reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kevinka ten ksiezyc to tak wiesz pól na pół ;) u mnie Ala poczeta w znaku ryb - żenski znak, po pełni gdzie niby jonów dodatnich wiecej a dziewczynka jest no a Maja poczeta w znaku Raka też żeński znak I po nowiu wiec na dziewczynke typowo ;)

Ja itak podchodze do tego z przymrużeniem oka.
Ale duzo pasuje na dziewczynke test kapuściany, sodowy,obraczka,czesty sex zakończony ponad dwa dni przed owulacja.
Mam dwóch braci przed sobą ja jestem wsumie czwarta bo przedemna mama urodzila niestety martwa córkę.
Duzo schudlam przed ciąża i byl stres mąż przed egzaminami ;)
A i chinski kalendarz tez pokazuje dziewczynka ;)

reklama
Kate powiem ci ze juz nie ma sily i serce mnie boli jka widze moja placzaca coreczke.Ale naprawde pokladam nadzieje w kilka kolejnych dni.. jak dalej bedzie wrzask to bede musiala czekos innego sprobowac bo predzej ja uschne z bolu… widocznie moja corcia ma mocny charakterek :p
O to teraz fajnie by bylo jka by wam pogoda dopisala zeby synkowie mieli mozliwosc sie wyszalec :)
Powiem ci ze ja wlasnie przystopowalam po owulce z jedzieniem bo pekalam w szwach… jesc co 2 godziny to dla mnie bylo niezly wyczyn… i po prostu czulam sie jak beczka… diete starm sie trzymac od owu do @ w 70% a od @ do owulki w 95 %

Airfix ja Castagnus biore tylko teraz pierwszy raz po owulce tak jak zrobila Marchew ;) podpatrzylam sobie od niej ;)

Maran kurcze to teraz nie wiem jak by mi sie sytuacja powtorzyla na co wtedy patrzec???z tymi znakami w ksiezycu moglabys prosze zobaczyc jak to sie obrazowalo 4 lipca od 9:30 mialalm tak zwanego balona na dole :p czyli owulke trwala okolo godzinki moze troche krocej.Moglabys prosze podac mi strone niemiecka do obliczenia jonasa ?

Piranho ja wierze ze bedzie tak jak dziewczyny pisza!!Tyle dajesz od siebie,jak bym cie na ulicy spotkala doslownie bym cie wycalowala!!Duzo razy nie jedna z nas byla pozbawiona nadzieji co dalej a ty ratowalas i ratujesz nas zlotymi radami.Jestem pewna ze zycie musi ci/wam odplacic podwojnie zobaczysz dla was juz niedlugo zaswieci sloneczko!!! :* :* :* :*
Bylam dzis odebrac wyniki…. I troche mnie lekarka zaskoczyla bo jednak zrobila mi prolaktyne :D
A wiec (badania byly robione 7 dni po owu)
TSH 1,38 (0,27-4,20) czyli tabletki ladnie mi wyregolowaly
FT3 3,1 (2,0-4,4)
FT4 10,8 (9-17)
Prolaktyna 6,87 (4,79-23,20)
Testoststeron 0,29 ( 0,06-0,82)
skoro prolaktyna jest taka niska to czemu mam wyciek z piersi??Testosteron spadl mi niestety myslisz ze na chlopczyka wystarczy czy za niski :-:)-:)-(

Zakrecia piekna z ciebie kobietka i ciaza naprawde ci sluzy!!!!

Kevinka super ze dzidzia zdrowa a niedlugo tez sie dowiesz kto tam zamieszkal ;)

Male liski juz niedlugo bedzie owu i zobaczycz za nim przyjda II kreseczki ;) i juz nie bedziesz musisla dietki trzymac

Mamakaja ja nie moge jak ten czas leci!!!!Ty juz prawei na rozsypce.Niedawno Marchew rodzila i niedlugo ty bedziesz tulila dzeiciatko.

Ana87 ja sie kompletnie nie znam na USG takze nie doradze ale wierze ze napewno bedzie dzieczynka!!!! Ale wkonu najwazniesze ze zdrowo rosnie twoja fasolcia!

Pozdrowionka dla wszytskich!!!! I zycze milego wieczorku!

