reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Czarna perła ... GRATULACJE... niech krecha ciemnieje a dzidzia rośnie zdrowo !!! Czekamy na fotkę teściorka.

Nuuśka moja Młoda tez wróciła z gilem po pas !!! Ale Atitrin i Aromactiv dały radę. Teraz pobiegła na trening piłki nożnej ( dajesz wiarę ... moja córa i piłka nożna .... jak chce to niech chodzi)
Co do Twojego kociastego to zwróć uwagę czy siura do kuwety !!! Bo mój tak podsikiwał mi dywanik w łazience i okazało się że ma to zapalenie całe i sika poza kuwetą bo ta kojarzy mu się z bólem !!! Więc może okazać się że woń Twoich skarpet nie jest wabikiem na Garfielda !!! Trzymam kciuki żeby jednak było to chwilowe zauroczenie Twoimi skarpetami :-D

Kochanieńka termin lipcowej @ dam Ci kiedy czerwcowa @ przyjdzie ...ale na bank będzie to 10 lub 11 czerwiec. Może wpisz mi czerwiec już ... i tak się nic nie wydarzy a będzie ładnie wyglądać :tak:

Zmykam ogarnąć chałupę ... dwa dni w pracy byłam a mieszkanie wygląda co najmniej jakby kilka świnek w nim mieszkało ... powiedzmy z dziewięć sztuk !!!

czarna perła GRATULACJE....naprawdę szybko poszło....oby z tego śliczna dziewczynka była:tak:

Nuuuusiu chyba problemy z tarczycą maja się jednak jakoś do naszej wagi - takie są moje odczucia bo ja niestety mimo że nie jem zbyt dużo to waga niestety też nawet nie drgnie więc tez chyba czas wziąć się za siebie - te filmiki znajdujesz na youtube?
Ja niestety też mam ten problem że bardzo przyzwyczajam się do miejsc i ludzi
Fajnie ze Olcia już w domku:tak:

Zakręciu
dziękuję

Miłego weekendu wszystkim życzę

Witam was weekendowo :-):-) slonecznie ale jednak z zimnym powiewiem wiatru:dry:

Maggie dziekuje za foteczke,wloski sie super prezentuja,tak jak ktos juz napisal dodaje ci lekkiego pazurka

Nusia przyblizony termin @ to 5.06 Mam nadzieje ze szybko przebijesz sie przez sterty prania, a Olcia szybko pozbecie sie brzydkiego kataru. Dobrze by bylo jka by wystawienie ocen bylo jednak po takim zebraniu bo mysle ze ty napewno jedny nie bedziesz ktora bedzie miala cos do powiedzenia… na temat tej zielonej szkoly..

Czarna perla SUPER!!!!!!Ty szczesciaro GRATULUJE!!!!! Teraz nic tylko delektowac sie 9 nudnymi miesiacami. Powiedz na kiedy maialas planowana @ 4-5 prawda?

Ania_g21 mam nadzieje ze jednak wszytsko sie tak ulozy ze nie bedziesz musiala odkladac na tak dlugo staranek.

Roszpunka jakos nie potrafie interpretowac tego cyklu jakis dziwny wogole jest
Teraz w drugiej fazie jakos mokro i ten kremowy sluz mnie przesladuje. No i temka dzisiaj w dol poleciala
A jak u ciebie?

Musze sie wam pochwalic!!!
Polozylam dzis corcie na posniadaniowa drzemke oczywiscie nie miala ochoty spac wiec jak to czesto bywa bawila sie po prostu w lozeczku... ja poszlam sie lekko podmalowac przychodze a tam corcia stoi :szok::szok::szok::szok: Ten tydzien jest dlanas i dla corci przelomowy.Poczatek tygodnia dwa zabki, w czywartek zaczela raczkowac a dzis stoi:-D idzie jak burza moje serduszko ♥♥♥♥

A tak co do mojego cyklu to dzis byl spadek :angry::angry:

