reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Zakręcona spróbuj może na spokojnie porozmawiać z szefem - jesteś w ciąży, remont przed wami, należy ci się urlop, odpoczynek! Niech się jakoś ułoży korzystnie dla ciebie ta sytuacja i niech szybko czas zleci do sierpnia, wtedy bez żadnej łaski, bez żadnego "ale" będzie ci się należało zwolnienie. Jak dobrze że nic ci wczoraj nie stało :*

Elle tempka do góry idzie :) kciuki!
Vivienka i u ciebie piękny wykres :)) kiedy testujesz?

Matik straszne to co napisałaś :(( całe życie było przed tą dziewczynką, a taki palant odebrał jej, jej rodzicom wszystko w ciągu kilku sekund! najgorsze jest to że kary u nas za takie wypadki, w ogóle za przekroczenie prędkości - są śmieszne i zawsze znajdą się tacy którym brakuje rozsądku i wyobraźni. Oby ten co spowodował ten tragiczny wypadek zapamiętał go sobie do końca życia. okropne...:(

reklama
Vivienka widze ze testowalas wczoraj? Ja zrobilam dzisiaj test i jest negatywny :-( szkoda troche ze sie nie udalo :sorry2:
Matik też słyszałam o tym wypadku bo to było niedaleko miejscowości w której mieszkam i moja koleżanka dobrze znała mamę tej dziewczynki. no po prostu tragedia :-(

Ostatnia edycja:
[SIZE=-1]Dzień dobry Kochane

juz piszę o wczorajszej wizycie, ginka powiedziała, że wszystko jest w porządku, jeszcze prosila, żebym to tsh sprawdziła, i powiedziała, że jak tylko by się miesiączka zatrzymała mam brać acard. i pojawiać się u niej. czyli od kolejnego cyklu możemy działac. inna sprawa, że pewnie owulka mi wypadnie na pobyt u siostry, gdzie śpimy w salonie połączonym z kuchnią i pewnie ten najbliższy cykl pójdzie na straty...

Roszpunka,
super, że z pracą tak wyszło

Nusia, ale się uśmialam, wyobraziłam sobie biedną Olcię smarującą się żelem pod prysznic. właśnie Kochana, a jak z tym lekarzem, udało się w końcu z nim skontaktować? no i jak roznoszenie cv idzie?

Zakrętko, Kochana, wiem, że to łatwo powiedzieć żebyś starała się nie denerwować. Szkoda, że nie możesz już im uciec na zwolnienie, a urlop to dobra wola szefa że podpisze... może spróbuj jeszcze raz pogadać z szefem, może to coś da.

Matik
, ściskam mocno, straszne historie, kurcze, a najgorsze, że na to nie mamy wpływu zupełnie
[/SIZE]

Cześć dziewczynki :tak:

u nas wreszcie wyszło słońce - normalnie można żyć :-D

Lilly - no to zaczynasz działanie ;-) super, że wszystko jest już dobrze!

Nuuuśka - no mamusiu nie starasz się ;-) żeby córce dawać taki beznadziejny balsam do ciała ..... :-D ale się uśmiałam ;-) jak tam poszukiwania pracy?

Elle - szkoda, że się tym razem nie udało, ale masz już wprawę, więc następny cykl będzie Twój :tak:

Matik - straszne, to co napisałaś :no: bardzo współczuję tym rodzicom ...

Zakrętko
- faktycznie Cię dociskają w tej pracy ... Kochana, nie przejmuj się tak strasznie, bo w Twoim stanie to nie jest wskazane, a znając życie pracodawca i tak tego nie doceni :no: Oby czas do sierpnia szybko Ci zleciał i żebyś mogła wreszcie odpocząć !

Udanego dnia!

Dokładniedziewczyny całe życie przed nią ale tyle już przeżyła , człowiek czuje się jakoś dziwnie bezpiecznie że to jeż prawie odchowane dzieci a jednak nadal trzeba pilnować
Teraz mam dzieci zostawić na ok. Miesiąc w Polsce i już się boje ze bez mojej opieki . Chyba zwariuje

Elle z tego co pamietam nie maja więcej dzieci , prawda ?

Jeszcze taki głupi przypadek przed wczoraj przegladalismy stare zdjęcia i wspominalismy Rozalke mam ja na zdjęciach bo jak pisałam mój Hubuś bardzo długo kochał się w niej.

Ostatnia edycja:
hej tak na szybkiego bo jedziemy dzis z mezem do innego miasta do lekarza z jego plecami

matik Strazne i bardzo niesprawiedliwe wkoncu cale życie bylo jeszcze przed ta dziewczynka ;( ;( przez takich idiotów ludzie traca zycie...

male liski dziękuję za kciuki ale niestety ten cykl nie byl moj :/

Jak juz Elle zauważyła robilam wczoraj test i byl negatywny. A wiec ze zdwojoną siłą startujemy w czerwcowy cykl ;) Roszpunka, Elle nastepny cykl musi byc lepszy.

milego dzionka ;)

Ostatnia edycja:
Zakrecona... Straszna ta sytuacja w pracy, czy szef tez nie rozumie że jesteś w ciąży, że powinnas miec mniej obowiazkow ,a nie wiecej ( skadś to znam, mi w ciąży kazał transportery z piwem i napojami nosić na piętro i to nie 5,10..tylko 100 -pajac ). Może faktycznie rozmowa z nim pomogłaby, uświadomić go że w ciąży kobieta wolniej pracuje, że są problemy z koncentracją, że nie może dokładać Ci jeszcze obowiązków.

