reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej hej :)

Dzis piekny dzien, nadrobilam zaleglosci w sprzataniu i praniu i jestem o niebo szczesliwsza bo mieszkanie wygladalo jak po przejsciu huraganu..jakos nie po drodze mi ostatnio bylo ze szmatka do kurzu :wściekła/y:

piranha to sie na prawde chwali :) U Nas w nocy spi tylko Desperado, pozostala dwojka wariuje do upadlego...:confused2:

Milego dzionka :*

reklama
Witam sie niedzielnie:-)

Macy
jak tam zalatwianie spraw urzedowych z przeprowadzka ci idzie?Maz przeszed pomyslnie badania?

Maran ja w ten cykl nie pokladam zadnych adzieje tym bardziej ze wszytsko siwdczy po prostu o strasznym nieladzie w mojej godpodarce hormonalnej… Jestem naprawde niezmiernie ciekawa na twoj pierwszy cykl ;)
A wlasnie mialam sie ciebie pytac bo znasz sie troche na ksiezycu i tych sprawach…. Jak to podporzadkowac jak ksiezyc jest miedzy dwoma znakami zoodiaku czyli ani w tym ani w tym.Sa to przewaznie 4-6 h w prozni?

Airfix jezeli chodzi o hormonki i Castagnusa to nie jest tak ze na dziewczynke potrzeba wlasnie wysokiej prolaktyny i progesteronu?
Czyli Castagnus jest ogolnie obojetny dla obu plci skoro obniza prolaktyne to jest chlopczykowy a zaratem podwyzsza progesteron co jest dzieczynkowe tak?

Nusia kurcze idziemy lep w lep w tym cyklu ;) ale super!!!! Kiedy masz zamiar testowac? Mam naprawde OGROMNA nadzieje ze juz twoja wizyta nie bedzie potrzebna :*
Jak tam w pracy dajesz rade?Odzywal sie ktos juz z tych wyslanych CV?

Kate dzieuje ze pytasz.Corcia ostatnio zaczela sie klucic z tatusiem.Z boku patrzac smiesznie to wyglada ale patrzec w przyszlosc to chyba nie zbyt dobra zabawa.Mamy ostatnio strszne problemy z zasypianiem… jak tylko wkladamy ja do lozka to jest placz,lament,wrzask… a mnie serduszko boli jka to slysze ale wiem ze przeciez nie moze tak byc dalej ze bedzeimy przy niej lezec w nieskonczonosc bo usypianie zaleczlo sie przeciagac do godzinnego lezania z corcia na naszym lozku…..
A co tam u ciebie jak sobie radzisz z synkami w domku?

Anna25 zycze szybkiego powrotu do zdrowka!!!!

Ana87 czekamy z niecierpliwoscia na twoja wizyte i na odkrycie tajemnicy twojego brzuszka ;)
Daj nam koniecznie szybo znac ;)

Goska GRATULUJE
wymarzonego synusia.Moglabys napisac jak wygladaly twoje przygotowania,jak wygladala twoja dieta ile czasu trwala ile i jakie bralas suplementy i jak wygladal cykl starniowy/docelowy ach no i ile cykli ci to zajelo?Robilas badania/sprawdzalas poziom hormonow,mineralow?
Pzepraszam za tyle pytan

Zakrecona
musisz sie koniecznie pochwalic swoja paczusia jakie ciuszki dostalas.Jak sie czujsze?Synus grzeczniutki jest czy w nocy juz tancuje u mamusi w brzusiu?

Oczy niebieskie buziaki z powrotem :* Jeszcze niedawno pamietam ze jako swiezynka sledzilam koncowke twojej ciazy a tu Bartus juz 4 miesiace bedzie mial

Piranho bylam w piatek u lekarza ale to jest moja lekarz ogolny :/ zrobila mi tylko tarczyce bo stwierdziala ze reszta moze sie jeszcze ustabilizowac ze mleko z piersi mi leci bo za bardzo koncentruje sie na zajsciem w ciaze z drugim dzieciekm… Myslalam ze nerwy strace siedzac tam…
Niestety z kasa troche krucho takze nie moge pozwolic sobie na badania na wlasna reke…Jak by co to w kolejnym cyklu zrobie prolaktyne i estradiol mam nadzieje ze to juz cos nam powie… w 2dc prawda?
Glowa do gory kochana ja wierze ze m znajdzie wkoncu prace wkocu kiedys musi zycie lez isc z gorki ;)

Hej kobietki

Dziś piękny i słoneczny dzień i tylko takich Wam życzę

Piraniu tak nie lubisz Polski ?
Kochana wiem wszędzie dobrze gdzie nas nie ma , już zapomniałam jak 2 lata temu mi sie nie podobało ale teraz chciałabym choć za dużo może marzeń w tym jest ;( a do tego to ja mam zdolność ;)

Niuśka to w nocy macie wesoło :)

Wczoraj byliśmy na płazy i było tyle ludzi ze cieżko miejsce znaleźć blisko wody szok

Dziś mi program wyznaczył wkońcu owu :) i jednak na 16 hmm nie wiem czy dobrze to sie oka3
A okres na 26.07 czyli będę miała krwawienie a właśnie wtedy mam mieć wizytę No super
CHoc liczę ze może jedna tym razem nie bedzie co? Mogłoby prawda ?
My z niuśka to już takie weteranką ze aż wsdyd :( mam nadzieje ze wkońcu zaskoczymy

