reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

vivienka to było przejezyczenie moje myślałam o niższych a napisałam wyższe, przepraszami I juz poprawiłam chodziło mi oczywiscie o niższe niż zwykle temperatury, Piranha pisała kiedyś, że niższe niż zwykle temperatury podstawowe ciała świadczą o wyższym estrogenie a to jest dobre dla Ciebie :* nie smutkuj, czasem są jakies plamienia w cyklu... ja tez miewam nie raz...

reklama
Airfix nie załamuj się kochana - będzie wszystko dobrze, pójdź do dobrego lekarza, żeby przepisał ci wit d na receptę w większej dawce, nie chce cię w błąd wprowadzać ale wytyczne co do łykania wit d i norm zmieniły się w ostatnich czasach. Mi 2 lata temu w badaniu krwi wyszło 8 jednostek wit D - tak więc ostry niedobór :) w 2 miesiące łykając vigantoletten wyrównałam poziom wit d bodajże miałam 40 jednostek, łykałam tabletki marzec kwiecień kiedy słońca praktycznie nie było. Teraz mamy piękną słoneczną pogodę, korzystaj ze słońca. I ja nie łaczyłam wit d z wapniem i magnezem - magnez łykałam oddzielnie odstęp min 2 godziny (tak mi mój lekarz doradził - podobno wapń albo magnez obniża wchłanianie wit d, tak więc lepiej łykać oddzielnie te rzeczy). Jeśli trzeba będzie poczekać miesiąc, dwa jeszcze ze staraniami, to poczekaj - bo robisz bardzo dużo żeby dołączyła do was teraz córcia i szkoda by było zmarnować takie ładne przygotowania :*

Marchew
masaż szyjki zazwyczaj przyczynia się do rozpoczęcia akcji - ale to może nastąpić za kilka kilkanaście nawet godzin. Tak więc czekamy razem z Tobą - nie zdziwiłabym się jakby Gabryś zechciał tej nocy wyjść :) zobaczymy :)

Vivienka dziękuję :) Mogłabyś mi przypomnieć co Piranha napisała ci a propos antybiotyku branego przez m. - działa chłopczykowo czy dziewczynkowo? wiem że może podwyższać ph ale chyba Pirahna wspominała o jeszcze jakimś aspekcie...? i tak chyba zaryzykujemy, jeśli mocno zakwaszę się po staraniach to szybciutko ph obniżymy, chyba że szefowa doradzi żeby odpuścić ten cykl

dziewczyny miłego wieczoru - muszę kończyć, bo chłopcy biegają mi na golasa po mieszkaniu, zaraz będzie kąpiel, lulu :), a potem muszę ogarnąć mieszkanie i mężusiowi kurczaka zrobić na jutro do pracy ;). dzięki wam wszystkim za miłe słowa i obiecuję że jeśli wyjdzie z naszych starań Agniesia to dokładnie spiszę co jadłam - ja po prostu trzymam się dokładnie tego co napisała w książce Tamara, nie jem nic co jest spoza listy plus teraz ograniczyłam kalorię, i zero dodatkowego tłuszczu, jogurty mleko wybieram te które mają 1-2% tłuszczu

male liski Ja moje starania w tym roku planuje tylko na sierpien i wrzesien, potem odpada z racji tego ze nie dam rady chodzic w zaawansowanej ciazy latem, a na zime juz nie chce maleństwa- już jedno urodziłam zimą i byle spacerek się kończył zapaleniem oskrzeli...brr Mam ochote na maleństwo wiosna/latem i na cieszenie się nim od pierwszych dni życia :)słoneczko a potem spacerki....achhh...
Katriina Byłam w aptece spytac o ten devikap i farmaceutka powiedziała ze to za słabe będzie... yjss... W srode mam wizyte u lekarza rodzinnego to cos zadecyduje z nią, a we wtorek endokrynolog...zobaczymy

