reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja również niedzielnie...:-)
Kevinka ja robiłam pierwszego testa 8 dni po owu...ale nie po to by sprawdzac czy to juz bo z doświadczenia wiem ze z moimi chłopakami to wychodziły dopiero po spodziewanej @ po prostu ot tak sobie...i zobaczyłam tylko jedną i schowałam go nawet sie nie przyglądając...dzis rano robiłam powtórke czy kreseczka robi sie ciemniejsza i spojrzałam na ten test i okazało sie ze tam cień cienia juz był...na wczorajczym blada a dzis juz łądniejsza , wyraźniejsza od wczorajszej czyli jest ok...
Vivienka a tobie tez gratulowac czy jak???
Roszpunka testuj ..juz mozesz!!! ...nie każ nam czekac w niepewnosci....;-)trzymam kciuki za pozytyw;-)

Zakręcona ale jazda..z tym opisem...cóz ja dalej trzymam kciuki za wymarzone Twoje dziecie...

Ostatnia edycja:
reklama
hej hej :)
To i ja witam sie niedzielnie, niestety znowu z pracy :/

vivienka katarek troszke przechodzi, ale nic nie pobije tego, ze wczoraj ogladajac zdjecia okazalo sie, ze ona byla tak leniwa, ze chodzila po dworze w bluzce od pizamy...no ja Cie krece...normalnie wstyd mi bylo za wlasne dziecko :wściekła/y::wściekła/y: i to nie jeden raz zeby bylo ciekawiej, bo widzialam zdjecia z roznych dni i ciagle na Nich ta sama bluzka :eek:

czarna perła super ze krecha ciemnieje, jeszcze raz gratki :)

Dorcia wlasnie siura normalnie do kuwety, nie wiem co jemu z tymi skarpetkami sie stalo, ale ja go znam na tyle ze wiem ze bylby zdolny do tego zeby to zrobic po zlosci :-p Super, ze wczoraj fajnie spedziliscie dzionek. My za dwa tygodnie jedziemy na 4 dni na wies, odliczam juz dni, bo marzy mi sie odpoczynek a tam idealne do tego warunki sa ;-)

ajlul tak tak filmiki sa ne youtube, ponizej przesylam Ci bezposredni link do cwiczen :) Sprobuj, a moze akurat Ci spasuja :)

https://www.youtube.com/playlist?list=PLRAxJmM4SuhWhVb7ogsulsMoQt-7RWeTA&feature=mh_lolz

Airfix no wlasnie tak to wyglada, jak napisalas. Ja rozumiem gdyby tam byly dwie babki, ale bylo 5 opiekunek na 30dzieci, kurcze uwazam ze to na prawde nie malo i mogly troche zainteresowac sie tym zeby dzieciaki na prawde mialy to czego potrzeba, bo jak Olka mi wysiadla z autokatu w (haha) getrach od pizamy, na to spodniczka, na gorze bluzka, bluza, wlosy matko moja chyba niedomyte tak ze modlilam sie zeby jakies towarzystwo sie jej na glowie nie zaleglo, a na bosych stopach ( przez 12h podrozy ) tenisowki tak smierdzace, ze pralam je w pralce bo chyba inaczej by nie szlo, to kurde mowie Ci ze mialam ochote powiedziec - a Panie to wygladaja na bardzo wypoczete ?:confused2:

Milej niedzieli dziewczynki :*

Heyka

Vivienka sasiadko ;)
Mialo byc co 4 lata ale bedzie troszke wiecej :)
A ta ciaza to niespodziewanka jak juz pisalam.
Z druga ciaza tez staralam sie 13 miesięcy i nic dopiero gdy sie okazalo,ze mam problemy hormonalne i dostalam leki na wyregolowanie moze z dwa razy sex pelno stresu zdawalam egzamin na prawko i niemyslalam ze moge zajsc w ciaze przy tych tabletkach glowa odpuscila na maxa tak jak tym razem zaskoczylam :)
Przypuszczam gdybym dalej o tym myslala to bym jeszcze o drugie sie starala hihihi
Bo i mnie ta chec dzidziusia tak blokuje ze hohoho

Dziękuję za życzenia dziewczyny,oj marze zeby marzenia o rozu sie spelnily.

Czarna perla to czyli zaczelas od 8dpo i od 9 zaczelo już cos widac?
Dzis masz ile dpo ?

