reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hello!

Airfix, masakra z tym krztuścem, mega kciuki by jednak nikt się nie zaraził, daj koniecznie znać w poniedziałek co powiedziała lekarka. Zapewne dziś będzie owulka, moim zdaniem w tym cyklu masz po prostu wyższy poziom progesteronu (sytuacja sprzyjająca przy planowaniu córeczki :tak:) a progesteron wzrasta troszkę jeszcze przed owulką powodując proteolizę ścian pęcherzyka.

gdusia, a nie chcesz spróbować ze stymulacja owulki?

Roszpunka, będziesz mieć wyniki już dziś? TSH i prolaktynę można sprawdzić w dowolnym dc, prolaktynę jednak koniecznie wypoczętym, na czczo i bez serduszkowania poprzedniego wieczoru. Ja dokładnie tak samo się czułam na dziale z ubrankami dla dziewczynek :-)

małe liski, zarówno nabiał jak i progesteron mogą być sprawcami, progesteron zwiększa przetłuszczanie się skóry. Dużo zdrówka dla synka, bajka bardzo fajna i też polecam :-)

Justi, nic kochana nie dotarło. Terapia antybiotykowa (plus silne dawki leków typu ibuprofen) niestety są przeciwwskazaniem przy staraniach o synka gdyż takie leczenie w znaczącym stopniu osłabi parametry nasienia. Antybiotyki łykane przez kobietę po prostu często podnoszą pH i to jest jedyne zagrożenie przy staraniach o córeczkę :-) Wszystkiego najlepszego dla Ciebie i M!

Vivienka, na pewno zarodeczek jest silny, ja w 12 dpo w Kajowym cyklu miałam cień cienia widoczny tylko pod światło na ponad 2 razy czulszym teście 10 mIU/ml (Kaja zagnieździła się w 9 dpo). Jaką dawkę Luteiny przyjmujesz? To jest wersja podjęzykowa czy dowcipna? Pojawił Ci się EWCM bo masz R zaznaczone? Mocno trzymam kciuki!

Katriina, nic nie pomieszałaś, wszystko się zgadza :-)

Ostatnia edycja:
reklama
justi wszystkiego najlepszego :)
vivienko TY nie trac wiary bo moze akurat nie bedzie trzeba sie starac bo juz mały synek sobie gniazdko wije, jest cien cienia wiec nie smutkuj tylko mysl pozytywnie bo to znaczy, ze moze byc bardzo wczesna ciaza, masz test 25 wiec tez słabsze kreski wychodza niz gdyby to była 10 I tak jak pisze marchew jesli implantacja była 2 dni temu to test ma prawo byc jeszcze słabiusienki... nie zadreczaj sie tylko poczekaj kilka dni a moze bedzie super I dwie grubasne II lub idz na bête I wowczas sie uspokoisz, ale TY w DE wiec nie wiem czy szybko wynik dostaniesz wiec nie wiem czy sens jest isc na bête, ale ja iwerze, ze bedzie dobrze I &&&&& za synka nie puszczam!!!!

Roszpunko Pierwsza corka to sie udala przypadkiem, bo nie bylam swiadoma tych wszystkich trikow, ale:
- od dlugiego czasu bralam magnez tak przeciwstresowo i dlatego, ze kawa go wyplukuje :D
- w szczesliwym cyklu (pierwszym) tuz po @ zrobilam sobie intensywna kuracje lactovaginalem, w mysl, ze to pewnie tak zdrowo planujac ciaze ;)
- bralam B6, bo wyczytalam, ze pomaga zajsc w ciaze :)
- seks byl prawie codziennie, wiec pewnie oslabilismy plemniki :D
Za to moja dieta byla na opak (duuuzo bananow, bo lubie), ale maz nadrabial kefirami mlekiem itp ;)
Takze to wszystko czysto fartem ;)

A marzylam o corkach, bo: sama mam siostre, wydaje mi sie ze dzieci jednej plci moga sie lepiej dogadywac + wiecej wspolnych zabaw, ekonomicznie pod wzgledem ubranek, akcesoriow albo nawet wspolnego pokoju (choc to akurat nie bedzie mus). I ja sie chyba jakos latwiej z kobietami dogaduje (wyjatkiem jest moj maz jednoczesnie bedacy moim najlepszym przyjacielem :)). Byc moze czesc z tego brzmi glupawo, ale co ja poradze... ;)

Justi dziekuje! i najlepszego na rocznice!
A moje przeczucia to ogolnie do bani sa, bo za kazdym razem myslalam, ze skoro chce dziewczynke, to na przekor bedzie chlopiec. Jeszcze co do cery, to w pierwszej ciazy wywallilo mi straszne AZS, a tym razem spokoj, uff...

