reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

male liski Dziekuje że pytasz- synek siedzi teraz tydzien w domu bo jest chory, ale jest wyciszony i nie widze żeby tak robił, gorzej jest wtedy kiedy chodzi do przedszkola. Psycholog i logopeda na dwoch oddzielnych spotkaniach stwierdzily że dziecko ma problemy z chodzeniem do przedszkola, ze nie jest to dla niego miłe, że jest problem bo ciagle mowi ze go tam biją, i obie stwierdzily ze dzieci w przedszkolu zrobiły sobie z niego kozła ofiarnego. A Pani przedszkolanka mowi-ze absolutnie. Zreszta jak go zaprowadzam to z checia idzie,żale się zaczynają jak go dobieram- a to go ubili, a to popychali, a to wyzywali, a to śmiali sie z niego....ide do Pani-a Pani-ze nie prawda. Nawet jak ma slady podrapania do krwi, to Pani mówi że to nie np. K ubił moje dziecko tylko że obaj się ścieli. Jasne....
Ja podziwiam żony które mają mężów daleko :) Nie wyobrażam sobie ;) Chodz codzien mu mówie- wiesz co, idz spowrotem do pracy bo jak wracasz to taki hałas i armegedon jest w domu ze szok, po prostu latają z synem prawie po ścianach, skaczą smiejąc się przy tym i oczywiście głośno wrzeszcząc- młody i stary jednakowo,a mi uszy puchną . Normalnie jakbym dwójke dzieci malych miała

Piranhu Ty skarbnico wiedzy :) Ja na Twoim miejscu pomyślałabym o medycynie :D

Nuusia Wszedzie z ta pracą jednakowo:/ Współczuje sytuacji, teraz trzeba szukać czegoś na szybko.
Powiem Ci że ja bym na zebraniu po zielonej szkole zwrocila uwage Pania o to zamiatanie...no chwila...ok zamiotła swój pokój, niech będzie..ale w imie czego korytarz zamiatała? A Panie co zamiatały albo sprzątały w tym czasie? Dziećmi się wysłużyły. Jakieś nie dorośnięte chyba te opiekunki

czarna_perła To co? Gratulować już ?? :))))) Świetne wiadomości !!

reklama
Czarna perla ja też myślę że po takim zakwaszaniu to tylko iksiki mogły przeżyć i ładnie wycelowałaś się w 0+12 więc masz ogromną szansę na córcię :tak: akurat odstęp to ostatni ważny czynnik przy planowaniu więc będzie ok ;-) na mnie też super działa rephresh i zbija mi szybko ph, tylko że ja przed starankami tylko trochę sylku aplikowałam bo ph bylo niskie, a po działaniach dopiero po 3godz sprawdzania ph aplikowalam tampon z limonką na noc żeby nie wybić wszystkich żołnierzyków a tu mimo to żaden nie przetrwał. może faktycznie m ma słabe pleminiki i muszę zadziałać dzień przed owulacją... boję się ;-)

[SIZE=-1]Piraniu, dzięki za spojrzenie na ten wykres, też mi to coś nie pasowało, inna rzecz, że jeszcze się nie staramy i też testy owulacyjne czekają, a te wykresy robię czysto dla sportu
ale Nono ma oczęta!

Nusia, jak to nie masz co pisać, Kochana :*** ja ciągle wypatruję Twoich postów. dodzwoniłaś się do gina? Olcia już za chwilkę będzie w domu, to się wyściskacie. a co do opieki na wyjeździe, nie wiem, szkoda mi słów jak te dorosłe w końcu opiekunki się zachowują...
Kochana, współczuję też bardzo sytuacji w pracy, miejmy tylko nadzieję, że dopóki będziesz tam pracować będą płacić Ci normalnie. inna sprawa, że takie sytuacje potrafią nam dać kopa i jeszcze bardziej zmobilizować do poszukiwań innej, lepszej pracy. cały czas ściskam kciuki, żeby Twoje cv trafiło w dobre ręce!!

Dorcia ale super, że staranka już w lipcu zaczynasz, suuuuuper!!

małe liski, tak myślimy, żeby w lipcu ruszyć ze staraniami, może w czerwcowym cyklu, chociaż ja się nie zarzekam. dziwnie w ogóle, bo tak naprawdę zaraz po poronieniu chciałam już natychmiast dostac zielone światło, a teraz to czekanie tez uspokoiło mój bardzo gorący zapał. ale nie to, że nie będziemy się starać, będziemy będziemy
super, że będziesz miała męża już na stałe w domu

zakrętko, ale super zdjęcie z usg dostałaś

aljul, oj tak, takie sytuacje potrafią mocno wkurzyć, ale najgorsze, że nic na to nie poradzisz, tylko się podenerwujesz, bo ta pani i tak nic nie zmieni... ale tak jak małe liski pisze, szkoda nerwów

czarna perła, kiedy testujesz?

u nas dziś zimno strasznie, chociaż nie tak pochmurnie, wczoraj byłam na siłowni i po ćwiczeniach wygrzewałam sie w saunie, to dziś czuję jakbym na biegunie była... muszę spojrzeć na filmiki Mel B. może one mnie zmotywuja bardziej do ćwiczeń w domu, Chodakowską ćwiczyłam z rok temu, ale nie lubiłam jej za bardzo
[/SIZE]

Witam was slonecznie:cool2:

Ja wlasnie wygrzewam swoje kosci z corcia w parku.Corcia sobie wlasnie drzemke uciela a ja podczytuje zaleglosci :-)

czarna perla co ja czytam :tak: widze ze faktycznie ten miesiac bedzie owocny.Mialas tez tak w pierwszej ciazy ze szyjka byla napuchnieta? ciesze sie dla ciebie ;) test jak doczytalam dobrze 4,5 robisz taK?

