na razie rewelka:tak:
co do wagi, tiaaaaaaa ! rowne 7kg poszlo w niepamiec :)))
Siusiakowa paleczke z mila checia przejme, potem zmienie na rozowa i przesle dalej :-D
gratulacje spadku wagi:tak:u mnie też dziś rano waga pokazała równę minus 7 kg:-)
proszę o dopisanie mnie na listę "W oczekiwaniu na staranka";-)
i jestem w kolejce po różową pałeczkę:-D
Kevinka z maleństwem na pewno wszystko w porządku, a te pomiary to jak pisały dziewczyny niewielkie odchylenie, więc nie ma co się martwić na zapas. U nas jak wszystko pójdzie z planem to urodzę krótko przed 34 urodzinami.

Kevinka na pewno wszystko jest ok, a nie przechodziłaś przypadkiem jakiegoś przeziębienia czy cokolwiek bo czasami to też ma wpływ ?

Dzien dobry ;)
Dziekuje za mile słowa otuchy :)
Bedzie wszystko dobrze :)

Nie nieprzechodzilam żadnych przeziebien lub chorób.

Czekam na tesciowa bo przychodzi mi do chłopaków i na 10 mam termin
Oczywiscie potem sie odezwe :)

Zaciskajcie prosze kciuki :)

Kevinka kciuki zaciśnięte!

to mój drugi cykl staraniowy i drugi raz krwawię/plamię w środku cyklu. Gdybym wiedziała że takie cyrki będą nie czekałabym tyle czasu z dietą, tylko wcześniej postaralibyśmy się. Dzidziusia raczej nie będzie na razie, tak mi się wydaje, być może nie pęka nawet pęcherzyk i stąd te problemy....udało mi się umówić dziś wieczorem i jutro na monitoring.

Dzień dobry dziewczyny

Co tam słychać, która zaciążyła :)

Kevinka bedzie dobrze &&

Mi już maź mówi ze bym sie szykowała na siłownie eh tak mi sie nie chce :(

Wieczorem o 0.00 ;) oglądaliśmy na TVP rozrywka kabarety ale super :)

A to zdjęcia z wieczornego spaceru po Puerto Rico

ImageUploadedByForum BabyBoom1405667789.803467.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1405667824.956928.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1405667850.264371.jpg

Miałam fuksa bo przedwczoraj kupiłam kilka kosmetyków i rano chce sobie nałożyć na twarz i dopiero wtedy zauważyłam, że to nie ten mi pani dała , byłam wściekła bo już go otworzyłam
Ale na szczęście właściciel sklepu nie sprawdzał tubki, że już otwarta i kazał mi sobie wybrać to co chce uf

Ale ja nie lubię kłamać coś strasznego :(

Miłego dnia i pozytywnych testów życzę

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1405667789.803467.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1405667789.803467.jpg
    33,4 KB · Wyświetleń: 37
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1405667824.956928.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1405667824.956928.jpg
    29,2 KB · Wyświetleń: 32
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1405667850.264371.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1405667850.264371.jpg
    24,7 KB · Wyświetleń: 37
Ostatnia edycja:
Kevinka kciuki zaciśnięte:tak:
Małe liski powodzenia na monitoringu:tak:
Matik 2012 przepiękny widok:tak:

a ja zaszalałam i kupiłam testy owu i ciążowe, a co tam, jak kusić los to na całego:-D

reklama
Do góry