reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny ja po wizycie.
P.karkowa jest troche ponad norme 0.33 dostalam skierowanie do expertow z lepszym usg zeby to sprawdzic dokladnie.
Pozatym wstystko w najlepszym porządku. Serduszko ladnie bije,dzidzia rosnie wierci sie
Probowalismy ladna fotke wychaczyc ale chyba niezbyt wyraźne ;/
Zaraz zrobie i wam wrzucę.
Na pytanie co ona myśli to stwierdzila ze chyba chlopczyk ale nic niewidziala z boku tylko z góry wiec nic niewierze bo z góry w tym okresie wszystkie jak chlopczyk wyglądają :p
Ja tam wierze ze bedzie dziurka ;p

reklama
Fotki

Załączniki

• 1405596589759.jpg
    1405596589759.jpg
    28,4 KB · Wyświetleń: 52
  • 1405596607420.jpg
    1405596607420.jpg
    27,7 KB · Wyświetleń: 47
  • 1405596626568.jpg
    1405596626568.jpg
    27,3 KB · Wyświetleń: 49
Justi_ Przy staraniach nasienie wadruje do góry do komórki jajowej, tak? a jesli starania będą codzienne , a tam sa i plemniki żenskie i meskie,a według Shetllesa meskie zyja krócej, z żenskie dłużej...więc od końca @ jesli zaczniemy sie starać codzień i skonczymy 2-3 dni przed owulacją, to do tej pory raczej wszystkie plemniki meskie zdarzą wyginąć, i przy komórce jajowej jest większa koncentracja plemników żeńskich,( z tych codziennych starań) no bo inaczej być nie może :)

Vivienka Dobrze robisz, stopniowo odstawiaj Castagnus i wit b6, u mnie po gwałtownym odstawieniu castagnusa progesteron spadał na łeb na szyje, tak sie ładnie trzymala temperatura w drugiej fazie wysoko, a tu odstawiłam lek, a temperatura na sam dół wykresu..dobrze że to nie był jakis cykl staraniowy albo coś, bo raczej takim sposobem by mi nic nie wyszło.
KCIUKI MOCNO ZACISNIETE&&&&

Katriina Ja chodziłam do starostawa codziennie, czasem co drugi dzień dlatego pozwolenie miałam po 3 tygodniach ;) Ja to sobie umiem wszędzie coś załatwić na oczy haha U mnie tez tak był z architektem:/ mówił ze złozył, a nie składał. Warunki na prad docelowy i budowlany tez złozył niby...a zadzwonila do PGE i okazuje sie ze zadne warunki na prad budowlany nie zostaly złozone. Wiec zadzwonilam do atchitekta ,ze co to ma znaczyc i niby zlozyl mi pod koniec czerwca...ciekawe..My prad mamy na działce tzn słupa, wiec u nas problemu nie bedzie z zalozeniem skrzynki ok 1500zl to kosztuje jesli chodzi i firme elektryków, a nie wiem ile jeszcze do PGE, agregat tez chciałam, ale nie ma mi kto pożyczyć:/ a ten mój wykonawca to widzisz-nawet betoniarki nie ma. Kierownika budowy sobie załatwiłam dziś, 2000zł mi powiedział, niby miałam tańszego, ale takiego wiesz że nie robi problemów, że ugodowy... a ja nie chce takiego kogos,ja potrzebuje takiego troche twardszego ;) Jakbym miała inna firmę budowlana to bym wziela tanszego kierownika, ale jak ja pewna ich nie jestem to wiesz? lepiej sobie kierownika wziasc takiego co sobie w kasze nie da dmuchać :) Katriina , a jak duzo dziennie pijesz tego Carystal ? Bo ja bede miec tylko 10 saszetek, bo wysłane mam już.

Kevinka Cóż za cudowny lokator :))

vviedzma Witam po długiej nie obecności ;)

Matik A wiesz ze mleko sojowe wzmaga owulacje?? ;) Ogólnie soja jest polecana jesli ktos ma kłopoty z zaciążeniem, niby stymuluje cykle podobnie do CLO, tyle ze słabiej ;) poczytaj o soi przy problemach z zajsciem w ciąże :)

Ostatnia edycja:
Kevinka, z USG nie pomogę bo kompletnie sie nie znam ale trzymam kciuki za dziewusię&&&&&&&&&&&&& Może Piranja albo dziewczyny z in gender coś odszyfrują. Tak czy owak piękny dzidziuś zamieszkuje Twój brzuszek. Można gdzieś podejrzeć Twój wykres temperatur?
Ze snami to różnie bywa. Mnie się śniło kiedyś, że mam trzy piękne córeczki :-D
Nuuuśka, mój termin na @ to ok. 03.09.
Pozdrowienia dla wszystkich!!!

