reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
dostałam wyniki, bede wdzięczna jak zobaczycie
Wapń 2,32 normy 2,1-2,55
MAGNEZ 0,75 normy 0,66-1,07
Na 137,3 normy 136-145
K 3,93 normy 3,5-5,5

Progesteron 21 faza lutealna 1,2 - 15,9
Kate wapn masz sredni a magnez dość niski wiec tu troche sobie podkrec w diecie :)
Sód masz niski wiec to na dziewczynke dobrze no I potas też nie jest jakos wysoki,
serem zółtym podbij sobie wapn :) kakao na magnez I bedzie super (ja przed ciązami z dziewczynkami lubialam strasznie zjedać ser zółty I pic kakao - wiec wcale sie nie dziwie, ze mam 2 corki - na bank miałam wysoki magnez I wapn, ser zloty to jadłam namietnie w kawalkach bez pieczywa bez niczego - uwielbiam ser a teraz nie jem prawie w ogóle I gdy przechodze obok alejki z serami to pozeram wszystkie sery wzrokiem ;)
progesteron masz na dziewczynke super bo wysoki - widze, ze ponad norme laboratoryjna :)

milego dnia wszystkim zycze :)

Dzien dobry :):))

roszpunka eee to @ przylazla ? do bani :/ Ale trzymam mocno &&& za kolejny cykl.

ilaczku czy Ty kochana znasz juz termin lipcowej @ ? Bo nie wiem czy pytalam czy tez nie, ale widze ze nie mam uzupelnionego wiec jak mozesz, bardzo prosze podaj :tak:

liluś jak kochana u ginki ? moge Cie juz wpisywac ze starankami na lipiec ? :)

aljul, Airfix hahaha ja wszystko rozumiem, ale jednego najwazniejszego w sumie Wam nie powiedzialam - otoż me dziecię pojechalo z pelna tubka pasty no i tez z pelna tubka wrocilo. Oczywisci zarzekala sie strasznie, ze zeby myla ( tyle ze chyba niewidzialna pasta ) po czym kiedy wzielam jej pod wlos, wydalo sie, ze sie za bardzo myc nie chcialo... :cool2: Zawsze myslalam , ze jako ze to dziewczynka to bedzie bardziej uwazala i pilnowala takich rzeczy ale widze ze to jeszcze nie ten etap :wściekła/y: najlepsze bylo kiedy wrocila, i poszla sie myc, mowi do mnie kiedy juz skonczyla smarujac cialo - Mama, ale ja Cie prosze, nie kupuj mi wiecej tego balsamu bo Nim sie nie da smarowac. Na co ja sie patrze a ona sie smaruje z pelnym impetem zelem pod prysznic :-D:-Dkochane dziecko hah nie ma co.

zakrecia no co Ty, nic sie nie stalo, obiecuje ze jak mi sie spodoba, to zrobie Wam focie :-)

Lece sprzatac chalupe :)

attachment.php

Starających się : 11
Oczekujących na staranka : 8

CZERWIEC 2014 :

Vivienka - termin @ .06 ( 1 cykl starań )
Elle87 - termin @ 07.06 ( 2 cykl starań )
Matik2012 - termin @ 23.06 ( 14 cykl starań )
milla - termin @ 24.06 ( 1 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 25.06 ( 13 cykl starań )

LIPIEC 2014 :

Roszpunka - termin @ 07.07 ( 2 cykl starań )
ilaczek - termin @ .07 ( 2 cykl starań )

małe liski - termin @ 04.07 ( 1 cykl starań )
Justi - termin @ 09.07 ( 1 cykl starań )

SIERPIEŃ 2014 :

maggie2205 - termin @ .08 ( 1cykl starań )
Dorcia - termin @ .08 ( 1cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

anias2 - ( czerwiec 2014 )
lilly78 ( czerwiec/lipiec 2014 )
gdusia_ ( lipiec/sierpień 2014 )
Annette ( sierpień 2014 )
Airfix ( sierpień 2014 )

kate.. (lato 2014 )

ania_g21 ( lato 2014 )
Katriina ( lato 2014 )

Nusiu ja jeszcze nie wiem czy jestem po owulacji...coś mi przez ten stres, moje ciągłe przeziębienie się wszystko poprzestawiało.
wczoraj czułam wieczorem ostre ciągnięcie w jajnikach, lekki ból przy poruszaniu, może podczas tego pierwszego snu była owu???? tempka dzisiaj w górę, zobaczymy jak jutro.
testów owu nie robię, bo nie mam. mój kaszel już powoli słabnie, chociaż jeszcze czasami dusi:-D
jak tylko będę znała termin @ lipcowej zamelduję się u Ciebie:-D obiecuję;-)
Kate bardzo ładne wyniki, podnieś wapń serkiem, jak to mówi Maran, więcej nabiału wprowadź i magnez w kakao znajdziesz lub może suplementy dodatkowo jakieś. progesteron świetny. potas i sód taki dziewczynkowy:tak:
Maran jak w domku, rozpakowani już? zadomowiliście się już?

