reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Vivienka ja cały czas trzymam kciuki, wykres masz bardzo ładny, ponad 37 stopni - testowałaś dziś? Gdyby się jednak nie udało, może rzeczywiście spróbowalibyście jeszcze raz w kolejnym cyklu i dopiero wtedy m. zacząłby kuracje (jeśli ją możecie na chwile odroczyć?) ...szkoda przygotowań, diety...ściskam :*

Gdusia i mnie wypryszczyło - nie wiedziałam o nabiale, pomyślałam że to przez wyższy poziom progesteronu :) ...do tego cera bardziej tłusta - wyglądam pięknie :))

reklama
Dziewczyny czy jest możliwe żeby pomimo dwóch tłustych kresek na teście owulacyjnym , owulacja nie wystąpiła? Test z wczoraj wieczora- dwie tłuste krechy, teraz zrobiłam tez ale wczesniej piłam, sikałam...a i tak wyszły dwie tłuste krechy.... Nie patrzcie na zdjeciu że te z dzis rana-19dc sa grubsze ( nigdy rano nie robie, ale chcialam sprawdzic czy pik osłabł), czy ciemniejsze bo jeszcze test nie wysechł, ale wczoraj wieczorem w 18dc były takie same. Temperatura poszła za wysoko u mnie, żeby mogła spaść jutro przynajmniej do 36,4. U mnie test pozytywny wychodził zawsze 2 dni przed owulacją, czyli wypadałoby że jutro będzie...ale czemu ta temperatura tak wysoko? Owufreind wyznaczył owulacje wstępnie na razie że w 16dc była - chodź to nie mozliwe

Załączniki

• Zdjęcie0890.jpg
    Zdjęcie0890.jpg
    23 KB · Wyświetleń: 34
Cześć dziewczyny

Czarna perła niewiem czy nie wyłapałam, ale czy mogłabym cię prosić żebyś napisała jak wyglądały twoje starania?? tutaj,albo na grupie :)

Piraniu chodziłomi o wiadomość, którą napisałam ci na mailu dot. Wyprawki dla waszego cudownego futrzaka <3 Ja ostatnio też jakaś zalatana jestem stad nie jestem pewna czy tego maila ci wysłałąm prawidłowo :sorry:

Roszpunka
tak wiem zawsze kupowałam lukrecja na doz.pl ale ostatnio przez 3 dni nie mieli jej , a nam sie kończyła więc przeszłam wszyskie apteki bez skutku, na stronie wciąż brak ... na szczęście juz się pojawiła

Vivienko,a moze to już był wasz cykl :) &&& skoro Pirania pisze,ze nei ma przeciwskazań terapia antybiotykowa jest na chłopca tochyba nic nie stoi na przeszkodzie by probować dalej :)
powiemi,ze Ja jestem pod ogromnym wrazeniem twoich starań kiedy Wojtuś był taki malutki nei myślałam o 2 dziecku wiedziałam,że chce drugie , ale jeszcze nie tak szybko :)
dojrzewałam do tej myśli 3 i pół roku :) hehe różnica bedzie więc znaczna:) ma nadzieje, że teraz nie będę musiała długo próbować choć pytanie ile to jest długo 3, 4 miesiące, a może rok czy dwa ....:) z Wojtkiem udało się właściwie w 3 cyklu, ale jak widac chociażby tutaj na forum nie ma na to reguły :(

dziewczyny powiem wam,że Ja juz nie wiem nic przeziębienie jest na dziewczynkę, a antybiotyki na chłopca :( czym bliżej tym bardziej to wszystko jest skomplikowane ....

Wildberry Ja chyba nie miałąm jeszcze okazji gratulować to też to czynię :)
nie jestem w stanie sobie wyobrazić nawet co to za uczucie usłyszeć "bedzie Pani miała córkę" :)
gdybylam w ciąży z małym właściwie byłam od poczatku pewna, ze to 100 % chłopak, więc słowa wypowiedziane w 20 tyg przez lekarkęnie były dla mnie żadnym zaskoczeniem po prostu powiedziała mi to co już wiedziałam :)

Airfix krztusiec?? ehh może dziecko nie miało go zdiagnozowanego ? Nie wyobrazam sobie puscić dziecko wiedząc co mu dolega do przedszkola :(
u nas Wojtek też kaszle od kilku tygodni osłuchowo czysty , a kaszle:( w środę miał robiony wymaz z nosa , a w przyszłą srodę idę zrobić prywatnie testy alergiczne, bo u nas to jest wlasciwie katar non stop :(
z ciekawostek w środę wycieczka z przedszkola Wojtka pojechali do Ochab, a podczas podróży zauważyli, że jedna z dziewczynek była cała obsypana na twarzy – okazało się, ze w trakcie podróży wyszła jej OSPA :( byli już w połowie drogi więc pojechali dalej.. ciekawa jestem ile z tych dzieci z autobusu – wycieczki będzie miało ospę ...
także u nas w przedszkolu aktualnie Szkarlatyna i ospa :( Wojtek odtygodnia w domu, ale też wciąż myślę i codziennie go oglądam z każdej strony czy nic mu nie wyskakuje :(

właśnie widzę, ze dużo z nas ma rocznicę ślubu blisko siebie :) My z m.Mamy dziś swoją piątą drewnianą :)

jeślichodzi o wypryski po suplementach to u mnie jest podobnie cera napewno ucierpiałą najbardziej , ale podobno w ciąży przy córeczce też traci się urodę hehe wiec może to jest faza na przyzwyczajenie się do nowej "brzydszej" siebie :)

słoneczko nieśmiało wychodzi zza chmur, więc życzę wam kochane miłego dnia:):-)

Ostatnia edycja:
Kate nie dostałam od ciebie wiadomości w sprawie wody...
Justi też właśnie pomyślałam o tym samym a propos cery ;))) wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
Airfix nie doczytałam - co się dzieje u synka? ...skonsultowałaś może te problemy o których wcześniej nam pisałaś?a propos testów pomyślałam że dopiero teraz owu może będzie, albo...że ciąża :))

...dziś starszego synka zostawiłam w domu, zakatarzony coraz bardziej, a jutro szykujemy się na wycieczkę poza miasto, więc musimy się trochę podkurować. Właśnie skończyliśmy oglądać pierwszą część "Jak ujarzmić smoka" i zabieramy się zaraz za drugą - polecamy :)

Ostatnia edycja:
Witam sie z rana i przepraszam ze wczoraj nie odpisalam ale za duzo mialam wrazen i padlam na wyrko i pszlam spac.

