reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hahhah roszpunka ale jazda...teoretycznie skok tempki oznacza przebyta owulację...wiec może i masz rację...ale cykle mamy ..nienormalne ...ja siedze z limonką w...ale ph utrzymuje mi sie na granicy 4-4,5 ...ale robiłam dzis test owu i wyszły dwie wyrazne krechy takie jak wczoraj ..więc juz sam nic nie wiem czy zrobić powtórke z rozywki czy dac juz spokój...szyjka dzis rano twardawa i sluz taki lepkko - grudkowaty biały ...Piranhia poradz cos mam ...bo błądzimy:tak::szok:

reklama
Hej Dziewczyny:)

Ja mam dzisiaj wolne i sporo spraw do ogarniecia Moze wieczorkiem uda mi sie doczytac

Nuuska ja go nosilM w torebce :) nawet traby nie zszylam jest taki jak go znalazlam:) mam naszieje ze juz niebawem Ty go wyslesz dalej :-)

Male liski dziekuje :* Pomalu dociera do mnie ze bedzie synek Wczoraj kupilam mu czapecKi -zyrafke i zabke i pare jeszcze rzeczy Dzisiaj pewnie odwiedze ciucholandy i pozadze tam :)

Ola witaj:)

wczoraj synus zapukal 3 razy :)

Zmykam bo czas goni Trzymajcie sie i milego dnia :)

Dziewczyny zawsze tak jest ze cykl staraniowy musi byc jakis taki inny niz te zwykle poprzednie... mi tez wczoraj rano i popoludniu wyszedl test prawie pozytywny a wieczorem kreska juz mocno zbledla :sorry2: ale zadzialalismy... tez nie wiem co o tym myslec czy bedzie ta owulka czy nie :confused:
Roszpunka a jaki Ci dzisiaj wyszedl test? Faktycznie dziwna ta tempka dzisiaj :tak:
Czarna perla a madz moze gdzies swoj aktualny wykres z temperaturami?

Hejka! Nie nadrobiłam Was :-(

Katriina, to są filtry odwróconej osmozy montowane pod zlewem, na zasadzie procesu odwróconej osmozy usuwają niemal wszystko z wody FILTRY DO KUCHNI - Odwrócona osmoza :: Odwrócona osmoza - Filtry do wody - WODA - www.woda.com.pl.

ania, ciężko powiedzieć jeśli niski E2 wynikał z dłuższej FF, chyba więcej powie estradiol zrobiony na 2 dni przed owulką :tak:

Dorcia, piękny wynik, nareszcie masz to już za sobą! Sytuacja z zaśniadem na pewno się już nie powtórzy, to był po prostu straszliwy pech o bardzo małym prawdopodobieństwie wystąpienia. Jakie badania będziesz teraz robić?

gochaa, akurat okolice nuba są pechowo zacieniowane więc ciężko ocenić. CLR nie zasłania bo nub jest wyżej :-)

czarna perła, a zazwyczaj jak długo utrzymywał się na Twoim teście pik LH? Piszesz, że o 12 był pozytywny a o 18:30 negatywny, nie wiadomo jednak kiedy był pierwszy pozytywny bo wcześniej nie testowałaś. Ja bym jednak nie ryzykowała ze staraniami bo według mnie to był fałszywy alarm. Właśnie doczytałam resztę ;-), teraz to chyba musicie działać codziennie (M będzie zadowolony :-D) by nie było 3-5-dniowego odstępu pomiędzy serduchami (najlepiej osłabiać jednak z zabezpieczeniem). Masz gdzieś zdjęcia testów i wykres?

