reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Airfix hihi :) nicka musialam zalozyc nowego, bo na starego nie dalo rady sie zalogowac :( Odnosnie rejestracji imion, to RJP moze tylko wyrazac opinie, a duzo zalezy jeszcze od dobrej woli pracownika USC, a nuz jakis da sie ugadac, zawsze warto sprobowac... a w razie czego sa tez rozne ladne i oryginalne polskie imiona.

Ostatnia edycja:
reklama
Wildberry, to jakiej Ty jestes narodowości? Gdzie mieszkacie w UK? Ja przez dwa lata mieszkałam w Londynie. Tam urodziła się moja córka i taki jakieś sentyment mam. ;-)
Matik, straszne rzeczy piszesz. :-( U nas kilka miesięcy temu też tragedia była. Dziewczyna wracała z zajęć sportowych, wyśliznał się jej telefon, schyliła się, nie zauwazyła nadjeżdżającego samochodu. Śpiączka, po 10 dniach śmierć pnia mózgu, organy do przeszczepu. I 16 lat.

Hej! Nie będę oryginalna pisząc, że nie doczytałam Was (u mnie to ostatnio standard), dziewczyny, nie wiem co się dzieje ale od kilku dni nie mam nawet 10 minut dla siebie.

Roszpunka
, może jednak zakwaszanie zabiło wszystkich żołnierzy, niestety niektóre dziewczyny z in-gender pisały, że np. Replens czy irygacje z limonki działały wybitnie antykoncepcyjnie a udawało się w pierwszym cyklu, w którym nieco odpuściły, nie wiem dlaczego jednym się udaje przy mega zakwaszaniu a inne dziewczyny nie zachodzą wtedy w ciążę. TO NIEPRAWDA, że prolaktyna sprzyja staraniom dziewczynkowym, podwyższona prolaktyna zmniejsza poziom progesteronu a przy planowaniu córeczki poziom progesteronu musi być wysoki. Przy karmieniu są sprzyjające warunki do poczęcia córeczki nie z powodu prolaktyny ale z powodu obniżonego poziomu estradiolu (podczas karmienia piersią poziom estrogenów jest bardzo niski). Luteinę należy brać nie od 15 dc ale od 2 dpo, brana przed owulacją może ją zaburzyć. A jaki masz poziom prolaktyny? Co do cytrynianu to dziś mnie naszło, że najlepiej łykać osobno Calcium Citrate (Calcium Citrate - 100% Pure Powder - 8 oz (227 g) - Now Foods | eBay) i Magnesium Citrate Now Foods, Magnesium Citrate, 100% Pure Powder, 8 oz (227 g) | eBay. Chodzi o to, że w mieszanym preparacie NOW (Ca z Mg) magnez występuje w postaci tlenku oraz asparaginianu, znając życie to pewnie przeważa tlenek a on wchłania się tylko w 4%, ewentualnie można dorzucić dodatkowe źródło Mg w postaci cytrynianu, asparaginianu itp. omijając wszelkie tlenki, węglany (sole nieorganiczne).

Marchew, udało się uratować laptopa? Jak się kochana czujesz?

Nuuuśka, wybacz ale uśmiałam się z tych przewinień Olci, już się boję jak to będzie gdy Krzyś kiedyś pojedzie na wycieczkę bo on wyjątkowym roztrzepańcem jest ;-) Co do Garfielda, wybacz mu, mogło być gorzej Przeglądaj jak człowiek :-) :-D Filharmonia na dzień dziecka? ...o matko, nawet ja jako dorosła chyba bym nie wysiedziała, nie jestem fanką tego rodzaju wystąpień, myślę też, że rzadko które dziecko jest. Ładny wykres, ciekawe kiedy owulka będzie.

małe liski, dzięki kochana :-* Krzyś jest ze mną w domu, co do przedszkola to nie wiem jak to będzie :-( Będę mocno trzymać kciuki za udane O+12.

Vivienka, nie chcę zapeszać ale wykres bardzo implantacyjny, kciuki zaciśnięte, zrób jutro test 10-tkę i nie wyrzucaj od razu. Jak tam córcia, lepiej już z katarkiem?

Wildberry, GRATULUJĘ z całego serca potwierdzenia córeczki, aż mi się przypomniała ta radość nie do opisania, którą ja czułam. Krzyś oglądał kiedyś strażaka Sama ale mu już przeszło, od dłuższego czasu jest fanem pociągów :-)

Ana, takie smutki są typowe w pierwszym trymestrze (sprawka progesteronu), będzie dobrze. Jak M się czuje?

