reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

ola A próbowałaś brac coś na regulacje cykli? U mnie tez były takie 17dni, 26 dni, 28 dni, 30 i 31 dni, a nawet 32 dni , jak sie umyślało :) Ja byłam zadowolona z Castagnusa- u mnie fajnie wyregulował cykl do 31 dni :) teraz musiałam odstawić bo brałam juz 3 mce, ale jeszcze 1,5tyg i zacznę brac od nowa :) Przynajmniej wtedy mniej wiecej wiem kiedy wypada owulacja...a nie skacze mi tak raz w 12 dc, raz w 14 dc, a to w 16, 17 , 20dc..

reklama
Nuuuśka, one bynajmniej całą noc nie śpią (choć sporo jednak śpią, dzieci nie dają im pospać w dzień więc są zmęczone :-D) bo pierwszej i drugiej nocy z emocji mało spałam i je obserwowałam, brykają jak szalone urządzając sobie gonitwy po pokojach, 2 dni temu M obudził się na podłodze a kot leżał na łóżku :-D Hahaha, ale się uśmiałam czytając o tych wybrykach Twoich kociastych. Taka skrajność jest zdecydowanie lepsza bo zawsze w razie co szybciej nadejdzie kolejny cykl a z nim nowe nadzieje ...kiedy długo się nie udaje to każda nagła odmienność dodaje nadziei, trzymam kochana mocno kciuki!

Dorcia, hehehe, może Twój koteczek potrzebuje dokocenia? :-) Krzyś sobie jakiś czas temu wyciachał nożyczkami łysy placek na środku głowy, byłam wtedy załamana ale teraz z perspektywy czasu się śmieję, muszę z nim iść jakoś niebawem do fryzjera by mu wyrównać ten krater ;-) Masz nosa do nosów :-D bo różowy to Nono a czarny to Nemo :-)

Airfix, będziesz mieć niebawem i swój własny wymarzony dom i kotki i córcię, zobaczysz :tak::-)

Ola, Twoja FL trwa czasem 9 dni? To dużo za mało :-(, zarodki najczęściej zagnieżdżają się w 9 dpo a zagnieżdżenie musi się odbyć kiedy jeszcze ciałko żółte dobrze pracuje a nie jest już w czasie degeneracji, gdy do zagnieżdżenia dochodzi tuż przed @ to ciałko żółte już się degeneruje, poziom progesteronu i estradiolu jest już niski a w endometrium zachodzą zmiany martwicze, zmniejsza się więc jego ukrwienie, FL powinna wynosić minimum 12 dni i jeśli Twoja jest znacznie krótsza i starasz się o dziecko to lekarz nie powinien tego lekceważyć. Sprawdzałaś podstawowe hormony, w tym progesteron w połowie FL?

Więcej nie doczytam, jest u nas straszna burza i każdy grzmot budzi i straszy Kaję, dobrej nocki i do jutra!

Witam z samego ranka

Dorcia musisz koniecznie zrobic fotki gotowego pokoiku córeczki ;)

Nusia piekne i prawfziwe slowa, chyba mi hormony bazują, poplakalam sie :sorry2:
Jak bym czytala o sobie.Nieraz po prostu jak chce sie przedobrzyc gorzej sie na tym wychodzi jak by sie nic nie robilo...

Piranho sliczne kociaki, i te ich niebieskie oczęta :-D
Na ten cykl mozesz puscic kciuki, działaliśmy ale bardzo niska temp po owulacji nie swiadczy o niczym dobrym.. a raczej o slabym cialku żółtym :-(
jedtem nastawiona na kolejny cykl.Powiedz kochana castagnusem moglabym skrocic moje cykle bo teraz mam je 45dniowe :/

Hejka!

Vivienka
, według mnie wykres jest w porządku, jeśli się niepokoisz o wydolność ciałka żółtego to sprawdź w piątek poziom progesteronu i estradiolu. Tak sobie myślę, może znów Tobie wzrósł poziom prolaktyny i stąd te zawirowania? Ja pamiętam, że u mnie jeszcze rok po karmieniu nie było dobrze z PRL. Może sprawdź jej poziom a w razie co zafunduj sobie cykl z Bromergonem? Castagnus działa na prolaktynę ale dość delikatnie, warto więc byś znała poziom wyjściowy.

Cześć dziewczyny

weekend spędziliśmy nad jeziorem pod namiotem :) była to nasza pierwsza taka przygoda hehgdyby nie to , że przez całą noc grała muzyka z każdej stronyi nna to byłby to bardzo udany weekend :)
dziś już wtorek i cała nasza trójka zdązyła odespać nieprzespaną sobotnio/niedzielnąnoc także nie ma źle , a Wojtuś pyta kiedy znów pojedziemy na biwak :) na pewno jeszcze w tym roku na taki 2 dniowy "biwar" się wybierzemy, ale to już w środku tygodnia, bo jednak całonocna muzyka jest nie dla mnie ..
temperatura niby wysoka, ale@ zbliża się małymi krokami

No i mam do was pytanie , bo jestescie bardziej doświadczone odemnie czy ovufriend wyznaczył mi dobrze owulkę wg tych temp. ?
Pytam dlatego, że w tym cyklu chcę iść na monitoring do gina,ale zastanawiam się kiedyiśc po raz pierwszy w 12 dc ?

w piątek mam wizytę u endociekawe czy coś mądrego mi powie i da mi jakieś leki OBY

