reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Elle, Zakręcia, dzięki dziewczyny. Zamówiłam w aptece rephresh i replens, jutro będą do odbioru. Dziś przed obudzeniem miałam strasznie realistyczny sen, że mierzę tempkę, a ona u góry i test owu pozytywny, czyli że wstrzeliliśmy się prosto w owu, a ja nie zbiłam tego ph.:szok: Chyba z tego wszystkiego moje jajeczko się zlękło, bo dziś kreska na teście zniknęła:-p

macy, właśnie że wcześniej próbowałam te globulki i sylk i fajnie zadziałały, ph w dozwolonych granicach. Ale widocznie ph żołnierzyków było za wysokie i preparaty nie dały rady.

Vivienka, hihi:-D Dobrze, że nasze chłopy takie tolerancyjne :-D To ja muszę sobie aplikować cytrynę w takim razie;-) Tak zrobię, tylko tampony muszę zakupić. Oddam ci naturalnie wysokie ph jeśli potrzebujesz;-)

Elle, trzymam kciuki :happy:

czarna perła, dzięki wielkie kochana :happy:Aż mi się ciepło na serduchu zrobiło:happy: Tak jak już pisałam, dziś kreski nie ma, więc owu jeszcze nie nadchodzi. Całe szczęście... Wpadnę później na grupę poczytać jak tam majstrowaliście hihi;-):-D

Dziewczyny, macie proporcje jak rozrobić cytrynę?? Roztwór ma mieć jakieś określone ph czy jak??

reklama
Ana87 To juz nie długo wizytka :) Zobaczysz maleństwo wreszcie :) Powiem Ci ze fajnego masz lekarza, bo moj luteine wszystkim pacjentkom ładuje na 100%...

Roszpunka Ja przed staraniami to aż dreszczy dostawałam i tak sie stresowałam że słowa wydusić nie mogłam haha

Mar-chew.. Tak, mój maz to jak juz cos powie to czasem nie wiadomo czy sie smiac czy plakać :) kiedys w pracy, jak kolega sie spytał-czemu u szefa jest taki dach dziwny na dobudówce do domu...to wmówił ze szef kangury hodował i ten dach byl po to zeby nie wyskakiwały :-D Powiem Ci ze to bylo tak z przekonaniem ze ja uwierzylam i inne osoby ktore dluzej od niego tam pracowały . Bardzo czesto ja nie wiem w ktorym momencie On zartuje, a w ktorym mowi prawde ;)
Jak samopoczucie?

Nuuusia No fajnie ze napisalas ze przez iple ogladaliście:laugh2: i wyszedł kolejny geniusz ze mnie - no przeciez mogłam ogladnac normalnie na TV ta walke przez iple bo mam ją w tv i tv podlaczony do neta... Oczywiscie nie wpadlam na to :-D

Zakręcia GRATULACJE z okazji ujawnienia się dzidziusia - z okazji synka! Niech zdrowo sobie dalej rośnie.
Jestem bardzo bardzo zaskoczona, wiem, że być może nie ma czegoś takiego jak przeczucia - ale ja naprawdę czułam, wierzyłam, że nosisz pod sercem dziewczynkę. Tak mi dziewczynka do ciebie pasowała plus wiedziałam co zrobiłaś w tym kierunku by zwiększyć prawdopodobieństwo urodzenia córci. Tak jak dziewczyny piszą - widocznie twoja córcia potrzebuje najpierw starszego brata :) Na pocieszenie napiszę ci, że mój synek nr 2 miał być córcią - wszyscy wróżyli mi córcie, objawy, to jak się czułam w drugiej ciąży, zwiastowały i dwie dziewczyny :) Bardzo się przemęczyłam w I trymestrze, ciąża była zupełnie inna niż ta pierwsza, sama wierzyłam że noszę dziewczynkę i jakie było moje zaskoczenie kiedy w 15 tc lekarz zdecydowanie stwierdził że będzie chłopiec. A po zaskoczeniu przyszło zadowolenie i radość z każdego kolejnego usg kiedy widziałam swojego królewicza, jego buzie, rączki. U ciebie będzie na pewno podobnie :) wspaniale być mamą chłopca! ale rozumiem naprawdę twoje zaskoczenie i trochę może żal że różowe marzenie teraz nie spełni się

