reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranhu Ja tez miałam wziasc ten co kate Cytrynian z NOW w proszku, ale jednak ze stanow drogo mnie wysylka wyniesie,( bo brata poprosze o wysłanie) a to tylko na miesiac wystarczy 1 opakowanie 275g bo trzeba dziennie 3 łyzeczki brac, wiec zostane przy tym do którego dawałam linka czyli to VitaminLife.com: Thompson Calcium Citrate Powder Unflavored - 150 g Powder - Calcium w 1,5 łyzeczki jest az 1050mg cytrynianu wapnia, opakowanie ma 150g, podziele to na rano i wieczór, a reszte to juz ser żółty i na sniadanie po 11-tej pije kubek kakao :) magnez mi słuzy w tabletkach , wiec chociaz tyle dobrze , wiec zostane przy magnefar b6 max 4 tabl dziennie biore :) kazda po 125mg magnezu.

Przegladnelam własnie opinie na temat poradni leczenia niepłodnosci i nie wiem, moze sie skuszę na Kielce... choc niby działanie maja standardowe tam Clo+ duphaston i ovitrelle... a u mnie to nie działa...a potem juz robia IUI...a w Krakowie opinia o Dr . Nie wyspany, nie przytomny na wizycie, lekarz zasypia, 10 min wizyty w tym 5 min drzemki Pana doktora....i jak ja mam isc do takiego ?? wow

Ostatnia edycja:
reklama
Airfix, te preparaty NOW dostaniesz bez problemu na eBay z UK, myślę jednak, że taka suplementacja jak opisujesz będzie bardzo dobra :tak: Co do stymulacji - nie chcesz wypróbować gonadotropiny bez kliniki niepłodności a po prostu pod nadzorem jakiegoś gina (czyli po prostu z monitoringiem)? CLO + Ovitrelle + Duphaston to przecież jedno z gorszych rozwiązań, do tego dostępne u większości ginów bez kosztów kliniki niepłodności ...opinia faktycznie mało zachęcająca do odwiedzenia pana doktora ;-)

cześć dziewczyny

my już po staraniach ...
wczoraj bawiłam się jak to powiedział mój m. w chemika :)
najpierw roztwór z limonki pózniej starania bez O
po 5 minutach sprawdzanie ph, które z żołnierzykami wynosiło 5 ph jakoś dziwnie mało ?
zbiłam rephreshem do 4,4-4,7 po pół godzinie znów troszke rephresh na paluchu i znow 4,7 ph i zasnełam :) :-Dobudziałam się godzine później poleciałam po tampon z limonki i znów zasnełam :)
wydaje mi się pewnie jak większość ze staraczek , że zbyt mocno się zakwasiłam no i teraz pytanie czy owulka przyjdzie planowo jutro :) i czy będzie mi się utrzymywac takie Ph
pierwsze koty za płoty ... wziełam ten cykl zupełnie na luzie tylko chciałam zapytac co mogę, a czego nie brać z suplementów do / po owulce ?

Airfix posłuchaj naszej szefowej Piranii :tak:Ja też nie znoszę tych "czopków" calcium citrate :(
dużo zdrówka dla synusia ...

Lilly miłego odpoczynku u siostry

Małe liski nie wiem skąd mogą być takei plamienia niestety :( Ja spróbowałabym podejść do ginka

Marchewka jak tam samopoczucie ?? tulisz już swojego szkraba

Piraniu no to już tylko 3 dni dzielą was od spotkania z tym małym futrzatym słodziakiem <3
byliscie w ogóle go wcześnej odwiedzić ? wiem, że są takie wizyty zapoznawcze po szczepieniach ?

