reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Macy zgadzam się z Tobą co liczby dzieci że ludzie w Polsce w większości uważają że więcej niż 2 dzieci to już patologia a niech jeszcze będę te dzieci byle jak ubrane....to już dopatrują się nie wiadomo czego, może to też wina tego że w mediach się tyle słyszy o różnych tragediach że ludzie się tych tragedii wszędzie też dopatrują
Zawsze uważałam że ludziom którzy się nie przywiązują do niczego jest łatwiej w życiu - ja też niestety jestem z tych którzy nawet za sprzedaż starego samochodu potrafią uronić łezkę:tak:.....choć ostatnio zauważyłam że chyba z biegiem lat zaczynam niektóre rzeczy mniej przeżywać:tak:

reklama
mamakaja Ale ten czas szybko zleciał :) Już nie długo będziesz się chwalić swoim maleństwem :)

aljul Tak jak Iweet napisała- Castagnus w aptece jest bez recepty:) Tyle że jeszcze jakis czas temu był tańszy, na ta chwilę płace 18-19zł za 30 tabl, nie znalazłam taniej.

Iweet84 Mnie po Castagnusie właśnie przestała boleć głowa :) I to dla mnie wielki plus:) Jestem spokojniejsza, nie mam bóli mięsiączkowych , ani migren przed @ i w czasie @. Takze trzeba zawsze na sobie wypróbować dany lek

male liski Castagnus biore po jednej tabletce dziennie ( przy wadze 60kg bierze sie dwie ). Podnosi progesteron, obniza prolaktyne ;) I u mnie raczej to On zakwasza.
male liski Ja lampe mam tez, ale juz taki len we mnie wlazł że nie chce mi się kompletnie cudować z paznokciami, wczesniej robiłam wymyślne tipsy, a teraz na szybko maluje lakierem tylko :) U cioci nie najgorzej...póki jest tylko ciocia....mam nadzieje ze " domownik " nastepny nie przyjedzie, czyli ten jej facet, bo kompletnie nie ma miejsca.
Ja zmeczona juz jestem ta przeprowadzka, latam z góry na dół po 2,5km w jedna stronę...sprzatam w starym domu, pakuje jeszcze, dzis myłam lodówke, zrobiłam 2 prania, rozwiesiłam, zakupy zrobiłam i przyszlam na bloki gotować obiad, ugotowałam dziecku i zaraz trzeba leciec spowrotem na dół pranie ściągać- wysiadam normalnie. Mi żadne treningi cardio ani siłownia nie potrzebne

Ana87 Kciuki za wizytkę :) Mam nadzieję że jak wieczorkiem zajrzę to już będą wieści od Ciebie :*

Hej dziewczyny:)
wróciłam wkońcu ale nadal nic nie wiem:( ten lekarz to w ogóle szkoda gadać.... mówił że na płeć to za wcześnie , że nie ważńa płeć itp. że to wszystko to loteria i nie mamy na to wpływu.
następne usg państwowe mam 1 września dopiero. może skusze się kiedyś zrobić prywatnie.

mam zdjęcie ( tyle chociaż się doprosiłam) ale ja na nim nic nie widze a Wy?
dziękuje za kciukasy i za pamięć Bez tytułu.jpg

Załączniki

• Bez tytułu.jpg
    Bez tytułu.jpg
    7,2 KB · Wyświetleń: 88
Witam wszystkich
Ana wiec dalej trzymam &&&&& za cudowną I zdrową córeczke :)
Vivienka ja tam sie nie znam na tym ksiezycu, tylko tyle co sprawdzam w tych kalendarzach I ewentualnie obliczam jonasa ze strony internetowej tej niemieckiej nic po za tym... u mnie Ala poczeta po pełni a Maja po nowiu w obu przypadkach ksiezyc był w znaku żenskim...
Małe liski mi owulacja wypadnie pod koniec lipca lub na poczatku sierpnia, nie wiem dokladnie bo ja mam owu miedzy 17 a 23 dniem cyklu... nigdy wczesniej sie nie trafiła... chciałabym by wypadła 28 lipca, ale nie wiem czy tak sie uda... wczoraj mąz wypiła oststni piwo do meczu I teraz nic az do mojej owulacji ;) no zobaczymy jak to wszystko sie ułozy, zaczełam pic ASG 2 tabletki na dzien co by zwiekszyc minerały I PH trzymac wysoko, jem owoce, pije soki, mieso na obiady musowo, woda z cytryną no I na kolecje tez jakies wedliny itp. no I na razie spokojnie czekam bo u mnie @ w pelni ;) już sobie rozpisałam kiedy <3 co by było tak mniej wiecej co 3-4 dni tylko u mnie po pozytywnym tescie owulacyjnym tzn po piku, owulacja wystepuje po ok. 8-10h wiec w naszym przypadku trzeba dzialac zaraz po piku co by plamniki mogły dojrzec I troche mnie to martwi, co bedzie jak mąz bedzie w pracy... no I nie wiem czy rano da sie zadziałać w takiej sytuacji... no ale to wszystko na bierzaco sie bedzie obmyslac... a u Ciebie jak w tym miesiacu bedzie? jaki plan?

