reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hello wszystkim:-)

male liski ciesze sie ze plamenie przeszlo.Mam nadzieje ze szybko wszystko sie unormuje.

piranha widocznie moze juz moj organizm sie buntuje... zastanawialam sie jeszcze nad jednym faktem... jak bralam dhea czy to moze mi tez wyniku tarczycy nie zfalszowalo?? Podwyżlo?? I teraz te tabl co biore na tarczyce przestymulowaly mi cos znowu.... kurcze głowa mi paruje od myslenia.
ciekawa jestem co mi ginek dzis powie z infekcja i z moja owulacja.

marchew oj ty sie bidulko nameczysz, ale pomysl jaka cie cudowna nagroda niedługo spotka!! Będziesz mogła tulic wymarzonego synka ♡♡♡ napewno dzis sie ruszy ;)

Elle ty nawet sie juz owulki doczekalas ;) zostalam ostatnia na polu walki :/ albo lepiej mowiac ostatnia w poczekalni :D

juz jestem po ginku niestety u mnie owulka juz byla albo w tym cyklu bedzie bezowulacyjny cykl bo nie ma żadnego dojrzałego jajeczka takze ja w tym miesiacu odpuszczam i laduje sily na lipcowy cykl.
Teraz mam nadzieje ze @ szybko przyjdzie ;)

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny wyczytałam w poradniku zdrowie i uroda, że cytrynian magnezu jest wykorzystywany jako środek wspomagający wypróżnienie, dlatego lepiej kupować magnez w postaci diglicynianów, chelatów aminokwasowych - glicynianów. Niby jak jest na opakowaniu znaczek Albion to właśnie jest taki magnez. znalazłam w aptece taki Chela mag B6 100 mg magnezu, zobaczymy czy faktycznie moje rewolucje żołądkowe się skończą ;)

dzien dobry wszystkim po dlugich nieobecnosciach :)

marchew trzymam kciuki zeby maly chcial szybko wyjsc :)
nie jestem wsatnie wszystkiego przeczytac bo nie bylo mnie ponat miesiac bo wszystko naraz sie zwalilo i brak czasu pozniej przeprowadzka brak neta do teraz nam nie podlaczyli jakas katastrofa;/ ale juz w domu to mam chwile czasu zeby kuknąć :)
czy ktorejs dziewczynie udalo sie jeszcze zaplanowac plec? i czy jakas zaszla w ciaze? ja to bym chciala byc znow w ciazy mogla bym tak chodzic caly czas to jest takie wyjatkowe uczucie :)
a tak wyglada teraz moj wczesniaczek :)
10385492_523484634419569_6296812710473008004_n.jpg
10514643_523482944419738_5742609546603788077_n.jpg10351674_523481361086563_3171704216713531438_n.jpgDSC08166.jpgDSC08272.jpg

pozdrowienia dla wszystkich i oczywiscie kciuki zeby każdemu sie udało:)

Załączniki

• 10514643_523482944419738_5742609546603788077_n.jpg
    10514643_523482944419738_5742609546603788077_n.jpg
    32,7 KB · Wyświetleń: 53
  • 10351674_523481361086563_3171704216713531438_n.jpg
    10351674_523481361086563_3171704216713531438_n.jpg
    28,9 KB · Wyświetleń: 49
  • DSC08166.jpg
    DSC08166.jpg
    27,7 KB · Wyświetleń: 49
  • DSC08272.jpg
    DSC08272.jpg
    17,9 KB · Wyświetleń: 48
małe liski a Ty monitorowałaś cykl u ginekologa? zastanawiam się nad monitoringiem, ale nadal nie wiem jak to zrobić z tą metodą 0+12 na dziewczynkę. Przypuśćmy, że ginekolog określi mi dzień owulacji, ale od kiedy mam liczyć te 12 godzi, przecież nie powie mi o której godzinie jajeczko pęknie??

a może lepiej postarać się 2 dni przed owulacją?, jak większość z Was działa?

