reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nuuska duzo zdrówka dla Olci Masakra ze Pani bbyło ciezko pomoc dziecku z walizką Tez uważam ze powinnas spisac sobie wszystko na kartce i poruszyc to na zebraniu Tak byc nie powinno Milego popołudnia z Olcia

Vivienka zdolna ta Twoja corcia Rosnie i rozwija sie jak na drożdżach

Dorcia chalupka ogarnieta? ;-) mnie to czeka jutro

Maran urlop udany?

Dzisiaj moja kolezanka dowiedziala sie se beta jej spada i będzie musiala miec zabieg w srode byla u gina w 9 tyg i bylo brak serduszka Dostała skierowanie di szpitala i w czwartek byla i dali jej 10% szans zrobila bete i powtórzyla dzisiaj i niestety :-(

reklama
Zakrecona dziekuje ze pytasz :) dziewczynki szczesliwe byly na maxa :) my tez odpoczelismy, ale ja juz potrzebowalam wrocic do siebie bo wszedzie dobrze ale w domu najlepiej... przykre to co spotkalo Twoja znajoma... ; (

Witam się weekendowo.
Zakręcona, smuta historia Twojej Koleżanki. Jakoś ostatnio dużo słyszę o poronieniach, nie wiem czy to zbieg okoliczności czy faktycznie tak często się zdarzają. Im więcej o tym myślę, tym bardziej się boję :(
Nusia, póki co nie podam terminu @ bo sama nie wiem... Te moje cykle takie pokręcone. Raz tak, raz siak. Sama nie wiem co robić. Może, Ty Piraniu coś poradzisz?
Staraka przesuną się chyba jednak na sierpień, bo pod koniec czerwca jedziemy na urlop, więc wszystko się rozregulować może. Poza tym w pracy nieciekawie. Sama nie wiem, jaką decyzję podjąć....
Miłego weekendu :*

maran-atha Witam z powrotem :) Super że wypoczynek się udał i że dziewczynki zadowolone :) Widze po wynikach że u Ciebie Potas i Sód dość wysoko ;) . O ile dobrze czytam to testosteron masz dość wysoki - czyli bardziej też w kierunku chlopca ;) Czyli wszystko idzie po Twojej myśli. TSH takie sobie, nie ma tragedii, ale leciutko ponad 2 jest. Poobserwować by trzeba było za jakieś 2-3 miesiace jeszcze raz:)

Zakręcona a gdzie tam...nic w chałupie nie zrobiłam ...kompletnie nic !!! Po napisaniu posta mężasty stwierdził że jedziemy na zakupy i ...pojechaliśmy. Za tydzień mamy firmową imprezkę więc nakupiliśmy ciuchów..min kurtki skórzane , koszulę , spodnie i tunikę . Teraz patrzę na allegro i wszystkie ciuchy kupiliśmy taniej ... szok , przecież zawsze allegro było najtańsze !??
Później zaliczyliśmy grilla i teraz najwyższy czas pójść się myć i spać ... jutro ciężki dzień ...12 h w pracy !!! Ehhhhhhhh !!!

Miłego wieczoru i spokojnej nocki

Roszpunka sprawdzalam szyjke i u mnie niestety twarda,nisko, zamknieta ale pocieszam sie ze dzis dopiero 6/7 dzien od owu takze jeszcze jak by co implantacji chyba nie bylo.Poczekam kilka dni i sprawdzę jeszcze raz.
Kiedy masz zamiar zrobic tesciora?

maran super ze juz w domku.Urlopy sa cudowne ale czlowiek cieszy sie na swoj katek.Ciesze sie ze urlop udany i fajnie ze wyniki porobilas przynajmniej wiesz na czym stoicie.Mam nadzieje ze sprawy zdrowotne co dowiedzial sie u ginka tez szybko wroca do normy :*

zakrecona straszne jak czesto teraz traca ciaze :-( naprawde trzeba byc mega szczesliwym ze sie udalo i ze sie donosilo,albo chociaz ze ten krytyczny I trymest sie przjdzie.

