reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Dorcia pewnie że wiem ale warto ;-)jeszcze troszkę a samopoczucie powinnaś mieć zdecydowanie lepsze :tak:
Maleństwo daje znać o sobie więc to jest najważniejsze :-)

Piranhu Te kociaki są prześliczne...jej jak ja bym chciała takiego...no muszę takiego mieć :) Tymbardziej że mój synek chce kotka i kotka. M. pokazałam zdjęcia kociaków- to tez wpadł w zachwyt...a doszłam do fotki Krzysia z kociastym to mój M.mówi - Oo Alanek... ehehe Podobny Twój Krzyś do mojego synka, tylko mój blondynek :)
Gonadotropiny chcę zostawić na cykle wiosenne ( tfu tfu tfu jakby się nie udało ) , na razie chcę spróbować z samą Femarą. Ja znalazłam ogłoszenia o sprzedaży Gonalu F w Penie...ten by mnie kusił, ale trochę samą się boje wziąść.. bo jakby mi się coś podziało ( femara podobno ciśnienie obniża,a mi to nie służy bo mam b.niskie..wiec tez sie troche boje zebym nie odleciała, tymbardziej ze sama w domu jestem, a mi od razu się akcje z sercem dzieją jak ciśnienie spada za nisko ) i bym wylądowała na jakimś pogotowiu to nie będę miała na kogo powiedzieć- kto mi to przepisał :) Z Femarą zmysliłam że lekarz z kliniki przepisał gdzie chodziłam na dwie wizyty prywatnie ;) ale już z Gonalem nie poszło by tak łatwo. Ginkowi wypisałam tam na kartce po kolei warianty leczenia, wiec po samej Femarze mam wpisane Clo + gonal lub Femara + gonal. Się zobaczy :) Teraz nie wiem w końcu czy ta Femara sprzyja dziewczynce czy nie...obnizajac estradiol na pewno sprzyja...ale jak podniesie testosteron to znów nie bardzo dziewczynkowo :)
U mnie chyba co cykl jest metoda dump&jump heheh moze dlatego sie nie udaje....po prostu od jakichs 5 lat nasienie wydaje mi się że u mojego M.jest co raz gorsze....eleganckie było jak przyjmował kwas foliowy i b6 ( a potem odstawilismy bo sie zmieniły suplementy zalecane dla M ) i znów jest lipa, mi się wydaje ze 5min PO to już nic nie ma . Wyczytalam gdzieś ze u mezczyzn po slubie testosteron spada i ze u ojcow które minimum godzine, codzien poswiecają na zabawe z dzieckiem tez spada, więc u mojego M. powinien być niski hehe no i na pewno libido 70% mniejsze niż przed ślubem heheh wiec tez wychodzi na to ze testosteron niski ma, a na badania go próbuje wygonić od 3 miesiecy.
Piranhu życzę Ci aby Cie szybciutko problemy finansowe opuściły..choć wiem że wszędzie ciężko i nie jest najlepiej, ale wszystko musi się jakoś w życiu nam poukładać :)

cześć dziewczyny, ja znowu z szybkim pytankiem, ile trwa u was faza lutealna? tak średnio przy jakich cyklach? jestem kłębkiem nerwów, boje sie galoty ściągać do siku z obawa ze zobaczę okres;-), znowu mi sie przesunął, nie wiem kiedy sie spodziewać okresu na 9-10 dzien po owulacji? może ktoś podpowiedzieć, w poprzednim cyklu miałam na 9 dzien, cykl trwał 28 dni, w tym cyklu, który trwa już 33 dni, jest to 9 dzień po owulacji, nie wiem jak to rozgryźć :baffled: pozdrawiam.

Katriina ja Ci powiem, ze zdarza sie czasem ze nie jem, tzn zle to ujelam. Ze nie objadam sie,mimo ze mam na to straszna ochote. Wczoraj zjadlam na kolacje 2 male kromeczki z pasztetem i warzywami, po czym mialam wrazenie ze dopiero poczulam sie glodna :wściekła/y: Wczesniej w takich sytuacjach od razu robilam sobie dokladeczke i to wcale nie mala, ale teraz cwicze silna wole i nie ma obzerania sie i koniec kropka. Dzis na kolacje byl jogusrt naturalny z dwoma pokrojonymi w kostke brzoskwiniami :happy:

zakrecia ja planuje w weekend jeszcze gdzies skoczyc na chwilke sie poopalac, pogoda na prawde zacheca choc tak wysokie temperatury sa az nad to wysokie, ale jest lato wiec niech jest goraco i slonecznie przez caly czas :))))

