reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

maran pewnie masz racje, jeszcze tego mi teraz brakowalo!!Nie dosc ze cykl jak z faktoru X to jeszcze infekcja sie przyplatala:wściekła/y::wściekła/y:
ale dziwi mnie to troche bo odrazu po owulce tzn niedziela podbilam do 7,9 a w poniedzialek juz nic nie robilam i sprawdzalam mialam ph juz 6,5 to po czasie by mi tak skoczylo?

Airfix
piekny wozeczek wypatrzylas dla swojej coreczki.Lubie takie pastelowe kolorki.Ja jak wchodze do sklepu z ciuszkami to najchetniej bym wszytsko kupila dopiero potem sie opamietuje ze po co tyle ciuchow skoro corcia tak szybko rosnie:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
Witam Was kobietki :-)

Airfix duzo zdrówka dla Ciebie Kciuki za XXX :) To malutka sie urodziłaś ja też 3 tyg wcześniej i ważyłam 2300 To mega kciuki za malutka koleżanki żeby ładnie przytyła i z serduszkiem wszystko dobrze było

Vivienka mi też sie wydaje że to możę przez sode a na ph wpywają sulementy i dieta więc może być tak wysokie A co do opisu z USg postanowiłam że nie bede dzwoniła jest mi wszystko jedno Najważniejsze co usłyszałam to żę zdrowa dzidzia i to mnie cieszy reszta zeszła na dalszy plan i wyluzowałam :)

Dorcia to dziwne że na allegro bły droższe rzeczy A bałagan nie zając nie ucieknie Ja też wczoraj po pracy miałam ogarniać chałupe ale też mi nie wyszło :) to niezły sport trenuje Twoja córcia :) ale jak lubi

Roszpunka, Vivienka ,Gdusia Airfix też mi sie wydaje żę dosyć czesto słyszy się że kobieta poroniła :(

Kevinka spóźnine życzenia Wszystkiego najlepszego :) spełnienia marzeń

Nuuska
jak dzionek ? nie meczyli Ci w pracy za mocno ;) A co do Olci to wyrośnie z tego Pamiętaj kochana że każda kobieta lubi się stroić i przebierać :) taka jej mała wpadka :) Opiekunki zapomniały po co tam pojechały Zamiast pilnować i opiekować się dziećmi to wypoczywały

Piranhu a co u Ciebie ? pewnie ten weekend u teściów:)

Gorgusia , Marchew jak się czujecie kobietki? :-)

Mi dzisiaj tak szybko dzień minął ze szok ale przyjemnie :)
a wiecie jaki mieliśmy prezent dla naszego synka z okazji dnia dziecka ??:) wybraliśmy imię :-D
Ogłaszam że od dziś Franek jest IGORKIEM :-)

MIŁEGO WIECZORU

Vivienka Ja z ciuszkami też miałam tak ;) Ale wiesz, jeszcze ciuch to włożysz, a co ja mam ze swoja mania wózków zrobić ?:-D ja mówie do męża- Ze ja musze sklep otworzyć i ja wtedy będę szczęśliwa :) W kazdym sklepie gdzie sa wozki,musze dotknać , przejechać się hahah Mojemu synkowi kupilismy jeden taki 2w1 w lutym, a w maju juz miałam x-landera xv, mialam tez spacerowke taka lzejsza niby, ale pare razy jej uzylam bo nie umiałam sobie poradzic z wozkiem na 4 kołach :-D x-landerem do 4rz jezdzil, nie do zdarcia, a zakupow mozna bylo mase włozyć-choc sie nie wydaje, a synek nie chciał z niego wychodzić- ale już mi się znudził :laugh2: poluje na jakieś cudeńko

Zakrecia Prezencik świetny dla dzidziusia ;)) Imie też bardzo ładne, u kolezanki jest Igorek- nie zły urwisek :)

Nawet nie zartujcie że coś moze wyjść z tego szaleństwa dzisiaj hahah chodz moj synek jest sprzed 5 dni przed owulacji.... oj lepiej nie, lepiej nie teraz, ja musze jakos to ogarnac wszystko do sierpnia ;) A jeszcze jak na zlosc nie mam niczego do zbicia PH, replens juz nie mam, PH miejscami jest niskie, a miejsami wysokie :/ Sylk wzielam choc guzik daje...szok normalnie

