reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nuuuśka, no to na pewno w nocy masz wesoło :-D

klaudia, gdy naciśniesz "odpowiedz" to w tej samej linii gdzie jest np. pogrubianie tekstu jest ikona obrazka "Insert Image", wciskasz ją, wybierasz zakładkę "From Computer" a następnie przycisk na dole "Wybierz pliki", podajesz ścieżkę do pliku na dysku a następnie wciskasz "wgraj pliki" :-)

Vivienka, faktycznie dziwne podejście bo skoro jest wyciek to na pewno poziom prolaktyny jest podwyższony i może zaburzać owulację. W 2-3 dc można sprawdzić LH, FSH, testosteron, estradiol i prolaktynę. Dzięki kochana :-*

Matik
, nie to, że nie lubię Polski, to piękny kraj ale życie tutaj zaczyna się robić wyjątkowo trudne, może ja to tak odbieram bo otaczają mnie same przypadki bankructwa, utraty pracy, braku środków na minimum życiowe. Niestety jest to wina rządzących i wszystkich tych co rozkradli Polskę, w PL praktycznie nie ma już żadnej produkcji, wszystko rozsprzedane, wystarczy spojrzeć na kody kreskowe różnych produktów w sklepach i większość to produkty zagraniczne, nawet zwykłe pierdółki które przecież mogłyby być produkowane w kraju, płacąc za nie powodujemy, że pieniądze uciekają z kraju, to takie samonapędzające się koło, które zmierza w nieciekawym kierunku.

Airfix, wielki buziak dla Ciebie! :-* Wykres masz faktycznie wyjątkowo ładny, taki wysokoprogesteronowy, będzie z tego córcia jak malowana :-)

kate, macie jakieś fotki z wycieczki?

reklama
Airfix o kurcze nie wiedziałam że mogłam sobie tak zaszkodzić :/ mnie nic nie piekło (może trochę ostatnio, ale nie tak bardzo), ale ja aplikowałam tylko 250mg a Ty z tego co pamiętam 1000mg. Myślałam że to jest bezpieczne bo w końcu feminella vagi c ma w składzie właśnie 250mg witaminy c :/ od kilku dni już nie stosuję i mam nadzieję że do staranek sierpniowych wszystko będzie ok. Rephresh zakupiłam więc będę stosowała teraz to.

A nie wiecie może co może być przyczyną pogorszenia stanu cery? Kurcze nigdy nie była idealna ale to co się dzieje teraz to jakiś koszmar, nie mogę sobie poradzić.

iweet, planując córeczkę zwiększamy poziom progesteronu a on powoduje większe przetłuszczanie się cery i ewentualne problemy z nią (niestety ;-)), za piękną cerę odpowiada estradiol :-)

Piranhu Drugą tą część wykresu zawdzięczam właśnie Castagnusowi, więc jestem pewna że u mnie działa bardziej w stronę córci :) Ogólnie lepiej się czuję jak go przyjmuję, bo tak nerwica mnie roznosiła :) ( a badanie progestronu miałam robione po odstawieniu go i wtedy temp spadły, wiec dlatego pewnie taki lichy wyszedł, ale juz w sierpniu zbadam z castagnusem i jestem pewna że wyjdzie na max normy ) .
Piranhu co do PL to ja jestem już tak samo nastawiona jak Ty, u nas był wielki zakład produkcyjny , ludzie z pokolenia na pokolenie mieli prace, a sprzedali to Niemcom, a Niemcy rozebrali i koniec...budynek sie rozsypuje i kupił jakis prywatny inwestor pod sklepy, galerie...nie wiem na co..skoro ludzie u nas tacy biedni

iweet jest tak jak napisała Piranha , niestety zwiekszony poziom progestreonu powoduje kłopoty w cerą, ja też wygladam koszmarnie ;) 4 dni castagnusa, temp poszły wysoko a ja mam już kroski na czole...tragedia, a włosy mylam wczoraj a dziś juz się nadaja do mycia....choc ja raczej miałam problem w drugą stronę- sucha skóra do granica mozliwosci i suche włosy. Fajny efekt uzyskuje w postaci alergii na białko na policzkach- schodzi mi skóra, a na około krostki jak przy tłustej skórze..ale dam rade :D
Tak ja aplikowałam po połowie tabl 1000mg, czyli 500mg ...a pol roku temu faktycznie sie skusilam na 1000mg ahaha ale jakos mi to chyba nie słuzy ta wit C. Wole bardziej bezpiecznie postarać sie w sierpniu o dzidziusia, bo zalezy mi zeby sie udało ;)