Ostatnia edycja:
Marchew Gabrysiowi dobrze u ciebie, ale lada dzień będziesz go miała przy sobie :)

Piranhiu dzięki bardzo za odp :*Byłam wczoraj u gin - zbadała mnie, przepytała o wszystko, miałam przy sobie wynik z usg sprzed paru dni, jej diagnoza robocza na ten moment była taka że może zaszwankował progesteron, dostałam duphaston na 10 dni. Krwawienie nie z nadżerki - z kanału macicy. Jeśli to nie spadek progesteronu, to zostałaby opcja że może pęcherzyk w tym cyklu nie pękł tak? czy w takiej sytuacji wykres temp coś nam powie? nie dam rady finansowo w tym miesiącu wybrać się na usg, ale jeśli sytuacja w następnym cyklu powtórzy sie to na pewno zrobię po owu usg, może w takim razie zrobię sobie pełny monitoring - przed i po owu. Zastanawiam się czy na własne życzenie nie zepsułam sobie tego cyklu - stresuję się na pewno staraniami, przygotowania robiłam już pół roku wstecz...muszę wyluzować trochę, czuję że się nakręciłam..:)

Justi kciuki za owocny ten cykl :)

Roszpunka gdzie się podziewasz?

hej hej :)

marchew dalej nic ?? no dobrze a powiedz mi na kiedy masz dokladnie termin i co mowi gin ? tzn ile masz czekac ...az dos kutku czy dal Ci jakis termin w razie czegos do stawienia sie w szpitalu ?

justi pobawilas sie w chemika wiec na pewno teraz sie wszystko uda :D

małe liski oprocz oczywiscie Estrofemu ktory wydlyzyl mi dokumentnie I faze cyklu, mysle, ze zbyt dlugi czas picia ziolek O.Sroki nie pomogl w tej kwestii :zawstydzona/y: wiem ze one potrafia dzialac ponoc cuda, ale u mnie chyba jednak nie pomogly. Nooo ale teraz trzeba pozytywnie patrzec w przyszlosc, cos sie ruszylo wiec mamy wieksza motywacje do dzialania :)

piranha tez mysle ze cykle stymulowane pewnie by pomogly,ale spokojnie czekam na to co lekarz zadecyduje, bo kochana dwa ostatnie cykle tez byly bez estrofemu a trwaly prawie 40dni :zawstydzona/y:
A dla Nono to ja bym wiecej tych myszek kupila :-D u nas sa zjadane w okamgnieniu, wczoraj zorentowalam sie, ze kolejna pozbyla sie piorek z tylka :wściekła/y:

milla jak kochana u Ciebie ze starankami ? nie wiem czy ujrzalas juz I I dlatego przenioslam Cie na lipiec, odezwij sie z informacja :*

liluś milego wypadu do siostry kochana :*

matik dziekuje :D u nas na weselu tez bylo super ! Przenioslam Cie na lipiec juz z @, choc po cichu mam nadzieje, ze moze nie przyjdzie skoro jeszcze jej nie masz :)

zakrecia co u Ciebie ????

attachment.php

Starających się : 12
Oczekujących na staranka : 6

LIPIEC 2014 :

małe liski - termin @ 04.07 ( 1 cykl starań )
Roszpunka - termin @ 07.07 ( 2 cykl starań )
lilly78 - termin @ 07.07 ( 1 cykl starań )
Justi - termin @ 09.07 ( 1 cykl starań )
Elle87 - termin @ 13.07 ( 3 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 23.07 ( 14 cykl starań )
Matik2012 - termin @ 23.07 ( 15 cykl starań )
ilaczek - termin @ .07 ( 2 cykl starań )
Vivienka - termin @ .07 ( 2 cykl starań )
milla - termin @ .07 ( 2 cykl starań )

SIERPIEŃ 2014 :

maggie2205 - termin @ .08 ( 1cykl starań )
Dorcia - termin @ .08 ( 1cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

gdusia_ ( sierpień 2014 )
Annette ( sierpień 2014 )
Airfix ( sierpień 2014 )

kate.. (lato 2014 )

Katriina ( sierpień 2014 )

ania_g21 ( wiosna 2015 )

Ostatnia edycja:
nuska - termin wyznaczyli mi na 23 czerwca... mam czas do poniedziałku... jeśli nie uda się sn to w poniedziałek będę miała cc - wcześniej miałam cc więc mogę tylko przenosić o tydzień... jutro ostatni masaż szyjki mnie czeka - bleh...