Ostatnia edycja:
Piranhu Ale się porobiło :) Widziałas sama moje wykresy...stolnica..jednostajne..a w tym cyklu góry i doliny, zastanawiam sie czy zbadanie progesteronu w tym cyklu nie bedzie " falszywe" , czyli ze teraz bede sie cieszyc ze ladnie , pieknie wysoki...a przyjdzie sierpien i sie okaze ze niski. Zastanawiam sie co tak wplyneło na wzrost progestronu? Biore suplementy,ale dopiero ok 6tyg (w tym 2 tyg nie regularnie ), castagnusa biore juz 3 opakowanie, wczesniej bralam tylko do owulacji, a teraz biore drugie opakowanie po 30 tabl codziennie..mozliwe ze to od tego? No i od 2 tyg choroba i syropy , a to na mokry kaszel ( carbocysteinum), a teraz przeciwkaszlowe Dexa Pini dla doroslych
Nie chce się nakręcać nie potrzebnie że w cyklu staraniowym jednak wszystko mi będzie sprzyjało , nawet hormony :) staram sie troche wyluzować i pamietam Twoje słowa Piranhu które mi kiedyś napisałaś, tak fajnie ( wtedy kiedy sie pytałas o te moje jednostajne wykresy " Airfix zobaczysz, Ty będziesz miała córkę " :-)
Kajusia nie daje wytchnienia Ci cały dzień?? A jak z usypianiem? Masz chociaż wieczorkiem czas dla siebie?

Witam ;)

Justi wszystkiego najlepszego dla was ;)

Vivienka ja wierze w to,ze sie udalo gdyby tak niebylo to by tego cienia kreski niebylo na tescie! testy sie myla ale w druga strone,moga pokazac negatywny np gdy jest za wczesnie zrobiony.A jajestem takiego zdania jak dziewczyny ze slaba bo jeszcze niema jeszcze wysokiego hormonu hcg i do tego syneczek wiec tlusta bedzie pozniej ;)
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Milego dnia kochane ;*

Vivienka trzymam kciuki za dwie kreseczki &&&&&&&,
pamietam jak z najmłodszym zaszłam w ciążę to byłam przekonana, ze się nie udało,
brzuch mnie bolał jak na @ , nawet zapas tamponów zrobiłam

DZIEKUJE WAM Z CALEGO SERDUCHA za wszystkie kciuki!!!! Kazdej z osobna :-):-):-):-):-):-):-)
jak nic mnie nie zaskoczy zrobie test w niedziele i bedzie wszytsko jasne.

Airfix
zdroweczka kochana, wkoncu 2 tyg kaszel to juz nie przelewki. Trzymam kciuki za poniedzialek za wizyte. Powiedz a te testy co dzis wkleilas to poranny test byl z pierwszego moczu??Po nieraz jest tak/nie zawsze ze z porannego wychodza wyrazniejsze bo jest poranny mocz.

Piranho
ja wlasnie tze robilam 10 wczoraj wieczorem i dzis i wyszedl slabusienki.Luteine bralam do wczoraj jedna dopochwowo wieczorem.Dzis rano znow mnie brzuch bolal to wzielam wlozylam znow polowke.Czyli dzis bedzie z wieczorna dawka 1,5 tabl. Co do sluzu to nie wiem sama jak go okreslic… napewno jest mokro i jest czasem kremowy a czasem przezroczysto-wodnisto-ciagnacy ale nie tak jak przy owulacji nie jest go az tyle bym powiedziala ze raczej bardziej wodnisty.. ach juz sama nie wiem..
Powiedz czy Kaja spi ci cala noc? Sypia cos wogole w dzionek? Odliczacie pewnie dni do dnia przywitania nowego mieszkanca ;)

Maran no wlasnie bete sie nie opalca bo poszlabym i tak zrobic ja tylko raz bo kasa mi tego nie pokryje a tutaj koszty za wniki sa duze. A zeby zobaczyc czy dobrze beta przyrasta trzeba by bylo isc z dwa trzy razy.