A wiecie czego sie nabawiałam przez diete dziewczynkową ?? ;-) nietolerancje na zyto miałam od jakiegos czasu, a tu zaczełam pić inke z mlekiem, a tam zyto i jęczmień, podrażniło mi jelita, ale nie wiedzialam ze to to,potem sie zorientowałam, ale to nie jeszcze najgorsze.... pisalam ze juz 3 tyg mam biegunke... myslalam ze to z choroby, potem stwierdzilam ze to po wapnie ( brzuch mnie nie boli) ale biegunke mam 10-15min po zjedzeniu czegokolwiek dziewczynkowego , dokupilam osłone/probiotyk i zamiast 2 kapsulek bralam 4 na dzien, dalej to samo, kupilam nifuroksazyd i dalej to samo i to mi dało do myslenia...i o 18-ej poszłam do apteki po Lactocontrol, wypiłam tabletke i szok, ulga jak nie wiem. Brzuch mnie nie bolał w ogole, ale teraz czuje normalnie taka lekkosc w brzuchu... okazuje sie ze mam nietolerancje laktozy :-D Takze musze wiecej tostów z serem zóltym jeść bo jogurty musze ograniczyc, dołoże tylko mleko z kakao ( bo dzis mi nawet bardzo nie zaszkodziło ) zamiast inki z mlekiem... ehhs mam nadzieje ze cos z tego wyjdzie

Mam cos dla staraczek dziewczynkowych ;) suszarka z jonami ujemnymi :D SUSZARKA BOSCH PHD5767 BrilliantCare Quattro-Ion (4333254341) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Na pewno będzie moja :D a i włosom wyjdzie na dobre

Ostatnia edycja:
Wy mnie lepiej nie straszcie akcjami nocnymi bo mąż na nocki pracuje :-p

Airfix - podobno dużo Polaków ma nietolerację laktozy i o tym nie wie (tak mówią w reklamach :-p)

Vivienka - ja to mówiłam mężowi, że jeśli to dziewczynka to przez niego bo się do diety nie chciał dostosowac :-p

hej laski,ja tylko na chwile.wklej do jutra zdjęcie małej. jak któraś nie zdązy to napiszcie wkleje jeszcze raz.
Lili ja co do diety to myśle że truskawek nigdy ni bedzie za duzo. ogólnie stosuj jak maran radzi wszystko co wskazane w diecie dukana.

Musze sie jeszcze pozalić jaką głupote dzisiaj zrobiłam. szłam z chłopcami do domu i starszy mówi że chce do cyrku wiec mowie spoko pogadam z dziadkiem. zaraz na tablicy ogłoszen wisze ogłoszenie cyrku i takie bilety ze z nim tylko rodzic płaci a dzieci gratis, chcac to oderwac mowie do chłopców przytrzymajcie wozek i robie dwa kroki w strone tablicy i odrywam te kartki promocyjne, odwracam sie a chłopaki zostawili wozek - a wozek stoczył sie na bok na ulice,. to była sekunda, dobrze ze samochód nie jechał bo byłaby tragedia. mam nauczke ze dzieci to dzieci i ufac im nie mozna. a moj starszy mi ciagle tłumaczy ze on juz chce sam przechodzic przez ulice, ze jest juz rozwazy. mieszkam nie przy głownej ale bardzo ruchliwej ulicy a w tamtej chwili serce mi zamarło.
A to moja mala, jest cudna, naprawde pomimo zmeczenia to jak zamarudzi to lece do niej w podskokach, zreszta nie tylko ja cały dom dla niej zwariował. a chłopcy to nawet mnie popedzaja jak płacze ze szybko mamusi ona chce cycuszka.

Ostatnia edycja:
Hello! Dziękuję wszystkim Wam i każdej z osobna za przemiłe życzenia. Dzieciaczki mi dziś tak w kość dały, że ledwo wiem jak się nazywam ;-), dosłownie czułam się tak jakby czas się cofnął o rok (a wtedy było mi znacznie ciężej), mam nadzieję, że to był tylko jednodniowy regres a jutro znów będę mieć w domu 4-latka i 2-latkę :-D

Andziak
, śliczną rodzinę tworzycie, Jędruś jest słodziutki.

