reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Dziękuję Matik, kochana jesteś. Na razie szukam szkoły dla bandolców. Mam taki młynek, że normalnie nie wiem, za co się zabrać... Ty nie miałaś obaw przed przeprowadzką na Kanary?

Ha ha miałam i nadal mam
I szczerze to myślimy i powrocie ale za ok 1 rok jak dzieci w Polsce poszły by od razu do gimnazium bo teraz oszli by do 6 klasy No i czekalby ich egzamin 6 klasisty
No zobaczymy jak to bedzie
Tu jest bardzo fajnie , ciepło , ciepło hm i ciepło ;) brakuje mi polski :(

A przepraszam bo pewnie już pytałam i chyba coś kojarzę ale niechce gafy strzelić,
Dlaczego Wy sie przeprowadzacie ?

Ostatnia edycja:
ania_g21 To ja w takim razie się wybieram do Ciebie tak za 4 tyg hahah to tam czekaj ;)
Najlepsze jest to że ja już z góry też zakładam że będą kłopoty...ale najgorsze jest to że ja potrzebuję fakturę na budowę, a Oni zgodzili się wystawić juz w tych 45tys, a tu na około chcą za budowę + faktura 60-65tyś- to bardzo duża różnica i szczerze, nie mam takich pieniędzy już :(
Noo i Pan budowlaniec chudszy ode mnie je je je :-D a myślałam że ja mam niedowagę .Mogłabym się siłować z nim na rękę ( dobra jestem hehe ) , pewnie bym wygrała albo go połamała przy okazji :-D
Katriina Taa sami mamy sobie ubijać i jeszcze sami humus ściagać 30cm..to ja chyba od razu fundament 145cm wykope..a co :D Nie podpisałam jeszcze żadnej umowy, a najlepsze jest to że On ma moja ksiazkę z projektem i mowi ze to murarz miec musi...tzn . to nie jest cała ksiazka ( bo takiej nie dostałam ) tylko pare stron gdzie jest narysowe co , gdzie i jak i z czego i jakie wymiary. Z firma inna bedzie problem , własnie o te duze rozbieznosci cenowe :/ No i teraz bez tej "ksiazki" nawet nie mam jak wycenić u kogoś innego.. Ja wysiadam psychicznie już.

Katriina Co do rowerka to Mbike jest dobrym chyba wyborem :) Oryginalny rower za dość przyzwoitą kasę..tylko ciężki..ale młody daje radę :) Ciężki ale pożądnie wykonany..bo miałam przyjemność 3 tyg temu skadać chinski rowerek dla dziewczynki to jak pióreczko, u mojego synka to byłby 5 min..jedna kraksa i szprychy i wszystko połamane by było.

male liski No powiem Ci że serio jakiś szaleniec..ale jeszcze jakbyście słyszały jak On to powiedział do mojego męża - " acha..no i betoniarkę by sobie Pan kupił bo moja padła u mnie na budowie i murarza betoniarka też padła już", a ja stałam chyba z otwartymi ustami i słowa nie mogłam wydusić. Humus nam każe ściągać 30cm...no chwila..wydaje mi się że skoro ja płace to Oni to powinny zrobić i tak samo ubjać tą ziemię na fundamencie, a nie że mój mąż wróci o 18 z pracy i na budowe pujdzie zapieprzać. To jak ja kupie sprzet i mam sobie sama tyle rzeczy robić to na jedno by wyszło jakby jakiś "wujek wiesiek" to postawił..no bo za co ja mam płacić im?
A co etapu budowy hmm...dzis miałam miec pozwolenie i czekam, może coś na dniach wpłynie do skrzynki :) a od pozwolenia trzeba miesiąc jeszcze czekać, aż się ruszy..bo to 2 tyg na uprawomocnienie i 2 tyg na zgłoszenie robót. Mi się też ten domek marzy bardzo, mam nadzieję że uda się go skończyć, a wtedy Was wszystkie zaproszę na wakacje ;)
A tej przeprowadzki to ja mam już dość....dziś niby mielismy juz meble z sypialni brac i isc spać do tej ciotki, tak zeby do soboty juz wszystko wywieść, to mój M. oczywiscie - na wszystko ma czas. On zamierza się z tym guzdrać jeszcze z miesiąc.
male liski A próbowałaś żel LacibiosFemina do skóry okolic intymnych? Ja dziś kupiłam. Ph 4,5. Używa się po każdym myciu, ale ja będę stosować też po dokładnym osuszeniu miejsc intymnych , po siusianiu. Niby ma zapobiec podnoszeniu Ph, bo jakas potrójną ochronę ma i pisze -" gwarantuje utrzymanie kwaśnego Ph ( 4,5 ) " zobaczymy bo po tym Vitagynie to Rephresh nie dawał rady zbić mi PH nawet. Dziś zaaplikowałam na noc i dziś Ph wreszcie ładne,dołozyłam ten żel Lacibios i zobacze co się będzie działo. Spróbuje go stosować często podczas @ i zobacze co będzie z Ph.Jest bardzo wydajny.

