reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

male liski Dziekuje że pytasz- synek siedzi teraz tydzien w domu bo jest chory, ale jest wyciszony i nie widze żeby tak robił, gorzej jest wtedy kiedy chodzi do przedszkola. Psycholog i logopeda na dwoch oddzielnych spotkaniach stwierdzily że dziecko ma problemy z chodzeniem do przedszkola, ze nie jest to dla niego miłe, że jest problem bo ciagle mowi ze go tam biją, i obie stwierdzily ze dzieci w przedszkolu zrobiły sobie z niego kozła ofiarnego. A Pani przedszkolanka mowi-ze absolutnie. Zreszta jak go zaprowadzam to z checia idzie,żale się zaczynają jak go dobieram- a to go ubili, a to popychali, a to wyzywali, a to śmiali sie z niego....ide do Pani-a Pani-ze nie prawda. Nawet jak ma slady podrapania do krwi, to Pani mówi że to nie np. K ubił moje dziecko tylko że obaj się ścieli. Jasne....
Ja podziwiam żony które mają mężów daleko :) Nie wyobrażam sobie ;) Chodz codzien mu mówie- wiesz co, idz spowrotem do pracy bo jak wracasz to taki hałas i armegedon jest w domu ze szok, po prostu latają z synem prawie po ścianach, skaczą smiejąc się przy tym i oczywiście głośno wrzeszcząc- młody i stary jednakowo,a mi uszy puchną . Normalnie jakbym dwójke dzieci malych miała

Piranhu Ty skarbnico wiedzy :) Ja na Twoim miejscu pomyślałabym o medycynie :D

Nuusia Wszedzie z ta pracą jednakowo:/ Współczuje sytuacji, teraz trzeba szukać czegoś na szybko.
Powiem Ci że ja bym na zebraniu po zielonej szkole zwrocila uwage Pania o to zamiatanie...no chwila...ok zamiotła swój pokój, niech będzie..ale w imie czego korytarz zamiatała? A Panie co zamiatały albo sprzątały w tym czasie? Dziećmi się wysłużyły. Jakieś nie dorośnięte chyba te opiekunki

czarna_perła To co? Gratulować już ?? :))))) Świetne wiadomości !!

reklama
Czarna perla ja też myślę że po takim zakwaszaniu to tylko iksiki mogły przeżyć i ładnie wycelowałaś się w 0+12 więc masz ogromną szansę na córcię :tak: akurat odstęp to ostatni ważny czynnik przy planowaniu więc będzie ok ;-) na mnie też super działa rephresh i zbija mi szybko ph, tylko że ja przed starankami tylko trochę sylku aplikowałam bo ph bylo niskie, a po działaniach dopiero po 3godz sprawdzania ph aplikowalam tampon z limonką na noc żeby nie wybić wszystkich żołnierzyków a tu mimo to żaden nie przetrwał. może faktycznie m ma słabe pleminiki i muszę zadziałać dzień przed owulacją... boję się ;-)

[SIZE=-1]Piraniu, dzięki za spojrzenie na ten wykres, też mi to coś nie pasowało, inna rzecz, że jeszcze się nie staramy i też testy owulacyjne czekają, a te wykresy robię czysto dla sportu
ale Nono ma oczęta!

Nusia, jak to nie masz co pisać, Kochana :*** ja ciągle wypatruję Twoich postów. dodzwoniłaś się do gina? Olcia już za chwilkę będzie w domu, to się wyściskacie. a co do opieki na wyjeździe, nie wiem, szkoda mi słów jak te dorosłe w końcu opiekunki się zachowują...
Kochana, współczuję też bardzo sytuacji w pracy, miejmy tylko nadzieję, że dopóki będziesz tam pracować będą płacić Ci normalnie. inna sprawa, że takie sytuacje potrafią nam dać kopa i jeszcze bardziej zmobilizować do poszukiwań innej, lepszej pracy. cały czas ściskam kciuki, żeby Twoje cv trafiło w dobre ręce!!

Dorcia ale super, że staranka już w lipcu zaczynasz, suuuuuper!!

małe liski, tak myślimy, żeby w lipcu ruszyć ze staraniami, może w czerwcowym cyklu, chociaż ja się nie zarzekam. dziwnie w ogóle, bo tak naprawdę zaraz po poronieniu chciałam już natychmiast dostac zielone światło, a teraz to czekanie tez uspokoiło mój bardzo gorący zapał. ale nie to, że nie będziemy się starać, będziemy będziemy
super, że będziesz miała męża już na stałe w domu

zakrętko, ale super zdjęcie z usg dostałaś

aljul, oj tak, takie sytuacje potrafią mocno wkurzyć, ale najgorsze, że nic na to nie poradzisz, tylko się podenerwujesz, bo ta pani i tak nic nie zmieni... ale tak jak małe liski pisze, szkoda nerwów

czarna perła, kiedy testujesz?

u nas dziś zimno strasznie, chociaż nie tak pochmurnie, wczoraj byłam na siłowni i po ćwiczeniach wygrzewałam sie w saunie, to dziś czuję jakbym na biegunie była... muszę spojrzeć na filmiki Mel B. może one mnie zmotywuja bardziej do ćwiczeń w domu, Chodakowską ćwiczyłam z rok temu, ale nie lubiłam jej za bardzo
[/SIZE]

Witam was slonecznie:cool2:

Ja wlasnie wygrzewam swoje kosci z corcia w parku.Corcia sobie wlasnie drzemke uciela a ja podczytuje zaleglosci :-)

czarna perla co ja czytam :tak: widze ze faktycznie ten miesiac bedzie owocny.Mialas tez tak w pierwszej ciazy ze szyjka byla napuchnieta? ciesze sie dla ciebie ;) test jak doczytalam dobrze 4,5 robisz taK?