Właśnie słucham internetowego radia rmf fm najlepsze przeboje lata 2014 :) jak miło :)

Buziaki i miłego dnia

Vivienka, tak, dziękuję. Już wysłał wyniki. Teraz czekamy na ostateczną decyzję i kontrakt...
Zakręcona, najważniejsze, że kwiatek uratowany.
Nuska, wrzuć proszę jeszcze raz nazwę tej maseczki.

to chyba jednak nie dzidzia , testy owu jakby różne teraz wychodzą, nie wychodzą już idealnie ciemne :( grubsze owszem ale nie tak bardzoo fioletowe eh a juz sie po cichu cieszyłam że może się udalo.

Witam Was po przeprowadzce i po mega infekcji...dość że zapalenie zatok to jeszcze zapalenie krtani, ale wracam do żywych tyle że musiałam nałykać się Theraflu i syropków, a myślałam że już do września nic mnie nie rozłoży

goska03 Gratuluje Ci że udało się zaplanować synka :) Rady naszej Piranhy są na prawdę nie ocenione:) Nie wiem co byśmy z nią zrobiły...pewnie dalej marzyły o danej płci, nie wiedząc jak skutecznie zawalczyc o spełnienie marzeń :)

Ana87 Trzymam kciuki za wizytke jutrzejszą :) O której ją masz?? Mi w ciąży obrączka też się kreciła w kółko nad brzuchem..ale u Ciebie wszystkie wróżby wskazują na dziewczynkę, no i zresztą- musiało się udać :) Musisz w to wierzyć. Mój synek też chce brata - Bartusia ;) - więc tak sobie myślę że jak mi się nie uda to chociaż On będzie zadowolony :)

katdud Myślę że jednak się udało i jest dzidziuś :) Daj znać jak będziesz pewna :)

Piranhu No humor nie oceniony mają budowlańcy, a najlepsze jest to że co sie pytam znajomych z woj.małopolskiego to mówią zę to raczej standard jest ze betoniarki firma nie ma wow...u mnie w świętokrzyskim to nie do pomyślenia haha
Piranhu zobacz na mój wykres, jak ładnie tempki poszły w góre 4 dni temu jak tylko Castagnus zaczełam brać :) Kocham go ;)) I coś mi się wydaje tez że odstawienie Castagnusa sprawiło że PH wzrosło, zobaczę jakie PH pokaże następny cykl ;) Jestem dobrej myśli.
Trzymam kciuki i życzę Ci aby wszystko jak najszybciej się poukładało u Ciebie, oby wreszcie słonko dla Ciebie zaświeciło w życiu prywatnym i M. znalazł pracę.

Vivienka Cięzko mi rozszyfrować tego Castagnusa, jedynie tyle co w necie znalazłam że jest polecany przy staraniach dziewczynkowych i że 80% dzieci to dziewczynki po tym leku:) Ja biorę, mi służy bardzo :) Wydaje mi się że po nim miałam takie ekstra niskie PH 4.3-4.5, a teraz jak dostawilam miesiac temu to zbic nie moge, ale biorę już 4 dni i progesteron poszybował w górę co widać na wykresie temperatur ;) I PH 4.7. dam znać jak pobiorę z 2 tyg i nowy cykl zacznę, co z tym PH, bo niskie sprzyja dziewczynce . U mnie w czasie owulacji z castagnusem śluz miał PH 4,5 wiec wyjatkowo dziewczynkowy:) a tak dosc wysokie mam 5.7-6.5

hej
byliśmy z dziećmi w Krakowie w ZOO,
ludzi masakrycznie duzo, 1,5 km trzeba pieszo dojść,dobrze, ze mieliśmy wózek,
kolejki wszędzie, zdecydowanie wole takie wyjazdy w tygodniu nie weeknd

Macy nie ma za co, wiesz co ja sie osłucham , ze szczepie wybiórczo?
mieszkam na wsi, więc nic chyba więcej nie musze pisać, bardzo duzo myślałam, czy aby dobrze robię, ale coraz częsciej
jestem pewna, że tak

Ostatnia edycja:
Airfix coś w tym jest co piszesz. Bo ja od tego cyklu biorę castagnusa i podczas owulacji miałam wyjątkowe niskie ph ok 4, a zawsze miałam ok.6. Myślałam ze to witamina c (dopochwowo) tak obniżyła ph, bo biorę już ponad miesiąc, ale może to jednak castagnus.

reklama
iweet O tej Twojej wit c tez przeczytałam:tak: Powiem Ci ze zaszalałaś nie źle ;-) ja bym sie nie odwazyla tyle dni aplikować wit c hehe u mnie po jednej tabletce się Ph trzymało długo niskie, a czeste stosowanie wit c dopochwowo moze chyba śluzówke uszkodzić i u mnie chyba do tego doszło bo piekło potem niemiłosiernie jak próbowalam sie myc płynem o niskim PH , a zastosowałam raptem przed dwa dni :D Wole używac przed staraniami tego rephresh'a ,zeby jakos dac szanse plemnikom :)

Do góry