pozdrawiam

kete to sprawa w ph moczu sie juz wyjasnila,widocznie jak wiekszosc zabaw raz sie sprawdza a raz nie ;-)

matik nie wiem czy doczytalas ale czarna parla zaciazyla w maju :-)

maran,ilaczku fajnie ze jestescie jak tam zdroweczko u was, jak tam dzieci rodzinka iwasze plany na staranka ;-)

Ilaczek mnie tez kaszel dusi.... podziebilam sie w Pl bo upaly byly i zimne sie pilo to teraz kaszle.... u nas juz po staremu, Ala wrocila do szkoly, M do pracy... pogoda srednia wiec normalnosc ;) ja tez nie wiem kiedy owu mialam w tym cyklu bo w gosciach nie mialam jak mierzyc temp i sie obserwowac, juz na pewno po owu bo od powrotu mierze temp. i jest wysoko na poziomie 37st C. Wiec ewidentnie to faza lutealna a owu moga byc miedzy 17 a 21 dniem cyklu... tak mysle...

Vivienka ja planuje staranka na sierpien, wrzesien moze pazdziernik... ale jak wyjdzie to sie wszystko okaze ;)

Hej Laseczki

Airfix kciuki za wyniki synka :) to może idź do lekarza niech Cie obsłucha jak tak Cie męczy ten kaszel Chyba troche przesadziłąs z tymi dawkami Nie ładnie :) o doczytałam żę to w ciągu dnia rozbiłaś To wybaczam Też słyszałam że moczenie nóg w soli pomaga :) synuś ładnie załatwił lekarke :D

Elle
kciuki dalej zaciskam :)

Nuuska to dobrze że mi wybaczyłaś moje roztargnienie :* dom ogarnięty ?:) dodzwoniłaś się do tego lekarza? jak Olcia?

Vivienka ciesze się że przeprowadzamy się ale wiem że w sobote na pewno baba nas wk.... To jest typ chciwej baby z radomia :D wiec na pewno coś odstawi Już sie śmiałam do mojego że musze 2 melisy wypić :)

Matik, Roszupnka kciuki za kolejny cykl :)

ja własnie się relaksuje słucham muzyki relaksacyjnej :)

miałam taki okropny dzień w pracy że jak wróciłam do domu to się rozryczałam :( byłam sama na siebie zła że obiecalam sobie żę wyluzuje i nie będe się denerwować ale oczywiście to by było nie w moim typie i jak tylko weszłam do pracy to mi ciśnienie podnieśli Wczoraj chceili żeby wysłać im 4 zestawienia dot szkód komunikacyjnych do dzisiaj do 12 Zrobiłam je wczoraj i wysłałam Zeszło mi z 3 godz bo ciągle coś mi przerywało a rano gość pisze że wysyła tabelki i to je musze uzupełnić i oczywiście musiałam od nowa robić bo w tamtych były inne dane potrzebne a tu inne Szlak mnie trafił i jeszcze cały czas ktoś i mój dyrektor nie lepszy zamknął się u siebie i ciągle maile mi wysyłał żebym zrobiła a to to a to tamto a najlepiej wszystko na raz A że siedze na głównej recepcji to tel za tel i co coś liczyłam to od początku bo już mi się pokreciło A od jutro mam dziewuszke która mnie zastąpi i nie wiem jak ogarne robić swoje i ją uczyć A mój dyrektor naiwnie myśli że ja do 9 miesiąca będę pracować A jak powiedziałam o ciązy to powiedział ze będą mnie oszczedzać a tu coraz więcej I chciałam od poniedziałku 2 tyg wolnego na przeprowadzke i remonto to nie moge bo musze nową uczyć :( a dobrze wiedzieli kiedy chce urlop Mój K też sie wku.. bo jak mnie zobaczył w samochodzie to spytał się co oni Ci zrobili Chyba ledwo żyłam A jeszcze jak wracałam to ze zmęczenia uderzyłą bym w tira :( naszczęscie w ostatnim momencie skreciłam Sorki że sie wyżaliłam ale musiałam to z siebie wyrzucić Mój K powiedział ze najlepiej by było żebym poszła już na L4 ale niestety jestem na działalności i na L4 mogę iść od sierpnia :( może dam rade jeszcze te dwa miechy

