reklama
Vivienka
Fanka BB :)
Dziewczyny ryczec mi sie chce!!!Wrocilismy z m od lekarza i bedzie musial jechac teraz na potrojnen dawce lekow przeciwbolowch i do tego za okolo 2-3 tyg dostanie jakies specjalne antybiotyki na 100 dni.
Wiadomo zdrowie najwazniesze ale moje marzenie w tym momencie leglo w gruzach.... Napewno daka dawka lekow nie wplynie pozytywnie na nasienie meza a co dopiero mowic plemnikach YY :--(
Bede musiala najprawdopodobniej odlozyc starnka na nastepny rok
Kurcze dieta,suplementy WSZYSTKO po co???
Przepraszam ze tak tylko o sobie ale nie mam na nic sily,czuje sie bezsilna. Kurcze maly odstep miedzy rodzenstwem tez sie nie uda :-(
Piranho moglabys napisac jakie skutki "uboczne " maja ibuprofen 800mg i antybiotyki brane prze 100dni na nasienie ? I na plemniki YY?
Bede ci naprawde bardzo wdzieczna za odpoiedz
Doczytam,dziekuje kochana za wiare ale ja juz stracilam,przed chwila maly skkrzep wylecial takze @ tuz tuz.
DZIEKUJE WAM WASZYSTKIM za cenne informacje,wsparcie i za to ze jestescie!!!!PIRANHO kochana kobieto jestes wspaniala,wajatkowa i za twoja pomoc jaka nam/mi dajesz jest w slowach nie do opidsania! Dziekuje!!!!!
Nusia wypisz mnie prosze z listy
Wiadomo zdrowie najwazniesze ale moje marzenie w tym momencie leglo w gruzach.... Napewno daka dawka lekow nie wplynie pozytywnie na nasienie meza a co dopiero mowic plemnikach YY :--(
Bede musiala najprawdopodobniej odlozyc starnka na nastepny rok
Kurcze dieta,suplementy WSZYSTKO po co???
Przepraszam ze tak tylko o sobie ale nie mam na nic sily,czuje sie bezsilna. Kurcze maly odstep miedzy rodzenstwem tez sie nie uda :-(
Piranho moglabys napisac jakie skutki "uboczne " maja ibuprofen 800mg i antybiotyki brane prze 100dni na nasienie ? I na plemniki YY?
Bede ci naprawde bardzo wdzieczna za odpoiedz
Doczytam,dziekuje kochana za wiare ale ja juz stracilam,przed chwila maly skkrzep wylecial takze @ tuz tuz.
DZIEKUJE WAM WASZYSTKIM za cenne informacje,wsparcie i za to ze jestescie!!!!PIRANHO kochana kobieto jestes wspaniala,wajatkowa i za twoja pomoc jaka nam/mi dajesz jest w slowach nie do opidsania! Dziekuje!!!!!
Nusia wypisz mnie prosze z listy
Ostatnia edycja:
kate.. To u Was duzo taniej niz u mnie... To badanie ja miałam robić bo osoby z tarczycą moga miec problemy z niedoborem tej wit. Ale tez, robi się ją jeśli pomimo stosowania diety, łykania suplementów poziom Wapnia i Magnezu nadal jest niski...a u mnie tak jest..po 5 tyg niziutko wapn i magnez, a magnez biore rok czasu juz, a Calcium Citrate brałam rok temu przez 3 miesiace i teraz znów, a po 5 tyg brania teraz wapn nadal nisko, a nabiał, serki, sery jem cały czas od kilku lat
Vivienka No nie dziwie się Tobie że masz nerwy. Ale to samo przeżywałam rok temu, no może nie to samo, ale też brałam suplementy, dieta i to wszystko , a w końcu maz sie rozchorował i musiałam odczekać do teraz .
Wiem że antybiotyki sprzyjaja synkom.... Pamiętam że było to rok temu na forum o antybiotykach, niewiem, moze sie cos zmieniło jeszcze. Niech się Piranha wypowie
Vivienka No nie dziwie się Tobie że masz nerwy. Ale to samo przeżywałam rok temu, no może nie to samo, ale też brałam suplementy, dieta i to wszystko , a w końcu maz sie rozchorował i musiałam odczekać do teraz .
Wiem że antybiotyki sprzyjaja synkom.... Pamiętam że było to rok temu na forum o antybiotykach, niewiem, moze sie cos zmieniło jeszcze. Niech się Piranha wypowie
Ostatnia edycja:
wildberry
Zaciekawiona BB
Piranha pieknie dziekuje, odkad plec potwierdzona czuje mega spokoj i mam super radosny nastroj :-) Fajnie, ze napisalas o co chodzi z tym karmieniem. Byc moze wlasnie to u mnie pomoglo. Hormonow niestety nie sprawdzalam, ale podejrzewam, ze dzieki B6 progesteron mialam calkiem niezly, bo ciaza od poczatku okreslana mianem niskiego ryzyka. U nas wlasnie trwa faza na Sama (obok Elmo i Ciekawskiego Georga), dlatego tak mi sie skojarzylo :-) Pociagow jeszcze nie odkryla ;-)
Airfix synek dyplomata pomsl, ze tym sposobem moglabys miec tez np. 2 obrusy, albo wiecej kasy
Airfix synek dyplomata pomsl, ze tym sposobem moglabys miec tez np. 2 obrusy, albo wiecej kasy
wildberry
Zaciekawiona BB
Piszecie o magnezie, ja tez zawsze podejrzliwie patrzylam na sklad i dawke, a wybor ulatwialo mi to, ile % dziennego spozycia pokrywa 1 tabletka preparatu plus staralam sie wybierac mleczan lub cytrynian. Zas calcium citrate mialam osobno, w polaczeniu z wit. D.