Ostatnia edycja:
Ana ja nie widzę nuba - ale życzę ci z całego serca żebyś już niedługo usłyszała że nosisz wymarzoną córeczkę bo wiem jak bardzo ją pragniesz :) tak samo jak ja :)
Kevinka kciukasy zaciśnięte za córeczkę :) - kiedy dokładnie idziesz do swojej gin?
Maran-atha idziemy w tym miesiącu w wasze ślady czyli robimy maraton :D (pamiętam jak kiedyś opowiadałaś jak staraliście się o drugie dziecko :)) mój mąż ma dosyć wstrzemięźliwości i nie dziwię mu się, ostatnio po ścianach chodził jak go wypościłam dwa tygodnie :)) tak więc plemniczki osłabiamy codziennie, spróbujemy wstrzelić się 2-3 dni przed owu, poosłabiamy dalej żołnierzyki, a potem O+12. Spróbuję jednak zakwasić się po staraniach, ale może nie tak od razu. Ale ci zazdroszczę diety, matko aż mi ślinka cieknie....już niedługo wasze starania :)
Piranhiu jak uważasz, po jakim czasie od starań mogę użyć tamponu nasączonego roztworem 4,3-4,5, tak żeby dać plemniczkom szanse ale jednocześnie mieć troche większe szanse na córcie? myślałam tak o 10-20 minutach...? czy dobrze myślę - roztworem o ph około 4,5 nie powinnam wybić plemniczków (giną w środowisku o ph poniżej 4 tak?)
Mamakaja jasne że pamiętamy - pojawiaj się częściej, już niedługo zobaczysz synka, matko jak czas leci, ja pamiętam twoje początki ciąży, pierwsze usg, przy których trochę denerwowałaś się, bo serduszka nie było jeszcze widać...kiedy idziesz na usg około 32 tc? może będziesz miała jakieś ładne zdjęcia buzi malucha
Anna25 witaj :)! i zdrówka życzę i żeby szybko czas zleciał do twoich starań
Nusia co u ciebie? jak temp?
Vivienka, elle, roszpunka co u was?

vivienka 4 lipca księzyc był w znaku Panny I Wagi w znak Wagi wszedł o godzinie 11:44. vivienka owulacja to nie tylko moment tego ból. Jesli nie sprawdzalaś na monitoringu to nie ma pewności, że owulacja była dokladnie o 9:30 bo równie dobrze sam moment uwolnienia komórki mógłbyć godzine wczesniej jak I godzine później. U mnie np ból owulacyjny trwa kilka godzin, zaczyna sie takim jakby napieciem w podbrzuszu, jakbym połknęła balon I trzymala go w macicy a później ten ból robi sie bardziej uciązliwy I mocniejszy, najsilniej odczuwam go przy siadaniu, jest bardzo charakterystyczny, czasem promieniuje az do pachwin no I trwa dość długo. ale wracajac do Twojego pytania Twoja owulacja była na przełomie znaku żenskiego I meskiego, wiec ten meski mógł miec juz wiekszy wpływ niż żenski :)

Małe liski ja mysle, że to dobra taktyka takie osłabienie plemników :tak: u nas sie sprawdziło I zdaje sie Araki też taka taktyke obrała + dieta Dukana I tez ma córke :) widze, że u Ciebie owu ok 14/15 dc wiec już niebawem, ja na swoją to bede musiala jeszcze sobie dlugo poczekać :)&&&& trzymam za Was :*

Male listki z tego co tu zawsze czytalam to tampon daje sie po 4 godz od stosunku chwile po mozna wstrzyknac troche roztworu strzykawka ale nie zagleboko

Termin teraz 17 tz pojutrze ale inna pani czeszka na zastepstwie z moim ginem wizyte mam 7 sierpnia :)
I tak jak pisalam moze uda się zdjecie jakies pojutrze dostac :)

Małe Liski duże usg mam w najbliższy czwartek wiec trzymajcie kciuki. Dziś sie trochę napracowalam i mam nadzieje ze dotrwam do czwartku bo po tym jak wróciłam z miasta miałam mała czerwona plamke na bieliźnie. Juz tak miałam jakies 2 tyg temu. Nie mówiłam o tym ginowi. Wzięłam tylko luteine i magnez. TrOche mnie brzuch kłuje ale juz nie wiem czy to nie z nerwów po tej sytuacji. Pozdrawiam

Hej hej dawno dawno pisałam ale jeszcze nie z o staraniach ,,,wróciliśmy z cudownej Krecie i pochwalę się,że mąż jest gotowy na dziecko tak mnie zaskoczył na wczasach skończył we mnie ,że się tak wyraże i stwierdził że chyba chcesz mnieć córcie hehe bylo do tej pory uważaliśmy .
Ogólnie to żadna dieta nic a nic ...zobaczymy tylko przy moich cyklach 29-31 to było 10dc. za pare dni nie wiem kiedy dokladnie jak to na wakacjach dziecko ,znajomi ,spacerki itp. nie kiedy była owulacja a raczej ból, kolejny raz to 18dc. ale z tego to raczej nic nie bedzie...

Podpowiedzcie na dziewczynkę osłabianie plemników ?

Albo dluga abstynecja,albo czesty sex.
Na dziewczynke oczywiscie ;)
To i jeszcze utrzymywac niskie ph tak 4.5-4.7 na dziewczynke

Czyli przed u po starankach pilniwac wrazie wyższego ph obnizac roznymi zakwaszaczami ;)

reklama
Kevinka dzięki dzięki ,,,a tak mnie bolal brzuch ostatnio codziennie jak na okres juz widze,że sobie zaczynam wkrecac różności ,jeszcze tydzień do @

Do góry