Justi kupiłam talerzyki chłopcom i przy okazji tampony biedronkowe :) nie było już spiderman'a obydwoje dostali po jednym talerzyku z zygzakiem - i byli zachwyceni :)

Kate pytałaś o kolor storczyka - mam biały i chyba dokupię żółty jeśli takowy znajdę :). Mam jeszcze fiołki fioletowe, szukam teraz do nich ładnych białych doniczek

Dorcia
gratulacje z okazji prawie już zerowej bety! Następny wynik będzie 0

Roszpunka wrzucę później proporcje - na pewno gdzieś mam to info skopiowane. Czyli może być też cytryna nie musi to być limonka?

Elle bardzo ładny wynik - wiesz to mogą być też małe pomyłki laboratoryjne ale chyba cola rzeczywiście wypłukuje i wapń i magnez. Piranhia pisała żebyśmy nie przesadzały z cola

Czarna perła trzymam kciuki za owocne dziewczynkowe starania - to JUŻ:)?! O+12?

Piranhiu co u ciebie, jak dzieci, jak się czujecie? Dobrze zapamiętałam, że jadłaś płatki owsiane przed staraniami? Potrzebuję czegoś z błonnikiem...Tamara pisze też o płatkach kukurydzianych..?

...Z pozdrowieniami dla Zakręci :) To moi królewicze - w 2giej dobie po porodzie

Ostatnia edycja:
Airfix - dziękuję, że pytasz :) troche lepiej... bóle przeszły... nawet nie mam tak podłego nastroju jak ostatnio... byłam dzisiaj na usg... Gabriel waży prawie 2,3 kg... główki nie udało się pomierzyć bo jest za nisko ;/ i cały plan porodu jest gotowy :) mieli mnie umówić na wszelki wypadek na cc i dopiero w domu skojarzyłam, że tego nie zrobili... położna była zakręcona bardziej niż ja ;p sprawdzili moje płytki krwi...

Dorcia - super :) bardzo się cieszę... będziesz znowu walczyć o synka? czy po prostu o zdrową ciąże?

Marchew zdecydowanie będę walczyć o zdrową ciążę !!! A jak wyjdzie chłopak-zdrowy chłopak- to będę mega szczęśliwa !!! A tak na marginesie to pisane mi są same dziewuszki ( z obrączki itp.)

Małe liski kochanieńka ja już mam "0" .... jeśli spada poniżej 1 to już mówi się że zero jest ponieważ norma to <=1 ... a zresztą ...ważne że jestem zdrowa. Reszta musi ułożyć się sama i mam nadzieję że scenariusz mi się nie powtórzy !!!

Zmykam spać ...jutro ciągnę 13 h w pracy !!! Spokojnej nocki ( upojnej dla właśnie owulujących )

Dorcia Ja zapomniałam pogratulować!!! aaaa jak wspaniale :)) A co zrobisz jak jeden lekarz daje zielone swiatełko, a drugi powie zeby jeszcze czekac? Bo pisalas ze jeszcze bedziesz konsultować to. Dorcia , musisz wierzyc ze nigdy wiecej cos takiego sie w zyciu nie powtórzy:) Zdarzyło się raz, pech jakiś....ale więcej nie zdarzy się:-) My tu kciuki trzymamy:) Kiedy byś powrocila do staranek?

Dorcia ja tez trzymam kciuki za mega szczęście dla Ciebie...:tak:

dziewczynki wlasnie zrobiłam test i są dwie takie same krechy...juz nic nie wiem..czyli jestem przed owu???czyli co kolejna wersja wstrzeliłam się w 2/3 dni przed owu...hahha...juz nic z tego nie wiem...ale cykl...a raczej cyrk...ale moj sie ucieszy ze będzie serduszkowanie jeszcze raz...

