reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Elle, Zakręcia, dzięki dziewczyny. Zamówiłam w aptece rephresh i replens, jutro będą do odbioru. Dziś przed obudzeniem miałam strasznie realistyczny sen, że mierzę tempkę, a ona u góry i test owu pozytywny, czyli że wstrzeliliśmy się prosto w owu, a ja nie zbiłam tego ph.:szok: Chyba z tego wszystkiego moje jajeczko się zlękło, bo dziś kreska na teście zniknęła:-p

macy, właśnie że wcześniej próbowałam te globulki i sylk i fajnie zadziałały, ph w dozwolonych granicach. Ale widocznie ph żołnierzyków było za wysokie i preparaty nie dały rady.

Vivienka, hihi:-D Dobrze, że nasze chłopy takie tolerancyjne :-D To ja muszę sobie aplikować cytrynę w takim razie;-) Tak zrobię, tylko tampony muszę zakupić. Oddam ci naturalnie wysokie ph jeśli potrzebujesz;-)

Elle, trzymam kciuki :happy:

czarna perła, dzięki wielkie kochana :happy:Aż mi się ciepło na serduchu zrobiło:happy: Tak jak już pisałam, dziś kreski nie ma, więc owu jeszcze nie nadchodzi. Całe szczęście... Wpadnę później na grupę poczytać jak tam majstrowaliście hihi;-):-D

Dziewczyny, macie proporcje jak rozrobić cytrynę?? Roztwór ma mieć jakieś określone ph czy jak??

reklama
Ana87 To juz nie długo wizytka :) Zobaczysz maleństwo wreszcie :) Powiem Ci ze fajnego masz lekarza, bo moj luteine wszystkim pacjentkom ładuje na 100%...

Roszpunka Ja przed staraniami to aż dreszczy dostawałam i tak sie stresowałam że słowa wydusić nie mogłam haha

Mar-chew.. Tak, mój maz to jak juz cos powie to czasem nie wiadomo czy sie smiac czy plakać :) kiedys w pracy, jak kolega sie spytał-czemu u szefa jest taki dach dziwny na dobudówce do domu...to wmówił ze szef kangury hodował i ten dach byl po to zeby nie wyskakiwały :-D Powiem Ci ze to bylo tak z przekonaniem ze ja uwierzylam i inne osoby ktore dluzej od niego tam pracowały . Bardzo czesto ja nie wiem w ktorym momencie On zartuje, a w ktorym mowi prawde ;)
Jak samopoczucie?

Nuuusia No fajnie ze napisalas ze przez iple ogladaliście:laugh2: i wyszedł kolejny geniusz ze mnie - no przeciez mogłam ogladnac normalnie na TV ta walke przez iple bo mam ją w tv i tv podlaczony do neta... Oczywiscie nie wpadlam na to :-D

Zakręcia GRATULACJE z okazji ujawnienia się dzidziusia - z okazji synka! Niech zdrowo sobie dalej rośnie.
Jestem bardzo bardzo zaskoczona, wiem, że być może nie ma czegoś takiego jak przeczucia - ale ja naprawdę czułam, wierzyłam, że nosisz pod sercem dziewczynkę. Tak mi dziewczynka do ciebie pasowała plus wiedziałam co zrobiłaś w tym kierunku by zwiększyć prawdopodobieństwo urodzenia córci. Tak jak dziewczyny piszą - widocznie twoja córcia potrzebuje najpierw starszego brata :) Na pocieszenie napiszę ci, że mój synek nr 2 miał być córcią - wszyscy wróżyli mi córcie, objawy, to jak się czułam w drugiej ciąży, zwiastowały i dwie dziewczyny :) Bardzo się przemęczyłam w I trymestrze, ciąża była zupełnie inna niż ta pierwsza, sama wierzyłam że noszę dziewczynkę i jakie było moje zaskoczenie kiedy w 15 tc lekarz zdecydowanie stwierdził że będzie chłopiec. A po zaskoczeniu przyszło zadowolenie i radość z każdego kolejnego usg kiedy widziałam swojego królewicza, jego buzie, rączki. U ciebie będzie na pewno podobnie :) wspaniale być mamą chłopca! ale rozumiem naprawdę twoje zaskoczenie i trochę może żal że różowe marzenie teraz nie spełni się

