reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej, odnoście mojego wczorajszego pytania i waszych odpowiedzi to byłam u lekarza przed staraniami, zbadał tylko czy nie mam nadżerki i raka szyjki i nic więcej, nie badał krwi, na moje stwierdzenie ze mam nieregularne cykle powiedział, ze wszystko jest ok i prosze sie starac, nic nie przepisał wiec nic nie biorę na uregulowanie tych cykli, wcześniej nie mierzyłam temp. i nie obserwowałam cykli bo nie bylo to dla mnie istotne, teraz to robie ale nie mam dużego odniesienia bo tylko tak jak pisałam w zeszlym miesiącu cykl 28 dni z czego 9 dni po owulacji okres, w tym cyklu jest dzien 34 - 10 po owulacji, objaw ciązy brak, objaw zbliżającego sie okresu też brak, temp nie wskazuje na ciaże ale ja sie nie znam za bardzo jest nieznacznie podwyższona ale ostatnie kilka dni nie mierzyłam wiec juz sama nie wiem, w sobote zrobie test, ale spać nie moge ze stersu, jezeli sie teraz nie uda jakie powinnam zrobić badania, obawiam sie że sama muszę je wymusić bo mój lekarz nic mi nie mówił na ten temat :/

reklama
ola, nieregularne cykle jeszcze nie są tragedią jeśli wynikają z zaburzeń pierwszej fazy (np. na skutek podniesionego poziomu prolaktyny) ale faza lutealna ma wystarczającą długość a ciałko żółte produkuje właściwe ilości progesteronu i estradiolu, gorzej jeśli FL jest bardzo krótka a progesteron za niski, wtedy szanse na ciążę mogą bardzo spaść (zarodek musi zagnieździć się bardzo wcześnie po owulacji by miał szansę). Sprawdź w 3 dniu cyklu LH, FSH, estradiol, testosteron i prolaktynę (ta ostatnia musi być na czczo, bez wysiłku i stresu, poprzedniego dnia nie można serduszkować) a w połowie fazy lutealnej progesteron i estradiol.

Zaraz jadę z Kają w odwiedziny do cioci i będę dopiero późnym wieczorem, życzę Wam cudownego dnia ....u nas coś się właśnie zachmurzyło i szykuje się burza, w nocy nieźle grzmiało.

Hejka!

ale się u nas pogoda skiepściła - znowu pada :wściekła/y:

Airfix
- dziękuję za podpowiedź odnośnie rowerka - ja właśnie też nie chcę żadnej chińszczyzny, bo to niezłe dziadostwo jest. ale masz kiepsko z tą przeprowadzką - faktycznie nie do pozazdroszczenia. ale żyj myślą, że już niecały rok i będziesz mieszkać w swoim wymarzonym domku z kompletną rodziną (tzn. z mężem, synkiem, maleńką córeczką i kociakami :tak:

Piranha - koteczki cudaśne :-D nigdy nie miałam kota - zawsze pieska w ogrodzie, ale takie słodziaki chciałoby się mieć :-) udanej wizyty u cioci :tak:

Vivienka - ciężko ostatnio z tym moim bieganiem :rofl2: w zamian zaczęłam ćwiczyć z Mel B. ;-) co drugi dzień jakąś aktywność fizyczną zachowuję - bieganie bądź rower bądź ćwiczenia. pierwsze mięśnie już się pojawiły - na rękach nie mam już takich totalnych flaków. Teraz jeszcze brazylijskie pośladki i zgrabne nogi ;-)

Nuuuśka - no to ładną dietkę trzymasz :tak: podziwiam Cię bardzo! ładny wykresik Kochana :-D

Justi - fajnie, że "biwar" się udał :laugh2: my nie spaliśmy jeszcze z synem pod namiotami - faktycznie musi to być dla dzieci ciekawe przeżycie :rofl2:

udanego popołudnia!

Przepraszam ja wiele dzisiaj nie napiszę ... mam doła...złe samopoczucie i ...ogólnie do doopy jest !!!
Powiedzcie mi kiedy można robić dla zabawy testy na płeć ? Taki z sody i z kapuchy ???

Piranha kotki cudowne a synek... sama slodycz...
Dorcia duzo pozytywnych mysli... hormony Cie doluja na bank...
Nuska ladny wykresik sie zapowiada &&&&&&&
Macy co u Ciebie, gdzie teraz mieszkacie, cos sie u Was zmienilo, ruszylo ?

Pozdrawiam wszystkich i duzo dobra dla kazdego zycze

reklama
Kate zdrowe sa :) , w weekend milismy gosci wiec nie bylo czasu nawet na forum, ale juz znowu normalnie wszystko, Ala ma wakacje wiec obie warjuja nie raz okrutnie a jak tam u Ciebie ?

Do góry