Justii, dzięki kochana, masz na myśli PW? Dawno nie zerkałam w PW :zawstydzona/y: bo czasu jakoś brakuje, nie wiem co się dzieje ale od klilku dni nie mam ani chwili dla siebie. Postaram się przeczytać wszystkie PW i poodpisywać. Ja piszę posty w notatniku ale zapomniałam zapisać plik a komputer mi się cały tak zawiesił, że mogłam go jedynie zresetować. Na eBay jest Licorice Root w odpowiedniej dawce 450 mg NOW Foods Licorice Root 450 MG 100 Capsules | eBay.

majdaczek, witaj, będziemy trzymać kciuki za córeczkę.

Elmo, hehehe :-D, czekam z utęsknieniem na fotki Michasia :-) Jak tam było na i po szczepieniu?

lilly, co powiedziała ginka? Doczytałam, że wszystko w porządku, super!

Kevinka, ale masz przystojniaków!

kate, wapń warto podbić, magnez też bo niski, sód i potas bardzo dziewczynkowe,
progesteron rewelacja. W związku z niskim poziomem Mg i Ca sprawdź koniecznie poziom D3.

Matik, to straszne, nie wyobrażam sobie nawet w ułamku takiego nieszczęścia :-(

Ostatnia edycja:
Piranhu Mi wlasnie przyszedł wczoraj Calcium Citrate z tego NOW, musze zużyć bo szkoda przecież, a dodam może ten magnez w postaci cytrynianu bo mam jeszcze Magnefar b6, tylko teraz jaka dawke? Calcium Citrate biore 3-4 tabl dziennie, zalezy jak dieta w danym dniu wygląda.
Piranhu Druga faza będzie trwala u mnie ok 13 dni., wiec progesteron zrobic w 5dpo czy 7dpo? Tylko w te dni mam przychodnie czynna.

Wildberry Ale czad u Ciebie ;) w połowie Polka, nazwisko arabskie ;) Wiec tymbardziej zazdroszcze mozliwosci nadania oryginalnego imienia:-)

Airfix, nie wiem ile jest tlenku magnezu w Calcium Citrate więc nie wiem jak z tą dawką, ważne by Mg było 2 razy mniej jak Ca ale oba muszą być w podobnie przyswajalnych preparatach (typu cytrynian wapnia i cytrynian magnezu). Progesteron sprawdź zdecydowanie w 7 a nie 5 dpo :tak:

Piranhu Wapń 300mg i Magnez 150mg to tyle w Calcium Citrate...ta informacja przyda się pewnie wszystkim tu staraczkom dziewczynkowym bo wszystkie raczej łykamy ten Calcium Citrate, może dlatego ten wynik magnezu u mnie jest tez niski

Airfix, zawartość Mg w Calcium Citrate znam ale problem polega na tym, że on występuje w formie tlenku i asparaginianu, nie wiadomo ile procentowo jest tego pierwszego ale podejrzewam, że jest on w znacznej przewadze skoro tego nie zaznaczono ;-), tlenek niestety wchłania się tylko w 4%.

Piranhu To w takim razie, lepiej dołożyć rzeczywiście jakis dobry magnez w postaci cytrynianu, skoro tlenek z tego wchłania się w 4% to czyli prawie nic, więc ok 400-500mg magnezu w postaci cytrynianu trzeba by dołożyć, i bedzie wapn 1200mg i magnez 500mg z cytrynianiu i 600mg z tlenku z CC ( przy dawce mojej 4 tabl )- dobrze rozumuje?
Magnefar b6 ma chyba za mała dawke jednak bo pisze 500mg cytrynianiu magnezu a w nawiasie ( 60mg magnez)

reklama
kate To badanie sie nazywa 25-OH-D3 , ja ide w środe albo piatek badać. Popytaj o ceny w roznych punktach bo u mnie jest rozpietość od 90zł do 150zł za to badanie

Powiem Wam, że moje dziecko to jest jedyne w wymyślaniu i tworzeniu historii jak coś przeskrobie :) Raz mi pociął firanke i powiedział że przez okno z drugiego pokoju wpadł wiatr i porwał nożyczki i te nożyczki wleciały w firanke. A dziś mi mówi- Mama, chodź noo, wiesz co się stało?? Na pewno się ucieszysz:) Patrz, miałaś jeden ręcznik, a teraz zrobiłem Ci dwa . Widzisz jak fajosko . Pytam - Jak Ty to zrobiłeś?? A On- Ale fajnie no nie? Bedziesz miała dwa. Ale to już wczoraj biłem się z tatą ręcznikiem i przetargaliśmy:-D

Ostatnia edycja:
Do góry