reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Manantha dzieki za pamięć już lepiej dziś tylko 2 razy delikatnie coś go zabolało tempke ma niska ale jak zmierzyłam drugiemu to tez tak ma 35.60 wiec to norma czyli raczej już ok widocznie jakiś wirus ale w Polsce i tak porobie wyniki , teraz już nie mam czasu

reklama
Justi_ Faktycznie TSH wyższe niz powinno być w staraniach, powinno być w przedziałe 1-2, porozmawiaj z ginekologiem jak On to widzi. Ja w pierwszej ciąży nie wiedziałam o tym TSH że powinno być niskie, miałam 3,60 , ciąże donosiłam, nie było problemów... jednak w dzisiejszych czasach lepiej dmuchac na zimne. Nie wiem czy jest to powód do odpuszczenia cyklu, wybór nalezy do Ciebie... ale jak zaczniemy się nakręcać tym co musi być,a tym co jest faktycznie w naszym organizmie to pojawia się dodatkowy stres, chodzenie po lekarzach, i nie masz pewności czy po miesiacu to TSH spadnie do tej granicy....Ja leczę się rok, z TSH 4,20,potem 5,60 zeszłam dopiero teraz na 1,74... może obnizenie TSH pójść u Ciebie szybko,a jesli nie? Wtedy nie skonczy sie na odpuszczeniu jednego cyklu. Justi musisz to sama przemyśleć i podjąć decyzje.
A na prolaktyne polecam Castagnus ;) niby jest dziewczynkowy , obniza prolaktyne, podnosi progesteron, u mnie ładnie wyregulowal cykle i owulacje..

Piranhu Sama jestem ciekawa jak będzie z jutrzejsza temperaturą... mam ochotę nie robić jutro tego progestronu, bo obawiam się że wyjdzie zły, zafałszowany - przez to co dzieje się w tym cyklu, a wiecej razy nie wiem czy będę go robić, chciałabym mieć czysty, przejrzysty wynik. Odstawiłam 3 dni temu Castagnus ( może to przez to ? ) , bo muszę już miesieczna przerwe zrobić, żeby w polowie lipca z nim wkroczyć na starania.
A jest możliwe że to spadek implatacyjny? ( troche za nisko mi się wydaje ) , albo że owulacja była wcześniej, bądź plemniki przetrwały z dni po @ ( PH miałam wysokie ) nastąpiło zapłodnienie, a teraz spadł progesteron i ciąża się nie utrzyma? Czuje że dostanę @, bolał mnie dziś jajnik, a teraz czuje kłucia w brzuchu jak na @... także z jutrzejszego progestronu nic może nie wyjść nawet.
Piranhu jeszcze mam jedno pytanie odnośnie tej B6... otóż jak ją zaczynam brać to zaczynaja sie dziwnie cykle rozwalać, po samym Castagnusie było super 4 miesiace-idealnie wręcz- a jak tylko zaczęlam brac B6 ( razem z castagnusem ) to zaczeły sie problemy. Czy nie lepiej by było jakbym ja odstawila, a została przy samym Castagnusie?
Czytałam że B6 ma za zadanie wydłuzyc druga faze cyklu, i podnosi progesteron, ale że nie u każdego to działa. ( porównując cykle z tamtego roku kiedy mielismy sie starać...wygladało to tak... bez B6 -druga faza ok 12dni, po Castagnusie- druga faza- 14-15, przjmując b6- 10-12

małe liski Kiedy startujesz?? :) U Ciebie dieta perfekcyjna, suplementy super, wyniki super- bedzie córka jak złoto :)... a co do wit b6...u mnie jak zaczynam ją brać, to zaczęły się cykle sypać, a były idealne przy Castagnusie, ale u Ciebie może być dobrze .... w tamtym roku miałam to samo ;) Ale czego sie nie robi dla dziewuszki upragnionej.

Hej laseczki. U mnie na prawdę mega zabiegany okres. Dopiero przed chwilą weszliśmy do domu. Trzeba korzystać z pogody, póki jest :happy:

Małeliski
, u mnie ph sobie jaja robi. Niebieski mi na paskach wychodzi miejscami. Wczoraj wpakowałam tabletkę witaminy c 200 mg, a doustnie biorę trivagin ze szczepami bakterii kwasu mlekowego. Rano oczywiście pasek był żółciutki jak kaczuszka, i niech już tak zostanie ;-):-D Do owu będę wkładać tą witaminę, a później rephresh. A ty jaki system przyjmujesz na ten cykl?

