reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piraniu dziękuje za odp :-) jednak nie będę stosować agnus castus bo nie chcę za dużo mieszać... po cichu liczę że uda się w tym cyklu i biorę cały czas b 50 complex. prolaktyny nigdy nie badałam... ale progesteron nie jest za wysoki :sorry:
Roszpunka hmm to ciekawe z tym Twoim ph bo u mnie cały czas na poziomie 4,5 a przyznam że jem więcej od Ciebie ;-) śniadanie 2 godziny po przebudzeniu, rano od razu szklankę mleka, obiady jem normalnie-tylko unikam zakazanych produktów chociaż ostatnio jem trochę ziemniaków, piję cole bezkofeinową, inkę z mlekiem, miętę i czasami sok z żurawiny, wieczorem zawsze koktajl na maślańce i truskawkach i jogurt naturalny jem przed snem. to chyba na tyle. strasznie monotonna ta dieta ale co zrobić :baffled:

reklama
cześć dziewczyny ....
wieczór/noc miałam długi cały czas myślałam co zrobić z tym moim wysokim TSH, szukałam jakiegoś ginekologa, endokrynologa niestety póki co żadnego konkretnego nie znalazłam ;(
powiem wam, że nie znosze być w sytuacji gdy nastawiam się na jedno w tym wypadku to starania , a wyniki mówią najpierw się dolecz później zacznij starania ....
Airfix masz racje nigdy nie wiadomo jak długo będzie trwało leczenie , w pierwszej ciąży tego czynnika nie badałam, więc właściwie nie wiadomo jaki miałąm wtedy poziom .... fakt jest taki , że u mnie w rodzinie zdecydowanie większość kobiet ma problemy z tarczycą :( musiało więc i przejść na mnie ...
myślicie , że ginekolog-położnik może przepisać jakieś leki ? czy powinnam od razu kierować się do endokrynologa ?

Jeśli chodzi o płyn to Ja stosuję http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=40778[/FONT]Lactacyd, Femina Plus +, Płyn ginekologiczny do higieny intymnej - opinie internautek o kosmetykach w polskim katalogu opinii o kosmetykach KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC) ma niskie ph , bo 3,5
Małe liski
trzymam kciuki by u Ciebie chociaż dziś były lepsze wyniki :)
Matik jak synuś ?
Ellie, Roszpunka no tak najgorsza w diecie dziewczynkowej jest ta restrykcyjna dieta :( :crazy:

Justi_ Musisz zdecydowac jak bedzie lepiej. Na pewno jesli bys była w ciazy i to TSH by szło do góry to dostaniesz leki, nie zostawią Cie raczej bez opieki :) A zawsze w ciazy moze byc to TSH idealne, nigdy nic nie wiadomo. Po prostu w ciazy robiłabys TSH razem z badaniami, zeby patrzec jaki jest poziom :) Wiec jesli chodzi o mnie- jesli zalezaloby mi zeby starania były juz to starałabym sie:) Ale to tylko moja decyzja ...Ty musisz sama zdecydować:) Ja tez nie moge byc pewna ze do września TSH mi nie podskoczy :) U mnie to loteria :) Ale jesli chce sie starać we wrześniu i wynik nie będzie ponad 4,20 to to zrobie,bede sie starać o dzidzie. Nie lubie tez zmieniac swoich decyzji jak juz mam zaplanowane, a zycie mnie nauczyło ze zawsze jak mam zaplanowane to kopie mnie po tyłku :) Wiec do września to i ja mogę lamentować że jest cos nie tak z badaniami.

Ten Lactacyd Femina 3,5PH miałam, ale dla mnie był za wodnisty, dlatego zdecydowalam sie teraz na ten AA - tez ma PH 3,5 , a dodatkowo zurawine ktora zakwasza-dlatego wziełam :)

Justi a Ty wybierze sie do ginka jakiegos polecanego :) Niech On rozwieje Twoje watpliwosci.