Roszpunka, czasem te zakwaszacze są za słabe, na kolejny cykl przygotuj sobie Replenes/Rephresh (najpierw przetestuj go) i roztwór limonkowy. Mi w pewnym momencie zależało już tylko na zajściu w ciążę a nie na płci więc bezpośrednio po nie sprawdzałam (stąd odjęłam sobie 0,5 w rubryce pH :-D), jednak kilka godzin później aż do samej owulacji pH było 4,5. Limonka ma niższe pH jak cytryna, poniżej przepis na roztwór limonkowy:

Do wody destylowanej należy dodawać tyle soku z limonki by pH roztworu wyniosło 2 (babydust z forum in-gender robiła roztwór z 16 ml wody destylowanej i 4 ml soku z limonki). Roztwór musi postać minimum 10 minut. Zaleca zrobić irygację godzinę przed staraniami jeśli pH jest wyższe jak 4-4,5 i występuje śluz płodny. Należy ją zrobić irygatorem albo strzykawką (należy je powoli i delikatnie opróżniać z roztworu), najlepiej w pozycji leżącej by uzyskać najlepszy efekt. Przed staraniami można robić irygację np. ze strzykawki 12 ml, należy wymyć śluz płodny. Co pół godziny po staraniach należy sprawdzać czy pH wciąż jest niskie. Jeśli pH wzrośnie to należy zrobić irygację z 1-3 ml płynu by je obniżyć. Nie trzeba robić irygacji przed staraniami jeśli pH jest poniżej 4,5 i nie ma śluzu o cechach płodnego. 4 godziny po stosunku można włożyć tampon nasiąknięty kwaśnym roztworem (np. roztwór wody i limonki) i pozostawić go w środku na 4 godziny. Należy umieścić roztwór wody z limonką w plastikowym kubeczku a następnie umieścić w nim tampon ale nie wyjmując go z plastikowego aplikatora. Kiedy tampon nasiąknie to należy wyjąć go z kubeczka i włożyć - należy to zrobić ostrożnie by nie wypłynęła sperma.

Być może pęcherzyk się wchłonął i dorasta teraz inny, czekaj na dalsze tempki i testuj dalej, wg mnie owulki jeszcze nie było.

zakręcona i Airfix, bardzo spóźnione ale bardzo szczere życzenia, niech się spełnią wszystkie Wasze marzenia - bez wyjątku! :-)

Elle, cynk łykany przez kobietę nie ma wpływu na płeć. Coca-Cola wypłukuje wapń, pisałam już wcześniej by nie przesadzać z jej piciem, ja nie piłam Coca-Coli w ogóle ;-)

Ana, za 2 dni będzie zbiorowe trzymanie kciuków na BB, będzie dobrze, innych opcji nie przewidujemy :-)

małe liski
, piękny wapń i magnez, nad sodem i potasem jeszcze zapewne popracujecie. Testosteron bardzo dziewczynkowy, Licorice działa :-) Ale cudne zdjęcia wkleiłas, kocham takie noworodki, ślicznych masz synów. U nas na razie dobrze tylko czasu brakuje, ja jadłam otręby owsiane i płatki kukurydziane.

Vivienka
, no właśnie imprezkę urodzinową przełożyliśmy więc jeszcze wszystko przed Krzysiem :-) Możesz iść na badania to zobaczymy co sie zmieniło i w jakkim kierunku zmierza. Witamina C poprawia parametry żołnierzy ale może zakwasić niestety.

Marchew
, no to Gabriel pięknie Ci rośnie! :-)

Nuuuśka, zagadkowy wykres, jeśli tempka jutro nie zleci w dół to ja bym zatestowała 10-tką. Jaki żwirek dla kociaków polecasz? :-)

ola, witaj, będziemy za Ciebie trzymac kciuki!

zakręcona, to pukanie to cudowne uczuucie, płeć schodzi na dalszy plan kiedy dzidzia staje się przez swoje ruchy badziej realna :-)

Witajcie babeczki.
Wpadam na chwilkę.