Ostatnia edycja:
Airfix wózeczek prześliczny :-) wiesz co ma być to będzie, a teraz zbijaj ph jakby co. Czasami tak bez planowania wychodzi. Ale na jedno stres związany z tym planowaniem by Ci opadł
Co do wagi ja urodziłam się niecałe dwa kg ale byłam wcześniakiem z ósmego miesiąca. A teraz to wcale nie widać.
Zakręciu oba imiona bardzo ładne

Airfix wozek cudo tylko te kolka cis mnie nie przekonuja ale moge sie mylić To juz masz plan po macierzynskim -sklep z wózkami :-)

Dziewczyny przypomniało mi sie ze mialam wkleic zzdjecia kosmetykow do wlosow Najważniejsze szampony i odżywki do wlosow suchych i zniszczonych po umyciu nakladam pianke u gniote wlosy później spray i tez gniote a później susze suszarka z dyfuzorem :-)

Załączniki

• DSC_1289.jpg
    DSC_1289.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 36
  • DSC_1288.jpg
    DSC_1288.jpg
    19,3 KB · Wyświetleń: 37
Hej dziewczyny. Z góry przepraszam, za marudzący ton, ale pms mnie wykańcza :crazy:Jestem pewna, że nic z tego, bo głód mnie męczy, @ przylezie jutro lub pojutrze. Już zdążyłam się z tym pogodzić. Patrzę z nadzieją w nowy cykl i obmyślam strategię;-)

Gdyby nie ta zasrana praca, to podeszłabym do tego na pełnym luzie. A tak to od września dostanę pensję głodową, znów przyjdzie mi uczyć dzieciaki po domach, a mam już tego serdecznie dość :crazy: Jeśli w czerwcowym cyklu się nie uda to właśnie taki los mnie czeka. Będę musiała to jakoś przegryźć...

Dziś byliśmy na festynie z okazji dnia dziecka i naoglądałam się mnóstwo małych dziewuszek i brzuchów ciążowych. Ech...

Piranho
, pisałam już do Ciebie pytanie o Bromergon i luteinę. Poradź mi coś kochana. Prolaktyna sprzyja starankom dziewczynkowym, ale jeśli jest tak wysoka, że uniemożliwi mi zafasolkowanie? A lutka skróci mi ff, bo ginka kazała mi ją brać od 15 dc. Może powinnam poczekać spokojnie na owu i wziąć ją zaraz po? Chciałabym zwiększyć szanse na zafasolkowanie, ale marzę też o tej córci. Nie wiem co robić...

Airfix
, może roztworem cytryny się potraktuj żeby zbić to ph? Ciekawe czy coś z tego będzie hihi;-) Cudowny wózek. Super, że masz takie zamiłowanie do wózków. Też uwielbiam dziecięce rzeczy, ciuszki, zabawki, pościele i tym podobne duperelki, ale na wózkach się kompletnie nie znam. Jeśli kiedyś mi się uda zafasolkować, to poproszę cię o poradę, bo nasz wózek wydaje swoje ostatnie tchnienie:szok: Możesz mi podsunąć jakąś fajną spacerówkę, musi mieć duże koła. Może być nawet 3 w 1. I musi być wytrzymały. Rozglądałam się za którymś Quinny na dużych kołach, ale nie znam nikogo kto by miał. Co powiesz na xlander x3? Wydaje się super na wiejskie drogi i jeżdżenie w terenie.

gdusia
, też rozważałam kupno tego cytrynianu:tak: Myślę, że będzie dobry, ale chyba nie ma któregoś składnika, który ma ten NOW.

Ostatnia edycja:
mój mąż poczęstował naszego laptopa kawą i chyba go tym zabił... piszę z telefonu - ale wiecie jak to jest... strasznie niewygodnie (bynajmniej dla mnie)... my co weekend sobie gdzieś jeździmy na wycieczki dlatego jeszcze mniej się udzielam...
jak zwykle trzymam kciuki za starające się :)
no i już jest czerwiec :) okres wyczekiwania rozpoczęty ;P

Dzien dobry :)

Witam sie wczesnym rankiem, czekam az Olcia zje sniadanko i smigamy :blink:

zakrecia wczoraj szybko wyszlam, o 14.00 bylam juz w domu, za to nadrobie w ta niedziele, bo zamiast 6 jak wczoraj zabiegow, jest 13 :wściekła/y:

vivienka pewnie, masz racje. Czlowiek wszystkiego musi sprobowac, nawet chodzenia w pizamie po ulicy :-p A to dzieci, wiec patrze na pewne rzeczy przez palce, i staram sie pewne rzeczy wybaczac i szybko zapominac, bo jeszcze czas zeby byla powazna. Niech korzysta z dziecinstwa pelna para, zeby miala co wspominac :happy2:

Airfix hehehe ja sie nie przezegnalam, ale powiem Ci ze poszlo mi cisnienie w gore :cool2: bo one wypachnione, wyusmiechane we wsze strony, a tu jedno dziecko wymiotuje bo cala droge nic nie jadlo, druge placze ze mu zimno ( jechalo w krotkich gaciach i podkoszulce a u Nas wieczorem nawet nie bylo 15stopni). Dzis dla odmiany z okazji wczorajszego Dnia Dziecka ida do Filharmonii na koncert. Fajny Dzien Dziecka nie ??? :sorry2:;-) Przyzwyczailam sie do pewnych obyczajow panujacych w tej szkole, ale powiem Ci, ze daja czadu :wściekła/y:

Oki zmykam, postaram sie zajrzec jeszcze dzis :)Milego dzionka tymczasem :*

reklama
Nusia no to mówisz Panie wychowawczynie zadowolone z wyjazdu :))? w dobrych nastrojach, wypachnione ...Najważniejsze że Olcia w domu :) ...to rzeczywiście poszaleją w Filharmonii :D. Mój syncio ma dziś w przedszkolu dzień dziecka - niespodziankę. Wydaje mi się, że wszystko co panie sobie zaplanowały miało się odbywać na dworze, a dziś u nas 12 stopni i deszcz :) ciekawa jestem czy przełożyli atrakcje czy może uda im się coś zorganizować w sali gimnastycznej.

Roszpunka ja też oczami wodzę za babeczkami z malutkimi córciami i napatrzeć się nie mogę :)

Airfix ha ha ha:)) kochana kciuki za XXX - takie szaleństwa są najfajniejsze ;) teraz do owu utrzymuj ph w okolicach 4-4,5 (lactovaginal, zakwaszacze, może właśnie tampon z limonką). A do tego przeziębiona jesteś (zdrówka!) - ale akurat mogłaby wyjść z tego szaleństwa piękna mała córcia :) wózek piękny, taki rzeczywiście w romantycznym tonie, w lekkim pastelowym różu. A pomysł ze sklepem bardzo dobrym - działaj :)

Czarna perła
trzymam mocno kciuki za ciemniejąca kreskę i fasolkę! super wiadomość - super, że tak szybko się udało!

Vivienka soda podwyższyła ph i może doszło do infekcji. Mi się wydaje, że jeśli chodzi o śluz - albo się udało :) trzymam kciuki :) ale może rzeczywiście oznaka jakiś grzybków, infekcji.

Dorcia ...cieszę się bardzo - staranka już za chwile :) super!

Zakręcia jakie fajne imię - Igor. Kojarzy mi się z takim przystojnym łobuziakiem ;)

Piranha trzymam kciuki, żeby sytuacja u was szybko się poprawiła, pisałaś wcześniej o małych kłopotach...wierzę że sobie poradzicie, choć pewnie trochę trudno jest teraz.
Jak dzieci? Krzyś jest z tobą w domu, tak? Od września będzie chodził do przedszkola? masz jakieś przedszkole na oku?
...zdecydowałam się na O+12 :) będę się na pewno stresowała :))

miłego dnia

Ostatnia edycja:
Do góry