Matik2012 Zastanawiałam się po prostu czy warte ceny są te testy:) 55 zł za 2 sztuki i czy faktycznie dobrze wykrywają ciążę, bo przegladnełam fora na temat tego testu i u niektorych dziewczyn dość późno ten test wykrywał ciąże pomimo że inne pokazywały dwie kreski :) Pewnie zależy to od czułości testów..a ten ma 25

macy Tez bym się bała takiej przeprowadzki :tak: Ale jaka to będzie przygoda super mieszkać w Azji :) Będziesz nam musiała koniecznie zdawać relacje co i jak tam :) A mogę spytać, co Twój mąż robi że będziecie musieli się tam przeprowadzić? :) Nie , żebym jakoś lubiała tak wszystko wiedzieć o wszystkich hihi ale ciekawi mnie wyprowadzka w takie "inne" miejsce :) Bo głownie sie słyszy że ktos sie wyprowadza a to do Anglii, Niemiec, Francji...a tu Azja :) Cudnie :)
Macy fajnie że u Ciebie ten Vitagyn C sie spisał, no u mnie jednak kompletna lipa, PH 5,7 po nim, że nawet Rephreshem trudno zbić. Dzis dałam na noc Rephresh już i raczej nie zaaplikuje kolejnej globulki, żałuje że kupiłam. Ale musiałam sprawdzic :)

Acha mam terrarium do sprzedania, na jakiegoś gada :-D Jakby któraś reflektowała

Ostatnia edycja:
Airfix dokładnie one maja czułość 25ml pokażą tak jak inne może i szybciej ale jak już jest powyżej 25 to większość pokaże ciąże wiec ten 1 dzień dłużej można poczekać bo sa drogie i mnie osobiście denerwowało ze nie widzę kresek nawet cienia ;) a jak rozkrecilam to zobaczyłam 3 ha ha No i taka robota a one nie maja nic wspólnego z ciąża tzn musza być intensywne a chyba zawsze sa słabe jaj nic nie ma No nie wiem więcej bo jak widzisz w ciąży nie jestem ;) ale raczej szkoda kasy

Witam w piekny sloneczyn dzionek :-)

Katrin
najwazniejszeze jestes w ruchu ;)

Nusia napewno nie raz juz pisalas ale na kiedy ty masz ten termin u twojego lekarza w szpitalu?

Dorcia kochana napewno fasolka ci tam hormonki buzuje.Ja w drugiej ciazy mialam napady placzu do 13 tyg.. pierw sie smialam potem plakalam :p
Glowa do gory! poglaskaj brzusio i swiat odrazu bedzie rozowy :*

Macy to jak juz wyjedziecie to koniecznie czekamy na kilka fotek z pieknymi widokami :)

Maran twojn cykl staraniowy zbliza sie wielkimi krokami :) gotowi i pozytywnie naladowani?

Ilaczku co tam u ciebie??? Ty pracusiu

Airfix ale sie usmaialam!!!Ha ha dobra firme sobie wzielas i poczucie humoru to ma wyjatkowe :p :D
Ja bym sie odrazu zapytala czy moze Busa jeszcze im kupic jako prezent na zachete zeby sie do roboty wzieli??
Co do testow clerblue tos a fajne bo widac czarno na bialym ale mi sie wydaje ze to chwyt rekalmowy ze niby 4 dni przed @ pokazuja.. ale na dole jest napisane ze wynik zalezy tez jak szybko hcg u ciebie rosnie…. Czyli i tak najlpeiej wedlug nich testowac w dniu spodziewanej @

Male liski nie dziekuje :* ale jakos mam nie za dobre przeczucia co do tego cyklu ze wzgledu na ten duzy spadek temp po owu… ponizej lini nizszych temp…. No coz moze byc tak jak Piranha pisala ze moze moj wynik prolaktyny wzrosl i dlatego mam taka burze w cyklu…. I nawet bylo by mi na reke jak bym nie zaszla bo jak mam wysoko poziom prolaktyny to i tak to dziewczynce sprzyja..
Widze ze te staranka powoli nas wszystkie wykanczaja… Trzymam kciuki za was! Nim sie obejzysz a zaraz bedzie u ciebie owu