Matik Biedny synuś :(

Ana Będzie córcia zobaczysz ;) Mama zawsze wie najlepiej :) U mnie ta myśl o synku ktora była z tyłu głowy ( bo marzylismy o córce ) była taka miła, kojąca....a jak probowalam sobie wmowic ze bedzie dziewczynka- to sie denerwowałam. Wiec cos w tym jest :)

Zrobiłam te badania dziś :/ na ten krztusiec, progesteron, wit D3 i morfologie - 280zł zapłaciłam:confused2: wyniki w poniedziałek, a krztusiec za 2 tyg, z lekarka sie dzis widzialam i pocieszyła mnie ze to dopiero jeden antybiotyk, ze w srode dostane kolejny :( na kilka tygodni mam miec zapisane antybiotyki.

witam
u mnie ostatnio strasznie zabiegany czas, wszystko biegiem,
pare spraw urzędowych załatwiam, badania robie, z najmłodszym byłam w Prokocimiu
u lekarza, dzisiaj popołudniu do kościoła z dziecmi na święcenie idziemy, w niedziele
piknik rodzinny mamy w przedszkolu, i tak czas zasuwa

Ostatnia edycja:
Matik - może to i dobrze, że lecicie teraz do Polski... może tutaj synkowi pomogą...
Ana - nawet nie wiesz jak się ciszę, że u Ciebie wszystko ok :) ja też tak miałam.
.. na początku miałam przeczucie, że się udało - ale bałam się rozczarowania więc sobie wkręciłam, że będzie dziewczynka - że aż w to uwierzyłam...
a ja sobie siedzę w domku (upał straszny) i nic nie zapowiada abym miała urodzić w tym tygodniu... widać Gabrielowi jest dobrze w brzuszku mamusi... a ja się nie pogniewam jak wytrzymamy tak do 22 czerwca... ;p

kate... Powiem Ci że nie wiem czemu nie dostałam, Pani doktor wypisała karteczke i kazała zrobić. Może jakies procedury są, żeby to zrobić, nie wiem... Pytałam o wit D3 - to powiedziała ze lekarz rodzinny nie moze wypisac, ze tylko endokrynolog. Wiem ze od jakiegos czasu sie tak porobiło ze lekarz rodzinny ma ograniczone badania, a po jakies specjalistyczne badania trzeba do specjalisty. Ja jeszcze pomyslalam ze moze dlatego mi nie dała bo musiałaby moze najpierw mne wysłać na jakis oddział zakaźny czy co. Wiem ze Ona w gabinecie nie ma nawet takich druków skierowań, ma tylko taki na ktorym sa wszystkie badania ktore rodzinny moze wypisac, a dzis dostałam takie samo skierowanie ( płatne ) ale miało dwie strony, i na tej drugiej juz były cuda...krztusiec, celiakia, itp.

Własnie doczytałam w necie że to badanie nie jest refundowane i nawet ze skierowaniem od lekarza trzeba za nie płacic. Za darmo tylko na oddziale zakaźnym, albo od specjalisty ( wydaje mi sie ze pulmonolog moglby wypisac )

Cytat - " zapomniano dodać, że NFZ nie refunduje badań krwi pod kątem krztuśca. Można sobie zrobić prywatnie"

Ostatnia edycja:
Dzieki dzieki dziewczyny
Dziś od rana znowu poleciał do wc wiec zaaplikowalam węgiel , starte jabłko i tost z serem żółtym i na razie spokój . Musiał jechać do szkoły na 2 godz bo ma 2 egzaminy do napisania a przez wyjazd do Polski nie bedzie miał już okazji
No i pożegnać się z klasa bo oś nowego roku szkolnego idą do gimnazium wiec nowi ludzie i nowa szkoła

A tu na koniec moi chłopcy maja dziewczyny szok
Najprawdziwsze dziewczyny :)