małe liski dziekuje kochana :* Ty pamietaj ze Twoj ma byc juz tym ostatnim :)**

roszpunka, lilly czy wredna @ sie pojawila ? jesli tak, to poprosze o terminy sierpniowych @ :*

vivienka a czytalas kochana co napisalam dzis rano ? Ja przez prawie pol roku staralam sie siebie sama na sile ulepszyc mimo ze teraz wiem, ze nie bylo wtedy czego ulepszac. Mialam normalne cykle, poziom hormonow w porzadku, ale doszlam do wniosku ze cos musi byc ze mna nie tak skoro nie udaje sie zajsc w ciaze, wiec zaczelo sie...witamina A+E, witamina C, potem castagnus, ziola O.Sroki, CLO, i milion piecset roznych przeroznych witamin, ktore oczywiscie, w jakims stopniu pomogly, ale tez i zaszkodzily.
Ł. mial dobre wyniki nasienia, ale na sile chcialam je ulepszyc, bo przeciez zawsze moze byc cos nie tak prawda ?? Dziwie sie teraz ze on biedny przez prawie rok grzecznie bral te leki rano i wieczorem, i mimo ze po cynku zle sie czul, bral go nadal bo ja go do tego przymuszalam. Teraz widze, ile rzeczy zrobilam nie tak jak trzeba, ile razy nie pomyslalam o tym jak czuje sie w tym wszystkim ta druga strona. Pamietaj, ze to Wy jestescie najwazniejsi, i nic nie moze tego zmienic. Odstaw leki, zacznij zyc jak kiedys, odpocznij i uwierz ze bedziecie mieli swojego upragnionego synusia :tak: :*

attachment.php

Starających się : 14
Oczekujących na staranka : 2

LIPIEC 2014 :

lilly78 - termin @ 07.07 ( 1 cykl starań )
Justi - termin @ 09.07 ( 1 cykl starań )
Elle87 - termin @ 13.07 ( 3 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 20.07 ( 14 cykl starań )
Matik2012 - termin @ 23.07 ( 15 cykl starań )
ilaczek - termin @ .07 ( 2 cykl starań )
Vivienka - termin @ .07 ( 2 cykl starań )

SIERPIEŃ 2014 :

małe liski - termin @ 01.08 ( 2 cykl starań )
maggie2205 - termin @ 01.08 ( 1cykl starań )
Roszpunka - termin @ 11.08 ( 3 cykl starań )

WRZESIEŃ 2014 :

Katriina - termin @ 17.09 ( 1 cykl starań )
Airfix - termin @ 20.09 ( 13 cykl starań )
gdusia_- termin @ .09 ( 1 cykl starań )
Annette - termin @ .09 ( 1 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

kate.. (lato 2014 )
ania_g21 ( wiosna 2015 )

Ostatnia edycja:
ola652 U mnie druga faza trwa od 12-15 dni max :) Chyba ze coś jest nie tak, to wtedy raz miałam taka krótką drugą fazę 9 dni :) Wydaje mi się że druga faza trwająca 9 dni byłaby trochę za krótka i trzeba by coś brać żeby ją wydłużyć np. wit B6 .Myślę że do @ dzieli Cię min 3 dni a max 7 dni , no chyba że coś podziałaliście w tym cyklu :)

dziewczyny dziewczynkowe...nie każda z nas ma dostęp do tych polecanych oranżadek Crystal Light i tak szukam zamiennika i zastanawiam się czy np. 4 move nie mógłby być? To ten napój dla sportowców tyle że w składzie nie ma wcale wapnia,magnezu, potasu , na opakowaniu niby jest, a po analizie nie ma, sodu ma 0,04mg. Zawiera 28kcal w 100ml. Głównie w tych napojach dziewczynkowych chodzi chyba o aspartam, zeby zakwaszał...wiec zamiast Pepsi ( bo jej nadużywam ) to moze taki 4 move? Napoje izotoniczne test: 4Move, Gatorade, IsoPlus, Isostar, Oshee, Powerade | Bieganie blog - o zdrowiu, życiu, wyzwaniach na dole jest tabelka z wynikami, ze składem itp

Ostatnia edycja:
ola652 9 dniowa faza to troszkę krótka by była , więc trzyma kciuki żebyś dziś nie dostała @ :) czekaj tak do 12 dnia po owulacji i wtedy możesz zrobić test :) jeśli są ku temu przesłanki ;) Trzymam kciuki żeby jednak fasoleczka była :)

reklama
Airfix- dziekuje, boje sie .. nie wiem co z tymi cyklami ja mam. lekarz stwierdził, ze taka moja natura i nawet nic nie przepisał, wiec pytam ile to u was średnio wychodzi zeby miec jakies rozeznanie ;-)

Do góry