Airfix to wiesz kochana co teraz czuje bo tak jak piszesz mialas podobna sytuacje.Ale zdrowko meza najwazniejsze.

Wildberry mojemu m wypadl rok temu dysk i od wrzesnia zaczely sie problemy.. od wrzesnia lekarze debatuja co mu jest az wkoncu okazalo sie ze ma genetyczny deficyt i akurat dwa dolne kregi szybciej mu sie zestarzaly niz powinny ;/ i przypuszczaja ze moze miec tam jakies zapalanie i beda probowac antybiotykami to wyleczyc zeby go w tak mlodym wieku nie kroic.
A jak ty sie czujesz teraz w ciazy?? Jakies dolegliwosci?

Piranho dziekuje za super wyjasnienie:-) robilam tast i jest delikatniuski cien ALE dzis jest juz 12 dzien od owu takze mylsle ze cosiek jest za slyby i nie przebije sie .Wkoncu w 12 dniu po owu powinna byc juz widoczna krecha. Szyjka od wczoraj wieczorem powedrowala dopiero wysoko w gore a tak byla caly czas nisko.Caly czas boli mnie bardzo brzuch jak na @ juz sama nie wiem co myslec,boje sie cokolwiek myslec!
Co ty o tym wszytskim myslisz?Wiem ze jestes szczera kobieta,takze kazda prawde przyjme.

Elle testy robie z ebay u nas nie ma wsklepach 10 sa tylko 25 takie jak u ginka. Co do dolegliwosci to od trzech dni boli mnie brzuch jak na @ i mam ciagle mokro no i od wczoraj jak juz piranhi napisalam powerdrowala mi szjka wysoko w gore. Trzymam za ciebie kciuki!!! Bo to co piszesz slyszy sie obiecujaco na fasolinke!!!!!

Roszpunka niestety maz bierze juz od prawie dwoch tygodni (zaczal po starankach) ibuprofen bo mial juz mocne bole istrasznie spete plecy i w pracy nie mogl nic robic a zwolnienie w rachube nie wchodzi. Takze niestety tabl juz bierze takze i tak wplyw beda jakis mialy juz na nasienie tak czy siak ale ja za ciebie trzymam kciuki na ten cykl!!!!

Justi do odwarznych swiat nalezy. Gratuluje z okazji rocznicy slubu!!!!

Male liski duzo zdrowka dla was!!! I milej zabawy na jutrzejszej wycieczce.

male liski Synuś jak na razie zdrowy, tyle że u niego w grupie było dziecko z krztuścem, rodzice zataili to, wydało się jak się drugie sie zaraziło...a ja kaszle od 2 tyg...i mam nadzieje ze to nie to... A najlepsze jest to ze odmowili mi dzis wizyty u lekarza!! Bo na srode sa dopiero terminy. U neurologa w sumie bylismy, tyle ze Pani doktor dopiero za 2 godziny miala być, a cały dzien w Prokocimiu nam zeszło, więc juz maly nie dałby rady kolejne 2 godziny czekać w aucie, wybieramy sie w przyszłym tygodniu wieczorkiem do niej , bo dopiero po 17 przyjmuje
male liski I Ty nie zartuj nawet ze ciaża hahah Nie da rady raczej z tymi serduszkami co są zaznczone na wykresie, wydaje mi się że za daleko od przypuszczalnego nawet terminu owulacji

Vivienka Kochana uda sie...zobaczysz!! Jest cień cienia więc to już coś :) Pamiętaj , że ja do 3 miesiaca cien cienia widziałam, a dopiero w 3 miesiacu tłuste krechy :) Wiec zawsze musicie mieć nadzieje że się uda :) Trzymam kciuki :)

Cześć kobietki :happy:

mam pytanie - chciałam jutro wysłać męża na badania krwi, co powinien zrobić? Jeśli dobrze pamiętam to elektrolity: sód, potas, wapń, magnez oraz testosteron i estradiol - czy coś pomieszałam???

Vivienka
- ale pech .... zdrówka Twojemu mężowi życzę! Może akurat udało się Wam w tym cyklu - trzymam mocno &&&&& Kochana

Airfix - ale Twój synuś ma pomysły ;-) a z tym krztuścem, to naprawdę lekka przesada ze strony tych rodziców - nienormalni jacyś, czy co? Mam nadzieję, że u Ciebie to jednak zwykłe przeziębienie bądź alergia. A co do testów, to może Ty Kochana w ciąży jednak jesteś :happy:

Justi - wszystkiego dobrego z okazji rocznicy ślubu :tak:

małe liski - zdrówka dla synka, a jutro udanej wycieczki :-)

udanego dnia dziewczyny!

Ostatnia edycja:
reklama
vivienka ' ja trzymam kciuki z całych sił za cośka :) jeśli implantacja była 9 czy 10 po owulacji to cień jest zupełnie na miejscu :) siknij jutro i zobacz czy kreska robi się bardziej wyraźna...

Do góry