reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dorcia testy sikane czy to na sode czy do kapuchy to po 10tyg, najlepiej nawet gdzies czytałam 12tyg.. Jeszcze chwila i pewnie zatestujesz ;) Zrelaksuj się kochana jakoś, zrób coś co lubisz :)...bo dziś ogólnie ciężki jakiś dzień .. ja zasypiam calutki dzień, a nocy znów pewnie spać nie będę, a jeszcze burze koło Krakowa zapowiadają na noc.

Ana87 Jak samopoczucie przed USG ??

Katriina Napiszę Ci coś odnośnie budowy...no wczoraj mnie z butów wyrwało normalnie :-D Pan z ekipy budowlanej kazał mi kupić stemple budowlane ( ale to OK, niech będzie ), ale jak mi kazał kupic betoniarke bo On nie ma...i jeszcze skoczek do ubijania ziemi.(.to na fundamencie sie tym ubija i sami mamy sobie to ubić !) to myślałam że się przesłyszałam...i spytałam - co ja mam kupić? Betoniarke???? a z cena się podniósł..z 40-42tys, zrobiło się już 45tyś. Na siłe mi chce budować ściany w środku po swojemu. Ja wykorkuje. No nie moge ze śmiechu....betoniarke mi kazała firma budowlana zarejestrowana kupić sobie na budowe:-D

macy Fajne te globulki...a próbowałaś ich może sama na sobie? Ja kupiłam Vitagyn C -niby polecany przy staraniach dziewczynkowych...ale u mnie sie kompletnie nie sprawdza, ani to nie obniża PH, nawet mam wrażenie że podnosi u mnie. Z PH 5.5 nie moge zejść od kąd brałam antybiotyk, stosowałam 4 aplikatory już Rephresha i tez na krótko obniżył do poziomu 4-4,5 i potem ten vitagyn C zaczelam stosować i co juz jest 4,7 to po Vitagynie 5,5-5,7 . Więc szukam czegoś jeszcze co skutecznie obniży to PH

Ostatnia edycja:
reklama
Ufffff...ale dzis bylo upalnie !! u Was tez ? az zaluje ze ten tydzien caly na popoludnie, bo bym z mila checia wygrzala sie na sloneczku, ale mam nadzieje, ze uda sie w weekend :)))

piranha hehehe no racja, u Nas koty w dzien spia bo moga :p u Ciebie to co innego, wiec masz sie dobrze Ci powiem ! :-DPoki co w weekend musimy Nasze ogolic bo strasznie im cieplo w taka pogode, a siersc juz im odrosla.

Dorcia zle samopoczucie ??? a czemuz to?? co sie podzialo ??

maran-atha no wlasnie, w koncu sie naprostowalam :rofl2: hah przynajmniej poniekad :-D

roszpunka zmienialam kochana, trzymam kciuki by nastepnego terminu juz nie bylo :)**

justi nie doczytalam kochana, co u Ciebie ?? testowalas ??

attachment.php

Starających się : 14
Oczekujących na staranka : 2

LIPIEC 2014 :

lilly78 - termin @ 07.07 ( 1 cykl starań )
Justi - termin @ 09.07 ( 1 cykl starań )
Elle87 - termin @ 13.07 ( 3 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 20.07 ( 14 cykl starań )
Matik2012 - termin @ 23.07 ( 15 cykl starań )
ilaczek - termin @ .07 ( 2 cykl starań )
Vivienka - termin @ .07 ( 2 cykl starań )

SIERPIEŃ 2014 :

małe liski - termin @ 01.08 ( 2 cykl starań )
maggie2205 - termin @ 01.08 ( 1cykl starań )
Roszpunka - termin @ 11.08 ( 3 cykl starań )

WRZESIEŃ 2014 :

Katriina - termin @ 17.09 ( 1 cykl starań )
Airfix - termin @ 20.09 ( 13 cykl starań )
gdusia_- termin @ .09 ( 1 cykl starań )
Annette - termin @ .09 ( 1 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

kate.. (lato 2014 )
ania_g21 ( wiosna 2015 )

Airfix powiem ci kochana ze jak napisalas o tym budowlancu to masakra. Ty zrezygnuj z nich bo to jakas porażka i nie dopomyslenia. Ty znajdz kogos innego bo bedziesz miala roblemy. Jak chcesz to ja mam betoniarke na dzialce heheheh to moge pozyczyc i steple i rusztowanie. Ja ci mowie wez ty zmien ta ekipe bo to śmiech na sali.

Dzien dobry :-)
Katrina tak biwak to frajda dla dziecka tylko problem byl jak wytlumaczyc 4 latkowi ze o godzinie 5 rano nie moze isc sie kapac w jeziorze ;-)
Piraniu, Airfix dziekuje za odpowiedz :-)
Airfix skoro na Dzien dobry ta ekipa robi takie problemu to Ja bym sie bala co bedzie dalej i grzecznie bym im.podziekowala :-(
Nusia @ idzie mam juz od wczoraj plamienia ... takze w najblizszych dniach napisze ci termin sierpniowej @

Dorcia mam nadzieje ze humorek dzis juz u ciebie lepszy :* mi na handre pomagaly lody :-D teraz przy diecie dziewczynkowej nie za bardzo mozna sobie na nie pozwolic :-(
Wiec zjedz za mnie kochana pucharek ;-)