Zycze udamego wieczorku wszytskim :-)

Vivienko, to jedziemy na tym samym wózku, u mnie szyjka tak samo się przedstawia:tak: U mnie dziś 9 dpo. We wtorek powinna zawitać @, chyba że po B6 wydłuży się faza lutealna. Dobrze by było.:tak:

Racja, wbrew pozorom to wielkie szczęście zajść w ciążę, szczęśliwie doczekać do rozwiązania, urodzić zdrowe dzieciątko. Coraz więcej z tym wszystkim problemów, i teraz więcej się o tym mówi niż dawniej.

Hey dziewczyny.
Ja od wczoraj nieobecna bo mialam urodzinki :)
Wiec girace linie itd.
Bardzo milo spedzilam ten dzien z mężem bo dzieci zabrala mi przyjaciolka wiec wykorzystaliśmy i bylismy w restauracji :)

Czarna perla Gratuluję :)
Dobrze lapalas te moje fluidki ;)
Napisz prosze ile dni od owulacji robilas test?
Ja robilam 12 dpo i juz bardzo widoczne byly.

Co do odchudzania,ja duzo schudlam okolo 10kg od poczatku roku no jakos lutego.
Dzieki zumba naprawde polecam!
Robi przyjemnosc i mozna naprawde sie wypocic bez wielkiego wysilku.
Naprawde polecam :)
Chcialabym wam jeszcze serdecznie podziekowac za odpowiedzi :*
Jestescie kochane i wielkie :)
No i oczywiscie dla was &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Witam sie niedzielnie:-):-)
u mnie jak narazie juz po pogodzie,zimny wiatr i sloneczka brak.A mial dzis byc piknik na pierwszy dzien dziecka dla corci.

Roszpunka
widze ze dzis skok do gory byl :tak: hura!! Wisz ze tak na scislosc moglabys dzis juz tetsowac :-p kiedy masz plan zrobic tesciora?Jak tam dzsiaj szyjka?Kiedy wogole sprawdzasz szyjke?Ja sprawdzalam wczoraj po obiedzie i byla zamknieta,nisko i twarda a wieczoram jak wkladalam utrogest/progesteron byla juz wysoko i pulchno/miekka. Ktory "wynik"sie liczy? Wiem ze szyjka sie zmienia w ciagu dnia...
Wczoraj pogrzebalam troche w necie i znalazlam cos takiego :-D
Wykrywalne stężenie beta-HCG (1 mIU/ml) w surowicy krwi i moczukobiety ciężarnej można stwierdzić po 48 godzinach od zagnieżdżenia zapłodnionej komórki jajowej. Zagnieżdżenie odbywa się między 6 a 8 dniem po zapłodnieniu, tyle bowiem trwa wędrówka zapłodnionej komórki przez jajowód do jamy macicy. Najszybciej zatem można rozpoznać ciążę wykonując test ciążowy z moczu lub badanie krwi w 7-9 dniu po zapłodnieniu.

Wartość beta-HCG powyżej 5 mIU/ml oznacza ciążę. W monitorowaniu prawidłowego rozwoju ciąży istotny jest przyrost wartości beta-HCG. Powinna ona wzrosnąć przynajmniej o 66 proc. w ciągu 48 godzin i o 114 proc. w ciągu 72 godzin. Mniejsze wartości mogą sugerować poronienie lub ciążę pozamaciczną – przyrost stężenia hormonu jest wtedy wolniejszy.

Kevinka spoznione WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!! Niech rozowe marzenie sie spelni ;-)
Powiedz to przypadek czy faktycznie planowaliscie przy trojce dzieci co 4 lata roznice zeby byla :-D Ach i witaj sasiadko z HH ja jestem z HB ;-)
Ella co tam u ciebie jak sie czujesz i jak tam temp?
Czarna perla robilas dzis jeszcze raz tesciora?
Zakrecia bedziesz dzwonila do lekarza w poniedzialek o ten opis z plcia co dostalas od dzidzi?
Nusia jak tam katarek Olci przechodzi?
Piranho Nono jaka to rasa kotka? Bedzie on duzo wiekszy niz teraz?

Jakie rasy pieskow byscie polecaly zeby byly przyjzne dla dzieci?Nie duze ;-) kurcze cos mnie lapie na jakies domowe zwierzatko i wiem ze mezu na pieska moze dal by sie namowic :laugh2:

Delektujcie sie niedziela;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Kevinka spóźnione życzenia wszystkiego najlepszego i spełnienia marzenia o różowym kolorku :-)
Miłej niedzieli wszystkim i miłego dnia dziecka :-)

Do góry