Roszpunka, pH to tylko jeden z 7 czynników, obniżysz irygacją czy Replensem/Rephreshem i będzie dobrze, gorzej gdy hormony nie sprzyjają a Twój estradiol i testosteron są bardzo dziewczynkowe, ciekawa jestem strasznie Twojego progesteronu.

gdusia, moim zdaniem możesz się już starać w pierwszym stymulowanym cyklu (będziesz przecież chodzić na monitoring więc wiedzieć na bieżąco jak się sprawy mają), jeśli Ci się jednak nie spieszy to możesz pierwszy stymulowany cykl potraktować jako obserwacyjny. Strasznie długa FF, to czekanie na owulkę musi być męczące, to Twoje FSH było dość niskie i ja bym spróbowała stymulacji owulki.

Marchew, będę trzymać kciuki by synuś postanowił terminowo opuścić swoje ciasne już M-1 i przytulić mamusię z drugiej strony brzucha :-) Masaż szyjki często pomaga przyspieszyć przeprowadzkę, jak się czujesz?

zakręcona, imprezka bez szaleństw ale najważniejsze, że dzieci zadowolone :-) Super, że u Igorka wszystko w porządku. Na jakie kolory malujecie mieszkanko? Ja teraz z żywych kolorów przechodzę stopniowo w stonowane skandynawskie odcienie :-), pomalowałam pokój Beckersem Capuccino i strasznie mi się spodobał ten kolorek.

małe liski
, jeśli antybiotyk nie podniósł znacząco pH nasienia (pH powinno wynosić 7-7,5) to ja bym się starała :tak: Dzięki kochana, dzieciaczki zadowolone :-)

mamakaja, hehehe, u mnie na top-liście też był Igor ale M odrzucił tą propozycję i chciał koniecznie Krzysia, było to jedyne imię, które oboje zaakceptowaliśmy. Krzyś ma na drugie właśnie Piotr, Michał też cudne imię.

Airfix
, trzymam kciuki by udało się stworzyć roztwór doskonały :-D Ja w sobotę idę sprawdzić poziom TSH, jakoś tak nie wiem dlaczego ale czuję, że mam podwyższone. Kup sobie na Allegro witaminę D3 i łykaj przez miesiąc razem z Mg, potem dołącz wapń, będzie dobrze. Ja miałam poziom D3 w okolicy 8 a siostra niepoliczalny określony jako < 4 (po 3 miesiącach łykania D3 w dawce 5000 iu miała piękny wynik powyżej 40), pomimo to mój wapń był w górnej granicy normy :-) Może dzięki podniesieniu poziomu D3 miną niektóre dolegliwości, które Ciebie nękały.

czarna perła, strasznie jestem ciekawa kto tam u Ciebie zamieszkał i czekam niecierpliwie na podgląd nuba, wierzę, że Twoje marzenie już się spełniło i rośnie sobie zdrowo ...i różowo :-)

Vivienka, łykaj w FL po 1 tabletce B-100 dziennie, myślę, że niepokalanka w FL też możesz dorzucić, Mg brałabym jednak dopiero po pozytywnym teście ciążowym. Skoro masz niższe tempki to dobrze - znaczy to, że estradiol jest prawdopodobnie wyższy, właśnie zerknęłam na wykres i jest on bardzo estrogenowy :tak:

Justi
, dzięki kochana, niestety zdjęcia robiła ciocia M i wyszły wszystkie rozmazane :-(

kate, cały czas się zastanawiam jakby u Ciebie obniżyć testosteron i estrogen.

ewelin, prześliczną masz córeczkę, po prostu do zacałowania, nie dziwię się, że wszyscy są w niej zakochani. Całe szczęście, że nic się nie stało, nie obwiniaj siebie bo niestety nie wszystko potrafimy przewidzieć, dobrze, że masz nad sobą Anioła Stróża, też niejednokrotnie znalazłam się w sytuacji gdzie było tylko o włos od prawdziwego nieszczęścia.

Wiecie może co u Nuuuśki?

Dobrej nocki, kolorowych snów a rano potrzebującym pięknych tempek!

