reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dzien dobry :)
Dzieci pojechały do szkoly i przedszkola ;)
Zaraz kolezanka wpadnie na kawke :D

Dziewczyny takie kochane jesteście zyczycie mi spelnienia mojego marzenia ♡
Tyle ciepla wsparcia i pomocy tutaj jest ze ja ciagle tu z wami siedze :D
Na styczniowkach malo co sie udzielam ciagle nie w temacie strasznie duzo dziewczyny pisza i nie nadążam :/
Ja tez wam kochane mocno dopinguje i zaciskam za was kciuki :)

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Milego dnia :*

reklama
Dziewczyny dzień dobry
Man szybciutkie pytanie mierze właśnie temperaturę małemu u ma 35.25 pod pachą oczywiście
czy to znowu nie za niska czy ok ??

Pozdrawiam wszystkie dziewczyny

Matik faktycznie nie wyglada to na wyrostek, ja tak na boku lewym leżałam jak miałam problemy z trzustką..nie pamietam na ta chwilę co jadłam , ani co zrobiłam że ta trzustka mi się odezwała, ból nie był cały czas , pojawiał się różnie, dość znośny ale dokuczliwy, najgorzej było wieczorami i w nocy wtedy leżałam tylko na lewej stronie z nogami podkulonymi. Dość długo mnie to trzymało. Oby to nie było to. W podstawówce miałam takiego kolege który w wieku 9 lat miał tez problemy z trzustką, ale szczegolow nie pamietam, wiem ze ta trzustke mu tam operowali. Matik , a moze wykupcie to ubezpieczenie , jedzcie do Polski i tu udajcie się na SOR, albo do lekarza. Może tu się zainteresują dzieckiem. A moze faktycznie to wirusówka? Nie masz jakichs leków przeciwwirusowych? Moj dostaje często Neosine. Teraz miał bóle brzucha, mięśni, temp.....a okazalo sie ze wirusówka, a dzis kaszle jak nie wiem, a ja podejrzewam ze ta goraczka, te bole miesni to pod pogryzienia przez komary , bo az popuchniety jest, ale Panie takie madre ze w upal kaza dzieciom biegac po placu zabaw, gdzie jest chmara komarów, jakas plaga u nas w parku jest ( a tam jest przedszkole ) .

U mnie coś nie tak chyba z cyklem, dziś znaczny spadek, czego nigdy nie było w polowie drugiej fazy , przegladnelam poprzednie wykresy i taki spadek mam dzien przed @, ewentualnie dwa.

Airfix dzieki
Oczywiście ze wykupimy na wakacje ubezpieczenie nie zostawimy ich tak bez niczego

Ale myślałam ze tu się wyjaśni
Oni poprostu nie robią wielu badań jeżeli ich zdaniem nie ma takiej potrzeby bo musza oszczędzać No trochę to rozumiem ale chociaż krew ? No cóż akurat na takich ludzi trafiliśmy

Dzidki jeszcze raz aurfix

Matik A drogo by wyszło jesli sami byście zrobili mu morfologie i CRP ( bialko które pokazuje czy jest stan zapalny ) u nas morfologia 10 zl i crp tez jakos tak ? Może to było by szybciej i może to dziecko by nie cierpiało tak. Ja już nie czekam na lekarzy, bo wiem że wszędzie oszczędności.
A po tym co się czyta w gazetach czy oglada w telewizji , ile dzieci umiera przez to że lekarze zwykłej morfologi nie chcą zrobić..jak wtedy kiedy 3 latek zmarł na białaczke o ktorej rodzice nie mieli pojęcia, a prosili się 3 pediatrow o wykonanie badania i w szpitalu to samo, nikt badania nie zrobił, a na drugi dzien jak zrobili i zobaczyli wynik to było juz za pózno. Ja już chyba uczulona jestem na te badania, bo moje dziecko tez jak był mały mial podejrzenie białaczki niby, a pediatra nie chciala nas do hematologa wysłać tylko kazała czekać, skutkiem tego było to ze zmieniłam lekarza i okazało się ze mały ma silną alergie dlatego ma bardzo dużo białych krwinek

Ostatnia edycja:
Hello!

Airfix, hehehe, gdybyś widziała moja minę jak go ujrzałam ;-) Niesamowita ta Wasza kotka była, skarb prawdziwy, kocie charaktery to trochę jak loteria ;-) W sumie fajnie wziąć za jednym zamachem małego kotka i pieska, będą spore szanse, że się zaprzyjaźnią :-) Co do spadku, faktycznie dziwny, zobaczymy co będzie jutro.

Nuuuśka, co u Ciebie?

Kevinka, oj pamiętam jak mi się dłużyły tygodnie do momentu określenia płci Kai (16 tydzień), mi zawsze pomagało myślenie, że przecież dzidzia ma już określoną płeć i kim by nie była to będzie przecież moim kolejnym największym Skarbem w życiu a moje zastanawianie się, myślenie i stresowanie nic kompletnie już nie zmieni ...ale i tak ciężko było o tym nie myśleć choć powyższe słowa jakoś koiły napięcie :-). Będziemy mocno trzymać kciuki za córcię, schudnięcie jest elementem sprzyjającym :tak:

czarna perła, często intuicja nam dobrze podpowiada więc może faktycznie rośnie w Twoim brzuchu śliczna, zdrowa, mała dziewczynka, za to mocno trzymam kciuki! :-)

Andziak, jak fajnie, że się odezwałaś, co u Ciebie słychać? Wstaw zdjęcia swoich Skarbów. Jejku, Jędruś już niebawem 2-latkiem będzie, jak ten czas zasuwa. To kiedy zawalczysz o Zosię? :-)

Matik
, co za paskudne choróbsko, syn na pewno strasznie się namęczył :-(, oby szybko odpuściło i już nigdy nie wracało.

Marchew
, HAHAHA, jak widać mogło być gorzej :-D

małe liski, ja bym brała B-100, witamina B6 nie tylko podnosi progesteron ale obniża też estrogen, zwiększa też oczywiście wchłanianie magnezu ("vitamin B6 reduces blood estrogen and aldosterone, and may increase intra-cellular magnesium levels").

Cześć wszystkim :)

Nie zdazylam jeszcze nadrobic wszystkiego, ale wylowilam dobre wiesci Kevinki, gratulacje!!! :)

Matik zdrowia dla mlodego!

Kciuki za staraczki!

Piranhu Mina pewnie bezcenna ;) Pamietam jak byłam w szpitalu i były tam dwie siostry 9 lat i 8lat niepełnosprawne ( chodziły o balkonikach ) , obie piekne krecone długie włosy, w dzien była z nimi mama, a na noc szła na kwatery spać, a dziewczynki zostawały same. Rano mama ich przychodzi, a młodsza nie może wstać z łóżka...okazało się że ma włosy poklejone gumą do żucia, wszystkie włosy były przyklejone tą gumą do poduszki i pyta sie starszej- Czemu Marika ma głowe przyklejoną do poduszki? a Ona mówi- A bo nie chciała spać, ciągle wstawała, to przykleiłam jej głowe do poduszki gumą:-D Teraz pomysl ile Ona gumy musiała wyrzuć żeby to zrobić.. pamietam że wtedy były modne te gumy w pudełeczku gdzie było jej metr. ( swoją droga mój brat nie wiedział ze to sie po kawałeczku rwie i żuje i wpakował cała do buzi :-D ).
Zobaczymy co jutro sie podzieje z tym spadkiem temp...Nawet dwa razy mierzyłam, bo termometr z trudem wchodził, dziwne

reklama
Do góry