Anette niestety ja zafasolkowalam jak juz przestalam sie starac obserwowac itd musialam dac na luz wtedy przyszlo ;)

Licze ze trafilam w córeczkę bo w tym szczęśliwym cyklu duzo sexu codziennie i zakonczylam na okolo 2.5 dnia przed owulacja. Wiem o tym 100 % bo lekarz potwierdzil kiedy owulacja byla :)

Mam jeszcze takie zdjęcie ktore bylo zrobione ostatniego dnia 11 tyg

Załączniki

• 1405602420458.jpg
    1405602420458.jpg
    15,7 KB · Wyświetleń: 47
Zakręcia Lilly Matik dzięki dziewczyny za rady, na pewno skorzystam i w końcu kupię sobie bazę po makijaż, już od dawna zbierałam się do tego zakupu

Kevinka kciukasy są, nie puszczam! fajnie że dziś dzidzię swoją widziałaś

dziewczyny, czy robiłyście kiedyś rano testy LH? wiem, że nie powinno się ich robić przed południem, ale zaplanowałam dziś z chłopcami basen i rano przed wyjściem, około 9tej zrobiłam test i wyszedł prawie pozytywny. Teraz po powrocie, druga kreska wyszła bledsza i zastanawiam się czy mógł być pik około 11-12tej, czy raczej taka druga mocniejsza kreska to wynik wyższego poziomu lh z rana? Pytam bo wczoraj zakończyliśmy starania - miało wyjść 2-3 dni przed owu, ale jeśli dziś rano był pik to wyjdzie 1,5 dnia :)

Airfix tak wiem ze pomaga czytałam ale trzeba przestać pic przed owu bo ja blokuje i dopiero 3 dni jak system wyznaczył owu piłam dalej i poprawa nie samowita całej skory , mam wrażenie ze miałam za mało estrogenu i stad taki efek zauwazyłam

Małe liski odpowiednia pielęgnacja i bedzie dobrze :)

Mnie dziś maź zaciągnął na siłownie ale naszczęście nie mogliśmy wejść bo nie mieliśmy wejściówek ;) ha ha pojechaliśmy kupić i dopiero od jutra można iść :( uf

Od 22.07 zaczyna sie kurs fryzjerski a dokładnie koloryzacji przez 3 miesiące 2 razy w tyg od 10 do 13 No to zaczynamy :)

Witam sie popoludniowo :))

macy oczywiscie przeczytalam kochana ale zapomialam odpisac :/ juz nadrabiam :*
Przesylam link do skarpetek : Paula | www.paulllablog.blogspot.com: Najtańsza wersja skarpetek złuszczających | L'Biotica Złuszczająca maska sa na prawde rewelacyjne, choc poleca sie je robienie przed okresem letnim bo jednak na ta chwile chodzac w sandalach czy japonkach widac, co nie co, ale da sie przezyc :) Naskorek zaczal mi schodzic po 4 dniach, teraz juz jestem na wykonczeniu ze tak powiem, ale na poczatku matko moja...:szok: jak jaszczurka wygladalam na etapie wylinki :-D Ja placilam z rabatem za opakowanie 13zł, wiem ze cena wacha sie od 15-19zł :tak:

Justi na szczescie okulistka powiedziala ze takie mruganie wynikalo z tego, ze oko musialo sie na nowo przyzwyczaic do okularkow, nic sie nie pogorszylo, mamy sie pokazac na kontroli za pol roku, ale dostalismy kropelki stosowane przy zespole suchego oka, bo podobno w okresie letnim oczka zwlaszcza dzieciom bardzo sie wysuszaja przez wysokie temperatury, wiatr i wszechobecna suchosc :dry:Co prawda to prawda mysle, ze i ja skorzystam z kropelek bo kiedys mialam je wykupic, ale oczywiscie doszlam do wniosku, ze na co mi to ..samo sie wyleczy:rofl2:
Co do wagi, tiaaaaaaa ! rowne 7kg poszlo w niepamiec :))) Teraz tylko musze pilnowac, zeby nic nie poszlo na +, cwicze nadal codziennie, i mam nadzieje, ze do konca wakacji dojde do zamierzonych 60kg :-) A Twoja 'galaretka' na pewno nie jest az taka straszna - ostatnio doszlam do wniosku, ze wiekszosc luster Nas pogrubia :-p

vivienka ja Ci mowilam, ze to plamienie dla mnie bylo podejrzane i jednak !! kurczaki ale super ! Teraz dbaj o siebie i nie denerwuj soe przede wszystkim, napewno fasolcia jest, mosci sobie gniazdko w Twoim brzuszku i zagosci w Nim przez najblizsze 8miesiecy :)))***Masz piekny ciazowy wykres z wyraznymi spadkami estrogenów i wzrostem progesteronu :D
Siusiakowa paleczke z mila checia przejme, potem zmienie na rozowa i przesle dalej :-D kiedys byl taki film, o szczesliwych dzinsach, ktore czworka dziewczyn przesylala sobie nawzajem, oczywiscie kazda po otrzymaniu ich nie opuszczalo szczescie tak dlugo jak je nosila ;-)
A co do mnie, wydaje mi sie, ze takie wylaczenie bardzo pomaga, bo starania staraniami, ale nie mozna dac sie zwariowac. Trzeba sie przekierunkowac na myslenie o wszystkim, ale nie o zajsciu w ciaze, bo to wcale nie pomaga a wrecz przeciwnie. Cykle ida w dobrym kierunku a nawet i lepiej, bo ostatnia owulacja w 13-15dc mialam nie pamietam kiedy a tu taka niespodzianka :happy: Warto bylo troche zmienic swoje zycie, zeby zrozumiec, ze wszystko zaczyna sie i czesto konczy w glowie i czasem trzeba kabelek odlaczyc zeby wrocic na wlasciwy tor :tak:

