reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Matik ja pamiętam jak w UK piździło solidnie :) deszczu tak dużo nie było. ...nie mogłam się zawsze nadziwić jak przy takiej wietrznej i zimnej czasem pogodzie, anglicy lajtowo podchodzą do ubierania dzieci - polskie babcie byłyby przerażone ;)

Ostatnio w sklepie widziałam babeczkę z trójką swoich chłopców,jedną dziewczynką i jeszcze była w ciąży. Oczy przecierałam ze zdumienia, bo u nas raczej ciężko o taki widok - z wiadomych własnie powodów. fajne są takie duże rodziny - zawsze mi się podobały. chociaż ja się nie nadaje chyba do wychowywania 5tki dzieci ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Wiecie traz chłopcy jak sa na wakacjach w Polsce to wszyscy mówią że wyglądają jak Hiszpanie
Tylko dlatego że są ubrani kolorowo :)
Tu raczej nikt na czarno sie nie ubiera a w Polsce zazwyczaj ciemne kolory nawet dla dzieci
A ja dopiero teraz kupiłam sobie buty czarne reszta to rożne kolory a w Polsce same ciemne
No ale tęskni sie za chodzeniem w pięknych kozakach ;) płaszczach, kurtkach ;)
Tu zima wieczorem mogę założyć kurtkę skórzana i tyle ale w kozakach jest za gorąco

Witajcie kochane,

Mało mnie tutaj ostatnio:-( ale cały czas czytam i jestem na bieżąco:tak: tylko gorzej z pisaniem
W poniedziałek młodszy synuś skończył 2 latka a wczoraj była imprezka, od piątku sterczałam w kuchni i piekłam ciasta, na szczęście wszystko gościom smakowało i zbyt dużo nam wszystkiego nie zostało:tak:
W tym roku robiłam tort malinowo-śmietankowy z akcentami czekolady i mięty

Zakręciu bardzo ładnie wyglądasz - ten stan Ci bardzo służy:tak:, brzusio też fajne i bardzo zgrabne - z moim 1 synkiem miałam bardzo podobne brzusio;-)

Małe liski po raz kolejny mam takie same odczucia i te same spostrzeżenia jak Ty - jeśli chodzi o liczbę dzieci i zadowolenie z życia w Polsce i nie raz już mówiłam do swojego M że chyba na realizację marzeń to będziemy mogli sobie pozwolić ale z pewnością NIE w Polsce

Piranhiu trzymam mocno &&&&&& za szybkie znalezienie pracy Twojego M i poprawę sytuacji. U mnie jest bardzo podobnie - mój M jest jedynym żywicielem rodziny i bardzo często zdarza mi się mieć czarne scenariusze z tego powodu co będzie jeśli straci pracę :-(a do tego trzeba się jakoś trzymać przed nim i nie podłamywać go czasami jeszcze bardziej (najgorzej jest zimą - kiedy nie ma tyle pracy i finansów co w sezonie a szef co chwila straszy zwolnieniami)....czasami mam ochotę spakować wszystko i postawić na 1 kartę bez oglądania się za siebie i nareszcie zacząć żyć jak człowiek:tak:

Przepraszam że nie odniosę się do wszystkich ale już nie pamiętam co miałam napisać - wybaczcie proszę - o każdej myślę i każdej z całego serca kibicuję:tak:

Matik zazdroszczę ....ja straszny zmarźlak jestem, nawet latem mam wiecznie zimne stopy ...fajnie by było się tak wygrzać i opalić na słoneczku

Dziewczyny powiedzcie proszę czy ten Castangus jest na receptę?

Życzę Wszystkim miłego dnia

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny:)
Dawno mnie tu nie było ale postanowiłam na chwilę wstąpić;-) Pamiętacie mnie???