Zakręcona gratuluje kochana! Przyznam szczerze ze troche bylam zaskoczona ;-) Wiesz ze ja juz w pierwszej ciazy marzylam o synku, a ze dobrze wygladalam wszyscy wokol mowili ze bedzie chlopiec, nastawilam sie bardzo, na wiesc ze to dziewczynka bylam tak zawiedziona ze rozplakalam sie z zalu. Taka bylam glupia i okropna. Nie musze mowic ze co
reczka jest moim oczkiem w glowie i kocham ja nad zycie a ten wyrzut za moje beznadziejne zachowanie zostanie ze mna do konca zycia. Ktos powie ze latwo mi mowic bo mam tzw. "parke" ale dziewczyny dzieci sa szczesciem samym w sobie i tego sie przede wszystkim trzymajmy. No ale oczywiscie popieram planowanie bo czasem szczesciu trzeba pomoc, a noz sie uda przy okazji zrealizowac marzenia :tak:

Marchew ja jak uslyszalam ze Michas tyle wazy poczulam juz ulge ze nawet gdyby sie urodzil za wczesnie jest juz bezpieczny. Jestes juz na finiszu, ale leci, trzymaj sie! Gdybym nie miala okazji to zycze Ci lekkiego i szybkiego porodu. I duzo zdrowka dla Ciebie i Gabrysia :*

Dorcia swietne wiesci. Moge sobie tylko wyobrazic ile stresu za Toba i ile przezylas w ostatnich miesiacach. Mam nadzieje ze teraz bedzie juz tylko lepiej i nareszcie z gorki! &&&

Ola witaj.

Nuska Elle Roszpunka Male liski Vivienka
i wszystkie staraczki &&&&&&&&&&& za was!

Tak bardzo bym chciala zeby wam wszystkim sie udalo!
Krystian mysle o Tobie i tesknie!

Piraniu :*

U mnie dzis zmeczenie materialu. Jakis dol mnie chyba lapie. Czasem jak staram sie komus dogodzic, zrobic wszystko zeby bylo dobrze, wychodzi zupelnie na odwrot.

Milego dnia!

Cześć dziewczyny,

Ale wam cykle robią psikusy, ale to chyba tak jak Elle napisała - pewnie przez to że to właśnie staraniowe cykle :) stresuję się razem z wami - ja za miesiąc będę przez to przechodziła :)

Roszpunka nie jestem dobra w interpretacjach wykresów - u ciebie szyjka nie była jeszcze miękka i otwarta więc to by świadczyło o tym, że owu nie było, nie było też pozytywnego testu, ale z drugiej strony to uczucie że jest mokro, wilgotno plus temperatura w górę (chociaż ja mam zazwyczaj jeden skok temperatury a potem spadek jeszcze na kilka dni przed owu, czyli nie związany z owulacją...)...wydaje mi się, że owu będzie dopiero, ale naprawdę dla mnie interpretacja wykresów to duża zagwozdka

Czarna perła
ale psikus - miało być O+12 :) ale z tego co pisałaś - zadziałaliście wtedy kiedy śluz był kremowy plus odstęp od owu chyba wyjdzie 3-4 dni jeśli dobrze liczę - czyli wszystko pięknie układa się na dziewczynkę. Gdyby mi się trafiła taka sytuacja to może jeszcze spróbowałabym po wyraźnym bólu owulacyjnym O+12? (plemniczki z poprzedniego odstępu będą czekały pewnie już na jajeczko, ale jeśli z jakiś powodów odstęp był dla nich za duży, to O+12 da szanse na ciąże; a jeden i drugi odstęp jest dziewczynkowy; O+12 warto robić chyba z dłuższą wstrzemięźliwością np 7 dni od ostatniego stosunku, u was byłoby krócej, ale może to nie jest najistotniejsza rzecz w tej metodzie). jeju jakie emocje...:) u mnie będzie podobnie :)

Elmo dziękujemy za kciuki! super, że do nas zaglądasz. A z własnego doświadczenia powiem ci że nie warto starać się aż wychodzić z siebie żeby zadowalać innych - najlepiej być po prostu sobą - mieć oczywiście na uwadze tą drugą osobę, ale działać zgodnie z tym co czujesz, myślisz w danym momencie, wszystkim to wtedy wychodzi na dobre. A poza tym czasem się nie da zadowolić, pomóc drugiej osobie, bo ta osoba sama do końca może sobie nie uświadamiać czego tak naprawdę oczekuje, potrzebuje. Nie przejmuj się - bierz swoje małe Marzenia na spacer, u nas piękna pogoda! Córcie masz w przedszkolu czy razem z wami w domku?