male liski widze ze u ciebie tez w szctesliwych cyklach morze kremowego luzu wystapilo.Ufff a juz sie martwilam ze jakis grzyb czy co mnie dorwalo bo NIGDY nie mialam tyle sluzu po owu:szok: Ale za tym wszytskim moga siedziec tez suplementy.
Wiem co to zwiazek na odleglosc... kilka lat tak zylam... e ma jak czuc na nowo motylki w brzuszku

zakrecia super fotka synusia, ja nawet teraz przegladam sobie fotki z usg z corcia.Wspaniala pamiatka

Ilaczku super ze sie odzywasz i bardzo sie ciesze ze komunia sie udala i ze pogoda tez dopisala.Wstaw zdiecia corci na zamknietym w sukni ♡♡
Duzo zdroweczka kochana :* :*
Ach wlasnie nie mam sie kogo zapytac bo nas chlopczykowych niewiele.Powiedz na tej diecie chlopczykowej jak sie nie myle pisalas ze schudlas tak?
Ja niestety kilo juz przytylam:crazy:

Nusia super ze Olcia juzdzis przyjezdza !!!! Napewno sie obydwie za soba stesknilyscie♡
Ja przez to ze bralam DHEA wydluzylam sobie cykl i owu mialam w zeszla sobote/niedziele takze testowanko okolo6 czerwca dopiero:sorry: A co do Oli ja bym z tymi opiekunkami porozmawiala bo chyba troche za duzo sobie pozwolily...
Trzymam kciuki za szybkie znalezienie pracy.Ja jak nie zaciaze tez bede miala problem z praca..a raczej z jej brakiem :(

Piranho Nono do schrupania!!!! Przepiekny kociaczek ♡ napewno Krzysiu z Kaja juz nie moga sie doczekac i zakochani w kotku po uszy.

Aljul nieraz babska w urzedach maja kiepski humor... a reczej powiedzmy rzadko maja dobry.. wkoncu w pracy chca je zaorac no i warunki jak po zbuju nie moga siedziec w cieplym ani kawkowac...

Airfix ja jak bym zobaczyla u corci siniaki albo jakies szramy to bym narobila ambarasu tym bardziej ze placisz kase za przedszkole!! nie po to abys widziala jak twoj synek wraca z tamtad smutny! Moze zagadj do innej opiekunki wkoncu sama tam chyba nie jest.

Lily, Dorcia super ze juz niedlugo startujecie ;)

Zaraz reszte doczytam..boje sie ze posta mi wciagnie i nie zdaze wyslac:sorry:
Mam zawsze takie szczescie

Ostatnia edycja:
Piranho,mam recepty na lutke doustna i bromergon,ginka kazala brac od nastepnego cyklu.jak one sie maja do dziewczynkowego planowania?

czesć kochane Babeczki,

Z pozdrówkami przesyłami buziaczki

Załączniki

• DSC_0317.jpg
    DSC_0317.jpg
    22,6 KB · Wyświetleń: 78
Ostatnia edycja:
Vivienka niestety tak to w Urzędach wygląda - Pani myślała że się mnie pozbędzie i mówiła że zaraz może ktoś do niej przyjść a ja byłam tak wściekła że zupełnie na to nie reagowałam i bezczelnie siedziałam z dziećmi w pokoju i na szybko wypełniałam dokumenty ....to nie moja wina że zostałam źle poinformowana (że mam tylko donieść umowę)i dlaczego niby mam biegać w to i z powrotem -

Oczy niebieskie
ale słodziaczek z synusia

Oczy niebieskie ale z ciebie piekna kobietka ;) a synus jest przeslodki (napewno sie powtarzam ;))

aljul moze nierozumiejaca bo wkoncu zaklucasz jej spokoj w pracy... ale najwazniejsze ze juz zalatwione ;)

Oczy niebieskie pięknie wyglądacie :)
Airfix twój syn na pewno się broni, a ona może widzi tylko efekt końcowy, że się dwóch chłopców bije. Trzeba jej uzmysłowić jaka jest sytuacja, pokazać też te siniaki i zadrapania, ale na pewno już rozmawialiście z nią...nie wiem co doradzić, może trochę wejść jej na ambicje i powiedzieć, że liczysz na to, że pomoże wam rozwiązać szybko ten problem :)? albo włączyć w to dyrektorkę jeśli wychowawczynie nie będą nic robiły w tym kierunku. Ciężka sprawa. Dobrze, że synek jeszcze chce chodzić do przedszkola

miłego weekendu!

reklama
Vivienka Niby są tam dwie Panie z nimi...ale obydwie mówią to samo. Jeszcze miesiąc i się skończy :) Damy rade. Może w szkole będzie lepiej

Oczy niebieskie Ależ przystojniaczek ;)

Male liski.... Oj ile ja się nachodziłam...One każde dziecko niegrzeczne bronią, bo te najgorsze są z bogatych domów, One chca nie robić konfliktów i tak przepychają dzień za dniem, żeby żadnej afery nie było. Z Panią dyrektor też rozmawiałam, jak widać wszystko jedna klika. Ale już koniec wreszcie.I od wrzesnia szkoła :) Ja o każdy siniak czy zadrapanie się pytam od razu jak go odbieram, ale zawsze jest- No we dwóch się ścieli. A jak sie pytam dziecka- To zawsze mówi że zaczyna się od tego-że ktoś go pchnie, albo wyzwie. Bo ja go w domu zawsze ucze- że choćby nie wiem co, to nie wolno nikogo uderzyć, wyzywać tylko pujść do Pani, albo odejść.

Nuuusia Córcia już w domku? Pewnie jest mase rzeczy do opowiedzenia :)

Do góry