Milej niedzieli

Kevinka Wszystkiego dobrego :) Spełnienia tego różowego marzenia :)

Roszpunka kiedy testujesz? Może jednak coś będzie z tego..;)
Nuuusia No ja bym chyba się przeżegnała jakbym zobaczyła tak wyglądające moje dziecko ;-) Ja nie wiem, ale czy te Panie nie ingerowały w to co ubierają się dzieci? czy się myją? szczególnie włosy bo dziewczynki to maja długie zazwyczaj.... Ojj bedzie sie działo na zebraniu :)
Zakrecona Smutne to co sie przytrafiło Twojej znajomej :( Co raz trudniej jest teraz o dziecko . U nas tez jest inna tenedencja - duzo znajomych wczesniej rodzi...w piatek kolezanka miala cc w 36 tc.. 2400 wazy mala i ma 44 cm i wade serduszka, na szczescie mała i bedzie wszystko dobrze,na razie musi byc w inkubatorze.
Ja jak sie urodziłam też wazylam 2200 i 42 cm mialam - nie wyobrazam sobie - ale podobno bardzo malenka bylam :)
U mnie 4 dni przed owulacją i żeśmy z mężem zaszaleli :zawstydzona/y: żeby się nie okazało że coś z tego będzie... Wcisnełam od razu po cały aplikator Replens..może nic z tego nie będzie haha
A ja kaszle juz tydzien tak że sobie poradzic nie moge, leki, syropy i nic....wiec łyknełam antybiotyk z 3 godziny temu i wreszcie jakoś zaczynam się czuć lepiej

Ostatnia edycja:
Faktycznie cichuto u nas :), ale to dobrze z jednej strony bo każdej z nas przyda się odpoczynek.
Nusia, szok z tymi wychowawczyniami, ja bym poszła chyba na rozmowę z dyrektorem szkoły. Przecież te panie biorą dzieci pod swoją opiekę, biorą za nie odpowiedzialność :szok:

Proszę o poradę. Skończył nam się wapń z new foods. Na allegro nie ma go na zadnej aukcji. Czy ten SWANSON CYTRYNIAN WAPNIA I MAGNEZU 150kaps (4257020239) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. byłyby dobry? Czy czekać na ten stary? :(

gdusia Wydaje mi sie ze dobry by był :) Ja zamawialam w sobote ostatni cytrynian wapnia jaki był na allegro :-) Oczywiscie z tydzien bede czekac na niego i tez nie wiem co zrobic..chyba wezme w aptece ten co mialam OsteDiag

Maran niedziela i pewnie dziewczyny powybywaly z dziecmi na dwor ;-) a jak wy sie czujecie,doszliscie juz do siebie po locie.Pewnie pralki sie piora teraz kilka dni po takim wyjezdzie ;-)

Czarna perla u mnie na gratulacje jeszcze za wczesnie ja dzis 7/8(owu najprawdopodobniej byla z soboty na niedziele) dzien po owu okolo.
Takze jeszcze musze sie wstrzymac z testowaniem,ale raczej nic z tego bo dopadly mnie bakterie na dole :baffled::angry: i dzis musialam zapodac tabletke dowcipna:sorry:

Nusia Olcia miala urlop od wszytskiego. Nastepnym razem bedzie wiedziala ze nie wypada wychodzis na dwor w tym co sie spi ;-) czlowiek uczy sie cale zycie.

Airfix DUZO zdroweczka i niech wkoncu przeklety kaszel was opusci.Mama nadzieje ze jak by sie udalo to wyjda z tego piekne rozowe XXX :tak: takie spontany najlepiej wychodza i przewaznie owocuja fasolkami :-)

Piranho POMOZ PROSZE, nie wiem co sie dzieje,napewno nic dobrego.Wstalam dzisiaj ze sewdzeniem ujscia pochwy a teraz pomimo tego ze zaaplikowalam sobie kadefugin(zawsze uzywalam na bakterie w pochwie,to sa trzy tabletki po jeden na kazdy dzien i na zwenatrz do tego krem) iprzynioslo ulege ale na chwile,zaaplikowalalm o 15 a teraz nowu zaczyna sie swedzeni.PRZEPRASZA ze pisze o takich intymnych sprawach :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Patrzalam nawet jakie mam ph i jest 7,4 nie za wysokie jak na ta faze cyklu???? I caly czas mam duzo wydzieliny i mokro:baffled:
Bede naprawde BARDZO wdzieczna za pomoc:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
vivienka no prania bylo, ze hoho ;) może od sody Ci coś sie zrobiło bo naturalne kwasne jest srodowisko a chłopczykowe staraczki podbijaja ph soda co moze wpłynąc na naturalna flore bakteryjną... zdrówka zycze... :*

reklama
Ostatnia edycja:
Do góry