reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dorcia testy sikane czy to na sode czy do kapuchy to po 10tyg, najlepiej nawet gdzies czytałam 12tyg.. Jeszcze chwila i pewnie zatestujesz ;) Zrelaksuj się kochana jakoś, zrób coś co lubisz :)...bo dziś ogólnie ciężki jakiś dzień .. ja zasypiam calutki dzień, a nocy znów pewnie spać nie będę, a jeszcze burze koło Krakowa zapowiadają na noc.

Ana87 Jak samopoczucie przed USG ??

Katriina Napiszę Ci coś odnośnie budowy...no wczoraj mnie z butów wyrwało normalnie :-D Pan z ekipy budowlanej kazał mi kupić stemple budowlane ( ale to OK, niech będzie ), ale jak mi kazał kupic betoniarke bo On nie ma...i jeszcze skoczek do ubijania ziemi.(.to na fundamencie sie tym ubija i sami mamy sobie to ubić !) to myślałam że się przesłyszałam...i spytałam - co ja mam kupić? Betoniarke???? a z cena się podniósł..z 40-42tys, zrobiło się już 45tyś. Na siłe mi chce budować ściany w środku po swojemu. Ja wykorkuje. No nie moge ze śmiechu....betoniarke mi kazała firma budowlana zarejestrowana kupić sobie na budowe:-D

macy Fajne te globulki...a próbowałaś ich może sama na sobie? Ja kupiłam Vitagyn C -niby polecany przy staraniach dziewczynkowych...ale u mnie sie kompletnie nie sprawdza, ani to nie obniża PH, nawet mam wrażenie że podnosi u mnie. Z PH 5.5 nie moge zejść od kąd brałam antybiotyk, stosowałam 4 aplikatory już Rephresha i tez na krótko obniżył do poziomu 4-4,5 i potem ten vitagyn C zaczelam stosować i co juz jest 4,7 to po Vitagynie 5,5-5,7 . Więc szukam czegoś jeszcze co skutecznie obniży to PH

Ostatnia edycja:
reklama
Ufffff...ale dzis bylo upalnie !! u Was tez ? az zaluje ze ten tydzien caly na popoludnie, bo bym z mila checia wygrzala sie na sloneczku, ale mam nadzieje, ze uda sie w weekend :)))

piranha hehehe no racja, u Nas koty w dzien spia bo moga :p u Ciebie to co innego, wiec masz sie dobrze Ci powiem ! :-DPoki co w weekend musimy Nasze ogolic bo strasznie im cieplo w taka pogode, a siersc juz im odrosla.

Dorcia zle samopoczucie ??? a czemuz to?? co sie podzialo ??

maran-atha no wlasnie, w koncu sie naprostowalam :rofl2: hah przynajmniej poniekad :-D

roszpunka zmienialam kochana, trzymam kciuki by nastepnego terminu juz nie bylo :)**

justi nie doczytalam kochana, co u Ciebie ?? testowalas ??

attachment.php

Starających się : 14
Oczekujących na staranka : 2

LIPIEC 2014 :

lilly78 - termin @ 07.07 ( 1 cykl starań )
Justi - termin @ 09.07 ( 1 cykl starań )
Elle87 - termin @ 13.07 ( 3 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 20.07 ( 14 cykl starań )
Matik2012 - termin @ 23.07 ( 15 cykl starań )
ilaczek - termin @ .07 ( 2 cykl starań )
Vivienka - termin @ .07 ( 2 cykl starań )

SIERPIEŃ 2014 :

małe liski - termin @ 01.08 ( 2 cykl starań )
maggie2205 - termin @ 01.08 ( 1cykl starań )
Roszpunka - termin @ 11.08 ( 3 cykl starań )

WRZESIEŃ 2014 :

Katriina - termin @ 17.09 ( 1 cykl starań )
Airfix - termin @ 20.09 ( 13 cykl starań )
gdusia_- termin @ .09 ( 1 cykl starań )
Annette - termin @ .09 ( 1 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

kate.. (lato 2014 )
ania_g21 ( wiosna 2015 )

Airfix powiem ci kochana ze jak napisalas o tym budowlancu to masakra. Ty zrezygnuj z nich bo to jakas porażka i nie dopomyslenia. Ty znajdz kogos innego bo bedziesz miala roblemy. Jak chcesz to ja mam betoniarke na dzialce heheheh to moge pozyczyc i steple i rusztowanie. Ja ci mowie wez ty zmien ta ekipe bo to śmiech na sali.

Dzien dobry :-)
Katrina tak biwak to frajda dla dziecka tylko problem byl jak wytlumaczyc 4 latkowi ze o godzinie 5 rano nie moze isc sie kapac w jeziorze ;-)
Piraniu, Airfix dziekuje za odpowiedz :-)
Airfix skoro na Dzien dobry ta ekipa robi takie problemu to Ja bym sie bala co bedzie dalej i grzecznie bym im.podziekowala :-(
Nusia @ idzie mam juz od wczoraj plamienia ... takze w najblizszych dniach napisze ci termin sierpniowej @

Dorcia mam nadzieje ze humorek dzis juz u ciebie lepszy :* mi na handre pomagaly lody :-D teraz przy diecie dziewczynkowej nie za bardzo mozna sobie na nie pozwolic :-(
Wiec zjedz za mnie kochana pucharek ;-)