Elle, no najwyższy czas. To zaczynamy znów razem :-) Kiedy spodziewasz się owu? Mi wypadnie pewnie zaraz przed nowiem, ale za to w kolejnym lipcowym cyklu będzie po nowiu, więc jony będą po mojej stronie:-p

Airfix, a może wasze szaleństwo jednak zaowocuje małą fasolką? :tak:
Pozdrawiam resztę dziewczyn :happy:

Ostatnia edycja:
Roszpunka To z tym PH tak jak u mnie, pasek w paski ..zółto -granatowe...A przez antybiotyki i leki poszlo całkiem w góre. A przeciez PH u mnie sie trzymało na poziomie 4,3-4,5...a tu w tym cyklu takie jaja... cykl rozwalony, Ph wysokie nawet Rephreshem nie moge zbić- góra na parenascie minut... takze wolałaby aby w tym cyklu nic nie wyszło z fasolinką....bo cykl kopletna klapa, zero przygotowania

Używała któraś tego płynu do higieny intymnej ? Prócz Ph 3,5 zawiera wyciag z żurawiny.... Oceanic, AA Intymna Pro, Specjalistyczny płyn do higieny intymnej `Harmony` - opinie internautek o kosmetykach w polskim katalogu opinii o kosmetykach KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC) Kupiłam go teraz...a te opinie tam jakies z kosmosu...pisza ze sie nie pieni- a ja uwazam ze pieni sie za mocno, taka ma żelową konsystencje jak sie go użyje, pisza ze leje się , ze wodnisty- a ja mam normalny żel , gęsty, pisze że źle sie dozuje- a mi ładnie na ręke się wyciska, nic nie pryska, nie wylatuje na boki..

I musze sie przyznac- dziś zgrzeszyłam co do diety i to tak bardzo że ruszać się nie mogę :) Zaczęło się od tego że w nocy zachciało mi się bułek słodkich z serem...takie pyszne z lukrem u nas sa..mniam....nie spałam do 3 nad ranem ;) I dzis musiałam je kupic..az 2 szt....a jak przyszłam do domu to tak je jadlam jakbym z miesiac nie jadała i mam szczescie ze nikt wtedy nie przyszedł do domu bo buzie mialam uklejoną lukrem po same uszy ( dopiero by sobie ktos pomyslał jakby mnie zobaczył ), a potem mnie naszła ochota na pierogi z serem....dwie godziny przeszło lepiłam 75 pierogów... chyba z 15 zjadłam . Obiecuje ze od jutra pohamuję się apetytem na nabiał hihih

Ostatnia edycja:
Piranhiu masz racje z kwasem foliowym, miesza mi się wszystko...w tych preparatach b-complex jest 400 mg bodajże. Zobaczymy jak b-complex wpłynie na mój cykl, pewnie kilka tabletek nic nie zmieni w tym miesiącu, chociaż owu mogłaby być bliżej 16 dc - bliżej nowiu :) byłoby idealnie :)

Airfix kochana dziekuję :* i niech się spełni twoja wróżba o podobieństwie dzieci :D mój mąż twierdzi podobnie jak ty, mówi że przy takiej diecie jaką stosujemy szanse na synka są znikome, a ja znowu wierzę w jego super mocne męskie żołnierzyki :) i mi się wydaje że mamy ciągle duże szanse na synka, zresztą mamy dwóch synków, w rodzinach naszych prawie sami mężczyźni, zobaczymy kto nam wyjdzie z tych starań :) jak będzie synek będę szczęśliwa i tak i tak, chociaż w sercu na pewno marzenie o córci pozostanie
...już bym chciała być w ciąży, chciałabym żeby się udało i żeby szybko sie udało - tak mi ciężko na diecie, ślinka mi cieknie na widok dosłownie wszystkiego czego nie jadłam od prawie 3 miesięcy, ciągle chodzę albo głodna, albo niedojedzona. Będę celowała około 14 godzin po owu, owu powinna być w okolicach następnego piątku, jeśli cykl będzie podobny do poprzedniego

Roszpunka od jutra pilnuję ph by było około 4,5 albo mniej (będę obniżała ph sylkiem i probiotykami), później na 3 dni przed owu codziennie replens, irygacja przed starankami, a po - zrobię dokładnie jak Ewelin, tampon nasączony roztworem z wody i cytryny. I najbardziej się obawiam tego samego co wy - że wybije wszystkie żołnierzyki :) a ty jak będziesz działała? jaki odstęp zaplanujesz?

jutro badam minerały raz jeszcze, ciekawa jestem czy coś się pozmieniało. mógłby potas i sód lekko spaść

dobrej nocki, ja już padam po dzisiejszym dniu

Ja kupilam ostatnio do higieny intymnej lacibios femina,ph 3,5.
Dziewczyny,podobno witamina b odstrasza komary.w tym roku żadna z nas nie bedzie pogryziona ;-)

Maleliski,ja planuje codzienne wieczorne staranka.bede stosowac ta witamine c do owu,a po starankach rephresh.