Zycze wam wspanialego dzioneczka :* :*

czarna_perła Gratuluje oficjalnie :)) Szybko poszło i będzie z tego dziewczynka jak złoto, przy dziewczynkach podobno dosc szybko test ciazowy wychodzi pozytywny ;) Jak już pisalam- mi super dwie kreski z synkiem to wyszly dopiero w 3 m-cu ;) a tak bledziaki

Zakrecia Ale zagadka z tym usg:-) Ja Ci pisałam, poczekaj na płeć oficjalnie do połówkowego bo jeszcze wszystko się może zdarzyć, bo bardzo dużo zrobiłaś na dziewczynkę ;)A tu juz 20tyg, usg było a nic na 100% nie wiadomo w takim razie . Teraz to i tak Ci chyba wszystko jedno , bo pokochałaś dzieciątko całym sercem- ale żeby naprawde los Ci nie spłatał figla i nie było z tego cudnej różowej niespodzianki ;) Z usg wyglada bardziej chłopczykowo, ale to o niczym nie przesądza jeszcze :-)

Nuuusia Mnie by zagotowało...Jak można nie pomoc dziecku walizki wynieść, tylko kopać..i co? One mysla ze dziecko nie powtorzy. Ja Ci proponuje spisz na kartce w punktach każda rzecz i zachowanie Pań które Ci się nie spodobało, żeby czasem coś Ci z głowy nie wyleciało, bo pewnie na zebraniu nie tylko Ty bedziesz miec duzo do powiedzenia. Jeden plus że Ola szczesliwa wróciła, że się podobało..ale traktowanie dzieci tam troche wyglada jak by im przyszło pilnować "zło konieczne" . Jakby te Panie ktoś za kare tam wysłał, a pewnie jeszcze za darmo pojechały.
Nuusia kciuki za lekarza trzymam, oby szybko ta wizyta i badanie sie odbyło :)

Ostatnia edycja:
Vivienka,gratuluje postepow corci :-) ale to cieszy :-) u mnie na 100% lipa.czuje sie jakby mi szyjka miala zaraz wypasc,tak nisko jest.do tego wkurw na maksa,wiec nie mam zludzen.ale u ciebie to wyglada obiecujaco :-) nie masz uczucia rozpulchnienia,o jakim pisaly dziewczyny? Melduj zaraz! ;-)

Elle,jakie wiesci z frontu?

Trzymam za was kciuki dziewczyny!

witam po urlopie...
Zakrecona tak na szybko gratuluje serdecznie synka :)
czarna perla I Tobie gratuluje I zycze nudnej ciazy I zdrowej dziewczynki :)

przyznaje sie bez bicia że nie jestem na bierzaco, ale od teraz bede wiec jakby co przepraszam, ze nie odniose sie do wszystkich :zawstydzona/y:

zrobiliśmy w Pl hormony I z meza jestem mega zadowolona bo testosteron ma super chlopiecy 7,93pg/ml przy normie 2,8-8,0 a estriadol 28,1pg/ml przy normie 7,63-42,6 suplementy bralismy dopiero od 4 tyg w chwili badan wiec mógl miec juz swoj naturalny wysoki...

moje wyniki:
sód 142 (138-147)
potas 4,1 (3.5-5.1)
magnez 2,11 (1.6-2.6)
wapn 2,44 (2,15-2.55)

estriadol dla fazy folikularnej 61,4pg/ml (12,5-166)
testosteron 0.62pg/ml (0.06-0.82)

do tego zrobiłam tez
TSH 2,09 (0.27-4.2)
FT3 2.64 (2-4,4)
FT4 1.14 (0.93-1.7)

bylam tez u gina na kontroli I tu nie mam rewelacyjnych wiesci, ale o tym pisac na ogólnym nie bede...

wczoraj wrocilismy noca bo lot był wieczorem,ladowanie ok 1 w nocy wiec nie za ciekawie dla dzieci, Maja obudzila sie na samo lądowanie I strasznie ją uszy bolały, ale dzis już wszystko po staremu wiec jest dobrze.

Mysle o Was wszystkich I wszystkim dobrze zycze :* kciuki trzymam &&&

reklama
Do góry