reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Vivienka kochana ja nadal zaciskam za Ciebie kciuki ;-) jakiej czulosci byl Twoj test? Jesli @ sie nie rozkreci to testuj jutro bo tempka wysoko w gorze :tak: faktycznie sytuacja ciezka ale moze nie bedziecie musieli juz sie starac ;-) a nadal masz kremowy sluz i jajniki bola? Bo ja nadal czuje bolace piersi i bol w podbrzuszu a moj test mial czulosc 25. @ powinna byc w niedziele

Piranhu właśnie patrzyłam ten Magnez z Now Foods, tyle ze na allegro straszne drogo NOW Magnesium Citrate 250 tabl CYTRYNIAN MAGNEZ (4230645844) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. 88zł z dostawą, przewyższa mój budżet :)
Znalazłam pare zamienników które można kupic w aptece, może staraczkom się przyda dziewczynkowym:
-Mag Max B6 z firmy Olimp Labs, 687mg cytrynianu, w tym 110mg magnezu- wiec by tak ok 3-4 tabl dziennie wychodziło czyli 330-440mg magnezu
-Magnefar B6 max - 125mg magnezu w postaci cytrynianiu czyli tez ok 3 tabl - 375mg będzie
jutro któryś dokupie, bo może faktycznie cos jest na rzeczy, bo rok brałam magnez i było ok, a teraz skurcze, bole mięśni, a nie przyjmowałam magnezu dodatkowo przez ostatnie 6tyg

A mnie jednak owulacja wystawiła :p Wczoraj test pozytywny , z tym że ta testowa kreseczka była jasniejsza, ale wrzuciłam to na to ze piłam dużo, i sikałam...i miałam dzis testu nie robić..no bo przecież nigdy później owulacji nie miałam...a tu robie teraz test, a sikałam godzine wcześniej ( wiec powinien nie wyjsc dobrze), a tu piękny pik....kreska najpierw sie pojawiała testowa dopiero kontrolna- no nie mozna się pomylić...czyli dzis jest 18dc, a u mnie po takim tescie owulacja wypada za 2dni czyli 20dc?? Cos sie porobiło....moze to przez chorobe?
A jeszcze dowiedziałam się dziś czegoś dla mnie nie wyobrażalnego- do grupy mojego dziecka chodziło dziecko z krztuścem, rodzice to ukryli, dopóki drugie dziecko sie nie zaraziło! Moje dziecko mialo z nim kontakt, ja miałam tez.Czesc dzieci szczepiona była, a ja np. nie mam jednego szczepienia na krztusiec ( choc i tak juz by przedawnione było bo to 10lat temu powinnam byc szczepiona) i teraz sie boje ze ten moj kaszel to jest właśnie to, najlepsze jest to ze jutro lekarki nie ma i musze czekac do poniedziałku.

Ostatnia edycja:
Airfix mi sie najpierw testowa (tlusta i ciemna) na owulacyjnym pojawila jak juz w ciazy bylam...;-)

Vivienka kciuki, zeby obecny cykl okazal sie tym owocnym!

Ostatnia edycja:
Wildberry Nie zartuj nawet :-) U mnie raczej nie mozliwe, bo wykres nie wskazuje jednoznacznie na owulacje, obstawialam wczoraj, bo dzis tempka do gory poszła , ale skoro tescior dzis taki tłusty to pewnie jutro albo pojutrze będzie nie zły zjazd w dół :)

U mnie nadal bez owu... kompletnie się rozregulowało, nie wiem co robić ;(. Czasami myślę, żeby w ogóle odpuścić te starania :(.
Na dodatek tak mnie wypryszczyło, że hej... nie wiem czy to może wina suplementów? Miałyście dziewczyny taki problem?
Skończył mi się calcium citrate i nie wiem co mam kupić... z now foods na all już nie ma, są jakieś inne z dużą zawartością wit. d i nie umiem się zdecydować ;(
Jestem taka zmęczona, że ledwo siedzę... nie wiem kiedy odpocznę, ciągle coś trzeba robić, załatwiać.. ogólnie deprecha ;P

Matik, straszna historia z tą dziewczynką. Zawsze mocno przeżywam takie wydarzenia :(

Kurcze vivienka przykro mi,ale trzymam kciki i posylam dla ciebie fluidki &&&&&&& zeby jednak w ten cykl byl owocny :)
Sciskam cie mocno!