Piranho dziekuje za twoj odpis :* wiesz nawet nie pomyslalam ze to moze byc znowu prolaktyna co mi cykl wydluza... w piatek mam termin do domowego lakarza i zapytam sie czy by nie mogla zrobic mi badan na hormony.Termin mam na 9 i postaram sie nic nie jesc zeby odrazu jak by co krew mi pobrali..
Masz chyba racje kochana z ta prolaktyna wczoraj sprawdzilam i z prawej piersi jak kilka razy przycisnelam wyleciala jedna malutka kropelka :-:)-(
Od wczoraj zaczelam kuracje agnus castus to chyba sie Castangnus i tam pisze na ulotce ze na zaprzestanie laktacji robi sie kuracje 3-6 dniowa po 2 tabletki 40mg na dzien i najlepiej w drugiej polowie cyklu. Jak myslisz moze to cos pomoc??
Moglabys mi wytlumaczyc dlaczego Castagnus jest raczej na dziewczynke czyli nie zalecany w starniach o chlopczyka?Moglabys prosze zerknac na moj wykres i zobaczyc kiedy wedlug ciebie byla owulacja... Owu wyznaczylo troche inaczej niz ja na enpr. Bol owulacyjny czulam w piatek okolo 9,ten specyficzny przy siadaniu... ale nie pasuje mi to z tym spadkiem temp dzien pozniej.....: Confused:: Confused:

pozdrawiam was goraco!!

Vivienka, nie ma sprawy.
Airfix, napiszę na grupie, jak znajdę trochę więcej czasu, bo na razie nie ogarniam rzeczywistości. Szukam szkoły i od rana odpisuję na maile. A że wszystko po angielsku i jeszcze w międzyczasie moje dzieci obsługuję i był pan (swoją drogą bardzo przystojny) piec wyczyścić, to nie mogę znaleźć końca tego wszystkiego. A czas leci!

vivienka ja mam nadzieje, że Tobie juz zadne CastangnusY nie beda potrzebne I uda sie teraz &&& no a jesli chodzi I o mnie to poki co duzy spokój, dieta nie bardzo uciązliwa dla mnie bo w sumie normalna po za tym, że nie jem nabiału a bardziej zwracam uwage na owoce warzywa I źrodla potasu ;) no staranka niby niebawem, ale jakos nie licze, że uda sie za pierwszym podejsciem, jakos taka wyluzowana jestem póki co, nawet nie wscieka mnie jak mąz małe piwo do meczu pije ;) powiedziałam mu, ze w cyklu staraniowym od @ do owu nie pozwole na żadne alkohole co by nie zakwaszac orgaznizmu I powiedział, że ok.nie ma sprawy ;) pewnie, żed owulacją bede bardziej panikowac, ale póki co jestem spokojna... zrobie wszystko co moge a reszta to już nie w moich rekach... ksiezyc na bank nie bedzie mi sprzyjał bo owu wypadnie w now lub zaraz po nim... ale Elmo I Ewelin starały sie w tym samym czasie po pełni I Elmo ma syna a Ewelin córke, wiec licze, ze księzyc nie jest dominujacym czynnikiem ;) marze o synku, ale co ma byc to bedzie..., choc tak jak wspominałam, nie wydaje mi sie, że uda sie za pierwszym podejsciem, wszak też juz do najmłodszych nie naleze...

macy no to ciekawie bedzie, teraz w Azji pomieszkać :) powodzenia zycze w załatwianu spraw bo to zawsze jest koszmarne...
Airfix.... szkoda słow na tych Twoich fachowców... az starch ich wpuscic na budowe

reklama
Airfix dziękuje u małej wszystko wporządku już na drugi dzień mleko pije co jej lekarka przepisała ale już sie pomału kończy wiec przechodzimy do poprzedniego....
Dziekuje bardzo za pamięc:-)
Dziś byłam na szczepieniu i zrobiłam tak:
5w1 oraz rotawirus jestem dobrej myśli na razie dobrze przechodzi choc pani doktor mówiła że może gorączkowac byc nie spokojna płaczliwa itp. ok 3 dni:rofl2:
Macy dziękuje za odpowiedz i mam nadzieje że bedzie wszystko dobrze
Pirania ucałowałam od Ciebie dziękuje:-)
A powiedzcie mi dziewczyny jak moge wstawic zdjęcie chciałabym sie pochwalic naszą księżniczką:-D

A jeśli chodzi o rower ale o wielkosc kól to powiem Wam że my naszemu synowi na Boze narodzenie 2012r kupiliśmy 18 cali a syn mierzył 110cm a w lato jak jezdził to miał tylko problem wsiadaniem to zawsze koło jakiegos murka startował acha ale on juz bocznych kułek nie potrzebował a wtym roku to juz idealnie i mam nadzieje że następny rower to jak pójdzie do komuni on jest bardzo niskiego wzrostu:zawstydzona/y:
cały czas was dziewczyny czytam tylko nie ma czasu pisac:wściekła/y:
Pozdrawiam i trzymam kciuki

Ostatnia edycja:
Do góry