Matik Straszna historia...Ja nie umiem sobie wyobrazić bólu rodziców którzy tracą w taki sposób dziecko-przez jakiegoś wariata. :(

Lilly78 Czyli wracasz do staranek :) Powiem Ci ze z tym spaniem w salonie to nie za fajnie..ale dodam Ci na pocieszenie, że Ty tam jeden cykl będziesz spać, a ja obmyślam strategie jak tu przystąpić do działań jak przeprowadzimy się do ciotki do pokoju przechodniego ( ona do 2 w nocy nie spi, tylko chodzi przez ten pokoj, do kuchni i lazienki ) ,jeszcze dziecko będzie spało z nami, a ja tam spedze moze nawet i pol roku. I akurat owulacja mi wypada we wrzesniu kiedy na bank będziemy tam...Nie wiem jak to pogodzic... Już się śmieje do męża, że chyba w łazience sobie zrobimy od razu po prysznicu hahah

Nuuusia Ale się uśmiałam:-D kurcze ale żeś dziecku balsam kupiła, no wiesz co... I Ty się dziwisz że dziecko się myć dokładnie nie chciało na zielonej szkole, jak może raz próbowała się umyć , a tu takie coś ją spotkało, przecież to ciało jej się potem lepiło :-D ale pewnie jak pachniałooo :-) Dzieciaczki są super :) Dodzwoniłaś się do lekarza??

A mnie chyba wczoraj owulacja zaskoczyła, bo zrobiłam test o 20-tej jak zawsze i był dwie kreski, ale ta druga słabsza, ale dobrze widoczna, a dzień wcześniej nie było nic, więc podejrzewam że owulacja była ok 17-bo wtedy dziwne kłucie w jajniku czułam, a dziś już temperatura poszła w górę. Wiec u mnie witb6 wydłuza druga faze , a przesuwa owulacje o jeden dzien w tył. Przy samym Castagnusie owulacja w 18dc, cykl 31 dni, a Castagnus+ wit B6 - owulacja 17dc i pewnie też 31 dni ( ostatni taki był), czy jeśli zrobie progesteron w 7dc będzie dobrze?? Bo u mnie robia badania, pon, śr, pt..Wiec mam do wyboru 5dpo i 7dpo.

Hej, ja znow na telefonie i mam jakies okrojone opcje :( Nie mam jak podziekowac ani jak pogrubic tekst, nie lapie :/ [edit: oki, wlasnie ogarnelam, ze trzeba ustawic pelna wersje :D]

Roszpunko, z Bromergonem niestety nie doradze, bo nie mialam potrzeby stosowac. Moja laktacja byla zawsze bardzo ladnie unormowana a cykle regularne (@ wrocila po 7 miesiacach, jak zaczelam rozszerzac malej diete). O tym, ze prolaktyna jest dziewczynkowa tez slyszalam, ale dotychczas nie znalazlam niestety zadnego wyjasnienia jak by to mialo dzialac, a bardzom ciekawa...

Airfix to zaszalalas z tymi dawkami ;)

Airfix, Ana, Vivienka sprawdzilam dzis ph moczu: 6,5 w kierunku 7 - jem teraz tony warzyw i owocow :) BTW slyszalam, ze istnieja testy na plec z krwi.

Macy, rozwazamy kilka, ale ostateczna decyzja jeszcze nie zapadla :)

Zakrecona, zazdraszczam opcji wprowadzenia sie do WLASNEGO mieszkania, super! :) a szef moglby dac teraz wiecej luzu...

Marchew czadowo, rowniez mysle o rodzeniu w wodzie :) Jakby co zdasz mi relacje :)

Matik, Elle Brak mi slow jak slysze o takich wypadkach, straszne :(

Zbiorcze fluidy i kciuki dla wszystkich staraczek! :*

Ostatnia edycja:
reklama
Wildberry Wiesz ze ja dopiero wczoraj przegladalam stare wiadomości i doszłam do tego że nicka zmieniłaś :-) A ja sie zastanawiałam co się z Tobą dzieje...ja nie trybie ostatnimi czasy, więc musisz mi wybaczyć ;) Melduje że pomimo dawek syropów, kaszel został, tyle ze nie intensywny, ale za to mam bonus w postaci zapalenia zatok:-D No ja się wykończe w tym miesiącu
Wildberry powiem jedno, strasznie zazdroszcze mamom, w tym Tobie;-) że możecie nadać dziecku ładne imie, tzn inne niż typowo polskie:) Mi też sie podoba Livia...tyle że w Polsce u znajomych zapisali w USC Liwia....aaa weźźź , brzydko to "wygląda",albo u znajomej jest Kewin, tez mi się nie podoba pisownia przez "w", a ja choruje , aczkolwiek już mniej, bo byłam wręcz zdruzgotana :laugh2: że nie moge dać córce na imie Carla...I w sumie nadal jestem zła. W Polsce nie przejdzie, proponują Karoline albo Karine....a jesli bym chciała Karoline albo Karine to bym tak nazwała, ale Carla nie wydaje mi się odpowiednikiem tego tak jak twierdzi rada języka polskiego, bo odpowiednikiem, przynajmniej w moim rozumowianiu dla Karoliny jest Carolina, Caroline itp, a gdzie to Carli? Chyba w tej radzie jezyka siedza same stare chłopy i baby.Nawet przykłady podawałam że przecież jest Carla Bruni, a nie Carolina....i dla mnie to są dwa rózne imiona, ale co im zrobisz. Mogłabym podpytać w Krakowie w USC, ale raczej nie przejdzie, a w szpitalu blisko mnie jak sie urodzi to jedziesz dziecko zapisac do USC tak zacofanego ze nawet imienia Nadia nie zapisują:-D proponowali kolezance Nadzieja :D i musiala na prędce wymyśleć Nikole.

Do góry