reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej hej :)

Dzis piekny dzien, nadrobilam zaleglosci w sprzataniu i praniu i jestem o niebo szczesliwsza bo mieszkanie wygladalo jak po przejsciu huraganu..jakos nie po drodze mi ostatnio bylo ze szmatka do kurzu :wściekła/y:

piranha to sie na prawde chwali :) U Nas w nocy spi tylko Desperado, pozostala dwojka wariuje do upadlego...:confused2:

Milego dzionka :*

reklama
Witam sie niedzielnie:-)

Macy
jak tam zalatwianie spraw urzedowych z przeprowadzka ci idzie?Maz przeszed pomyslnie badania?

Maran ja w ten cykl nie pokladam zadnych adzieje tym bardziej ze wszytsko siwdczy po prostu o strasznym nieladzie w mojej godpodarce hormonalnej… Jestem naprawde niezmiernie ciekawa na twoj pierwszy cykl ;)
A wlasnie mialam sie ciebie pytac bo znasz sie troche na ksiezycu i tych sprawach…. Jak to podporzadkowac jak ksiezyc jest miedzy dwoma znakami zoodiaku czyli ani w tym ani w tym.Sa to przewaznie 4-6 h w prozni?

Airfix jezeli chodzi o hormonki i Castagnusa to nie jest tak ze na dziewczynke potrzeba wlasnie wysokiej prolaktyny i progesteronu?
Czyli Castagnus jest ogolnie obojetny dla obu plci skoro obniza prolaktyne to jest chlopczykowy a zaratem podwyzsza progesteron co jest dzieczynkowe tak?

Nusia kurcze idziemy lep w lep w tym cyklu ;) ale super!!!! Kiedy masz zamiar testowac? Mam naprawde OGROMNA nadzieje ze juz twoja wizyta nie bedzie potrzebna :*
Jak tam w pracy dajesz rade?Odzywal sie ktos juz z tych wyslanych CV?

Kate dzieuje ze pytasz.Corcia ostatnio zaczela sie klucic z tatusiem.Z boku patrzac smiesznie to wyglada ale patrzec w przyszlosc to chyba nie zbyt dobra zabawa.Mamy ostatnio strszne problemy z zasypianiem… jak tylko wkladamy ja do lozka to jest placz,lament,wrzask… a mnie serduszko boli jka to slysze ale wiem ze przeciez nie moze tak byc dalej ze bedzeimy przy niej lezec w nieskonczonosc bo usypianie zaleczlo sie przeciagac do godzinnego lezania z corcia na naszym lozku…..
A co tam u ciebie jak sobie radzisz z synkami w domku?

Anna25 zycze szybkiego powrotu do zdrowka!!!!

Ana87 czekamy z niecierpliwoscia na twoja wizyte i na odkrycie tajemnicy twojego brzuszka ;)
Daj nam koniecznie szybo znac ;)

Goska GRATULUJE
wymarzonego synusia.Moglabys napisac jak wygladaly twoje przygotowania,jak wygladala twoja dieta ile czasu trwala ile i jakie bralas suplementy i jak wygladal cykl starniowy/docelowy ach no i ile cykli ci to zajelo?Robilas badania/sprawdzalas poziom hormonow,mineralow?
Pzepraszam za tyle pytan

Zakrecona
musisz sie koniecznie pochwalic swoja paczusia jakie ciuszki dostalas.Jak sie czujsze?Synus grzeczniutki jest czy w nocy juz tancuje u mamusi w brzusiu?

Oczy niebieskie buziaki z powrotem :* Jeszcze niedawno pamietam ze jako swiezynka sledzilam koncowke twojej ciazy a tu Bartus juz 4 miesiace bedzie mial

Piranho bylam w piatek u lekarza ale to jest moja lekarz ogolny :/ zrobila mi tylko tarczyce bo stwierdziala ze reszta moze sie jeszcze ustabilizowac ze mleko z piersi mi leci bo za bardzo koncentruje sie na zajsciem w ciaze z drugim dzieciekm… Myslalam ze nerwy strace siedzac tam…
Niestety z kasa troche krucho takze nie moge pozwolic sobie na badania na wlasna reke…Jak by co to w kolejnym cyklu zrobie prolaktyne i estradiol mam nadzieje ze to juz cos nam powie… w 2dc prawda?
Glowa do gory kochana ja wierze ze m znajdzie wkoncu prace wkocu kiedys musi zycie lez isc z gorki ;)

Hej kobietki

Dziś piękny i słoneczny dzień i tylko takich Wam życzę

Piraniu tak nie lubisz Polski ?
Kochana wiem wszędzie dobrze gdzie nas nie ma , już zapomniałam jak 2 lata temu mi sie nie podobało ale teraz chciałabym choć za dużo może marzeń w tym jest ;( a do tego to ja mam zdolność ;)

Niuśka to w nocy macie wesoło :)

Wczoraj byliśmy na płazy i było tyle ludzi ze cieżko miejsce znaleźć blisko wody szok

Dziś mi program wyznaczył wkońcu owu :) i jednak na 16 hmm nie wiem czy dobrze to sie oka3
A okres na 26.07 czyli będę miała krwawienie a właśnie wtedy mam mieć wizytę No super
CHoc liczę ze może jedna tym razem nie bedzie co? Mogłoby prawda ?
My z niuśka to już takie weteranką ze aż wsdyd :( mam nadzieje ze wkońcu zaskoczymy