Cześć wszystkim :happy:

goska03
- gratuluję wymarzonej płci :tak:

Kate - zaczęłam pić ten Crystal - ale ph jeszcze nie sprawdzałam, więc nie wiem czy efekty są ;-)

Ana87 - trzymam mocno &&&& za dzisiejszą wizytę :happy: a już doczytałam i widzę, że jesteś po - co za gburowaty lekarz! ja na Twoim miejscu skusiłabym się na USG prywatnie - chyba nie wytrzymałabym w oczekiwaniu na info o płci ;-) ale najważniejsze, że dzidziuś zdrowy,a jakiej płci, to już kwestia drugorzędna

Zakręcona - matko, paczka z ciuszkami dla dziecka takiej wielkości - to chyba na dobrych kilka lat Ci wystarczy :rofl2: ale masz super położone to nowe mieszkanie - las ....... super! widziałam zdjęcia - wyglądasz kwitnąco! naprawdę pięknie :tak:

Anna25 - szybkiego powrotu do zdrówka :happy:

Oczy niebieskie
- Twoje daty dotyczące poczęcia Bartusia dla mnie też są szczęśliwe (oczywiście w innych latach) - 21 czerwca mieliśmy ślub, a 5 lipca mam urodziny ;-)

Vivienka - im szybciej nauczysz córeczkę zasypiać samemu, tym lepiej dla Ciebie ;-) potem będzie tylko gorzej - ja też prowadziłam długo boje z moim synkiem - wiem, jak serce boli, gdy dziecko płacze, ale przecież żadna krzywda mu się nie dzieje, więc trzeba trochę wyluzować :rofl2: powodzenia Kochana!

Airfix - zdrówka życzę! ale masz zamieszanie z tą przeprowadzką :no: ale pomyśl, że jak dobrze pójdzie, to końcem wiosny w przyszłym roku będziesz mieszkać w swoim domku :-D masz już pozwolenie na budowę, czy jeszcze czekasz? Ja czekam i tak ponoć do końca miesiąca albo dłużej :angry: ostatnio odechciewa mi się tej budowy - tyle załatwiań z tym wszystkim, a ludzie są tacy niesłowni :wściekła/y: jak tam z tą betoniarką - kupiłaś już? ;-)

Piranha, małe liski, Aljul - całkowicie zgadzam się z Waszymi wypowiedziami na temat polskiej gospodarki - jest źle, a pewnie będzie jeszcze gorzej :no: coraz bardziej widać rozwarstwienie w społeczeństwie - ludzie są albo bardzo bogaci, albo żyją na bardzo podstawowym poziomie (ledwie wiążąc koniec z końcem). Coraz więcej polskich firm upada, ludzie są bezrobotni i zaczynają brać pożyczki w tych (pożal się Boże) para-bankach, które po kilku niespłaconych ratach lichwy (bo inaczej tego nie da się nazwać) zabierają im majątek całego życia. Sama najchętniej bym wyjechała jak najdalej stąd, ale ja z tych rodzinnych osóbek jestem i chyba byłoby mi strasznie ciężko samej gdzieś poza granicami tego cholernego kraju.

Piranha - trzymam kciuki za poprawę Twojej sytuacji &&&& jestem przekonana, że wszystko się w końcu ułoży - Ty rozsyłasz tyle dobra wokoło, że w końcu ono do Ciebie wróci w podwojonej ilości :-D

Justi - ale wtopa z tym endokrynologiem. Normalnie też bym się wkurzyła :wściekła/y: wynik kiepski, a on nawet nie zareagował? akurat hormony tarczycy są bardzo ważne dla płodu, więc dziwie się temu lekarzowi :baffled: dobrze, że nie masz żadnych guzków. zrób szybko badania i idź jeszcze raz na konsultację - może tym razem coś sensownego Ci ten lekarz powie. ja też tak miałam z tarczycą - trafienie na jakiegoś sensownego lekarza w dzisiejszych czasach, to naprawdę duże szczęście. powodzenia!

małe liski - święta racja odnośnie większej ilości dzieci w Polsce - jak się utrzymać z taką gromadką? Państwo nie daje żadnych dotacji, a potem dziwią się, że więcej ludzi umiera niż się rodzi i nie będzie miał kto pracować na nasze emerytury. Szkoda gadać, jaki ten kraj beznadziejny.

mamakaja - jeszcze kilka tygodni i będziesz przytulać swoje dzieciątko :tak: ale tan czas zasuwa!

Macy - Azja powiadasz ? super kochana! nowe życie przed Tobą :tak: trzymam &&& za szybkie pozałatwianie wszystkich formalności!

Udanego popołudnia!

to jednak nie dzidzius, dzisiaj temperatura spadła o 4 kreski w doł , więc nie mam już sie co łudzić :(((( test owulacyjny też coraz bledszy

Ana widzisz jak to z lekarzami jest... Na moje to dzidZia na zdjęciach plecki pokazuje, ale to tylko moje zdanie. Tam w dole niby jakaś kreseczka w dół idzie ale czy to nub to nie pojęcia. A moze wstawisz na in gender?

reklama
Do góry