Justi kupiłam talerzyki chłopcom i przy okazji tampony biedronkowe :) nie było już spiderman'a obydwoje dostali po jednym talerzyku z zygzakiem - i byli zachwyceni :)

Kate pytałaś o kolor storczyka - mam biały i chyba dokupię żółty jeśli takowy znajdę :). Mam jeszcze fiołki fioletowe, szukam teraz do nich ładnych białych doniczek

Dorcia
gratulacje z okazji prawie już zerowej bety! Następny wynik będzie 0

Roszpunka wrzucę później proporcje - na pewno gdzieś mam to info skopiowane. Czyli może być też cytryna nie musi to być limonka?

Elle bardzo ładny wynik - wiesz to mogą być też małe pomyłki laboratoryjne ale chyba cola rzeczywiście wypłukuje i wapń i magnez. Piranhia pisała żebyśmy nie przesadzały z cola

Czarna perła trzymam kciuki za owocne dziewczynkowe starania - to JUŻ:)?! O+12?

Piranhiu co u ciebie, jak dzieci, jak się czujecie? Dobrze zapamiętałam, że jadłaś płatki owsiane przed staraniami? Potrzebuję czegoś z błonnikiem...Tamara pisze też o płatkach kukurydzianych..?

...Z pozdrowieniami dla Zakręci :) To moi królewicze - w 2giej dobie po porodzie

Ostatnia edycja:
Airfix - dziękuję, że pytasz :) troche lepiej... bóle przeszły... nawet nie mam tak podłego nastroju jak ostatnio... byłam dzisiaj na usg... Gabriel waży prawie 2,3 kg... główki nie udało się pomierzyć bo jest za nisko ;/ i cały plan porodu jest gotowy :) mieli mnie umówić na wszelki wypadek na cc i dopiero w domu skojarzyłam, że tego nie zrobili... położna była zakręcona bardziej niż ja ;p sprawdzili moje płytki krwi...

Dorcia - super :) bardzo się cieszę... będziesz znowu walczyć o synka? czy po prostu o zdrową ciąże?

Marchew zdecydowanie będę walczyć o zdrową ciążę !!! A jak wyjdzie chłopak-zdrowy chłopak- to będę mega szczęśliwa !!! A tak na marginesie to pisane mi są same dziewuszki ( z obrączki itp.)

Małe liski kochanieńka ja już mam "0" .... jeśli spada poniżej 1 to już mówi się że zero jest ponieważ norma to <=1 ... a zresztą ...ważne że jestem zdrowa. Reszta musi ułożyć się sama i mam nadzieję że scenariusz mi się nie powtórzy !!!

Zmykam spać ...jutro ciągnę 13 h w pracy !!! Spokojnej nocki ( upojnej dla właśnie owulujących )

Dorcia Ja zapomniałam pogratulować!!! aaaa jak wspaniale :)) A co zrobisz jak jeden lekarz daje zielone swiatełko, a drugi powie zeby jeszcze czekac? Bo pisalas ze jeszcze bedziesz konsultować to. Dorcia , musisz wierzyc ze nigdy wiecej cos takiego sie w zyciu nie powtórzy:) Zdarzyło się raz, pech jakiś....ale więcej nie zdarzy się:-) My tu kciuki trzymamy:) Kiedy byś powrocila do staranek?

Dorcia ja tez trzymam kciuki za mega szczęście dla Ciebie...:tak:

dziewczynki wlasnie zrobiłam test i są dwie takie same krechy...juz nic nie wiem..czyli jestem przed owu???czyli co kolejna wersja wstrzeliłam się w 2/3 dni przed owu...hahha...juz nic z tego nie wiem...ale cykl...a raczej cyrk...ale moj sie ucieszy ze będzie serduszkowanie jeszcze raz...

