reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dzieki niuśka już wiem co to za rzecz i niedrogo ja znam jeszcze takie skarpetki z balbcare jest tez do manicure dłoni i szt kosztuje 10 zł i ktucej sie trzyma No ale to może jest lepsze , dawaj recenzje jak bedzie działać

reklama
Macy no chyba na to wyjdzie, ze już... miałam od sierpnia, ale suplementy zaczelismy od kwietnia a nie od maja no I pod koniec lipca bedzie juz 16 tygodni a tego wszystkiego tez nie można przeciez brac w nieskanczoność... nie wydaje mi sie, że uda sie za pierwszym podejsciem, wiec chce miec troszke wiecej czasu... no zobaczymy jak to bedzie, ja na razie podchodze do tego bez wiekszej spiny, pewnie jak sie okres płodny zacznie to bedzie lekke panika, ale póki co duzy spokój ;)

Kate Twoi choc spią w dzien a u mnie cały czas jazgot, ja już w sumie przywyklam, ale mąz jak miał teraz 3 dni wolnego to już nie mógł im podołać ;) musze iść do sklepu po składniki na obiad a nie chce mi sie bo nie mam auta a boli mnie noga, 2 dni temu zaczeła mnie bolec tak pod pieta jakby w tym dołku za śródstopiem I boli cały czas... no ale musze poczłapac po mieso wołowe do sosu na spaghetti... dzieci sobie zazyczyły takowe danie wiec mus jest zrobić... a I na diete chłopiecą pasuje ;)

miłego dnia wszystkim :)

Kate już 2 lata :(

Tęsknię że Polska jak łatwo wszystko można załatwić
A tu tu jest ciepło , łatwiej uprawiać sport , miło spędza sie czas po pracy czy po szkole

No ale marzy mi sie kupienie takiego starego domku na wiosce i zrobienie w takim wiejskim stylu :) ah marzenie :)

Nuusia Raczej własnie tak zrobię, wystawię na tablica.pl, tyle że teraz muszę go wieść do garażu , i tylko graci to.Nuusia interesujaca ta maska, musisz nam zdać recenzje koniecznie z efektów :)

Matik2012 Brat jak kupił tego legwana to miał może z 20cm + ogon, potem wyjechał za granice i mama jak go zaczęła karmić tak za jakieś pół roku zdechł. Zastrzyki dostawał, ale nie pomogło. Legwany lubią konieczynkę jeść i tym kazali między innymi go karmić, a potem się okazało że ta konieczyna to jest dla legwana to samo co dla człowieka np.kapusta, więc dostał takich jakby "wzdęć" i te zastrzyki potem żeby to rozgonić , ale się nie udało. Trudne to w hodowli, non stop łapy sobie łamała, ciągle opuchnięcia na łapach w nowych miejscach, mimo że nie szalała jakoś szczególnie po tym terrarium.Ale podobno taki urok tych zwierząt:)
Matik ja bym obstawiała owulke w 14dc ;) Jesli temperatura pujdzie jutro w górę to tak by wypadało :)

kate.. Ja bym uważała że to nie od Calcium Citrate, ale ewentulanie od diety która zakwasza organizm. Mojego też tak bolało wszystko, tylko że On zaczynal wymyślać..serio...Tego nie, tamtego nie, to go boli, tu mu słabo. A to wymioty po CC z now food, ale to ok dało się wytłumaczyć bo u mnie było to samo, teraz po Swansonie tego nie ma. Ja mojego kilka razy sprawdziłam czy faktycznie mu się coś dzieje po Calcium ( oo i na zurawine też ma "alergie", łoj jak go wszystko szczyka hahah ) , powiedziałam mu że w takim razie nie daje mu Calcium tylko sam magnez z dwóch różnych firm, a to że to jakis dodatkowy suplement.....i jakos jak nie wiedział ze daje mi Calcium tak go nic nie bolało, ani go zeladek nie bolał, miesnie go nie bolały..ot co :D cudowne ozdrowienie. Ostatnio mi próbował wmówić znów ze 1,5 godziny po przyjeciu Calcium bolesci dostał żeładka....taa...tylko ze przed spaniem zjadł 8 racuchow, a w ciagu dnia jeszcze obiad i 8 bułek! popił 1,5l coli , a na koniec poprawił woda z kranu...wiec co ma piernik do wiatraka ;) Poobserwuj swojego M. czy faktycznie bardzo cierpi po tym Calcium czy to wynik diety, badz zmiany trybu zycia .

Moje dziecko oszalało na punkcie wózków ( po mamie chyba ;-)) , przypadla mu do gustu spacerówka której ja nie znosiłam , czyli takie coś podobne do parasolki, coś na styl tych mclarenów...tyle że podróba ;) jezdzi po domu tym ;) wozi miśki ,po x-landerze skacze- czyli mozna polecić śmiało jako wózek wytrzymały:tak: Wczoraj mu sie spodobał braciszek malutki kolegi :) Franuś 9 miesiecy ma, a takie fajne wesołe dziecko :) wiec i moje dziecko zażyczyło sobie braciszka:) Bartusia . Także co już będzie z tych staranek....:-D Albo będzie Kajusia albo będę mieć Bartusia

Maran-atha, a ja mam dobre przeczucia co do Was. :tak: Myślę, że długo czekac na dzidzię nie będziesz musiała.
Kate..., pytanie jest dobre, bo sama nie wiem, co robić. Młodemu brakuje MMR - trzecia dawka i tej na pewno nie podam, i jeszcze powinien dostać przypominającą tężec, krztusiec i to rozważam, żeby mieć spokój. Zalecają tyfus (myślę), pneumo i meningokoki - nie dam. Pneumo jest chyba w pełni, a meningo miał jedną i w połączeniu z MMR były szopki. Młoda nie ma niczego. No i nie wiem co robić, bo się boję.

Katy i airfix dzięki

Mam nadzieje ze 14 to byśmy może sie wystrzelili ;) No to teraz pozostaje nam czekać :)

Airfix No to taki całkiem spory ten legwan , ponoć zwierzęta nie potrafią sobie dobrze radzić z problemami wzdęć . Szkoda ale skoro macie terrarium to pewnie sie skusicue na kolejnego :)

Kciuki za Was dziewczynki

dziewczyny jak długo można aplikować sobie dopochwowo tą witaminę c, bo ja już z miesiąc po 250mg aplikuje i dziś test ovu wyszedł mi prawie pozytywny (tzn druga linia tylko delikatnie jaśniejsza od testowej) a ph wyszło 4 a zawsze w okolicach ovu miałam wyższe, w samą ovu nawet 6-6,5. i tak się zastanawiam czy aby nie przesadziłam. ile przed staraniami trzeba zaprzestać aplikować wit c. na cykl staraniowy czeka represh, ale nie wiem czy stosować go jak będę miała ph 4?

reklama
Do góry