reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Macy zgadzam się z Tobą co liczby dzieci że ludzie w Polsce w większości uważają że więcej niż 2 dzieci to już patologia a niech jeszcze będę te dzieci byle jak ubrane....to już dopatrują się nie wiadomo czego, może to też wina tego że w mediach się tyle słyszy o różnych tragediach że ludzie się tych tragedii wszędzie też dopatrują
Zawsze uważałam że ludziom którzy się nie przywiązują do niczego jest łatwiej w życiu - ja też niestety jestem z tych którzy nawet za sprzedaż starego samochodu potrafią uronić łezkę:tak:.....choć ostatnio zauważyłam że chyba z biegiem lat zaczynam niektóre rzeczy mniej przeżywać:tak:

reklama
mamakaja Ale ten czas szybko zleciał :) Już nie długo będziesz się chwalić swoim maleństwem :)

aljul Tak jak Iweet napisała- Castagnus w aptece jest bez recepty:) Tyle że jeszcze jakis czas temu był tańszy, na ta chwilę płace 18-19zł za 30 tabl, nie znalazłam taniej.

Iweet84 Mnie po Castagnusie właśnie przestała boleć głowa :) I to dla mnie wielki plus:) Jestem spokojniejsza, nie mam bóli mięsiączkowych , ani migren przed @ i w czasie @. Takze trzeba zawsze na sobie wypróbować dany lek

male liski Castagnus biore po jednej tabletce dziennie ( przy wadze 60kg bierze sie dwie ). Podnosi progesteron, obniza prolaktyne ;) I u mnie raczej to On zakwasza.
male liski Ja lampe mam tez, ale juz taki len we mnie wlazł że nie chce mi się kompletnie cudować z paznokciami, wczesniej robiłam wymyślne tipsy, a teraz na szybko maluje lakierem tylko :) U cioci nie najgorzej...póki jest tylko ciocia....mam nadzieje ze " domownik " nastepny nie przyjedzie, czyli ten jej facet, bo kompletnie nie ma miejsca.
Ja zmeczona juz jestem ta przeprowadzka, latam z góry na dół po 2,5km w jedna stronę...sprzatam w starym domu, pakuje jeszcze, dzis myłam lodówke, zrobiłam 2 prania, rozwiesiłam, zakupy zrobiłam i przyszlam na bloki gotować obiad, ugotowałam dziecku i zaraz trzeba leciec spowrotem na dół pranie ściągać- wysiadam normalnie. Mi żadne treningi cardio ani siłownia nie potrzebne

Ana87 Kciuki za wizytkę :) Mam nadzieję że jak wieczorkiem zajrzę to już będą wieści od Ciebie :*

Hej dziewczyny:)
wróciłam wkońcu ale nadal nic nie wiem:( ten lekarz to w ogóle szkoda gadać.... mówił że na płeć to za wcześnie , że nie ważńa płeć itp. że to wszystko to loteria i nie mamy na to wpływu.
następne usg państwowe mam 1 września dopiero. może skusze się kiedyś zrobić prywatnie.

mam zdjęcie ( tyle chociaż się doprosiłam) ale ja na nim nic nie widze a Wy?
dziękuje za kciukasy i za pamięć Bez tytułu.jpg

Załączniki

• Bez tytułu.jpg
    Bez tytułu.jpg
    7,2 KB · Wyświetleń: 85
Witam wszystkich
Ana wiec dalej trzymam &&&&& za cudowną I zdrową córeczke :)
Vivienka ja tam sie nie znam na tym ksiezycu, tylko tyle co sprawdzam w tych kalendarzach I ewentualnie obliczam jonasa ze strony internetowej tej niemieckiej nic po za tym... u mnie Ala poczeta po pełni a Maja po nowiu w obu przypadkach ksiezyc był w znaku żenskim...
Małe liski mi owulacja wypadnie pod koniec lipca lub na poczatku sierpnia, nie wiem dokladnie bo ja mam owu miedzy 17 a 23 dniem cyklu... nigdy wczesniej sie nie trafiła... chciałabym by wypadła 28 lipca, ale nie wiem czy tak sie uda... wczoraj mąz wypiła oststni piwo do meczu I teraz nic az do mojej owulacji ;) no zobaczymy jak to wszystko sie ułozy, zaczełam pic ASG 2 tabletki na dzien co by zwiekszyc minerały I PH trzymac wysoko, jem owoce, pije soki, mieso na obiady musowo, woda z cytryną no I na kolecje tez jakies wedliny itp. no I na razie spokojnie czekam bo u mnie @ w pelni ;) już sobie rozpisałam kiedy <3 co by było tak mniej wiecej co 3-4 dni tylko u mnie po pozytywnym tescie owulacyjnym tzn po piku, owulacja wystepuje po ok. 8-10h wiec w naszym przypadku trzeba dzialac zaraz po piku co by plamniki mogły dojrzec I troche mnie to martwi, co bedzie jak mąz bedzie w pracy... no I nie wiem czy rano da sie zadziałać w takiej sytuacji... no ale to wszystko na bierzaco sie bedzie obmyslac... a u Ciebie jak w tym miesiacu bedzie? jaki plan?

