Hej! Nie będę oryginalna pisząc, że nie doczytałam Was (u mnie to ostatnio standard), dziewczyny, nie wiem co się dzieje ale od kilku dni nie mam nawet 10 minut dla siebie.
Roszpunka, może jednak zakwaszanie zabiło wszystkich żołnierzy, niestety niektóre dziewczyny z in-gender pisały, że np. Replens czy irygacje z limonki działały wybitnie antykoncepcyjnie a udawało się w pierwszym cyklu, w którym nieco odpuściły, nie wiem dlaczego jednym się udaje przy mega zakwaszaniu a inne dziewczyny nie zachodzą wtedy w ciążę. TO NIEPRAWDA, że prolaktyna sprzyja staraniom dziewczynkowym, podwyższona prolaktyna zmniejsza poziom progesteronu a przy planowaniu córeczki poziom progesteronu musi być wysoki. Przy karmieniu są sprzyjające warunki do poczęcia córeczki nie z powodu prolaktyny ale z powodu obniżonego poziomu estradiolu (podczas karmienia piersią poziom estrogenów jest bardzo niski). Luteinę należy brać nie od 15 dc ale od 2 dpo, brana przed owulacją może ją zaburzyć. A jaki masz poziom prolaktyny? Co do cytrynianu to dziś mnie naszło, że najlepiej łykać osobno Calcium Citrate (
Calcium Citrate - 100% Pure Powder - 8 oz (227 g) - Now Foods | eBay) i Magnesium Citrate
Now Foods, Magnesium Citrate, 100% Pure Powder, 8 oz (227 g) | eBay. Chodzi o to, że w mieszanym preparacie NOW (Ca z Mg) magnez występuje w postaci tlenku oraz asparaginianu, znając życie to pewnie przeważa tlenek a on wchłania się tylko w 4%, ewentualnie można dorzucić dodatkowe źródło Mg w postaci cytrynianu, asparaginianu itp. omijając wszelkie tlenki, węglany (sole nieorganiczne).
Marchew, udało się uratować laptopa? Jak się kochana czujesz?
Nuuuśka, wybacz ale uśmiałam się z tych przewinień Olci, już się boję jak to będzie gdy Krzyś kiedyś pojedzie na wycieczkę bo on wyjątkowym roztrzepańcem jest ;-) Co do Garfielda, wybacz mu, mogło być gorzej
Przeglądaj jak człowiek :-) Filharmonia na dzień dziecka? ...o matko, nawet ja jako dorosła chyba bym nie wysiedziała, nie jestem fanką tego rodzaju wystąpień, myślę też, że rzadko które dziecko jest. Ładny wykres, ciekawe kiedy owulka będzie.
małe liski, dzięki kochana :-* Krzyś jest ze mną w domu, co do przedszkola to nie wiem jak to będzie :-( Będę mocno trzymać kciuki za udane O+12.
Vivienka, nie chcę zapeszać ale wykres bardzo implantacyjny, kciuki zaciśnięte, zrób jutro test 10-tkę i nie wyrzucaj od razu. Jak tam córcia, lepiej już z katarkiem?
Wildberry, GRATULUJĘ z całego serca potwierdzenia córeczki, aż mi się przypomniała ta radość nie do opisania, którą ja czułam. Krzyś oglądał kiedyś strażaka Sama ale mu już przeszło, od dłuższego czasu jest fanem pociągów :-)
Ana, takie smutki są typowe w pierwszym trymestrze (sprawka progesteronu), będzie dobrze. Jak M się czuje?
Justii, dzięki kochana, masz na myśli PW? Dawno nie zerkałam w PW
bo czasu jakoś brakuje, nie wiem co się dzieje ale od klilku dni nie mam ani chwili dla siebie. Postaram się przeczytać wszystkie PW i poodpisywać. Ja piszę posty w notatniku ale zapomniałam zapisać plik a komputer mi się cały tak zawiesił, że mogłam go jedynie zresetować. Na eBay jest Licorice Root w odpowiedniej dawce 450 mg
NOW Foods Licorice Root 450 MG 100 Capsules | eBay.
majdaczek, witaj, będziemy trzymać kciuki za córeczkę.
Elmo, hehehe
, czekam z utęsknieniem na fotki Michasia :-) Jak tam było na i po szczepieniu?
lilly, co powiedziała ginka? Doczytałam, że wszystko w porządku, super!
Kevinka, ale masz przystojniaków!
kate, wapń warto podbić, magnez też bo niski, sód i potas bardzo dziewczynkowe,
progesteron rewelacja. W związku z niskim poziomem Mg i Ca sprawdź koniecznie poziom D3.
Matik, to straszne, nie wyobrażam sobie nawet w ułamku takiego nieszczęścia :-(