reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja również niedzielnie...:-)
Kevinka ja robiłam pierwszego testa 8 dni po owu...ale nie po to by sprawdzac czy to juz bo z doświadczenia wiem ze z moimi chłopakami to wychodziły dopiero po spodziewanej @ po prostu ot tak sobie...i zobaczyłam tylko jedną i schowałam go nawet sie nie przyglądając...dzis rano robiłam powtórke czy kreseczka robi sie ciemniejsza i spojrzałam na ten test i okazało sie ze tam cień cienia juz był...na wczorajczym blada a dzis juz łądniejsza , wyraźniejsza od wczorajszej czyli jest ok...
Vivienka a tobie tez gratulowac czy jak???
Roszpunka testuj ..juz mozesz!!! ...nie każ nam czekac w niepewnosci....;-)trzymam kciuki za pozytyw;-)

Zakręcona ale jazda..z tym opisem...cóz ja dalej trzymam kciuki za wymarzone Twoje dziecie...

Ostatnia edycja:
reklama
hej hej :)
To i ja witam sie niedzielnie, niestety znowu z pracy :/

vivienka katarek troszke przechodzi, ale nic nie pobije tego, ze wczoraj ogladajac zdjecia okazalo sie, ze ona byla tak leniwa, ze chodzila po dworze w bluzce od pizamy...no ja Cie krece...normalnie wstyd mi bylo za wlasne dziecko :wściekła/y::wściekła/y: i to nie jeden raz zeby bylo ciekawiej, bo widzialam zdjecia z roznych dni i ciagle na Nich ta sama bluzka :eek:

czarna perła super ze krecha ciemnieje, jeszcze raz gratki :)

Dorcia wlasnie siura normalnie do kuwety, nie wiem co jemu z tymi skarpetkami sie stalo, ale ja go znam na tyle ze wiem ze bylby zdolny do tego zeby to zrobic po zlosci :-p Super, ze wczoraj fajnie spedziliscie dzionek. My za dwa tygodnie jedziemy na 4 dni na wies, odliczam juz dni, bo marzy mi sie odpoczynek a tam idealne do tego warunki sa ;-)

ajlul tak tak filmiki sa ne youtube, ponizej przesylam Ci bezposredni link do cwiczen :) Sprobuj, a moze akurat Ci spasuja :)

https://www.youtube.com/playlist?list=PLRAxJmM4SuhWhVb7ogsulsMoQt-7RWeTA&feature=mh_lolz

Airfix no wlasnie tak to wyglada, jak napisalas. Ja rozumiem gdyby tam byly dwie babki, ale bylo 5 opiekunek na 30dzieci, kurcze uwazam ze to na prawde nie malo i mogly troche zainteresowac sie tym zeby dzieciaki na prawde mialy to czego potrzeba, bo jak Olka mi wysiadla z autokatu w (haha) getrach od pizamy, na to spodniczka, na gorze bluzka, bluza, wlosy matko moja chyba niedomyte tak ze modlilam sie zeby jakies towarzystwo sie jej na glowie nie zaleglo, a na bosych stopach ( przez 12h podrozy ) tenisowki tak smierdzace, ze pralam je w pralce bo chyba inaczej by nie szlo, to kurde mowie Ci ze mialam ochote powiedziec - a Panie to wygladaja na bardzo wypoczete ?:confused2:

Milej niedzieli dziewczynki :*

Heyka

Vivienka sasiadko ;)
Mialo byc co 4 lata ale bedzie troszke wiecej :)
A ta ciaza to niespodziewanka jak juz pisalam.
Z druga ciaza tez staralam sie 13 miesięcy i nic dopiero gdy sie okazalo,ze mam problemy hormonalne i dostalam leki na wyregolowanie moze z dwa razy sex pelno stresu zdawalam egzamin na prawko i niemyslalam ze moge zajsc w ciaze przy tych tabletkach glowa odpuscila na maxa tak jak tym razem zaskoczylam :)
Przypuszczam gdybym dalej o tym myslala to bym jeszcze o drugie sie starala hihihi
Bo i mnie ta chec dzidziusia tak blokuje ze hohoho

Dziękuję za życzenia dziewczyny,oj marze zeby marzenia o rozu sie spelnily.

Czarna perla to czyli zaczelas od 8dpo i od 9 zaczelo już cos widac?
Dzis masz ile dpo ?

