reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej Kochane!!!!

gośka -nie znamy się ale gratuluję - kolejny facecik zaplanowany i udało się! Pozdrowionka od Bartusia. Masz już imię wybrane?

Ana - super, a ta obrączka kręcona nad bzuchem czy nad ręką w kólko się kręci?

Nuuuśka, Dorcia, Matik, Elmo, Daria, Piranha, Vivienka, Ilaczek, Ewelin i inne o których zapomniałam, megaaaa buziak.
Rok temu 21 czerwca robiliśmy Bartusia, 5 lipca zrobiłam test, wracam często do tamtych chwil i oczywiście do was, fajne to były chwile z wami spędzone. a teraz mały ma prawie 4mce. Uwierzycie jak ten czas leci?

reklama
oczy niebieskie- obrączke sprawdzałam nad ręką i nad brzuchem ,kręci się w kółko. nie wierze w to zbytnio, no ale cóż mi pozostaje....
już trochę sobie odpuściłam myślenie nad płcią - co ma być to będzie, marzenie zostaje.
mój syn do magicznej kuli powiedział życzenie- chcę brata:)
nie czuje wcale ruchów, nie wiem czy to za wcześnie? z synem dość wcześnie czułam aż uwierzyć nie mogłam a teraz nic:(
buziaki dla Bartusia:)

Ana ja czułam już na tym etapie ruchy małego, to dobra wróżba. Wiesz co, moja córa od początku mówiła: mamo, ja czuję, że to będzie chłopiec ;-)
Mnie obrączka nad ręką kręciła wahadło, a nad brzuchem koło ;-) Mojej siostrze odwrotnie i ma w brzuchu Natalkę ;-)

Oczy niebieskie - dziękuje ;-) roboczo jest Adaś - córka (4,5roku) jak się tylko dowiedziała ze będzie małe (ok 4 miesiąca ciąży) od razu wypaliła ze to będzie chłopczyk - Adaś.
Ani razu jej nie wspomniałam ze chce syna, w mnie owszem siedziało ale starałam się ze światem tym nie dzielić bo rożnie ludzie reagują, same wiecie. No i w zeszłym tyg. mały się w końcu pokazał - już się bałam ze się dowiem na porodówce... a tu wyprzedaż się zaczęły hihi, więc wróciła od lekarki i mowie ze raczej chłopak, ciotka się cieszy gratuluje a córka - a co ona się tak cieszy? A ja no bo się ma urodzić chłopczyk, a córka nie wzruszona .... no mówiła że tam siedzi Adaś

Witajcie dziewczyny! proszę Was o radę. to moj 31 dzien cyklu, poprzedni byl 70 dniowy, okres wywołany byl luteiną. Teraz bylo jakos inaczej wczesniej odczuwalam objawy plodnosci ale nie wierzylam że moze to byc udany cyklu- staramy sie o drugie dziecko. I teraz to dopiero moja 6 wyższa temp i zrobilam test bo mam w zapasie i wyszła bardzo blada kreseczka. Zrobilam tez kilkakrotnie w odstepie ostatnich 3 dni testy owulacyjne i kreska testowa jest bardzo ciena ciemniejsza od kontrolnej i grubsza o połowe. Przy tym wszystkim jestem troszke chora, boli mnie gardło i mam temperatura już prawie 6 dni. Nie wiem co juz myslec.

łatwo powiedziec:) najgorsze jest to, że doczytałam się , że wysokie stężenie lh może spowodowac zafałszowanie testu ciązowego, co jest dla mnie nowością , więc jesli miałam teraz np. 2 dni temu owulacje to to może byc po prostu wyrzut piki lh a nie dzidzius:((

Hejka! Tęsknię za Wami strasznie ale czasu mi brakuje na BB :-(, do tego problemy z pracą M i głowa mi puchnie od myśli i czarnych scenariuszy, wszystko się zmieni na lepsze jeśli tylko uda się M zmienić pracę.

Dorcia
, mam nadzieję, że złe samopoczucie odeszło dawno w niepamięć, oby od tej pory uśmiech nie schodził już z Twojej twarzy :-)

macy, zerknęłam w skład tych tabletek i chyba bym ich nie stosowała z uwagi na wodorowęglan sodu. Azja faktycznie brzmi dość egzotycznie ale chyba gorzej jak w PL być już nie może więc czeka Was tam na pewno lepsze życie :tak:

Airfix
, ale się uśmiałam z tą betoniarką i "poczuciem humoru" panów budowlańców, kupiłaś już ją :-p:-D?

Nuuuśka
, przy moich dzieciach, ich decybelach i wyszukiwaniu kotów ciężko o drzemkę w dzień :-D

Vivienka
, wypytałaś gina w piątek o te badania? Agnus castus pomoże coś tam ale jeśli prolaktyna jest dość wysoka to lepiej zadziałać czymś silniejszym, warto znać poziom wyjściowy. Owulka mogła być z czwartku na piątek, takie spadki po owulacji mogą być spowodowane wyrzutem estrogenu. Trzymam kochana mocno kciuki!

klaudia
, wybierasz ikonę obrazka "Insert Image" i podajesz ścieżkę dostępu do pliku ze zdjęciem, czekam zatem na fotki Twojej księżniczki :-)

kate, szczerze powiedziawszy to nie wiem co mogło spowodować te bóle mięśni i stawów :-( CL oraz Colę (light bezkofeinową) może pić też Twój M :tak:

Ana, moje kciuki już zarezerwowane na poniedziałek :-)

goska, mega gratulacje za udane zaplanowanie synka, faktycznie będzie on rodzyneczkiem w Twojej rodzinie :-) Śliczne imię wybraliście.

ola
, szkoda, że nie doczytałam wcześniej - te badania mogłaś zrobić w 2 dc czyli dziś. Ile trwała Twoja FL?

Anna, będę trzymać kciuki by rana szybko się zagoiła i szybko zaświeciło się znów zielone światło.

Oczy niebieskie, to prawda, czas zasuwa jak szalony i mam wrażenie, że z roku na rok coraz szybciej, aż mam ochotę go troszkę przystopować w tym biegu. Buziaki dla Bartusia!

katdud, to ciąża, trzymam mocno kciuki by dzidzia była silna i się utrzymała, wysoki poziom LH (dziewczyny z PCOS mają często bardzo duże poziomy LH a na test ciążowy to nie wpływa, test ciążowy wykrywa tylko hCG a nie LH) nie fałszuje testu ciążowego, jest odwrotnie czyli w ciąży testy owulacyjne wychodzą dodatnie.

reklama
Piranha - jak będziesz miała kiedyś czas to zbierz swoja wiedzie i napisz poradnik ;-) To głównie dzięki Twoim rada chyba się udało z synem. Pozdrawiam!!

Do góry