reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

wszystko wiadomo, wymaz zrobiony, są paciorkowce, klasyczna angina. M dostał oczywiście antybiotyk, lekarz powiedział żeby absolutnie teraz nie starać się o dziecko, przełożyć starania na za miesiąc, że antybiotyk może wpłynąć uszkodzić plemniki (?) poza tym ja też muszę teraz dbać o siebie bo mogę za parę dni zarazić się. Rozsądek też mi tak podpowiada żeby przełożyć starania :( szkoda

trzymam kciuki za was dziewczyny &&&&&&&&&&&&& te cykle mają być dla was szczęśliwe :)!

...dziś rano zrobiłam serniczek na zimno z serków waniliowych z galaretką i truskawkami - miał być tylko dla mamy i starszego synka bo uwielba takie ciasta (po mamusi :)), zjem chyba pół tortownicy żeby sobie odbić tą dzisiejsza wiadomość :) ale oczywiście zdrowie najważniejsze - niech mąż się kuruje

Matik zdrówka dla was, bo chyba napisałaś że i ciebie dopadło cholerstwo...

reklama
Cześć dziewczyny
rzadko pisze ale co jakis czas was podczytuje. Dokładnie rok temu dowiedziałam się ze jestem w ciązy-z sentymentu chyba nigdy nie przestanę tutaj zaglądac.
Matik zdrówka dla synka
Marchew tobie gratuluje synka Gabriel śliczne imię :) naprawde chłopcy są cudowni. I życzę szybkiego rozwiązania.
małe liski tak antybiotyk podnosi ph więc uważaj. Ja tak dla sprawdzenia zmierzyłam ostatnio ph i wyszło 7,0. jak sie starałam to przez te wszystkie suplementy i zakwaszacze miałam 4,5 więc chyba z natury mam skłonność do wysokiego ph wiec teraz nie dziwi mnie to ze mam dwóch pierwszych chłopców.
Roszpunka ja tez stosowałam ten lacibios Femina o ph 3,5 i dla mnie był super. Co do zakwaszania to rephres był spoko ale moim zdaniem warto uzywac sylk i ten tampon z limonką.
Anna
trzymam kciuki za przeczucia, czekam na USG juz niedługo powinno cos byc widac.:)
Elmo dla ciebie i małego buziaki niedługo cos skrobne na maila, my juz po chrzcinach a za dwa tygodnie zaczynamy remont. tak wiec nie mam czasu a jak juz pisałąm myśle o was codziennie.
maran dobrze zrozumiałam zaczełaś starania? jak tak to ogromniaste kciuki
reszta dzieczyn pragne sie przywitać- cześć.
krystian a gdzie ty sie podziewasz?
a wiadomo co u polisi, antosi nie wiem czy nie doczytalam czy dziewczyny nie pisza.

Ewelin fajnie, że odezwałaś się, dawno cię tutaj nie było - jak Gabrysia? jak chłopcy reagują na małą siostrę? dobrze zapamiętałam staraliście się o Gabrysie 16 godzin po bólu owu? u mnie ph było niższe na samej diecie, idealnie dziewczynkowe, od momentu jak zaczełam łykać suplementy podwyższyło się i jest w okolicach 5. Ale myślę że gdybym w ogóle nie stosowała tych wszystkich rzeczy: diety suplementów byłoby na pewno jeszcze wyższe - ja jadłam zero nabiału :) i masę owoców

ewelin00 Pokaż nam kiedyś Twoją księżniczkę ;) Może na grupie jak nie chcesz tu :) Właśnie ciekawi mnie jak bracia regują na siostrzyczkę małą? Bo szczerze to ja sie boję, różnica by była 6,5 roku , a mój synek nie przepada za małymi dziećmi

A co z Dorcią? My chyba zaczynami starania w tym samym miesiącu.

male liski Ty jestes tak przygotowana że nie ma innej opcji żeby się nie udało :) A powiedz mi czy duzo mleka, kakao dziennie wypijasz? Bo ja ograniczyłam po wpisie Piranhy, i ile serka białego?