Airfix, vitrum d3 ma dobrą dawkę wit D3 - u nas lekarze polecają, bo strasznie dużo ludzi ma niedobory, ew możesz kupić w kropelkach tylko, one są na receptę.
Piraniu, owu chyba była, ale co z tego, skoro nie mogłam wyhaczyć jej momentu :(.
w piątek jedziemy na tygodniowy urlop i potem idę do gin - najpierw państwowo, zobaczę co ona powie. Potem pójdę prywatnie i będę najwyżej chodzić tu i tam. Pewnie takie usg z dwóch rożnych aparatów i lekarzy może namieszać, ale spróbuję.
Ja się strasznie boję, że mogą być dwa pęcherzyki. Nie podołamy finansowo wtedy :(

Ewelin, jakie śliczności :). Uściskaj ją ode mnie!

Miłego dzionka!

hej dziewczynki

Nie bylo mnie, bo od czwartku bylismy na wsi, nie bralismy komputra, takze brak totalny kontaktu ze swiatem, a wczoraj mialam taki mlyn jak to przy poniedzialku ze nie zdazylam zajrzec i nadrobic :zawstydzona/y:
Przez ostatnie sytuacje z chorobskiem nie mierzylam tempek, przez co nie wiem kiedy byla owu, ale jestesm prawie pewna ze w zeszlym tygodniu, miesiac niestety zaliczam do straconych z powodu braku staranek w czasie owulacyjnym ale mam nadzieje, ze uda Nam sie pelna para ruszyc w kolejnym cyklu.

piranha jestem :** chcialam do Ciebie dzwonic, ale mowie - aaaaaa pewnie Kaja z Krzysiem molestuja Cie od rana wiec nie bede zawracac glowy :wściekła/y: Wyglada na to, ze owu w tym cyklu byla wczesniej, podejrzewam tak z tego chocby wzgledu, ze sluz juz typowy po, a wczoraj zmierzylam tempke i byla powyzej 36,7 takze mam nadzieje, ze cykle wracaja do normuy. Choc nie powiem, glupio sie czuje, bo pierwszy raz od ponad roku nie wiem kiedy moge spodziewac sie @ :-p
Jak tam Nono kochana ?? czy dotarl juz do Was czy jeszcze czekacie ?

Niestety moje problemy z praca zaczely sie na dobre, wyplate jak powinnam dostac tydzien temu tak nie mam jej do tej pory nie wiadomo kiedy bedzie bo okazalo sie, ze komornik poblokowal konta firmy, czesc podobno bezprawnie, no ale trzeci tydzien walcza juz o to, zeby cos ruszylo i nic, lekarze zaczynaja sie buntowac, jedna lekarka juz sie zwolnila takze na prawde nie wesolo. Do tego w sobote mielismy jechac na slub znajomych o ktorym pisalam wczesniej, i nie wiem co z tego bedzie, bo tak jak komplet do kawy jest juz zaplacony i wyslany do Nas przez kolezanke, tak Łukasz niestety nie ma za co kupic ciuchow, do tego nie musze mowic, ze nie ma co wsadzic do koperty, takze boje sie najgorszego, ze jesli nic nie ruszy do czwartku bede musiala odwolac Nasza obecnosc...:no: wstyd po prostu ach...:no:

justi odpisze Ci Slonko na pw popoludniu, teraz juz nie zdaze, ale mysle ze cos zaradzimy :)*

marchew Ty nadal w dwupaku jak widze :D wiec nic sie nie zmienilo jak mnie nie bylo :)) na ktorego masz dokladnie termin kochana ? Czy bedziesz czekac na rozpoczecie akcji porodowej w domku, czy masz jakis termin do szpitala ? oczywiscie nieustannie trzymam mocno kciuki za Was :**

matik udanego urlopu, wypocznij, nabierz sil i wroc z podwojna werwa do dzialania !! :-)

zakrecia hej kochana moja :* piekny pokoik, strasznie podobaja mi sie takie wzory, musisz koniecznie zrobic zdjecie kiedy Wasz pokoik dla Igorka bedzie gotowy, jestesm ciekawa efektu ! W ogole jak przeprowadzka ? jestescie juz na nowym mieszkanku ? :)