male liski widze ze u ciebie tez w szctesliwych cyklach morze kremowego luzu wystapilo.Ufff a juz sie martwilam ze jakis grzyb czy co mnie dorwalo bo NIGDY nie mialam tyle sluzu po owu:szok: Ale za tym wszytskim moga siedziec tez suplementy.
Wiem co to zwiazek na odleglosc... kilka lat tak zylam... e ma jak czuc na nowo motylki w brzuszku

zakrecia super fotka synusia, ja nawet teraz przegladam sobie fotki z usg z corcia.Wspaniala pamiatka

Ilaczku super ze sie odzywasz i bardzo sie ciesze ze komunia sie udala i ze pogoda tez dopisala.Wstaw zdiecia corci na zamknietym w sukni ♡♡
Duzo zdroweczka kochana :* :*
Ach wlasnie nie mam sie kogo zapytac bo nas chlopczykowych niewiele.Powiedz na tej diecie chlopczykowej jak sie nie myle pisalas ze schudlas tak?
Ja niestety kilo juz przytylam:crazy:

Nusia super ze Olcia juzdzis przyjezdza !!!! Napewno sie obydwie za soba stesknilyscie♡
Ja przez to ze bralam DHEA wydluzylam sobie cykl i owu mialam w zeszla sobote/niedziele takze testowanko okolo6 czerwca dopiero:sorry: A co do Oli ja bym z tymi opiekunkami porozmawiala bo chyba troche za duzo sobie pozwolily...
Trzymam kciuki za szybkie znalezienie pracy.Ja jak nie zaciaze tez bede miala problem z praca..a raczej z jej brakiem :(

Piranho Nono do schrupania!!!! Przepiekny kociaczek ♡ napewno Krzysiu z Kaja juz nie moga sie doczekac i zakochani w kotku po uszy.

Aljul nieraz babska w urzedach maja kiepski humor... a reczej powiedzmy rzadko maja dobry.. wkoncu w pracy chca je zaorac no i warunki jak po zbuju nie moga siedziec w cieplym ani kawkowac...

Airfix ja jak bym zobaczyla u corci siniaki albo jakies szramy to bym narobila ambarasu tym bardziej ze placisz kase za przedszkole!! nie po to abys widziala jak twoj synek wraca z tamtad smutny! Moze zagadj do innej opiekunki wkoncu sama tam chyba nie jest.

Lily, Dorcia super ze juz niedlugo startujecie ;)

Zaraz reszte doczytam..boje sie ze posta mi wciagnie i nie zdaze wyslac:sorry:
Mam zawsze takie szczescie

Ostatnia edycja:
Piranho,mam recepty na lutke doustna i bromergon,ginka kazala brac od nastepnego cyklu.jak one sie maja do dziewczynkowego planowania?

czesć kochane Babeczki,

Z pozdrówkami przesyłami buziaczki

Załączniki

• DSC_0317.jpg
    DSC_0317.jpg
    22,6 KB · Wyświetleń: 69
Ostatnia edycja:
Vivienka niestety tak to w Urzędach wygląda - Pani myślała że się mnie pozbędzie i mówiła że zaraz może ktoś do niej przyjść a ja byłam tak wściekła że zupełnie na to nie reagowałam i bezczelnie siedziałam z dziećmi w pokoju i na szybko wypełniałam dokumenty ....to nie moja wina że zostałam źle poinformowana (że mam tylko donieść umowę)i dlaczego niby mam biegać w to i z powrotem -

Oczy niebieskie
ale słodziaczek z synusia

Oczy niebieskie ale z ciebie piekna kobietka ;) a synus jest przeslodki (napewno sie powtarzam ;))

aljul moze nierozumiejaca bo wkoncu zaklucasz jej spokoj w pracy... ale najwazniejsze ze juz zalatwione ;)

Oczy niebieskie pięknie wyglądacie :)
Airfix twój syn na pewno się broni, a ona może widzi tylko efekt końcowy, że się dwóch chłopców bije. Trzeba jej uzmysłowić jaka jest sytuacja, pokazać też te siniaki i zadrapania, ale na pewno już rozmawialiście z nią...nie wiem co doradzić, może trochę wejść jej na ambicje i powiedzieć, że liczysz na to, że pomoże wam rozwiązać szybko ten problem :)? albo włączyć w to dyrektorkę jeśli wychowawczynie nie będą nic robiły w tym kierunku. Ciężka sprawa. Dobrze, że synek jeszcze chce chodzić do przedszkola

miłego weekendu!

reklama
Vivienka Niby są tam dwie Panie z nimi...ale obydwie mówią to samo. Jeszcze miesiąc i się skończy :) Damy rade. Może w szkole będzie lepiej

Oczy niebieskie Ależ przystojniaczek ;)

Male liski.... Oj ile ja się nachodziłam...One każde dziecko niegrzeczne bronią, bo te najgorsze są z bogatych domów, One chca nie robić konfliktów i tak przepychają dzień za dniem, żeby żadnej afery nie było. Z Panią dyrektor też rozmawiałam, jak widać wszystko jedna klika. Ale już koniec wreszcie.I od wrzesnia szkoła :) Ja o każdy siniak czy zadrapanie się pytam od razu jak go odbieram, ale zawsze jest- No we dwóch się ścieli. A jak sie pytam dziecka- To zawsze mówi że zaczyna się od tego-że ktoś go pchnie, albo wyzwie. Bo ja go w domu zawsze ucze- że choćby nie wiem co, to nie wolno nikogo uderzyć, wyzywać tylko pujść do Pani, albo odejść.

Nuuusia Córcia już w domku? Pewnie jest mase rzeczy do opowiedzenia :)

Do góry