No to mnie zastrzelilyscie tym ,ze przy antybiotyku szanse wieksze na chlopczyka :/ja jakis tydzien przed owulacja bylam na antybiotku ze wzglegu na moje zatoki :(

reklama
Cześć kobietki. Ale się dziś rozpisałyście.
Czytałam Was w ciągu dnia, ale nie miałam weny pisać. Miałam dzień do dupy. W pracy tak mnie wkurzyli, że bez kija nie podchodź, weszłam do domu i jeszcze m wyskoczył na mnie z gębą:crazy:

Elle,myślę, że małe grzeszki w całej tej naszej restrykcyjnej diecie nie są w stanie namieszać. Owu przypadnie mi pewnie ok 26-28 czerwca, więc ty pewnie zaczniesz wcześniej.

Matik, przykra historia:-( Życie jest na prawdę kruche, wystarczy chwila, znaleźć się w złym miejscu w nieodpowiednim czasie i nie ma człowieka...

Vivienko, Elle, głowa do góry, cyc do przodu i za 2 tygodnie znów działamy :tak:

lilly,może uda wam się ukryć gdzieś w łazience na szybkie przytulanki?;-)

Piranho najdroższa, dzięki za wyjaśnienie. Coś mi świtało o tym karmieniu, ale nie wiedziałam co. Jutro skoczę do labu sprawdzić prolaktynę i od razu tsh,to wszystko będzie jasne. Z tego co pamiętam, to te hormony można obojętnie kiedy? Myślę, że jak będzie wysoko, to bromergon da radę nieco ją obniżyć w 3 tygodnie. Z tą luteiną, to tak mi lekarka kazała brać, od 15 dc przez 12 dni. Ale oczywiście wezmę ją dopiero po owu, hihi;-)

Co do dziewczęcych ubranek, to oj ile razy się zatrzymuję przy dziewczęcych sukienkach, tylko zerkam, i robi mi się głupio, tak jakbym nie miała prawa na nie patrzeć,bo dla kogo niby je oglądam,skoro jestem synkową mamą?

Airfix, ale się uśmiałam z twojego synka:-D Trochę to jednak przerażające, nie wiadomo co dziecku do głowy wpadnie:szok::-D
Skurcze, drżenie mięśni chyba jest spowodowane przez brak potasu, więc akurat to pasuje do dziewczynkowej diety.
Kuźwa, co za ludzie, jak można chore dziecko posyłać w grupę innych dzieci??!! W głowie się nie mieści!! Na miejscu rodziców tego drugiego zarażonego dziecka żądałabym pokrycia kosztów leków:crazy: Trzymam kciuki żeby jednak u ciebie to było jakieś zwykłe przeziębienie.
U mnie taki duszący kaszel był wynikiem alergii.

Vivienko,co za pech! a twój m nie może się wstrzymać 2 tygodnie z tymi lekami? Może by wytrzymał i dopiero po owu zacząłby brać te leki. A nuż się uda w tym cyklu.

wildberry, a pierwsza córeczka udała wam się tak po prostu? Dlaczego chciałaś tak bardzo drugą, oczywiście jeśli mogę zapytać?

Maran, wierzę, że niedługo i u ciebie na tapecie będą autka, pociągi i inne takie. Z takim przygotowaniem jak twoje musi się udać:tak:

kate, przez te beznadziejne wiadomości, które zaśmiecają skrzynkę, dopiero teraz zauważyłam, że pisałaś:zawstydzona/y: Już odpisałam, tylko nie wiem czy nie za późno:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Do góry