Piraniu jejku, alekociaki <3 cuuuuudne
Ty już doskonale o tym wiesz , ale Ragdollki mogłym oglądać godzinami i mam nadzieje, żei u mnie kiedyś taki bicolorowy futrzak się pojawi
Zdjęcie Krzysia z kociakiemehh cóż mogę napisać piękny widok
z niecierpliwością będę czekała na kolejne zdjecia :-)

Airfix jakprzeprowadzka ? Eh szkoda, że będziecie mieli takie kiepskie warunki :( ale jakoś musicie to wytrzymać przynajmniej twój m.może bedzie miał motywację by pomagać przy budowie by szybciej się wyprowadzić na swoje, a wtedy już będziecie mogli przygarnąć pod swój dach koteczka :)

Vivienka ehhh toprawda z każdym miesiącem starań jest ciężej , bo tak to jużjest, że człowiek się nastawia robi wszystko by zobaczyć te dwie wymarozone kreseczki, a organizm robi nam różne nieprzewidziane psikusy :(

Małe liski przykromi,ze w tym cyklu się nie udalo tymbardziej, ze tempka była bardzo obiecująca, ale co się odwlecze to nie ucieczę i w najblizszym czasie MUSI się udać :)

i jeszcze chcialam zapytać czy dobrze robiłam jedząc :sorry2:
po owulce
Acard, Kwas filiowy, Witamina B, Witamina C i żurawina , a odstawiłam Magnez i Wapno ?

Ostatnia edycja:
Dzień dobry

Piraniu jak sa 2 małe kotki to jest rewelacja tez mieliśmy na początku 2 małe i swietnie sie bawiły bo 1 tez sie bawi ale tyle radości nie wnosi

Tez bym chciała kotki bo uwielbiam a jeszcze takie jak nasz Ty to poprostu rewelacja ale dla nas to problem bo jak gdzieś wyjedziemy to ci z nimi zrobić je tez do hotelu? Zbankrutować można na tych noclegach :(

Ja dziś miałam iść do lekarza ale moj m notorycznie ma jakiś problem i mi ciagle przestawia hm on bardziej boi sie tej wizyty niż ja :)

Wczoraj tempka spadła wiec owu pewnie byli wczoraj w nocy bądź dzisiaj bedzie

U mnie faza 2 trwa od 14 do 16 dni

Powodzenia dziewczyny &&&

Justi Wydaje mi się że owulacja była w 19dc czyli ovufriend dobrze Ci wyznaczył:) ( u mnie sie tylko 2 razy pomylił w ciągu roku ) Wykres też masz ładny, temperaturki wysoko , wygląda na ciążowy, tym bardziej że zadziałaliście 3 dni przed owu ;) Ja też czułam w ciąży że @ sie zbliża, latałam jeszcze przez 2 tyg po terminie co chwile do łazienki bo wydawało mi się że to już na pewno w tym momencie dostałam @. Po owulacji nie powinno się brać żurawiny bo może powodować poronienia...chyba to samo tyczy Wit C. Trzymam kciuki ;)

Matik Bo faceci mają zawsze tysiąc wymówek żeby nie iść do lekarza hihi Mój 6 lat szedł do lekarza z nadciśnieniem ;) nawet w szpitalu był z podejrzeniem zawału i myslisz ze poszedł do lekarza jak mu sie leki skonczyły? Coś Ty ;D 6 lat czekał aż już rady nie dawał ;) Mojego to trzeba postawić przed faktem dokonanym..dziś o tej godzinie , masz być tu i tu..ja czekam :) Trzymam kciuki żeby wizyta szybko się odbyła , i lekarka zajęła się Wami dobrze ,żebyś mogła zobaczyć za niedługo dwie kreseczki:)

Piranhu Oj jak ja bym chciała wierzyć że to takie wszystko będzie piękne :) Najgorsze że jeszcze nie wiem co mam poprawić...a badania chce zrobić powtórne dopiero w sierpniowym cyklu, bo kasy brak na wszystko.

Dzieki :)

No i sie wkońcu okazało ze moja dr ma urlop 3 tygodnie !! Szok umówiona jestem na 29 na 12.30 masakra tyle czasu !! Ale jestem zła ze sie wcześniej nie umówiłam

reklama
Justi, dzięki kochana :-*, wg mnie owulka dobrze zaznaczona, myślę, że 12 dc będzie w porządku. Żurawinę powinno się odstawić po owulce. Wedle Tamary do owulacji łykamy Calcium Citrate, magnez i żurawinę a przez cały cykl B-Complex, w przypadku witaminy C nie zaznacza tego. Ja bym brała jednak Calcium Citrate i magnez przez cały cykl o ile dobrze tolerujemy te suplementy i nie mamy większych problemów ze zdrowiem ...ja to w ogóle łykałam wszystkie suplementy w trybie ciągłym ;-)

Matik
, dzięki, też się zastanawiałam jak to będzie na czas dłuższego wyjazdu ale na razie taki wyjazd mi "nie grozi" (a szkoda ;-)). Co prawda mam mamę codziennie rano i wieczorami w domu ale nie chcę jej niczym obarczać, M ma dużo kolegów kociarzy więc można wejść w jakiś układ typu "ja popilnuję Twoje futra teraz a Ty moje później" :-) Ładnie tempki spadają, owulka pewnie tuż tuż.

Airfix, strasznie jestem ciekawa jak się zmieni układ hormonów u Ciebie ...naprawdę mocno wierzę w Twoją córeczkę.

Do góry