Ola witaj! fajnie że chciało ci się zagłębić w temat i przejrzeć te setki stron ;) pytaj śmiało pomożemy. Jeśli byś chciała podrzuć maila to podeślę wszystkie najważniejsze skopiowane info plus starania dziewczyn którym udało się urodzić córkę

Ja już przerzuciłam się na świeże truskawki - koktajle z niemrożonych truskawek smakują jeszcze lepiej. Lubicie ryż z truskawkami?jadłyście kiedyś takie danie? dobry prosty dziewczynkowy obiad

miłego dnia laseczki :) owulujące - trzymamy kciuki

mój starszy synek podbiegł właśnie do mnie, przygląda się zdjęciu w dolnym rogu strony, reklama z babyboom "o seksie w ciąży" a na zdjęciu nagi brunet "przytula się" :) do kobiety, na co mój syn mówi - ja poznaję tego pana, to mój tata! - dobrze wiedzieć, że mój m. pozuje do tego typu zdjęć :D

Ostatnia edycja:
Male liski tak wiem ze masz racje, ale wiesz jak jest ;) Zuzia w przedszkolu, maja dzis "przedszkolade" taka parade przedszkolaków przez miasto a ona urzadzila rano taki cyrk o to ze chce isc w innych butach ze az sie w zylach zagotowalo. Mala strojnisia wrrr Biore sie za obiad i masz racje, ruszam na spacer zlapac troche tlenu :)

Kate tak nareszcie pogoda! Nie podtopilo was ostatnio? U nas bylo groznie ale naszczescie rzeka tym razem nie wylala.

Dziewczyny mam pytanie z innej beczki, czy ktoras z was uzytkowala spacerowke Maxi Cosi Mila????

Elmo strasznie padało, na szczęście nie podtopiło nas, ale było już źle
Elmo ja miałam kiedyś Maxi Cosi Mila, co chesz wiedzieć,
kupujesz?

reklama
Elmo mi zawsze spacer a jeszcze w ładna pogodę - poprawia nastrój. Wiem jak jest :) ale ja próbuję właśnie powtarzać sobie często, że nie zadowolę innych, jak próbuję pomóc i widzę, że to nie przynosi skutku a pojawiaja się jeszcze jakies pretensje, złość to odcinam się od tego - wizualizuję sobie, że wrzucam to wszystko, złości, pretensje do jednego worka :), zawiązuję worek i to już nie mój problem ;) trzeba też zadbać o siebie

Piranhiu
dziękuję :* Jak ty wszystko potrafisz ładnie ująć w 2, 3 zdaniach, myślę teraz o radach dla dziewczyn...czyli dodam do diety otręby owsiane i płatki. Nad Na i K popracujemy - myślę, że w czerwcu damy radę ciut obniżyć te minerały. Czy Krzyś miał może urodziny? Wszystkiego najlepszego dla twojego synka.
I jeszcze zapytam się o irygacje - wiedziałam, że przed staraniami można irygacjami obniżyć ph i wymyć śluz płodny, ale powiedz mi, czy po starankach np sprawdzam od razu ph i ph jest 7, czy mogę spróbować właśnie wstrzyknąć 1-3 ml roztworu limonkowego - nie wypłucze to spermy?
Widzę po sobie że dużo zależy od mojego ph - na końcówce okresu i dzień/dwa po mam zawsze wysokie ph 7 i powyżej 7, dopiero później w dniach płodnych ph znacznie spada. Jeśli moje wyjściowe ph jest 7, to po serduszkowaniu ciężko mi zbić ph nawet replensem

Ostatnia edycja:
Do góry