Milego dnia

cześć dziewczynki

Dorcia jak dziś nastrój? tak jak dziewczyny piszą - jak dopadają cię smętne myśli, myśl od razu o swoim Kropku :) wiesz, jak brałam ostatnio duphaston miałam obniżony nastrój, może to rzeczywiście wina progesteronu - u ciebie tego ciążowego...?
Airfix no to zaszalał ten twój budowlaniec :D może chce pomału wciągnąć cię do swojej ekipy i będziesz mu pomagała przy budowie :)) na jakim etapie jesteście? kiedy przeprowadzka? super, że się budujecie - mi się teraz bardzo marzy domek, nawet mały z małym ogródkiem. Trzymam kciuki żeby szybko, sprawnie i ładnie udało się zakończyć budowę.
Macy kiedy rozpoczynasz starania o córcie :)? Macy Airfix ja znalazłam ost żel o ph 3,8 zastanawiam się czy nie spróbować w tym cyklu AbiOfem, żel, dopochwowy, 5 ml, 7 aplikatorów - Portal Dbam o Zdrowie - plusem jest to że można używać dłużej niż replens
Katriina super, że ćwiczysz, że masz taką dużą motywacje! ja też polecam rowerek mbike - mojemu synkowi bardzo się podoba, jedyny minus - nie jest to lekki rower. Ale lekkie rowery też mają swoją odpowiednią cenę :) Mój synek jest chyba podobnego wzrostu co twój - pan nam doradził rozmiar kół 16. Ale najlepiej po prostu "przymierzyć" rower w sklepie.
Vivienka :* trzymam kciuki
Kate jak dieta :) jak dajesz radę? U mnie ciężko - 4ty miesiąc diety, zaczęłam od marca i już "wymiękam"
Lilly co u ciebie?
Nusia trzymam mocno kciuki! cały czas zerkam na twój wykres
Matik i o tobie myślę i trzymam kciuki mocno! szkoda że wizyta u gin za jakiś czas, ale zleci czas szybko do wizyty

Dziewczyny ja również zaczęłam stresować się staraniami, szczególnie ostatnie dwa tygodnie nie były lekkie, ciągle myślałam tylko o jednym, o temperaturze, testach, "objawach"...Dieta daje mi trochę w kość i będę powoli rezygnowała z diety dziewczynkowej, ale zobaczymy najpierw co nowy cykl przyniesie :) oby II kreski :) Od mojego męża mam już zakaz używania roztworu, żelów :)....przejrzałam jeszcze raz in-gender i będę powoli też rezygnowała z zakwaszaczy po staraniach. Na razie plan na ten cykl mam taki, żeby tylko obniżyć ph przed staraniami. Trzymam za was kciuki! i dzięki za miłe słowa :)

Dzień doberek ! :happy:

Airfix - betoniarkę kazali Ci kupić - no masakra :rofl2:! swoją drogą śmiechu warta cała ta sytuacja :laugh2: ta firma jakaś faktycznie niepoważna :baffled: podpisałaś już z nimi umowę? może popytaj jeszcze jakichś innych firm, czy nie mają wolnych terminów i ewentualnie za ile (tylko tym razem zapytaj, czy mają swoje sprzęty, np. betoniarkę ;-) kupisz stemple, deski szalunkowe, betoniarkę, jakiś skoczek i cena poszybuje w górę, więc może warto zastanowić się nad firmą, która ma to wszystko już w cenie? i jeszcze mielibyście sami sobie ubijać tym skoczkiem? a wykopy pod fundament też macie sami robić?

Dorcia - głowa do góry Kochana! hormony pewnie dają Ci w kość, ale pomyśl, że masz maleńkiego Kropka w brzuchu i on nie chce, żeby mamusia była smutna :tak: zjedz coś słodkiego - na pewno Ci pomoże :happy2:

Kate - jeszcze nie próbowałam tego napoju, bo ostatnio miałam problemy z przewodem pokarmowym (jakiś wredny wirus), więc nie chciałam dolewać oliwy do ognia. a Ty już próbowałaś? ile tego dziennie pijesz? i jaki jest efekt? Ph obniżone?

małe liski - dzięki za odpowiedź odnośnie rowerka :happy2: byliśmy w sklepie i faktycznie 16" jest lepszy. pewnie zdecydujemy się na tego mbike - skoro go tak wszyscy zachwalają :tak: te z aluminiową ramą są mega drogie - taki można kupić, jak będziemy mieć pewność, że dziecko pojeździ na nim ładnych parę lat (czyli już nie będzie tak szybko rosło ;-) fajny ten żel, do którego podałaś linka - próbowałaś go już?

udanego dnia! :tak:

Airfix, moja mama mi przywiozła te globulki i obniżają ładnie ph. :tak: Nie spada drastycznie, ale grzecznie się trzyma. :tak:
Małe liski, nie wiem, czy mój mąż przypadkiem już nie zaczął starań, bo jakoś wczoraj ze mną beze mnie było. :-D Ja pewnie dopomogę szczęściu, ale nie będę miała możliwości sprawdzania hormonów i monitorowania cyklu u gina. A próbowałas vitagyn c? Też jest moim zdaniem całkiem przyzwoity. :tak:
Kate, Maran-atha, dziękuję za pytania o mnie. Jesteśmy na etapie podejmowania ostatecznych decyzji. W sumie decyzję już podjęliśmy i wygląda na to, że jeśli mój mąż przejdzie badania medyczne, co problemem być nie powinno, będziemy za miesiąc do dwóch mieszkać w Azji... Nie muszę chyba pisać, jak bardzo się boję? :sorry2:

reklama
Do góry