Airfix,sprobuj z ta tabletka wit c dopochwowo,super dziala :-)

Roszpunka O tej wit C wiem , w tamtym roku nie wiedzac ze to ma byc wit c 200mg , zaaplikowałam sobie 1000mg :-D a co się będę, jutro zastosuję :) Mam ochote kupic krem Vitagyn C ...nie globulki bo ok 30zl a jest ich 6, ale krem i nawet po troszku aplikować przed staraniami :)

male liski No to kciuki będziemy trzymać za starania, alez beda emocje :) Jesli chcesz dzialac 14h po owulacji i chcesz tak po staraniach zaraz zaaplikowac tampon czy to nie będzie za dużo? Ja kilka razy próbowaałm po owulacji z 12h-16h bez zadnego zakwaszania i u mnie niestety nie udawało się . Ja bede probowala obrac strategie 3 dni przed owulacją i moze jeszcze raz 2 dni przed :) planuje sie zakwasic jeszcze tym vitagyn C... bo zwykla wit C ostatnio mnie podrazniła i wylatuje to, to ;)
Myslisz ze mozna zastosowac tampon od razu PO? Ja nad tym mysle wlasnie, zeby zrobic taki roztwor zeby Ph było 4,5 i zaaplikowac od razu, bo przeciez bedziemy mieszkac w 5 osob w jednym mieszkaniu, zero intymnosci i jak ja bede latac tak co pol godziny do Wc Ph sprawdzac:/ Mysle tez jak tu ten tampon przygotowac zeby nikt nie widział, bo ten chłop ciotki caly czas jest w mieszkaniu i siedzi w tym pokoju w ktorym my bedziemy mieszkac i spac. Zostawiam na wszelki wypadek pojemniki plastikowe po suplementach...wymyslilam ze zrobie roztwor , wleje tam i postawie, beda myslec ze lek jakis :) Ja oszaleje do sierpniowego cyklu

HejDziewczyny:)
cały czas Was podczytuje:) i trzymam &&&&&&&&
Elle, Małe listki, Roszpunka- za Was największe &&&& ponieważ Wy teraz zaczynacie starania
Justi- szkoda synka ale ważne że wiadomo jaka jest przyczyna kataru, teraz musi być tylko lepiej&&&&
Airfix- zazdroszczę że możesz ,,pożerać" bułeczki itp. bo jesteś szczuplutka i nic na ciebie nie wchodzi:)
Matik- oby z synkiem już wszystko było ok. i wszystko skończyło się zwykłą infekcją , niczym poważnym &&&
Piranho- kotek śłiczny:))))))
Czarna perła- pisałaś o przeczuciu........ ja jakoś tak od samego początku mam dobre przeczucie. aż się sama sobie dziwie. jest tylko lekka obawa . chociaż próbuje myśleć że pod sercem nosze chłopca to jakoś moje przeczucie mówi co innego. nie umiem tego wytłumaczyć. aż boje się przyznać by się nie zawieść i nie zapeszać:(

dziś byłam u lekarza , odebrałam badania krew , mocz i tokso i jest wszystko na razie w jak najleprzym porządku . dziewczyny pisałyście o ph moczu w ciąży. proszę o napisanie dziewczyn z potwierdzoną płci jakie miały ph moczu. Wiltberyy, zakręcona i inne dziewczyny które pamiętają. jedyne co mnie dziś zmartwiło to to że lekarka takim małym urządzeniem szukałą po brzuchu tętna dziecka i nic nie słyszała:( ale powiedziała że tak może być, może dziecko jest źle ułożone na razie i kazała przyjść za 2 tyg, na posłuchanie. ( bo ona u siebie nie ma usg)

pozdrawiam każdą z osobna

Airfix,ja tez tak sie ukrywalam,bo mielismy gosci w czasie poprzednich staranek.roztwor do sloiczka,moczylam tampon w lazience i potem tylko siup tam gdzie trzeba ;-)

Maleliski,ewelin sie tak udalo,o + 12 i tampon po.

Ana,trzymam kciuki zeby twoje przeczucia i wielkie marzenie sie spelnily :-) okruszek dobrze sie schowal,na pewno wszystko jest w porzadku :-)

Jak wasze ph zachowuje sie po diecie i suplementach? U mnie przed dieta bylo ok 4,5,w zeszlym cyklu ponad 5,a teraz po 3 miesiacach diety jeszcze wyzej,ciemnozielone,a nawet granatowe.jak to mozliwe? Na prawde bardzo restrykcyjnie przestrzegam diety,jem jogurt ok 13-14,pozniej truskawki z jogurtem,dwa kubki mleka z inka,troche zoltego sera,czasem mieso z kurczaka,wafle ryzowe,makaron,cole light,miete..i na tym moja lista sie zamyka :-/

reklama
Ledwo Wam napisałam ze wszystko ok a tu już 5 razy w wc rozwolnienie i to nawet węgiel nie pomógł . Dałam mu starte jabłka sucharki i ser żółty , przecYtalam ze to pomaga , na razie po jedzeniu cisza wiec może pomaga No i oczywiście pije wodę uf ...
Dobranoc staraczki

Do góry