Piranhu Widziałam na ebay własnie ten calcium z NOW Food Tyle ze powiem Ci drogo wychodzi jak na miesiac stosowania, ok 70zł z wysyłką. Zobaczymy za ile brat mi wysle tamten ;)
Co do gonadotropiny to chciałabym spróbować..tyle ze nie wiem jak zasugerowac ginkowi to we wtorek, nie wiem czy na nfz On sie podejmie tego, bo on strasznie sie boi hiperstymulacji, taki ostrozny ze nie wiem ;)
Czy w ogole po gonadotropine uda sie uzyskac 2 pecherzyki.... Ja mialam jeszcze pomysł Clo+ gonadotropiny, albo Femara + gonadotropiny. Cykl lipcowy chce miec juz symulowany zeby zobaczyc co i jak działa, wiec czasu mam nie wiele zeby kogos znajsc zeby nie zdarł ze mnie kasy. Bo w centrum medycznym u nas wizytka 150zł, do tego usg 80-150 zalezy ile sobie policzy, i ładnie naciaga pacjentki na wizyty i badania, obowiazkowo cytologia 90zł, nie wazne ze tydzien temu robiłas, masz zrobic tam i juz. Nie pochwalam czegos takiego.

Justi Trzymam kciuki oby sie udało ;) A ph po staraniach z zolnierzykami było niskie bo pewnie irygacje zrobiłas przed samymi staraniami co?? ;) Nie odczekałas godzinki ?

mar-chew Po prostu spokojnie wytlumacz synkowi ze na "tym" świecie też jest fajnie :) Albo zastosuj to co położna kazała kolezance zrobic - wysłała ją do domu żeby się z mężem przespała,tylko żeby dobrze się sutkami pobawił a za 2 godziny córcia na swiecie była haha Mar-chewciu trzymam kciuki oby to juz nie długo wszystko sie odbyło

male liski Ja się też rok temu tak nakręciłam że wszystko mi sie poprzestawiało, a na dodatek na 3 cykle 2 były bez owulacji - to dopiero zaszalałam ;) Ja spróbuje podejsc w tym roku bez szaleństw do starań, bo wtedy latałam w tą i spowrotem do łazienki, zakwaszanie, irygacje, paski... Masz Duphaston, miejmy nadzieje że się uda :)

reklama
jeszcze teraz widzę, że OvuFirend pokazał mi owulkę na niedzielę , kiedy Ja od soboty robie testy i jest na nich ewidentnie jedna kreska :( powiem wam, że w ogóle zastanawiam się mad tymi moimi tempkami , bo powinno się spac minimum 3 godziny u mnie nie ma takeigo nieprzerwanego snu, bo bąbel z reguły ok. 1 woła MAMA i musze po niego isc pozniej siku i śpi z nami,a jak idzie M. to jest wielki krzyk tak musze przyjsc Ja albo M. go bierze, a Wojtuś z wyrzutami dlaczego po niego nei przyszlam jak on mnie tak ładnie wołał.... pozniej czytamy 2-3 bajki i śpi .. do 5
Ja wciąż te temperatury dodaje o pól stopnia odejmuje jeden stopień ( wariacji można dostać)

Airfix odczekałam jakeiś 40-50 minut oczywiscie jak sie do czegoś zabralismy to moje dziecko zaczeło wołać MAMA i co ? znów siku :) hehe także norma ...

Marchewka dziewczyny dobrze mowia o tym masażu,albo zatrudnij m. albo idź pod prysznic i je troszke podrażnij prysznicem :) wielu dziewczynom to pomogło

Do góry