Dziewczyny, dzięki. Też się cieszę z tej pracy. Jeden problem mniej z głowy. Choć szczerze przyznam, że chętniej pobyczyłabym się z brzuszkiem niż wracała do pracy od września. Dobrze, że chociaż wakacje przede mną.:tak:

wildberry,jeszcze raz napiszę, że cieszę się razem z tobą:happy2: U mnie ph na poziomie 4,5, podobnie jak 2 miesiące temu przed rozpoczęciem diety. W poprzednim cyklu koło owu robiło mi psikusy i wzrastało do 5, nie wiem czemu. A po starankach było bardzo wysokie i trudne do zbicia. Chyba ph mojego m jest wysokie. Trochę się boję nie zakwaszać.

ajlul, vivienka, u mnie mleko zaniknęło gdzieś 2 tygodnie po odstawieniu Małego. @ przylazła dokładnie 2 miesiące od odstawienia i dwa poprzednie cykle na pewno były owulacyjne. Kiedy ewentualnie mogłabym sprawdzić poziom prolaktyny, w 2 dc????

Elle, racja, dieta jest męcząca, suplementy drogie. Dobrze by było jednak nie męczyć się za długo. Ja już sobie planuję co zjem jak się uda, pyszne muffinki bananowe z czekoladą i lodyyy! A ty???;-) Teraz nawet jak coś zjem z zakazanej listy, to zero przyjemności, tylko wyrzuty sumienia:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Vivienko, przykro mi, że straciłaś dzieciątko.To bardzo smutne:-(
U mnie przy porodzie za to szło jak po grudzie, rozwarcia nie, i ten koszmarny masaż szyjki... miałam wrażenie, że umrę z bólu. Same skurcze i parcie to przyjemność przy tym koszmarze.
Ach i rodziłam w ZZO, jeśli któraś z was byłaby ciekawa;-)

kate, ja bym wzięła też 40 sztuk,ale nie wiem czy możesz taką nierówną ilość wziąć po tej niższej cenie??.
Twoje drugie dzieciątko jest dokładnie pół roku starsze od mojego:-)

Nuśka, wiedziałam, że przylezie, więc już zdążyłam się powkurzać parę dni temu;-) Teraz patrzę z nadzieją w przyszłość;-) Hehehe, widzisz mamusiu, nie kupuj Olci więcej tego balsamu, nie znasz się, czy co? :-D:-D Pocieszna jest

zakręcona, współczuję sytuacji w pracy. A nie możesz pogadać z szefem, że trochę za dużo od ciebie wymaga na teraz już? Wiem, że to nie takie proste,ale jako ciężarna masz prawo do słabości i do taryfy ulgowej. Mam nadzieję, że uczennica będzie pojętna i nie będziesz się musiała z nią męczyć.;-) Jeszcze tylko troszkę, dasz radę.

Roszpunka ja już zrobiłam listę suplementów które muszę dokupić plus testy owulacyjne... sporo to kosztuje niestety, tym bardziej że teraz będzie 5 miesiąc odkąd biorę suplementy i trzymam dietę... ja przyznam że tym razem po owulacji parę razy zgrzeszyłam ;-) skusiłam się na zakazane produkty ale mam nadzieję że to nie będzie miało wpływu na kolejne starania :blink: marzę o chipsach i czekoladzie...!!! najem się w ciąży do woli, mam nadzieję :-) moje ph też było cały czas w granicy 4,5- a sprawdzała rok temu w lutym po raz pierwszy przed staraniami w lipcu i sierpniu i teraz też takie było ale podobnie jak u Ciebie po stosunku ph rosło i pasek był niebieski. fajnie że już zaczęłaś nowy cykl i niedługo będziesz mogła działać :tak:

reklama
Vivienka, zakręcona dzieki

Ja ok 20 dowiedziałam się od kolegi moich dzieci z byłej klasy w Polsce ze wczoraj o 7.40 zginęła koleżanka miłość mojego Hubka przez 4 lata , na pasach wjechał w nią samochód , masakra jechał bardzo szybko na prostej drodze w terenie zabudowanym a ona nie zdążyła uciec, była tak malutka, kruchutka straszne!!!
Dziewczynka 12 lat odeszła przez pajaca 66 letniego do tego obcokrajowiec
Nawet nie potrafię sobie wyobrazic co dzieje się teraz z jej rodzicami co za życie w mgnieniu oka ktoś je daje i odbiera
Straszne ...
Pamietam Cię Rozalko (*)

I tego samego dnia ojciec kolegi chłopców , zginął -jechał motorem

1 okolica 2 wypadki masakra jakaś
Dobranoc
Mi trudno zasnąć

Czarna perło Gratuluje !!! Super może otworzysz wór pozytywnych testów co??? Oby tak tego życzę Wam staraczki i sobie ;)

Ostatnia edycja:
Do góry