Milego dnia

cześć dziewczynki

Dorcia jak dziś nastrój? tak jak dziewczyny piszą - jak dopadają cię smętne myśli, myśl od razu o swoim Kropku :) wiesz, jak brałam ostatnio duphaston miałam obniżony nastrój, może to rzeczywiście wina progesteronu - u ciebie tego ciążowego...?
Airfix no to zaszalał ten twój budowlaniec :D może chce pomału wciągnąć cię do swojej ekipy i będziesz mu pomagała przy budowie :)) na jakim etapie jesteście? kiedy przeprowadzka? super, że się budujecie - mi się teraz bardzo marzy domek, nawet mały z małym ogródkiem. Trzymam kciuki żeby szybko, sprawnie i ładnie udało się zakończyć budowę.
Macy kiedy rozpoczynasz starania o córcie :)? Macy Airfix ja znalazłam ost żel o ph 3,8 zastanawiam się czy nie spróbować w tym cyklu AbiOfem, żel, dopochwowy, 5 ml, 7 aplikatorów - Portal Dbam o Zdrowie - plusem jest to że można używać dłużej niż replens
Katriina super, że ćwiczysz, że masz taką dużą motywacje! ja też polecam rowerek mbike - mojemu synkowi bardzo się podoba, jedyny minus - nie jest to lekki rower. Ale lekkie rowery też mają swoją odpowiednią cenę :) Mój synek jest chyba podobnego wzrostu co twój - pan nam doradził rozmiar kół 16. Ale najlepiej po prostu "przymierzyć" rower w sklepie.
Vivienka :* trzymam kciuki
Kate jak dieta :) jak dajesz radę? U mnie ciężko - 4ty miesiąc diety, zaczęłam od marca i już "wymiękam"
Lilly co u ciebie?
Nusia trzymam mocno kciuki! cały czas zerkam na twój wykres
Matik i o tobie myślę i trzymam kciuki mocno! szkoda że wizyta u gin za jakiś czas, ale zleci czas szybko do wizyty

Dziewczyny ja również zaczęłam stresować się staraniami, szczególnie ostatnie dwa tygodnie nie były lekkie, ciągle myślałam tylko o jednym, o temperaturze, testach, "objawach"...Dieta daje mi trochę w kość i będę powoli rezygnowała z diety dziewczynkowej, ale zobaczymy najpierw co nowy cykl przyniesie :) oby II kreski :) Od mojego męża mam już zakaz używania roztworu, żelów :)....przejrzałam jeszcze raz in-gender i będę powoli też rezygnowała z zakwaszaczy po staraniach. Na razie plan na ten cykl mam taki, żeby tylko obniżyć ph przed staraniami. Trzymam za was kciuki! i dzięki za miłe słowa :)

Dzień doberek ! :happy:

Airfix - betoniarkę kazali Ci kupić - no masakra :rofl2:! swoją drogą śmiechu warta cała ta sytuacja :laugh2: ta firma jakaś faktycznie niepoważna :baffled: podpisałaś już z nimi umowę? może popytaj jeszcze jakichś innych firm, czy nie mają wolnych terminów i ewentualnie za ile (tylko tym razem zapytaj, czy mają swoje sprzęty, np. betoniarkę ;-) kupisz stemple, deski szalunkowe, betoniarkę, jakiś skoczek i cena poszybuje w górę, więc może warto zastanowić się nad firmą, która ma to wszystko już w cenie? i jeszcze mielibyście sami sobie ubijać tym skoczkiem? a wykopy pod fundament też macie sami robić?

Dorcia - głowa do góry Kochana! hormony pewnie dają Ci w kość, ale pomyśl, że masz maleńkiego Kropka w brzuchu i on nie chce, żeby mamusia była smutna :tak: zjedz coś słodkiego - na pewno Ci pomoże :happy2:

Kate - jeszcze nie próbowałam tego napoju, bo ostatnio miałam problemy z przewodem pokarmowym (jakiś wredny wirus), więc nie chciałam dolewać oliwy do ognia. a Ty już próbowałaś? ile tego dziennie pijesz? i jaki jest efekt? Ph obniżone?

małe liski - dzięki za odpowiedź odnośnie rowerka :happy2: byliśmy w sklepie i faktycznie 16" jest lepszy. pewnie zdecydujemy się na tego mbike - skoro go tak wszyscy zachwalają :tak: te z aluminiową ramą są mega drogie - taki można kupić, jak będziemy mieć pewność, że dziecko pojeździ na nim ładnych parę lat (czyli już nie będzie tak szybko rosło ;-) fajny ten żel, do którego podałaś linka - próbowałaś go już?

udanego dnia! :tak:

Airfix, moja mama mi przywiozła te globulki i obniżają ładnie ph. :tak: Nie spada drastycznie, ale grzecznie się trzyma. :tak:
Małe liski, nie wiem, czy mój mąż przypadkiem już nie zaczął starań, bo jakoś wczoraj ze mną beze mnie było. :-D Ja pewnie dopomogę szczęściu, ale nie będę miała możliwości sprawdzania hormonów i monitorowania cyklu u gina. A próbowałas vitagyn c? Też jest moim zdaniem całkiem przyzwoity. :tak:
Kate, Maran-atha, dziękuję za pytania o mnie. Jesteśmy na etapie podejmowania ostatecznych decyzji. W sumie decyzję już podjęliśmy i wygląda na to, że jeśli mój mąż przejdzie badania medyczne, co problemem być nie powinno, będziemy za miesiąc do dwóch mieszkać w Azji... Nie muszę chyba pisać, jak bardzo się boję? :sorry2:

reklama
Do góry