Naszczęście maja skypa i whotssppa wiec kontak nędza mieć mimo wyjazdu do Polski ;)

Aj jajaj dzieci robią się dorosłe szok :)
I dziwnym zbiegiem okoliczności obydwoje w tym samym czasie :) oczywiście dziewczyny to nie siostry ani przyjaciółki ;)
fajnie niech się uczą rozmawiać z kobietami :)
A dla mnie to bardzo fajne widzieć to teraz z drugiej strony jak reagują chłopcy bo ja pamietam jak ja czy moje koleżanki reagowalysmy na chłopaków No i chodzenie z nimi
Zupełnie takie same wątpliwości :)
Bardzo Fajnie :)

Pa kochane muszę jeszcze ciut się opalić , co bym blada nie była ;)

Dziewczyny, Piranha

2 dni temu przeziębił się mój mąż, pomyślałam nie jest jeszcze źle, może nawet żołnierzyki będą trochę osłabione :) od wczoraj m czuje się fatalnie, dziś patrzymy w gardło a tam wywalone migdały czerwone, prawdopodobnie angina, objawy ma bardzo podobne, pojechał właśnie do lekarza, dostanie pewnie antybiotyk - owu za tydzień, co mamy robić? czy antybiotyk może zaszkodzić tak plemnikom że wpłynie też na dzidzie jeśli udało by się nam zaciążyć? i druga opcja - jeśli nie uchronię się i ja zachoruję za pare dni, będę brała antybiotyk, to rozsądnie by było odłożyć starania i starać się w kolejnym dopiero cyklu?...z jednej strony rozsądek mi podpowiada że w razie mojej choroby żeby odłożyć starania żeby nie zaszkodzić w razie czego fasolce a z drugiej strony czytałam chyba o tym, że wszelkie leki jeszcze nie wpływają na kilkudniową ciąże, przecież niektóre matki biorą różne leki, miały wpadki i dopiero po jakimś czasie dowiadują się o ciąży...lekko się załamałam.

Justi dobrze że klucze odnalezione. Ja też gubię rzeczy najczęściej w domu :)
Airfix nie wiem, może być za dużo tak jak piszesz z zakwaszaniem, może będzie w ogóle trudno zajść w ciąże po owu. Tobie było trudno, Piranha też pisała że dwa razy próbowała i zaskoczyło dopiero za trzecim razem kiedy zrezygnowała z O+12 i zrobiła dwudniowy odstęp od owu. Spróbujemy zobaczymy jak będzie u nas :) oby udało się w ogóle spróbować w tym cyklu
Ana patrzę na twój suwaczek i oczom nie wierze - już 11 tydzień :)? matko jak czas leci! Jak się czujesz w tej ciąży? Mi też się wydaje że przeczucia matki zazwyczaj się sprawdzają - i będzie u ciebie córcia :)

Ostatnia edycja:
Airfix właśnie mój gin jest godny polecenia wszystkim go polecam,ale to ginekolog-położnik wiec zastanawiam się co mi powie :( w końcu nigdy nie miałam takich problemów ... nic zadzwonie dziś i mam nadzieje, ze jak najszybciej do niego pójdę ...
:O no to zapłaciłaś majątek za badania eh to jest chore , ze nie kazdy lekarz moze wypisać skierowanie na krztusiec tymbardziej , że miałaś styczność z ludźmi zarażonymi eh NIE ZNOSZĘ NASZEJ SŁUŻBY ZDROWIA wszędzie prywatnie trzeba wszystko załatwić, albo przez znajomości
2 tygodnie niepewności ... to strasznie długo mi wydawało się ten wymaz z nosa na wynik czekaliśmy tydzień , a tu aż dwa ... Ja to jestem bardzo niecierpliwa ...
Matik 12 lat mają twoi chłopcy to pierwsze miłostki przed nimi :) hehe na pewno momentami będzie wesoło :)
oby to była u syna jakas wirusówka tylko ... w razie W zrobiłabym jednak badania w Polsce choćby tylko na poczatek morfologie