mam jeszcze takie pytanie czy ktoras z mama miala u dziecka obnizone napiecie miesniowe? u nas ma natan pewnie przez to on byl taki spokojny i wygiety w litere c chodzimy na gimnatyke caly czas juz jest lepiej ale jeszcze jednak duzo pracy przed nami ... jesli ktos mial taki przypadek to dlugo trwalo u was zeby dziecko bylo tak aktywne jak rówieśnik? i czy to calkiem minie czy jeszcze moze sie jakos naworcici czy cos i jak bylo z chodzeniem i siedzeniem ? widze duza roznice w rozwoju natana a nadii i colina ale jednak licze sie z tym ze przyszedl predzej na swiat i mu lekko nie jest :) jeszcze zostaly nam takie objawy jak ciagle jezyk na wierzchu ale chociaz jak spi to go chowa :) w raczki juz ladnie wszystko bierze i sie bawi ale jednak stopki nie ;/ glowe tez trzyma jak lezy na brzuszku ale iastki co chwile zacisniete ;/

cześć dziewczyny, mam pytanie czy u którejś ze starających sie kobiet bywało, ze owulacja nie wystąpiła jakiegoś miesiąca? ja powinnam dostać pomiędzy 21-25.06 ale dalej nic, testuje dwa razy dziennie i nie wiem czy to moze byc normalne czy powinnam sie martwić? cyke mam nieregularne wiec jeszcze mam nadzieje ze przyjdzie ale stresuje sie... :-(

daria sliczne masz dzieci.Super fotki!!!!

ola ja byłam dzis u ginka i powiedzial ze w tym cyku owulka byla juz albo bedzie najprawdopodobniej bezowulacyjny :/ takze nie jestes sama i glowa do gory.Kolejny cykl powinien byc lepszy.

Vivienka a powiedz mi robiłaś testu owulacyjne? jest możliwość zeby testy nie wykazały owulacji? hmm jak czesto takie cylke bezowulacyjne moga wystepować wiesz? kurcze no ..

ola tak robilam testy nawet 3 razy dziennie. Nieraz wystepuja cykle bezowulacyjne i wówczas taki cykl trwa tyle co normalne z owulka.

A tutaj dla ciebie info :
[h=1]Co powoduje brak owulacji? Jak często u zdrowej kobiety może wystąpić cykl bezowulacyjny?[/h]Cykl bez owulacji może zdarzyć się każdej zdrowej kobiecie i jeśli występuje nie częściej niż raz, dwa razy w roku najprawdopodobniej nie ma powodów do zmartwień. Ale jeśli mierzysz temperaturę i sprawdzasz pozostałe wskaźniki płodności (np. śluz szyjkowy), a OvuFriend przez kilka cykli nie zaznaczy na Twoim wykresie owulacji lub zaznaczy ją linią przerywaną (OvuFriend zaznaczył owulację na moim wykresie linią przerywaną, co to oznacza?) warto skonsultować się z lekarzem i przeprowadzić monitoring cyklu, aby sprawdzić czy owulacja występuje.
Jest wiele powodów wystąpienia cyklu bezowulacyjnego. Najczęstszą przyczyną są zaburzania hormonalne, które mogą być spowodowane silnym emocjonalnym stresem, zbyt intensywnymi ćwiczeniami, skrajnie niewłaściwą dietą, zaburzeniami wywołanymi zespołem policystycznych jajników (dość częsta przyczyna cykli bezowulacyjnych), chorobami tarczycy oraz hiperprolaktynemią. Jaka dokładnie jest przyczyna cykli bezowulacyjnych może stwierdzić tylko lekarz ginekolog po wykonaniu odpowiednich badań (m.in. badania USG oraz badań hormonalnych krwi) i szczegółowym wywiadzie z pacjentką. Lekarz po zbadaniu przyczyny braku owulacji wyznaczy sposób leczenia. Zazwyczaj odpowiednie leczenie farmakologiczne szybko przywraca równowagę hormonalną w organizmie i tym samym przywraca owulację.

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny. Dawno mnie nie było, ale jakoś mi było nie po drodze. Jak się dzień, dwa nie poczyta, to ciężko się wbić w ten rytm. W pracy teraz młyn był, ale widać wakacje na horyzoncie. Jeszcze w poniedziałek mam konferencję, a na początku lipca egzamin :baffled: Jak mi się nie chce uczyć... :crazy:

U mnie już po owu. Teraz pozostało tylko czekać. Za około tydzień będzie jasne, że znów wybiłam wszystkie żołnierzyki.

Czytałam, że Ewelin zachwalała o+12. Ale skąd mam wiedzieć, że owu już była, jak nie czuję bólu? W dodatku jeszcze dzień po owu szyjka była bardzo miękka i otwarta. To chyba nie metoda dla mnie.

Widziałam, że małeliski już zadziałała. Nie wiem jak reszta dziewczyn... Pozdrawiam wszystkie.

Do góry