Piranha
Airfix, szkoda, że nie znamy proporcji tlenku do asparaginianu w Calcium Citrate bo przedobrzając z Mg można doprowadzić np. do LIS (low ionic strenrgth) :-( Najlepsze jest więc łykanie osobno cytrynianu wapnia i magnezu (na eBay są takie preparaty firmy NOW sprzedawane w proszku), szkoda jednak zakupionych już preparatów, ja bym łykała osobno około 300 mg cytrynianu/asparaginianu/mleczanu magnezu, ot tak na wszelki wypadek :-) Hahaha, ale masz pomysłowego synka
kate, nazywa się tak jak Airfix napisała 25-OH-D3, robisz w dowolnym dc, byleby na czczo. Witamina D3 jest ważna gdyż jej niedobór powoduje upośledzenie wchłaniania wapnia przez nasz organizm. Witamina ta w organizmie powstaje z udziałem magnezu. Jeśli zatem jest niski poziom Mg to może być niski poziom D3 a tym samym niski poziom Ca, u Ciebie Mg i Ca są dość niskie więc warto sprawdzić poziom D3
Vivienka, pech straszliwy :-(, niestety to leczenie obniży prawdopodobnie w znacznym stopniu parametry nasienia i po leczeniu najlepiej odczekać pełne 3 miesiące :-( (pochodne ibuprofenu hamują syntezę prostaglandyn a prostaglandyny pobudzają ruchliwość plemników). Antybiotyki tak jak napisała Airfix podnoszą pH ale niestety wpływ tego leczenia na nasienie będzie raczej znaczący i ważniejszy od podwyższonego pH spermy. A może Wam się kochana już udało? Zrób rano test a nasze kciuki wymalują tam kreseczkę na linii testowej :-) , to plamienie jeszcze nic nie przesądza. Jeśli jednak bardziej Ci zależy na małej różnicy wieku niż na synku (u mnie tak było w pewnym momencie, nie chciałam by dzieci dzieliło więcej jak 2 lata) to nie czekaj 3 miesięcy.
Wildberry, zobaczysz jakie to będzie dziwne, obce a zarazem niesamowite i piękne uczucie kiedy przyjdzie Ci kupować malutkie ubranka w dziale dziewczęcym :-)
kate, nazywa się tak jak Airfix napisała 25-OH-D3, robisz w dowolnym dc, byleby na czczo. Witamina D3 jest ważna gdyż jej niedobór powoduje upośledzenie wchłaniania wapnia przez nasz organizm. Witamina ta w organizmie powstaje z udziałem magnezu. Jeśli zatem jest niski poziom Mg to może być niski poziom D3 a tym samym niski poziom Ca, u Ciebie Mg i Ca są dość niskie więc warto sprawdzić poziom D3
Vivienka, pech straszliwy :-(, niestety to leczenie obniży prawdopodobnie w znacznym stopniu parametry nasienia i po leczeniu najlepiej odczekać pełne 3 miesiące :-( (pochodne ibuprofenu hamują syntezę prostaglandyn a prostaglandyny pobudzają ruchliwość plemników). Antybiotyki tak jak napisała Airfix podnoszą pH ale niestety wpływ tego leczenia na nasienie będzie raczej znaczący i ważniejszy od podwyższonego pH spermy. A może Wam się kochana już udało? Zrób rano test a nasze kciuki wymalują tam kreseczkę na linii testowej :-) , to plamienie jeszcze nic nie przesądza. Jeśli jednak bardziej Ci zależy na małej różnicy wieku niż na synku (u mnie tak było w pewnym momencie, nie chciałam by dzieci dzieliło więcej jak 2 lata) to nie czekaj 3 miesięcy.
Wildberry, zobaczysz jakie to będzie dziwne, obce a zarazem niesamowite i piękne uczucie kiedy przyjdzie Ci kupować malutkie ubranka w dziale dziewczęcym :-)
reklama
Piranha
Wildberry, faktycznie , nie przyjrzałam się suwaczkowi, nie wiem czemu ale myślałam, że masz synka ;-) ...bo dla synciowych mam to niezły szok kiedy nagle idzie się do dziewczęcego a nie chłopięcego działu, ja się to wręcz dziwnie i obco czułam, tak się przyzwyczaiłam do niebieskości, bluz z numerami, pojazdami itp., że róże i kwiatuszki mnie niemal onieśmielały
Ostatnia edycja:
Podziel się: