reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

maran pewnie masz racje, jeszcze tego mi teraz brakowalo!!Nie dosc ze cykl jak z faktoru X to jeszcze infekcja sie przyplatala:wściekła/y::wściekła/y:
ale dziwi mnie to troche bo odrazu po owulce tzn niedziela podbilam do 7,9 a w poniedzialek juz nic nie robilam i sprawdzalam mialam ph juz 6,5 to po czasie by mi tak skoczylo?

Airfix
piekny wozeczek wypatrzylas dla swojej coreczki.Lubie takie pastelowe kolorki.Ja jak wchodze do sklepu z ciuszkami to najchetniej bym wszytsko kupila dopiero potem sie opamietuje ze po co tyle ciuchow skoro corcia tak szybko rosnie:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
Witam Was kobietki :-)

Airfix duzo zdrówka dla Ciebie Kciuki za XXX :) To malutka sie urodziłaś ja też 3 tyg wcześniej i ważyłam 2300 To mega kciuki za malutka koleżanki żeby ładnie przytyła i z serduszkiem wszystko dobrze było

Vivienka mi też sie wydaje że to możę przez sode a na ph wpywają sulementy i dieta więc może być tak wysokie A co do opisu z USg postanowiłam że nie bede dzwoniła jest mi wszystko jedno Najważniejsze co usłyszałam to żę zdrowa dzidzia i to mnie cieszy reszta zeszła na dalszy plan i wyluzowałam :)

Dorcia to dziwne że na allegro bły droższe rzeczy A bałagan nie zając nie ucieknie Ja też wczoraj po pracy miałam ogarniać chałupe ale też mi nie wyszło :) to niezły sport trenuje Twoja córcia :) ale jak lubi

Roszpunka, Vivienka ,Gdusia Airfix też mi sie wydaje żę dosyć czesto słyszy się że kobieta poroniła :(

Kevinka spóźnine życzenia Wszystkiego najlepszego :) spełnienia marzeń

Nuuska
jak dzionek ? nie meczyli Ci w pracy za mocno ;) A co do Olci to wyrośnie z tego Pamiętaj kochana że każda kobieta lubi się stroić i przebierać :) taka jej mała wpadka :) Opiekunki zapomniały po co tam pojechały Zamiast pilnować i opiekować się dziećmi to wypoczywały

Piranhu a co u Ciebie ? pewnie ten weekend u teściów:)

Gorgusia , Marchew jak się czujecie kobietki? :-)

Mi dzisiaj tak szybko dzień minął ze szok ale przyjemnie :)
a wiecie jaki mieliśmy prezent dla naszego synka z okazji dnia dziecka ??:) wybraliśmy imię :-D
Ogłaszam że od dziś Franek jest IGORKIEM :-)

MIŁEGO WIECZORU

Vivienka Ja z ciuszkami też miałam tak ;) Ale wiesz, jeszcze ciuch to włożysz, a co ja mam ze swoja mania wózków zrobić ?:-D ja mówie do męża- Ze ja musze sklep otworzyć i ja wtedy będę szczęśliwa :) W kazdym sklepie gdzie sa wozki,musze dotknać , przejechać się hahah Mojemu synkowi kupilismy jeden taki 2w1 w lutym, a w maju juz miałam x-landera xv, mialam tez spacerowke taka lzejsza niby, ale pare razy jej uzylam bo nie umiałam sobie poradzic z wozkiem na 4 kołach :-D x-landerem do 4rz jezdzil, nie do zdarcia, a zakupow mozna bylo mase włozyć-choc sie nie wydaje, a synek nie chciał z niego wychodzić- ale już mi się znudził :laugh2: poluje na jakieś cudeńko

Zakrecia Prezencik świetny dla dzidziusia ;)) Imie też bardzo ładne, u kolezanki jest Igorek- nie zły urwisek :)

Nawet nie zartujcie że coś moze wyjść z tego szaleństwa dzisiaj hahah chodz moj synek jest sprzed 5 dni przed owulacji.... oj lepiej nie, lepiej nie teraz, ja musze jakos to ogarnac wszystko do sierpnia ;) A jeszcze jak na zlosc nie mam niczego do zbicia PH, replens juz nie mam, PH miejscami jest niskie, a miejsami wysokie :/ Sylk wzielam choc guzik daje...szok normalnie

Ostatnia edycja:
Airfix wózeczek prześliczny :-) wiesz co ma być to będzie, a teraz zbijaj ph jakby co. Czasami tak bez planowania wychodzi. Ale na jedno stres związany z tym planowaniem by Ci opadł
Co do wagi ja urodziłam się niecałe dwa kg ale byłam wcześniakiem z ósmego miesiąca. A teraz to wcale nie widać.
Zakręciu oba imiona bardzo ładne

Airfix wozek cudo tylko te kolka cis mnie nie przekonuja ale moge sie mylić To juz masz plan po macierzynskim -sklep z wózkami :-)

Dziewczyny przypomniało mi sie ze mialam wkleic zzdjecia kosmetykow do wlosow Najważniejsze szampony i odżywki do wlosow suchych i zniszczonych po umyciu nakladam pianke u gniote wlosy później spray i tez gniote a później susze suszarka z dyfuzorem :-)

Załączniki

• DSC_1289.jpg
    DSC_1289.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 33
  • DSC_1288.jpg
    DSC_1288.jpg
    19,3 KB · Wyświetleń: 31
Hej dziewczyny. Z góry przepraszam, za marudzący ton, ale pms mnie wykańcza :crazy:Jestem pewna, że nic z tego, bo głód mnie męczy, @ przylezie jutro lub pojutrze. Już zdążyłam się z tym pogodzić. Patrzę z nadzieją w nowy cykl i obmyślam strategię;-)

Gdyby nie ta zasrana praca, to podeszłabym do tego na pełnym luzie. A tak to od września dostanę pensję głodową, znów przyjdzie mi uczyć dzieciaki po domach, a mam już tego serdecznie dość :crazy: Jeśli w czerwcowym cyklu się nie uda to właśnie taki los mnie czeka. Będę musiała to jakoś przegryźć...

Dziś byliśmy na festynie z okazji dnia dziecka i naoglądałam się mnóstwo małych dziewuszek i brzuchów ciążowych. Ech...

Piranho
, pisałam już do Ciebie pytanie o Bromergon i luteinę. Poradź mi coś kochana. Prolaktyna sprzyja starankom dziewczynkowym, ale jeśli jest tak wysoka, że uniemożliwi mi zafasolkowanie? A lutka skróci mi ff, bo ginka kazała mi ją brać od 15 dc. Może powinnam poczekać spokojnie na owu i wziąć ją zaraz po? Chciałabym zwiększyć szanse na zafasolkowanie, ale marzę też o tej córci. Nie wiem co robić...

Airfix
, może roztworem cytryny się potraktuj żeby zbić to ph? Ciekawe czy coś z tego będzie hihi;-) Cudowny wózek. Super, że masz takie zamiłowanie do wózków. Też uwielbiam dziecięce rzeczy, ciuszki, zabawki, pościele i tym podobne duperelki, ale na wózkach się kompletnie nie znam. Jeśli kiedyś mi się uda zafasolkować, to poproszę cię o poradę, bo nasz wózek wydaje swoje ostatnie tchnienie:szok: Możesz mi podsunąć jakąś fajną spacerówkę, musi mieć duże koła. Może być nawet 3 w 1. I musi być wytrzymały. Rozglądałam się za którymś Quinny na dużych kołach, ale nie znam nikogo kto by miał. Co powiesz na xlander x3? Wydaje się super na wiejskie drogi i jeżdżenie w terenie.

gdusia
, też rozważałam kupno tego cytrynianu:tak: Myślę, że będzie dobry, ale chyba nie ma któregoś składnika, który ma ten NOW.

Ostatnia edycja:
mój mąż poczęstował naszego laptopa kawą i chyba go tym zabił... piszę z telefonu - ale wiecie jak to jest... strasznie niewygodnie (bynajmniej dla mnie)... my co weekend sobie gdzieś jeździmy na wycieczki dlatego jeszcze mniej się udzielam...
jak zwykle trzymam kciuki za starające się :)
no i już jest czerwiec :) okres wyczekiwania rozpoczęty ;P

Dzien dobry :)

Witam sie wczesnym rankiem, czekam az Olcia zje sniadanko i smigamy :blink:

zakrecia wczoraj szybko wyszlam, o 14.00 bylam juz w domu, za to nadrobie w ta niedziele, bo zamiast 6 jak wczoraj zabiegow, jest 13 :wściekła/y:

vivienka pewnie, masz racje. Czlowiek wszystkiego musi sprobowac, nawet chodzenia w pizamie po ulicy :-p A to dzieci, wiec patrze na pewne rzeczy przez palce, i staram sie pewne rzeczy wybaczac i szybko zapominac, bo jeszcze czas zeby byla powazna. Niech korzysta z dziecinstwa pelna para, zeby miala co wspominac :happy2:

Airfix hehehe ja sie nie przezegnalam, ale powiem Ci ze poszlo mi cisnienie w gore :cool2: bo one wypachnione, wyusmiechane we wsze strony, a tu jedno dziecko wymiotuje bo cala droge nic nie jadlo, druge placze ze mu zimno ( jechalo w krotkich gaciach i podkoszulce a u Nas wieczorem nawet nie bylo 15stopni). Dzis dla odmiany z okazji wczorajszego Dnia Dziecka ida do Filharmonii na koncert. Fajny Dzien Dziecka nie ??? :sorry2:;-) Przyzwyczailam sie do pewnych obyczajow panujacych w tej szkole, ale powiem Ci, ze daja czadu :wściekła/y:

Oki zmykam, postaram sie zajrzec jeszcze dzis :)Milego dzionka tymczasem :*

reklama
Nusia no to mówisz Panie wychowawczynie zadowolone z wyjazdu :))? w dobrych nastrojach, wypachnione ...Najważniejsze że Olcia w domu :) ...to rzeczywiście poszaleją w Filharmonii :D. Mój syncio ma dziś w przedszkolu dzień dziecka - niespodziankę. Wydaje mi się, że wszystko co panie sobie zaplanowały miało się odbywać na dworze, a dziś u nas 12 stopni i deszcz :) ciekawa jestem czy przełożyli atrakcje czy może uda im się coś zorganizować w sali gimnastycznej.

Roszpunka ja też oczami wodzę za babeczkami z malutkimi córciami i napatrzeć się nie mogę :)

Airfix ha ha ha:)) kochana kciuki za XXX - takie szaleństwa są najfajniejsze ;) teraz do owu utrzymuj ph w okolicach 4-4,5 (lactovaginal, zakwaszacze, może właśnie tampon z limonką). A do tego przeziębiona jesteś (zdrówka!) - ale akurat mogłaby wyjść z tego szaleństwa piękna mała córcia :) wózek piękny, taki rzeczywiście w romantycznym tonie, w lekkim pastelowym różu. A pomysł ze sklepem bardzo dobrym - działaj :)

Czarna perła
trzymam mocno kciuki za ciemniejąca kreskę i fasolkę! super wiadomość - super, że tak szybko się udało!

Vivienka soda podwyższyła ph i może doszło do infekcji. Mi się wydaje, że jeśli chodzi o śluz - albo się udało :) trzymam kciuki :) ale może rzeczywiście oznaka jakiś grzybków, infekcji.

Dorcia ...cieszę się bardzo - staranka już za chwile :) super!

Zakręcia jakie fajne imię - Igor. Kojarzy mi się z takim przystojnym łobuziakiem ;)

Piranha trzymam kciuki, żeby sytuacja u was szybko się poprawiła, pisałaś wcześniej o małych kłopotach...wierzę że sobie poradzicie, choć pewnie trochę trudno jest teraz.
Jak dzieci? Krzyś jest z tobą w domu, tak? Od września będzie chodził do przedszkola? masz jakieś przedszkole na oku?
...zdecydowałam się na O+12 :) będę się na pewno stresowała :))

miłego dnia

Ostatnia edycja:
Do góry