Właśnie słucham internetowego radia rmf fm najlepsze przeboje lata 2014 :) jak miło :)

Buziaki i miłego dnia

Vivienka, tak, dziękuję. Już wysłał wyniki. Teraz czekamy na ostateczną decyzję i kontrakt...
Zakręcona, najważniejsze, że kwiatek uratowany.
Nuska, wrzuć proszę jeszcze raz nazwę tej maseczki.

to chyba jednak nie dzidzia , testy owu jakby różne teraz wychodzą, nie wychodzą już idealnie ciemne :( grubsze owszem ale nie tak bardzoo fioletowe eh a juz sie po cichu cieszyłam że może się udalo.

Witam Was po przeprowadzce i po mega infekcji...dość że zapalenie zatok to jeszcze zapalenie krtani, ale wracam do żywych tyle że musiałam nałykać się Theraflu i syropków, a myślałam że już do września nic mnie nie rozłoży

goska03 Gratuluje Ci że udało się zaplanować synka :) Rady naszej Piranhy są na prawdę nie ocenione:) Nie wiem co byśmy z nią zrobiły...pewnie dalej marzyły o danej płci, nie wiedząc jak skutecznie zawalczyc o spełnienie marzeń :)

Ana87 Trzymam kciuki za wizytke jutrzejszą :) O której ją masz?? Mi w ciąży obrączka też się kreciła w kółko nad brzuchem..ale u Ciebie wszystkie wróżby wskazują na dziewczynkę, no i zresztą- musiało się udać :) Musisz w to wierzyć. Mój synek też chce brata - Bartusia ;) - więc tak sobie myślę że jak mi się nie uda to chociaż On będzie zadowolony :)

katdud Myślę że jednak się udało i jest dzidziuś :) Daj znać jak będziesz pewna :)

Piranhu No humor nie oceniony mają budowlańcy, a najlepsze jest to że co sie pytam znajomych z woj.małopolskiego to mówią zę to raczej standard jest ze betoniarki firma nie ma wow...u mnie w świętokrzyskim to nie do pomyślenia haha
Piranhu zobacz na mój wykres, jak ładnie tempki poszły w góre 4 dni temu jak tylko Castagnus zaczełam brać :) Kocham go ;)) I coś mi się wydaje tez że odstawienie Castagnusa sprawiło że PH wzrosło, zobaczę jakie PH pokaże następny cykl ;) Jestem dobrej myśli.
Trzymam kciuki i życzę Ci aby wszystko jak najszybciej się poukładało u Ciebie, oby wreszcie słonko dla Ciebie zaświeciło w życiu prywatnym i M. znalazł pracę.

Vivienka Cięzko mi rozszyfrować tego Castagnusa, jedynie tyle co w necie znalazłam że jest polecany przy staraniach dziewczynkowych i że 80% dzieci to dziewczynki po tym leku:) Ja biorę, mi służy bardzo :) Wydaje mi się że po nim miałam takie ekstra niskie PH 4.3-4.5, a teraz jak dostawilam miesiac temu to zbic nie moge, ale biorę już 4 dni i progesteron poszybował w górę co widać na wykresie temperatur ;) I PH 4.7. dam znać jak pobiorę z 2 tyg i nowy cykl zacznę, co z tym PH, bo niskie sprzyja dziewczynce . U mnie w czasie owulacji z castagnusem śluz miał PH 4,5 wiec wyjatkowo dziewczynkowy:) a tak dosc wysokie mam 5.7-6.5

hej
byliśmy z dziećmi w Krakowie w ZOO,
ludzi masakrycznie duzo, 1,5 km trzeba pieszo dojść,dobrze, ze mieliśmy wózek,
kolejki wszędzie, zdecydowanie wole takie wyjazdy w tygodniu nie weeknd

Macy nie ma za co, wiesz co ja sie osłucham , ze szczepie wybiórczo?
mieszkam na wsi, więc nic chyba więcej nie musze pisać, bardzo duzo myślałam, czy aby dobrze robię, ale coraz częsciej
jestem pewna, że tak

Ostatnia edycja:
Airfix coś w tym jest co piszesz. Bo ja od tego cyklu biorę castagnusa i podczas owulacji miałam wyjątkowe niskie ph ok 4, a zawsze miałam ok.6. Myślałam ze to witamina c (dopochwowo) tak obniżyła ph, bo biorę już ponad miesiąc, ale może to jednak castagnus.

reklama
iweet O tej Twojej wit c tez przeczytałam:tak: Powiem Ci ze zaszalałaś nie źle ;-) ja bym sie nie odwazyla tyle dni aplikować wit c hehe u mnie po jednej tabletce się Ph trzymało długo niskie, a czeste stosowanie wit c dopochwowo moze chyba śluzówke uszkodzić i u mnie chyba do tego doszło bo piekło potem niemiłosiernie jak próbowalam sie myc płynem o niskim PH , a zastosowałam raptem przed dwa dni :D Wole używac przed staraniami tego rephresh'a ,zeby jakos dac szanse plemnikom :)

Do góry