Katriina dokladnie 65.2kg, choc mam nadzieje, ze od wtorku juz troch ubylo :wściekła/y::wściekła/y: jak tam przygotowania do staranek kochana ??

vviedźma kochana Ty moja wreszcie sie odezwalas !!! wywolywalam Cie kiedys ale bezskutecznie, juz myslalam ze poszlas sobie na dobre :( Nie martw sie na zapas, na pewno wyniki AMH beda dobre ! musisz w to wierzyc bo tak ma byc i bedzie !
U Nas widzisz sama...to samo. Miesiace leca szybko, @ przychodzi- odchodzi i znow przychodzi..i tak w kolko. Ale trzeba wierzyc ze w koncu na tescie pojawia sie I I bo kto ma wierzyc jak nie my ?? U mnie tez byl i na pewno nadal jest problem z FSH i LH, boje sie powtorzyc badania, na razie chyba wole przeczekac w nadziei ze organizm sam ruszy do dzialania we wlasciwym kierunku..
Zagladaj czesciej koniecznie i pisz co i jak !! :**

iweet84 wprowadzilam wszystko na swoje miejsce, jak cos bedzie ulegalo zmianie, prosze o info :) I oczywiscie mocno trzymam kciukaski za staranka !! Od marca watek ruszyl z nowa sila I I wiec do konca roku lista ma byc pusta ! :-)

liluś na szczescie z Olcia nic powaznego, okazalo sie ze prawdopodobnie byl problem z akomodacja oczek po powrocie z zielonej szkoly do okularow :tak: cale szczescie.
A moj cykl - taaak ! Cos poszlo w dobrym kierunku, owulacja w 13dc totalnie mnie zaskoczyla, ucze sie na nowo cykli, bo ten jest pierwszym od ponad pol roku normalnym, z owulacja w okolicach 13-15dc mozna cos zaplanowac a tak to wiecznie licho wychodzilo bo Archiwum X bylo gora :-D:wściekła/y: Co do @, przyjdzie oj kochana na pewno, dzis tempka poleciala (.)(.) bola, spodziewam sie malpy najpozniej w niedziele.
U Nas tez dzis upal, smialam sie ostatnio ze ja chyba przez sen nawet chudne bo przez te gorace noce spie praktycznie na golasa a i tak poce sie jakbym miala na sobie conajmniej dluga pizame :-p
Kiedy wypada Ci sierpniowa @ ? wpisze od razu :*

ania_g jakie cwiczenia wykonujesz ?? Te ktore ja ? U mnie na pewno glownie pomoglo raz, odstawienie slodyczym ale przede wszystkim nie podjadanie miedzy posilkami, wiecej owocow i warzyw, jak najmniej tluszczu, pieczywo na obecnym etapie odstawilam calkowicie. Z checia pomoge jak bedziesz chciala , choc moze Ty po prostu nie masz z czego chudnac hmmmmm ? :-)

Noooo....elaborat napisany :-D AMEN.

attachment.php

Starających się : 14
Oczekujących na staranka : 2

LIPIEC 2014 :

Nuuuśka - termin @ 20.07 ( 14 cykl starań )
Matik2012 - termin @ 23.07 ( 15 cykl starań )
ilaczek - termin @ .07 ( 2 cykl starań )

SIERPIEŃ 2014 :

małe liski - termin @ 01.08 ( 2 cykl starań )
maggie2205 - termin @ 01.08 ( 1cykl starań )
lilly78 - termin @ 07.08 ( 2 cykl starań )
Roszpunka - termin @ 11.08 ( 3 cykl starań )
Justi - termin @ 12.08 ( 2 cykl starań )
iweet84 - termin @ 27 .08 ( 1 cykl starań )
Elle87 - termin @ .08 ( 4 cykl starań )

WRZESIEŃ 2014 :

Annette - termin @ 03.09 ( 1 cykl starań )
Katriina - termin @ 17.09 ( 1 cykl starań )
Airfix - termin @ 20.09 ( 13 cykl starań )
gdusia_- termin @ .09 ( 1 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

kate.. (lato 2014 )
ania_g21 ( wiosna 2015 )

Ostatnia edycja:
Nuuusia gratuluję zrzucenia wagi :-)super !
A jak u Ciebie sytuacja w pracy ?
Przepraszam że tak rzadko zaglądam ale obiecuję poprawę, po prostu sytuacja u mnie w pracy nieciekawa i nie miałam głowy.
Dobrze że chociaż w domu dobrze
Z tego stresu to w tym cyklu chyba owulacji nie miałam
Kevinka śliczna dzidzia, trzymam kciuki za dziewczynkę
Mamakaja buziaczki
Matik, Małe liski witajcie

reklama
Do góry