Milej niedzieli

Kevinka Wszystkiego dobrego :) Spełnienia tego różowego marzenia :)

Roszpunka kiedy testujesz? Może jednak coś będzie z tego..;)
Nuuusia No ja bym chyba się przeżegnała jakbym zobaczyła tak wyglądające moje dziecko ;-) Ja nie wiem, ale czy te Panie nie ingerowały w to co ubierają się dzieci? czy się myją? szczególnie włosy bo dziewczynki to maja długie zazwyczaj.... Ojj bedzie sie działo na zebraniu :)
Zakrecona Smutne to co sie przytrafiło Twojej znajomej :( Co raz trudniej jest teraz o dziecko . U nas tez jest inna tenedencja - duzo znajomych wczesniej rodzi...w piatek kolezanka miala cc w 36 tc.. 2400 wazy mala i ma 44 cm i wade serduszka, na szczescie mała i bedzie wszystko dobrze,na razie musi byc w inkubatorze.
Ja jak sie urodziłam też wazylam 2200 i 42 cm mialam - nie wyobrazam sobie - ale podobno bardzo malenka bylam :)
U mnie 4 dni przed owulacją i żeśmy z mężem zaszaleli :zawstydzona/y: żeby się nie okazało że coś z tego będzie... Wcisnełam od razu po cały aplikator Replens..może nic z tego nie będzie haha
A ja kaszle juz tydzien tak że sobie poradzic nie moge, leki, syropy i nic....wiec łyknełam antybiotyk z 3 godziny temu i wreszcie jakoś zaczynam się czuć lepiej

Ostatnia edycja:
Faktycznie cichuto u nas :), ale to dobrze z jednej strony bo każdej z nas przyda się odpoczynek.
Nusia, szok z tymi wychowawczyniami, ja bym poszła chyba na rozmowę z dyrektorem szkoły. Przecież te panie biorą dzieci pod swoją opiekę, biorą za nie odpowiedzialność :szok:

Proszę o poradę. Skończył nam się wapń z new foods. Na allegro nie ma go na zadnej aukcji. Czy ten SWANSON CYTRYNIAN WAPNIA I MAGNEZU 150kaps (4257020239) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. byłyby dobry? Czy czekać na ten stary? :(

gdusia Wydaje mi sie ze dobry by był :) Ja zamawialam w sobote ostatni cytrynian wapnia jaki był na allegro :-) Oczywiscie z tydzien bede czekac na niego i tez nie wiem co zrobic..chyba wezme w aptece ten co mialam OsteDiag

Maran niedziela i pewnie dziewczyny powybywaly z dziecmi na dwor ;-) a jak wy sie czujecie,doszliscie juz do siebie po locie.Pewnie pralki sie piora teraz kilka dni po takim wyjezdzie ;-)

Czarna perla u mnie na gratulacje jeszcze za wczesnie ja dzis 7/8(owu najprawdopodobniej byla z soboty na niedziele) dzien po owu okolo.
Takze jeszcze musze sie wstrzymac z testowaniem,ale raczej nic z tego bo dopadly mnie bakterie na dole :baffled::angry: i dzis musialam zapodac tabletke dowcipna:sorry:

Nusia Olcia miala urlop od wszytskiego. Nastepnym razem bedzie wiedziala ze nie wypada wychodzis na dwor w tym co sie spi ;-) czlowiek uczy sie cale zycie.

Airfix DUZO zdroweczka i niech wkoncu przeklety kaszel was opusci.Mama nadzieje ze jak by sie udalo to wyjda z tego piekne rozowe XXX :tak: takie spontany najlepiej wychodza i przewaznie owocuja fasolkami :-)

Piranho POMOZ PROSZE, nie wiem co sie dzieje,napewno nic dobrego.Wstalam dzisiaj ze sewdzeniem ujscia pochwy a teraz pomimo tego ze zaaplikowalam sobie kadefugin(zawsze uzywalam na bakterie w pochwie,to sa trzy tabletki po jeden na kazdy dzien i na zwenatrz do tego krem) iprzynioslo ulege ale na chwile,zaaplikowalalm o 15 a teraz nowu zaczyna sie swedzeni.PRZEPRASZA ze pisze o takich intymnych sprawach :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Patrzalam nawet jakie mam ph i jest 7,4 nie za wysokie jak na ta faze cyklu???? I caly czas mam duzo wydzieliny i mokro:baffled:
Bede naprawde BARDZO wdzieczna za pomoc:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
vivienka no prania bylo, ze hoho ;) może od sody Ci coś sie zrobiło bo naturalne kwasne jest srodowisko a chłopczykowe staraczki podbijaja ph soda co moze wpłynąc na naturalna flore bakteryjną... zdrówka zycze... :*

reklama
Ostatnia edycja:
Do góry