reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej Kochane!!!!

gośka -nie znamy się ale gratuluję - kolejny facecik zaplanowany i udało się! Pozdrowionka od Bartusia. Masz już imię wybrane?

Ana - super, a ta obrączka kręcona nad bzuchem czy nad ręką w kólko się kręci?

Nuuuśka, Dorcia, Matik, Elmo, Daria, Piranha, Vivienka, Ilaczek, Ewelin i inne o których zapomniałam, megaaaa buziak.
Rok temu 21 czerwca robiliśmy Bartusia, 5 lipca zrobiłam test, wracam często do tamtych chwil i oczywiście do was, fajne to były chwile z wami spędzone. a teraz mały ma prawie 4mce. Uwierzycie jak ten czas leci?

reklama
oczy niebieskie- obrączke sprawdzałam nad ręką i nad brzuchem ,kręci się w kółko. nie wierze w to zbytnio, no ale cóż mi pozostaje....
już trochę sobie odpuściłam myślenie nad płcią - co ma być to będzie, marzenie zostaje.
mój syn do magicznej kuli powiedział życzenie- chcę brata:)
nie czuje wcale ruchów, nie wiem czy to za wcześnie? z synem dość wcześnie czułam aż uwierzyć nie mogłam a teraz nic:(
buziaki dla Bartusia:)

Ana ja czułam już na tym etapie ruchy małego, to dobra wróżba. Wiesz co, moja córa od początku mówiła: mamo, ja czuję, że to będzie chłopiec ;-)
Mnie obrączka nad ręką kręciła wahadło, a nad brzuchem koło ;-) Mojej siostrze odwrotnie i ma w brzuchu Natalkę ;-)

Oczy niebieskie - dziękuje ;-) roboczo jest Adaś - córka (4,5roku) jak się tylko dowiedziała ze będzie małe (ok 4 miesiąca ciąży) od razu wypaliła ze to będzie chłopczyk - Adaś.
Ani razu jej nie wspomniałam ze chce syna, w mnie owszem siedziało ale starałam się ze światem tym nie dzielić bo rożnie ludzie reagują, same wiecie. No i w zeszłym tyg. mały się w końcu pokazał - już się bałam ze się dowiem na porodówce... a tu wyprzedaż się zaczęły hihi, więc wróciła od lekarki i mowie ze raczej chłopak, ciotka się cieszy gratuluje a córka - a co ona się tak cieszy? A ja no bo się ma urodzić chłopczyk, a córka nie wzruszona .... no mówiła że tam siedzi Adaś

Witajcie dziewczyny! proszę Was o radę. to moj 31 dzien cyklu, poprzedni byl 70 dniowy, okres wywołany byl luteiną. Teraz bylo jakos inaczej wczesniej odczuwalam objawy plodnosci ale nie wierzylam że moze to byc udany cyklu- staramy sie o drugie dziecko. I teraz to dopiero moja 6 wyższa temp i zrobilam test bo mam w zapasie i wyszła bardzo blada kreseczka. Zrobilam tez kilkakrotnie w odstepie ostatnich 3 dni testy owulacyjne i kreska testowa jest bardzo ciena ciemniejsza od kontrolnej i grubsza o połowe. Przy tym wszystkim jestem troszke chora, boli mnie gardło i mam temperatura już prawie 6 dni. Nie wiem co juz myslec.

łatwo powiedziec:) najgorsze jest to, że doczytałam się , że wysokie stężenie lh może spowodowac zafałszowanie testu ciązowego, co jest dla mnie nowością , więc jesli miałam teraz np. 2 dni temu owulacje to to może byc po prostu wyrzut piki lh a nie dzidzius:((

Hejka! Tęsknię za Wami strasznie ale czasu mi brakuje na BB :-(, do tego problemy z pracą M i głowa mi puchnie od myśli i czarnych scenariuszy, wszystko się zmieni na lepsze jeśli tylko uda się M zmienić pracę.

Dorcia
, mam nadzieję, że złe samopoczucie odeszło dawno w niepamięć, oby od tej pory uśmiech nie schodził już z Twojej twarzy :-)

macy, zerknęłam w skład tych tabletek i chyba bym ich nie stosowała z uwagi na wodorowęglan sodu. Azja faktycznie brzmi dość egzotycznie ale chyba gorzej jak w PL być już nie może więc czeka Was tam na pewno lepsze życie :tak:

Airfix
, ale się uśmiałam z tą betoniarką i "poczuciem humoru" panów budowlańców, kupiłaś już ją :-p:-D?

Nuuuśka
, przy moich dzieciach, ich decybelach i wyszukiwaniu kotów ciężko o drzemkę w dzień :-D

Vivienka
, wypytałaś gina w piątek o te badania? Agnus castus pomoże coś tam ale jeśli prolaktyna jest dość wysoka to lepiej zadziałać czymś silniejszym, warto znać poziom wyjściowy. Owulka mogła być z czwartku na piątek, takie spadki po owulacji mogą być spowodowane wyrzutem estrogenu. Trzymam kochana mocno kciuki!

klaudia
, wybierasz ikonę obrazka "Insert Image" i podajesz ścieżkę dostępu do pliku ze zdjęciem, czekam zatem na fotki Twojej księżniczki :-)

kate, szczerze powiedziawszy to nie wiem co mogło spowodować te bóle mięśni i stawów :-( CL oraz Colę (light bezkofeinową) może pić też Twój M :tak:

Ana, moje kciuki już zarezerwowane na poniedziałek :-)

goska, mega gratulacje za udane zaplanowanie synka, faktycznie będzie on rodzyneczkiem w Twojej rodzinie :-) Śliczne imię wybraliście.

ola
, szkoda, że nie doczytałam wcześniej - te badania mogłaś zrobić w 2 dc czyli dziś. Ile trwała Twoja FL?

Anna, będę trzymać kciuki by rana szybko się zagoiła i szybko zaświeciło się znów zielone światło.

Oczy niebieskie, to prawda, czas zasuwa jak szalony i mam wrażenie, że z roku na rok coraz szybciej, aż mam ochotę go troszkę przystopować w tym biegu. Buziaki dla Bartusia!

katdud, to ciąża, trzymam mocno kciuki by dzidzia była silna i się utrzymała, wysoki poziom LH (dziewczyny z PCOS mają często bardzo duże poziomy LH a na test ciążowy to nie wpływa, test ciążowy wykrywa tylko hCG a nie LH) nie fałszuje testu ciążowego, jest odwrotnie czyli w ciąży testy owulacyjne wychodzą dodatnie.

reklama
Piranha - jak będziesz miała kiedyś czas to zbierz swoja wiedzie i napisz poradnik ;-) To głównie dzięki Twoim rada chyba się udało z synem. Pozdrawiam!!

Do góry