Airfix kochana ja Cie prosze, nie podlamuj sie !! nie mozesz ! na pewno wszystko sie wyprostuje, juz piranhi w tym glowa zeby bylo dobrze przeciez :tak: kiedys czytalam wlasnie ze przy niedoczynnosci moga byc odchylenia od niektorych wynikow badan, u mnie suplementy ewidentnie namieszaly co nie co, glownie rozregulowaly cykle, ale za Ciebie i Twoja suplementacje trzymam mocno &&&&&&&&& masz mi obiecac ze glowke bedziesz trzymac wysoko w gorze !!

aljul co u Ciebie ? :)

Czy ktos zafasolkowal jak mnie nie bylo, cos sie waznego podzialo ??? :D
czy ktos ma wiesci od kiry ?? Kiruś odezwij sie co u Ciebie :-(

Milego dzionka dziewczynki, zajrze potem, musze odkopac Nasza zaczarowana liste, bo nie wiem gdziw zniknela :)

Ostatnia edycja:
dzień doberek dziewczyny

Nusiu :) czekam wtakim razie na wiadomość :* kochana powiem ci , że faktycznie nieciekawie dzieje się u ciebie w pracy :( oby twoja wypracowana wypłata pojawiła się na twoim koncie jak najszybciej, bo w końcu należy ci się jak przysłowiowemu "psu buda"
pewnie teraz odpoczeliście to w nowym cyklu zadziałacie z dwojoną siłą &&

Piraniu
na pewno jakieś zdjęcie uda ci się wybrać , a rozmazane to może ciocia dusza artystki :) i specjalnie wam takie zdjęcia robiła
Gdusia czemu myślisz o dwóch pęcherzykach ?? masz jakieś predyspozycje , że mogą się one pojawić ?

Piraniu tak się zastanawiam skoro Ty jesteś jedna z bliżniaczek to Kaja ma spore szanse by też mieć ciąże bliżniaczą ? dobrze myślę, że to tak działa na co drugie pokolenie ?

AIRFIX hehe co ty za cuda znajdujesz :) powiem ci , że suszarka bardzo ładna no i te ujemne jony :) ahh chciało by się ją mieć niestety moja stara działa jak szalona , a może ona też jakieś jony w sobie ma hehe można się troszke połudzić :)
powiem ci, że Ja urodziłam Wojtusia 31.07 i też było mi ciężko bo upały dawały mi nieźle popalić :(
chciałabym by kiedyś się udało bym mogła urodzić wiosną :) ale chcieć w moim przypadku to nie znaczy móc ...

Marchewka też słyszałam, że masaż szyjki jest dość bolesny , a niechciałam cię straszyć, ale też wiem od nie jednej mamuśki, że jest bardzo skuteczny :) także trzymam kciuki za możliwie najmniej bolesny szybki poród :*

Ewelin Niunia śliczna <3 dobrze, ze nic się nie stało :( eh z dziećmi trzeba mieć głowę dookoła głowy i wciąż za nich myśleć

Vivienko masz rację z tych TSH spróbujemy i z tym podwyzszonym choć ... nadzieji za wielkiej to nie mam zobaczymy jaki progesteron wyjdzie mi w tym cyklu ...
Byłam wczoraj u lekarza ogólnego, bo tak pokierował mnie mój gin, ale co usłyszałam :( , że wymyślam .. moje TSH mieści się w normach noż kurde przeciez widzę, że mieszcze się w widełkach,ale też wiem po przeczytaniu całej mnóstwo artykułów, że powinnam mieć starając się o bąbelka ok 1-2 , a nie ponad 3 :(
kazał zrobić mi oczywiscie prywatnie, bo skierowania nie moze wypisać FT3 I FT4 , oraz USG tarczycy, bo wg niego samo TSH jest w porządku :(
także jestem w czarnej d...

Ostatnia edycja:
reklama
Hej:)

Ewelin cudo masz córeczkę, słodka jak nie wiem co!
Nuska hello :) to pewnie sobie wypoczelas :) należało Ci sie :)
Justi lepiej idź do innego lekarza bo ten jakiś nieogarniety skoro nic Ci nie przepisał, dziwne.... Przecież ewidentnie masz za wysokie tsh....
Marchewcia " only 8 days to go" !!!!! Ale jaja !!!!!!
Piranha teraz juz wiesz ze mam wielki dylemat co do imienia, wszystkie sa śliczne:)

Miłego dnia :-)

Do góry