Jadłyście moze ciasteczka owsiane z orzechami z Biedronki? Byłam dzis na badaniach to weszłam i wziełam. Tych orzechów to tam jest maluśko , jednym jakos 1,5%, a drugich 1,4 % , wzilam z racji tego ze owsiane, a ja owsianki nie jem, nie lubie. Moze dobre by były na śnaidanko? tak ze 3 szt 481) Bonitki Ciasteczka owsiane z orzechami, Tago, Biedronka

Male liski kurcze szkoda, ze ta angina Was dopadla teraz.... ja na angine zawsze stosuje wode utleniona i nigdy nie biore antybiotykow a miewam angine przynajmniej 1 w roku... ale ja jestem hardcorem ;)
Eweline pokaz nam Gabi please no ja planuje splodzic syna co by rodzina byla pelna w 100% i mam nadzieje, ze uda mi sie tego dokonac... juz z mezem planujemy konkrety ;)
Milego dnia wszystkim i duzo zdrowia

Hej dziewczyny. Ja rownież Was cały czas podczytuję ale nie pisze nic bo nie chce sie wcinać w planowanie :)
U mnie leci 26 tydzień ciazy, wczoraj miałam wizytę u lekarza, niestety cały czas mam problem z lozyskiem. Znajduje sie ono niecałe 2 cm od ujścia wewnętrznego szyjki. Martwię sie cały czas jak to będzie.
Mimo wszystko trzymam za Was mocno kciuki:) za każda z osobna:)
Pozdrawiam:)

Dziękuje za życzenia zdrówka Wam wszystkim
Małe liskinie nie ale ja już 3 tydzień mam wysypkę na plecach piersiach brzuchu i karku lekarz powiedział ze to alergia , tylko ciekawe na co skoro nic nowego niej a ona ciagle wyskakuje

Airfix Ja jadłam kiedyś te ciasteczka :) do szklanki mleka czy kawy inki idealne :) wlasciwie to o nich zapomniałam... pewnie dlatego, że mają jakąś tam większą bądź mniejszą zawartość cukru ...
Ewelin jesteś przykładem , że marzenia się spełniają :)
Vivienko a powiedz mi jaki miałaś poziom TSH gdy poszłaś z nimi do endo ?
u nas panstwowo wizyty za ponad rok :O szukam kogoś prywatnie,ale może najpierw skontaktuje się z ginkiem licze, że przyjmnie mnie w najbliższy poniedziałek :)
dzwoniłam nawet do mojej mamy naściemniałam, bo przeciez nie przyznam się, że się staramy :zawstydzona/y:ona od chyba 30 lat sie leczy u endo,ale niestety mi nie pomoże , bo termin ma też na za rok :( a wszystkie jej kolezanki chodzą na kasę chorych.... nie prywatnie

Napisałam do Nusi ona mieszka blisko mnie może zna jakiegoś endo :)

Mamakaja trzymam kciuki by szyjka się uspokoiła i żeby żadnych problemów nie stwarzała :* &&&

Małe liski ehh no to widzę, że i u ciebie kiepsko z staraniami w czerwcu :zawstydzona/y:ehhh wszystko nie jest tak jak być powinno ...

Mamakaja trzymam kciuki żeby było wszystko w porządku

Airfix dzięki :) mąż mnie teraz też pociesza i mówi żebym wyluzowała trochę z dietą bo na pewno będzie z naszych starań dziewczynka :), ale będę się raczej trzymała jej. Dziś odpuszczam, robię sobie dzień dziecka - właśnie zjadłam sernik na zimno z galaretką, pychota, a wieczorem robię pizzę. W diecie LE, Piranha podawała kiedyś linka do wytycznych tej diety, wrzuciłam go na wątku dziewczynkowym na priv - jest tam napisane że rzeczywiście dieta dziewczynkowa LE to dieta niskokaloryczna, niskotłuszczowa i właśnie niskoproteinowa. Znalazłam tabelkę produktów z info o białku Tabela produktów bogatych w proteiny | Dieta Proteinowa - przeliczając, wyszło mi że codziennie można wypijać ok 500 ml mleka, jogurtów, kefirów do tego można ewentualnie jajko ugotowane albo 100 g ugotowanego kurczaka - tak żeby nie przekraczać założenia z diety LE (białko 40-50 g dziennie). I to też pokrywa się z tym o czym pisze Tamara - ona zaleca by wypijać ok 2, 3 szklanki mleka dziennie a kurczaka, ryby jeść w małych ilościach. Zerknij na zawartość białka w serach - jest go znacznie więcej i tu trzeba by było się pilnować (100 g sera białego to 22 g protein).
Ale podpytaj się może o to jeszcze Piranhi

Ewelin i ja się dołączam do prośby o zdjęcia Gabi :) plus jeszcze twoich chłopców - może wrzuć nam na priv

reklama
Ewelin- często myśle o Tobie:) usg mam 14 lipca , może wtedy dostane jakieś dobre zdjęcie żebyście mogły zerknąć;) dołanczam się do dziewczyn i proszę o zdjęcia dzieciaczków:):):)

ja czuje się niby dobrze:) jedyne co mi teraz przeszkadza to to że co troszkę chce mi się sikać..... mam taki nacisk że nie mogę:)

Do góry