Kate haha a ja dwa dni temu zapas podpasek sobie zrobilam :-D idac ta sama mysla co i ty

Vivienka ten ostatni test to jest juz z 3 -ego moczu heh ;) Bo rano nie robilam, bo nigdy nie robie, ale tak mnie naszło zeby sprawdzic co z tym pikiem...a tu masz babo dwie krechy ;)

Wizyte mam dopiero w srode u lekarza, tzn tak mnie poinformowały , ze miejsc nie ma na dzis, ani poniedzialek...ehhs..dzis inhalacje zrobie pełną parą, a jak co to pujde na pogotowie

Vivienka, ja bym brała 1 pełną tabletkę Luteiny rano i drugą wieczorem, u mnie w 12 dpo był cień cienia widoczny tylko w dobrym świetle przy ustawieniu testu przy oknie pod światło, wieczorem poprzedniego dnia zapewne nic by nie wyszło :-) Kaja niestety kiepsko sypia w nocy, pierwsze 3 godziny po uśnięciu to twardy sen a potem zaczynają się przebudzenia, jakieś jęknięcie, zawołanie mnie i szybkie zaśnięcie ...i tak kilka razy w nocy. W dzień nie śpi już wcale, gdy zdarzy się jej przyśnięcie w dzień to wieczorem są kłopoty z zasypaniem i mnóstwo nadmiarowej energii ;-), Krzyś też taki był, mam jakieś po prostu nieśpiące dzieci, jako noworodki czy niemowlaki też mało i czujnie spali. Ano nie mogę się już koteczka doczekać choć jednocześnie się stresuję jak to będzie bo nigdy kota nie miałam, od dziecka tylko psy ...i inne zwierzaki (np. myszy, chomiki, szczury :-D)

Wildberry
, mi też się wydaje, że dzieci tej samej płci często lepiej się dogadują (choć oczywiście nie jest to żadną regułą), Krzyś i Kaja to dwa różne światy, podobnie Mateusz i Milena (dzieci mojej siostry bliźniaczki).

Airfix, Castagnus obniża prolaktynę i podwyższa tym samym poziom progesteronu :tak: Nie trzeba przypadkiem robić przerwy przy łykaniu Castagnusa? Oczywiście witamina B6 w dużych dawkach też hamuje wydzielanie prolaktyny i zwiększa poziom progesteronu. No bo Ty będziesz miała córeczkę, zobaczysz! :tak::-) Kaja jest dość mamusiowa więc jak tylko wyczai, że mnie dłużej nie ma to już szuka zagubionej mamusi, która chciała mieć tylko 5 minut odpoczynku ;-), teraz dałam jej farbki do malowania, pędzelek i kartkę i ma zajęcie :-), ogólnie nie mam prawie w ogóle czasu dla siebie. W dzień córcia nie śpi a wieczorkiem usypia dopiero koło 21 (wcześniej ciężko ją położyć), zdarza się nawet, że koło 22. Gdy położę ją wcześniej to po prostu o tyle wcześniej wstaje rano ;-)

reklama
Kate odpisałam ci właśnie na priv. Przepraszam, ale nie będę jednak nic zamawiała :(
Vivienka TRZYMAM KCIUKI!!!! Kochana ja miałam zawsze bladziochy na testach, tak że musiałam 10 minut czekać po zrobieniu testu i jeszcze zbliżyć się do okna, żeby doszukiwać się drugiej kreski przy lepszym świetle :)) ...to by rozwiązywało cały problem, mąż już by mógł zacząć leczyć dysk (współczuję mu, słyszałam, że to okropny ból...) szkoda, że będę musiała czekać aż do niedzieli wieczór żeby dowiedzieć się jak udał się twój poranny test (odcinamy się od neta na ten weekend, w telefonie nie działa mi aplikacja bb, nie mogę jej zainstalować..). ...ale fajne :))
Piranhiu czyli wy też jesteście z Krzysiem fanami "jak ujarzmić smoka" :) w soboty rano na polsacie puszczają serial dla dzieci oparty na historii z tego filmu - "jeźdźcy smoków"

dzięki dziewczyny za miłe słowa - oby wyjazd się udał :) Prognoza na razie jest bardzo dobra na jutro, słońce i 25 stopni, jedziemy w dwie rodziny, zaplanowaliśmy trochę pozwiedzać, oby dzieciaki dały radę :) ...i oby my - z dziećmi ;)
miłego słonecznego weekendu dla was!

Do góry