Ana dzisiaj pewnie masz stresujący dzień, być może dowiesz się kto u Ciebie zamieszkał.... Kciuki za dziewczynkę, ale przede wszystkim niech to będzie zdrowy dzidziuś:-)
Małe liski byłam pewna, że to ciąża u Ciebie a tu taki klops:crazy: No nic trzeba zostawić tamten cykl za sobą i trzymać kciuki za następny:tak:

Piranhu widziałam Twoje koty !!!!!!!!! Oszalałam, są cudowne!!!!!!!!! Imiona- NONO i NEMO też idealnie dobrane:-) Pełna perfekcja, jak to u Piranhii ;-):-D
Matik, Macy ja Wam bardzo zazdroszczę mieszkania za granicą, przede wszystkim dlatego, że dzieciaki za darno w najlepszy możliwy sposób uczą się języka obcego.Próbowałam mojego męża namówić na wyjazd już wiele razy, ale nie!! :-(
Zakręcia farciaro! Nie dość, że masz nowe mieszkanie to jeszcze niedaleko lasu i jagód:-)
Gorgusia jak się czujesz? u Ciebie już chyba końcówka?
Nuśka, Vivienka, Matik, Małe liski, Airfix, Aljul, Elle, Roszpunka, Macy, Justi, Katrina, Maran, Kate i reszta staraczek, kciuki trzymam nieustannie za spełnienie marzeń o dziecku i wymarzonej płci :tak:
Elmo, Ewelin, Oczy niebieskie, Marchewka dużo zdrówka dla bobasków:tak:

Pozdrowionka :-):-):-):-):-):-)

mamakaja u Ciebie już 30 tc? Kurcze ale ten czas zasuwa>

Iweet84 dziękuję za odp...po tym co piszecie to i ja mam chęć się na niego skusić

Aljul nawet 31 !!! Ale ten suwak spóźnia się o tydzień, nie wiem czemu:eek:
Muszę się pochwalić, że mój bobo waży już 1700 gram :-) Ja jestem na plusie 6,5 kg i wciąż jem :-D

mamakaja to fajnie misiaczek rośnie, a Ty mało tyjesz - bardzo dobry układ;-) macie:tak:
Ja właśnie w 1 ciąży przytyłam tylko 9 kg - fajnie było i myślałam że przy 2 będzie tak samo ale niestety 25kg do przodu bo mój organizm strasznie zbierał wodę przez co spuchłam - to było okropne - całe ciało spuchnięte, dłonie bez czucia w palcach a do tego nadciśnienie i cukrzyca - bardzo mnie ta 2 ciąża umęczyła i nikomu nie życzę żeby takiego stanu doświadczył - były nawet momenty że nie byłam w stanie utrzymać noża w ręku żeby sobie ukroić pieczywo na kanapki - często płakałam z bezsilności:-(

reklama
Matik, ja z UK to właśnie pogodę najgorzej wspominam. Chociaż w sumie zazwyczaj padało raz - od października do marca. :-D Serio - codziennie deszcz i można było sobie w czajnik palnąć.
Małe liski, najgorsze przeżyć kryzys. Potem idzie z górki. Ważne też znaleźć jakieś dobre dusze i rozmawiać - szybko wtedy człowiek wpada w sidła. W UK było ciężko, ale jakoś poszło - mieszkaliśmy dwa lata, tu trzy i jakoś ciężko mi na samą myśl o wyjeździe, bo poznałam fantastycznych ludzi. A tam na początek na dwa, potem raczej przeprowadzka, jeśli m. ma awansować. Co do liczby dzieci się zgadzam - w Polsce więcej niż dwoje to już dużo. Zresztą, ludzie podchodzą do rodzin większych niż 2+2 jak do patologii. Serio, tak myślę.
Mama kaja, mojego męża namawiać na wyjazd nie trzeba, bo on już najchętniej by się pakował. On nie przywiązuje się do miejsc i ludzi. W odróżnieniu ode mnie. I mimo że kocham to miejsce, wiem, że to jedyna szansa dla nas na inne życie.

Do góry