Ostatnia edycja:
piranha w takim razie przeboleję brzydką cerę dla dobra sprawy ;D

airfix mi też zależy na tym żeby się udało jak najszybciej bo mam endometriozę więc później mogę mieć problemy ogólnie z zajściem w ciąże. To będziemy się obie starały w sierpniu. Trzymam kciuki żeby cykl sierpniowy był pierwszym i ostatnim :)

Ostatnia edycja:
Witam:)
Kate zazdroszcze pozytywnie mile spedzonego dnia w zoo :)

Airfix dużo zdrówka kochana i cierpliwości w pomieszkiwaniu u cioci

Katdud zaciskam kciuki :)

Piranhu masz tak dobre serce i tylu osobom pomagasz że i dla was zaświeci słońce Dobro powraca Trzymam kciuki żeby wszeystko ułożyło się po waszej myśli :* co do PL to zgadzam się z Tobą w 100% Coraz gorzej i nie widać lepszego życia

Vivienka wrzuce któegoś dnia zdjęcia ciuszków :) Synuś łobuzuje w nocy :) w dzień też ;)

Ana
kciuki za jutrzejsza wizyte :)

Mi dzisiaj tak szybko dzień minął że nawet nie wiem kiedy Wczoraj byliśmy na grillu u znajomych a dzisiaj ogarnełam sie troszkę (pomalowałam pazurki hehe u nóg już ciężko :D ale udało się , henne zrobiłam itp ) a wcześniej poszliśmy do lasju na spacer i zbieraliśmy jaogódki :) Jutro już do pracy po tyg urlopie Ale juz tylko do końca miesiąca Wrzuce dziisaj zdjecia na grupe :)

Iweet Kiedy zaczyna Ci sie cykl sierpniowy?? U mnie późno bo koło 20-tego dopiero . Wiec owulacja koło 5-6 września będzie ;)

Zakrecona Ale zazdroszczę tych wypadów do lasu i tych jagódek...dziś mi się tak pół dnia marzył las i jagódki, a potem zrobienie soczku na zime z tego ;) Ale gdzie u nas lasy ehh z 20km trzeba by jechac, a moj M nie ma orientacji w terenie i ciagle ginie mi w lesie :-D

jakos moze dam rade z tym mieszkaniem, choc dziecko spac nie moze no bo ciagle mu ktos chodzi po pokoju, wiec zły chodzi cały dzien, a ja przesiaduje na balkonie na stołeczku , ale blisko drzwi haha, bo mam powtorny lęk wysokości ! A jutro ide jeszcze do domku mojego sprzatac dalej, bo jeszcze nie wszystko zabrane

airfix u mnie owulacja wg moich obliczeń powinna być ok 12 sierpnia.

piranha
powiem Ci ze takie samo mam zdanie odnośnie Polski. gdyby nie choroba mojej mamy już dawno by mnie tu nie było, mój mąż ma dokładnie takie samo zdanie. trzymam kciuki za nową pracę Twojego męża.

Ostatnia edycja:
reklama
Zdjęcia wrzuciłam :)

Airfix to ja mam teraz 5-10 min do lasu spacerkiem :) uwielbiamy chodzić na spacery po lesie i jak tylko jest chwila to idziemy
A jagody dopiero od 2 lat zbieram kiedyś nie miałam cierpliwości Mój K chce zupe jagodową :) jeszcze nigdy nie robiłam jak macie jakiś sprawdzony przepis to napiszcie :) Musicie się troszkę przemęczyć żeby później cieszyć się swoim domkiem wymarzonym Współczuje sprzątania i pakowania ;/

miłej nocki laseczki

Do góry