Dorcia Slonce moje kochane jak juz napisalam w esku - cudnie ! :-) Czyli staranka zaczynasz wczesniej jak rozumiem ??? :D

małe liski piekne te Twoje dzieciuszki ! :happy:az milo sie patrzy. Ja swoja Ole mam w albumie, tez bym Wam pokazala ale niestety nie ma jak :zawstydzona/y: Ja tez widzialam talerzyki w biedronce w sobote, ale Olcia troszke za duza, choc z Monster High na pewno by sie ucieszyla :) Teraz sa na prawde fajne rzeczy w E.Leclerc-u - macie taki sklep u siebie ?

zakrecia co mam Ci napisac ???? Sloneczko Ty moje, dostalam !! Wsadzilam pod poduszke i bede sie tulic do Niego w nocy :happy: Ty z Nim chodzilas caly czas ?? :-)w ogole jak sie czujesz ??

Elle kochana nie zalamuj sie, zobaczysz ze bedzie dobrze, ze razem z M. stworzycie piekna corenke,ja wierze ze sie uda i zobaczysz ze tak bedzie. Jeszcze wyniczki sie podniosa do zadowalajacego Cie poziomu :*
Ja jutro ide badac kontrolnie TSH i wreszcie chce zbadac poziom witaminy D3. No i dzwonie do mojego ginka, kazal sie odezwac w polowie maja, odnosnie tej histeroskopii.

matik co u Ciebie kochana ? rzadko Cie widze ostatnio, a Ty juz za niedlugo masz termin @ prawda ? jak sie czujesz, testowalas juz ?

Ana luteina jest jak najbardziej refundowana, na recepte kosztuje grosze choc u mnie chyba gorzej sie przyjela od dupka w organizmie.

Vivienka luteina i duphaston dzialanie maja to samo, to progesteron i to progesteron. Z tym ze przy braniu luteiny nie mozna badac poziomu progesteronu bo zafalszowuje wynik niestety, dupek natomiast nie wiec ja akurat bralam jego z tego powodu ze badalam w kazdym cyklu prog. w okolicach 7dpo :)

attachment.php

Starających się : 10
Oczekujących na staranka : 11

MAJ 2014 :

Nuuuśka - termin @ 24.05 ( 12 cykl starań )
Matik2012 - termin @ 27.05 ( 13 cykl starań )
Vivienka - termin @ 29.05 ( 1 cykl starań )

CZERWIEC 2014 :

Roszpunka - termin @ 04.06 ( 1 cykl starań )
czarna_perła - termin @ 06.06 ( 1 cykl starań )
Elle87 - termin @ 07.06 ( 2 cykl starań )
milla - termin @ 24.06 ( 1 cykl starań )

LIPIEC 2014 :

ilaczek - termin @ .07 ( 2 cykl starań )
małe liski - termin @ 04.07 ( 1 cykl starań )
Justi - termin @ 09.07 ( 1 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

anias2 - ( czerwiec 2014 )
lilly78 ( czerwiec/lipiec 2014 )
maggie2205 ( lato 2014 )
kate.. (lato 2014 )

Airfix ( lato 2014 )
ania_g21 ( lato 2014 )
Katriina ( lato 2014 )
Fiołek... ( lipiec 2014 )
gdusia_ ( lipiec/sierpień 2014 )
Annette ( sierpień 2014 )
Dorcia ( wrzesień 2014 )

Ostatnia edycja:
reklama
Czarna perła ale psikus. A czy to nie jest tak, że jeśli spróbowalibyście O+12 to i tak plemniczki z tego 2/3 dniowego odstępu będą już czekały na komórkę i będą pierwsze :)? 2/3 dni to dziewczynkowy odstęp. Mówisz mężowi podobają się starania :)

Nusiu dziękuję kochana, wrzuć Olę jak możesz. A co ciekawego w leclercu widziałaś? Też talerzyki...?

Do góry