Cześć wszystkim :happy:

goska03
- gratuluję wymarzonej płci :tak:

Kate - zaczęłam pić ten Crystal - ale ph jeszcze nie sprawdzałam, więc nie wiem czy efekty są ;-)

Ana87 - trzymam mocno &&&& za dzisiejszą wizytę :happy: a już doczytałam i widzę, że jesteś po - co za gburowaty lekarz! ja na Twoim miejscu skusiłabym się na USG prywatnie - chyba nie wytrzymałabym w oczekiwaniu na info o płci ;-) ale najważniejsze, że dzidziuś zdrowy,a jakiej płci, to już kwestia drugorzędna

Zakręcona - matko, paczka z ciuszkami dla dziecka takiej wielkości - to chyba na dobrych kilka lat Ci wystarczy :rofl2: ale masz super położone to nowe mieszkanie - las ....... super! widziałam zdjęcia - wyglądasz kwitnąco! naprawdę pięknie :tak:

Anna25 - szybkiego powrotu do zdrówka :happy:

Oczy niebieskie
- Twoje daty dotyczące poczęcia Bartusia dla mnie też są szczęśliwe (oczywiście w innych latach) - 21 czerwca mieliśmy ślub, a 5 lipca mam urodziny ;-)

Vivienka - im szybciej nauczysz córeczkę zasypiać samemu, tym lepiej dla Ciebie ;-) potem będzie tylko gorzej - ja też prowadziłam długo boje z moim synkiem - wiem, jak serce boli, gdy dziecko płacze, ale przecież żadna krzywda mu się nie dzieje, więc trzeba trochę wyluzować :rofl2: powodzenia Kochana!

Airfix - zdrówka życzę! ale masz zamieszanie z tą przeprowadzką :no: ale pomyśl, że jak dobrze pójdzie, to końcem wiosny w przyszłym roku będziesz mieszkać w swoim domku :-D masz już pozwolenie na budowę, czy jeszcze czekasz? Ja czekam i tak ponoć do końca miesiąca albo dłużej :angry: ostatnio odechciewa mi się tej budowy - tyle załatwiań z tym wszystkim, a ludzie są tacy niesłowni :wściekła/y: jak tam z tą betoniarką - kupiłaś już? ;-)

Piranha, małe liski, Aljul - całkowicie zgadzam się z Waszymi wypowiedziami na temat polskiej gospodarki - jest źle, a pewnie będzie jeszcze gorzej :no: coraz bardziej widać rozwarstwienie w społeczeństwie - ludzie są albo bardzo bogaci, albo żyją na bardzo podstawowym poziomie (ledwie wiążąc koniec z końcem). Coraz więcej polskich firm upada, ludzie są bezrobotni i zaczynają brać pożyczki w tych (pożal się Boże) para-bankach, które po kilku niespłaconych ratach lichwy (bo inaczej tego nie da się nazwać) zabierają im majątek całego życia. Sama najchętniej bym wyjechała jak najdalej stąd, ale ja z tych rodzinnych osóbek jestem i chyba byłoby mi strasznie ciężko samej gdzieś poza granicami tego cholernego kraju.

Piranha - trzymam kciuki za poprawę Twojej sytuacji &&&& jestem przekonana, że wszystko się w końcu ułoży - Ty rozsyłasz tyle dobra wokoło, że w końcu ono do Ciebie wróci w podwojonej ilości :-D

Justi - ale wtopa z tym endokrynologiem. Normalnie też bym się wkurzyła :wściekła/y: wynik kiepski, a on nawet nie zareagował? akurat hormony tarczycy są bardzo ważne dla płodu, więc dziwie się temu lekarzowi :baffled: dobrze, że nie masz żadnych guzków. zrób szybko badania i idź jeszcze raz na konsultację - może tym razem coś sensownego Ci ten lekarz powie. ja też tak miałam z tarczycą - trafienie na jakiegoś sensownego lekarza w dzisiejszych czasach, to naprawdę duże szczęście. powodzenia!

małe liski - święta racja odnośnie większej ilości dzieci w Polsce - jak się utrzymać z taką gromadką? Państwo nie daje żadnych dotacji, a potem dziwią się, że więcej ludzi umiera niż się rodzi i nie będzie miał kto pracować na nasze emerytury. Szkoda gadać, jaki ten kraj beznadziejny.

mamakaja - jeszcze kilka tygodni i będziesz przytulać swoje dzieciątko :tak: ale tan czas zasuwa!

Macy - Azja powiadasz ? super kochana! nowe życie przed Tobą :tak: trzymam &&& za szybkie pozałatwianie wszystkich formalności!

Udanego popołudnia!

to jednak nie dzidzius, dzisiaj temperatura spadła o 4 kreski w doł , więc nie mam już sie co łudzić :(((( test owulacyjny też coraz bledszy

Ana widzisz jak to z lekarzami jest... Na moje to dzidZia na zdjęciach plecki pokazuje, ale to tylko moje zdanie. Tam w dole niby jakaś kreseczka w dół idzie ale czy to nub to nie pojęcia. A moze wstawisz na in gender?

reklama
Do góry