reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Staraczki dziewczynkowe jaki cytrynian wapna łykacie?

zastanawiam się nad pro natura calcium citrate i jest tam cytrynian wapnia 600 mg i magnezu(z tlenku oraz aspartanianu magnezu 300 mg, czy w takim razie nie musze łykać dodatkowego magnezu?

Hej,przepraszam ze jak tak z doskoku:zawstydzona/y:
ale Vivien dostaje zeby i od kilku dni nie mam chwili wolnej,corcia caly czas wisi na raczkach:sorry2: meczy sie biedulka.
Ja juz jestem taka wsciekla na ten moj cykl ze szkoda gadac!!! Dzisiaj 18 dc a owulki jka nie bylo tak nie ma:wściekła/y: maz juz mi sie buntuje i truskawki podjada bo moiw ze sezon sie konczy:angry::angry: a ja tylko w glowie mysle ze z dnia na dzien mozliwosc na mojego synusia maleje bo jka by nie patrzec kazdego dnia dochodza te przklete tabletki przeciwbolowe:wściekła/y: No i zeby bylo wesolo dalej mam chyba ta infekcje.Jutro mam wizyte u ginka mam nadzieje ze sie czegos dowiem.Ale nie oczekuje cudow bo jest dobrym lekarzem ale skapym w informacje.... czego osobiscie nie lubie.

Marchew nie chce cie dolowac na koncowce ale ja robilam naprawde wszystko/procz koktajlu/ zeby Vivien sie ruszyla... niestety bez skutku,tylko tabletki w szpitalu na wywolanie na nia zadzialaly. Pilam napary z malin,nasiadowki robilam,akupunkture,po schodach chodzilam na 8 pietro 5 w ciagu dnia.Piechota robilismy maratony spacerowe z mezem po 10km, sutki maltretowalam szczotka do masazu ud... i potem recznikiem nawet pol godziny je mietolilam,byly przytulanka i po prostu NIC!! Moim zdaniem czasu nie oszukasz po prostu synus sobie obral jakis dzien w kalendarzu na spotkanie z wami i ani sni go przekladac :-D ale zycze ci z calego serduszka zeby sie ruszyl do poniedzialku zeby mogla rodzic sn.

Piranho dziekuje ci za twoje slowa pociechy ;-) mam nadzieje ze naprawde owu mnie kiedys nawiedzi chodz juz na niebieskie ubranka trace powoli nadzieje... jakos nic mi w tym miesiacu nie sprzyja:-:)-(
U was w domku pewnie wszytsko juz przygotowane na przyjecie nowego czlonka rodziny.Odliczanie trwa ;-)Koniecznie zrob zdiecie dzieci z Nono i zaprezentuj nam tutaj:tak:

Justi gratuluje staranek teraz pozostaje trzymac kciuki za rozowe ;)

Przepreaszam ze nie odniose sie do kazdej ale moj wampirek sie obudzil
milego dzionka wam zycze

Lill86 kupujemy takie Calcium Citrate 100tabl WZMACNIA KOŚCI (4366660374) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Vivienko kochana Ty jesteś młodziutka na pewno uda ci się mieć synusia :* wiem , że masz wszystko zapiete na ostatni guzik, suplementy dieta ,a cykl i choroba m. wywija ci jakiegoś psikusa :( ale głowa do góry będzie wszystko dobrze Ty wiesz, że Ja ciebie podziwiam bo juz ci to pisalam , że przy takiej małej ksieżniczce chcesz tak szybko mieć synusia :) ale powiem ci, że z perspektywy czasu uważam, że mała różnica wieku miedzy dziećmi jest nawet wskazana

kochana zawsze możesz powiedzieć mężowi , ze i tak ma lepiej od tych co się starają o córeczkę i wydrukować mu co my możemy jesć u was to normalnie same pyszności , a u nas same ogrniczenia :tak:

Ostatnia edycja:
Vivienka nie stresuj sie bo to organizm zakwasza... mój mąz ostatnio też piwo pije do meczow... wiedziałam, że tak bedzie ;-) I żeby było smiesznie jak wypije np 2 butelki to później pije litr wody z cytryną I mówi, że to dla nautralizacji ;) ja nie szaleje I podchodze do tego z humorem ;) wiem, że I tak duzo robi, zajada sie owocami, zjada po kilka brzoskwin dziennie, zjada grzecznie co mu przygotuje a ze czasem wchłonie cos z poza listy, nic na to nie poradze... ;-) ph ma dobre bo ponad 8,5 testosteron wysoki wiec nie szaleje jakoś szczególnie bo sie chłop zdenerwuje i bedzie sie buntował :) sama tez czasem zgrzesze, oststnio zjadłam 2 szt. raffaello ;-)ale zasadniczo to trzymam sie produktow zalecanych, choc bez przeliczania a im dłuzej jestem na tej "diecie" tym bardziej sie przezwyczajam do takiego jedzenia i nie jest to dla mnie uciazliwe jakos bardzo ;) choc sera mi brakuje i jak jestem w markecie to oczami zjadam stoisko z serami ;) no i ostatnio potajmnie co by mąz nie widział, kupiłam malenkie spodenusie - brązow i niebieskiego bodziaka na szczęście - jakby zobaczył to by mi zaraz gadał, że chyba mnie pogielo, że juz kupuje fatałaszki dla syna a nawet w ciązy nie jestem, wiec lepiej niech nie wie ;-)schowam pod materac na szczescie :-D

Piranha kotek cudny :) zobaczysz, że bedzie dobrze i wszystko sie jeszcze pouklada :) &&&&&&&&&&&& za prace męża

miłego dnia wszystkim

Ostatnia edycja:
Vivienka To w takim razie życze cierpliwości do córci, bo ząbki dają nie źle w kość, dość że dzieciom to jeszcze rodzicom :) Ja dawałam Viburcol tez, takie czopki na uspokojenie, bo nawet spac nie mógł biedny.

maran-atha Ja tez grzesze czasem, ale już chyba sie przyzwyczaiłam do diety na tyle ze jakos za mną nie chodzą produkty które są zakazane :) Nawet ziemniaki kupilam ostatnio ( choc zakazane ) i były tak okropne w smaku ze powiedzialam- i bardzo dobrze, i wiecej nie kupie ;) Przed wczoraj tylko złamałam diete tak w 50%, bo dziecko nakupiło czipsów, rurki z kremem i zjadlam .. ale czipsow mi sie tak chciało a zjadłam garstke i wcale mi nie smakowały, a rurki z kremem juz mi bardziej smakowały, zjadlam pol opakowania dostałam zgagi takiej ze mi sie odechciało ;) I po tym jednym dniu wiem ze mi lepiej odpowiada ta dieta dziewczynkowa :) Codzien kakao i serek zolty...mniam ;)
A dzis bylam synkowi za biała koszulą i tez ogladałam ubranka na dziewczynke i tak mnie korciło, ale pomyslałam ze maz by mnie chyba sprowadzil na ziemie ;) Mam w domu troche ubranek na dziewczynek bo moja mama przyslala dla corki kolezanki i nie dalam wszystkich :)

Airfix ;) ja miałam też kilka niebieskich ciuszków bo jak z Alą w ciazy byłam to myslałam, ze to synek bedzie I w 3 miesiacu ciazy kupiłam pare niebieskich ciuszków, ale jak sie okazalao, że dziewczynka to później mus było różowe kupować a te niebieskie wydałam później dla naszych znajomych co synka mieli, wiec niebieskich nie miałam już w ogóle fatałaszków a rożowe wysłałam siostrze mojego meza co w maju urodziła Lilke, wiec obecnie nie mam w ogóle takich malutkich ;) no po za tymi 2 szt co wczoraj sobie kupiłam na szczescie ;-) A sera ż ó ł t e g o to bym zjadła wielgachny kawał I wszystko popiła kubiem kakao :tak:;-)

maran-atha ja na ten moment chyba przesadzam z kakaem , dziennie min 2-3 kubki, pije takie bardzo gorace, jakos juz sobie dnia nie wyobrazam bez goracego kakao:) no i jogurty truskawkowe..jeden minus...ciagle mam garnki przypalone od mleka :wściekła/y: mam nawet garnek specjalny do mleka ale on nie zagotowuje mleka całkiem, a poza tym na sciankach tak sie mleko oblepia jak kilka razy podgrzeje w ciagu dnia ze musze i tak skrobac, juz nerwów nie mam. Codzien obiecuje sobie ze kupie garnek z teflonem :) i nie ma mozliwosci, nie przyklei sie do tego hihi

reklama
hej
najmłodszy sprawdza od kilku dni mają wytrzymałość,
nie wiem czy to bunt dwulatka czy taki charakter,
tylko mnie to ratuje, że dalej tak dobrze śpi 4 h w ciągu dnia i noc cała

Ostatnia edycja:
Do góry