Ja na weekend miałam duże plany,ale z tego co widzę to pogoda skutecznie je popsuje... jeszcze jutro m. będzie rozwoził gości weselnych u swojego kolegi, więc pewnie zostanie nam tylko osiedlowy plac zabaw :)

dziś piatek trzynastego, a Ja w końcu mam dobre wieści m. znalazł moje klucze w domu :) także jestem spokojniesza :)

reklama
Hallo :-):-):-) ja tak na szybkiego bo obowiazki wzywaja:-(

Airfix ty grzeszysz na tym etapie gdzie jeszcze mozesz a ja sobie pogrzeszylam po owu w zeszlym cyklu i teraz mam wyrzuty sumienia ;(
No ale nic nie zrobie trzeba patrzec dalej na przod, najwazniejsze ze smakowalo. Ja juz nie moge sie doczekac jak bede mogla jakiegos torcika upiec i wszamie go chyba sama calego :D
kciuki za dobre wyniki!

Ana to juz 11 tydzien,jak ten czas leci!!!Juz moze na dniach dowiesz sie czegos wiecej i bedziesz mogla powysylac dziewcznkowym straczka rozowe fluidki &&&&&&&&& Nie przejmuj sie ja tez mam w domku taki adapter do sluchania bicia serduszka dzdzi ale tam nawet pisze ze to dopiero od 12 tyg a jeszcze bezpieczniej od 14 tyg wtedy bedzie cos slychac ;) takze glowa do gory wszytsko jest ok

Matik duzo zdrowka dla chlopakow i oczywiscie wiecej tych motylkow w brzuszku u twoich blizniakow.Ach pierwsza milosc ;) to teraz po domu dopiero ci w skowronkach lataja.

Justi ja tez mialam podwyzszone TSH i odrazu poszlam do endo i przepisal mi tabletki bez problemu,powiedzialam ze staram sie o dzidzi i wszytsko bylo jasne. Trzymam kciuki zeby szybko ci sie uregulowalo. U mnie w rodzinie tze duzo kobiet ma problemy z tarczyca pewnie dlatego mnie tze to nie ominelo :/

Marchew niech Gabrielek posiedzi jeszcze u mamusi troszczeczke zeby troszke tluszczyku nabral ;)
Powiedz mi bo tak przygladalam sie twojemu wykresowi i mozesz mi pomoc i powiedziec dlaczego bralas witamine b6,niepokalanka i magnez po owu? Pomaga to na lepsza implantacje?

Male liski wiem ze dziewczyny pisaly ze antybiotyki podnosza ph ale oslabiaja tez plemniki.Kurcze duzo zdoweczka dla was!!

Piranho dzieki za namiary na nocniczek napewno skorzystam,dzis jedziemy kupic. Moja Vivien juz siedzi stabilinie i bardziej ja nawet interesuje stanie i wsatawnie a nizeli siedzenie :laugh2: artystka.
Powiedz mi nie wiem czy znasz Cream of tartar wyczytalam na planowanieplci ze podnosi potas niestety nie jest napisane w jakich dawkach go zazywac :no: wiesz moze ty nasza skarbnico wiedzy :-) myslalam zeby zaczac od jutra,pojutrza czyli na okolo tydzien przed starankami.
Bo soda podnosi tylko poziom Na w organizmie i podnosi ph prawda`? Kurcze szkoda ze nie mam ASG glupi Zoll :wściekła/y::wściekła/y:
Masz jeszcze jakis pomysl jak podnies u mnie estradiol bo boje sie brac juz ten DHEA zeby nie narobic sobie szkody.
Co ty na to aby po owu brac Witamine B Comlex na lepsza implantacje?

Pozdarwiam i zycze milego dzionka:-)

Do góry