Dorcia Slonce moje kochane jak juz napisalam w esku - cudnie ! :-) Czyli staranka zaczynasz wczesniej jak rozumiem ??? :D

małe liski piekne te Twoje dzieciuszki ! :happy:az milo sie patrzy. Ja swoja Ole mam w albumie, tez bym Wam pokazala ale niestety nie ma jak :zawstydzona/y: Ja tez widzialam talerzyki w biedronce w sobote, ale Olcia troszke za duza, choc z Monster High na pewno by sie ucieszyla :) Teraz sa na prawde fajne rzeczy w E.Leclerc-u - macie taki sklep u siebie ?

zakrecia co mam Ci napisac ???? Sloneczko Ty moje, dostalam !! Wsadzilam pod poduszke i bede sie tulic do Niego w nocy :happy: Ty z Nim chodzilas caly czas ?? :-)w ogole jak sie czujesz ??

Elle kochana nie zalamuj sie, zobaczysz ze bedzie dobrze, ze razem z M. stworzycie piekna corenke,ja wierze ze sie uda i zobaczysz ze tak bedzie. Jeszcze wyniczki sie podniosa do zadowalajacego Cie poziomu :*
Ja jutro ide badac kontrolnie TSH i wreszcie chce zbadac poziom witaminy D3. No i dzwonie do mojego ginka, kazal sie odezwac w polowie maja, odnosnie tej histeroskopii.

matik co u Ciebie kochana ? rzadko Cie widze ostatnio, a Ty juz za niedlugo masz termin @ prawda ? jak sie czujesz, testowalas juz ?

Ana luteina jest jak najbardziej refundowana, na recepte kosztuje grosze choc u mnie chyba gorzej sie przyjela od dupka w organizmie.

Vivienka luteina i duphaston dzialanie maja to samo, to progesteron i to progesteron. Z tym ze przy braniu luteiny nie mozna badac poziomu progesteronu bo zafalszowuje wynik niestety, dupek natomiast nie wiec ja akurat bralam jego z tego powodu ze badalam w kazdym cyklu prog. w okolicach 7dpo :)

attachment.php

Starających się : 10
Oczekujących na staranka : 11

MAJ 2014 :

Nuuuśka - termin @ 24.05 ( 12 cykl starań )
Matik2012 - termin @ 27.05 ( 13 cykl starań )
Vivienka - termin @ 29.05 ( 1 cykl starań )

CZERWIEC 2014 :

Roszpunka - termin @ 04.06 ( 1 cykl starań )
czarna_perła - termin @ 06.06 ( 1 cykl starań )
Elle87 - termin @ 07.06 ( 2 cykl starań )
milla - termin @ 24.06 ( 1 cykl starań )

LIPIEC 2014 :

ilaczek - termin @ .07 ( 2 cykl starań )
małe liski - termin @ 04.07 ( 1 cykl starań )
Justi - termin @ 09.07 ( 1 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

anias2 - ( czerwiec 2014 )
lilly78 ( czerwiec/lipiec 2014 )
maggie2205 ( lato 2014 )
kate.. (lato 2014 )

Airfix ( lato 2014 )
ania_g21 ( lato 2014 )
Katriina ( lato 2014 )
Fiołek... ( lipiec 2014 )
gdusia_ ( lipiec/sierpień 2014 )
Annette ( sierpień 2014 )
Dorcia ( wrzesień 2014 )

Ostatnia edycja:
reklama
Czarna perła ale psikus. A czy to nie jest tak, że jeśli spróbowalibyście O+12 to i tak plemniczki z tego 2/3 dniowego odstępu będą już czekały na komórkę i będą pierwsze :)? 2/3 dni to dziewczynkowy odstęp. Mówisz mężowi podobają się starania :)

Nusiu dziękuję kochana, wrzuć Olę jak możesz. A co ciekawego w leclercu widziałaś? Też talerzyki...?

Do góry